[quote="reaper"]
Така, пак благодаря за фекалиите (да се изразяваме културно, поне да се доближим до умствените богове...), които изсипахте върху мен. Вие, драги ми професори, явно се мислите за ненадминати умници и несравними майстори на бързата мисъл. Е, тук аз бих искал да вкарам малко уточнения, защото явно умнотията ви е толкоз много, че много уравнения, научни проучвания и доказване на различни теории и теореми, не ви е стигнало да прочетете цялата тема. За това ще ви преразкайа накратко съсържанието на темата до моят пост. Господин Христозов се нуждае от скромно колело, но веднага след като каза какво го интересува, някой хора започнаха да го съветват да не си взима 28" колело, защото трудно ще си намери яко шини и гуми, после спирачки и т.н.
Да започнем с моите пояснения. едното вече ще се повтори: Тези, които дават съвети за яко шини са запалени по тежките дисциплини, нали. И в почетео случаи това са 16-25 годишните с малки изключения, както вече отбелязах. Сега никъде не съм казал, че всички 16-25 годишни дават съвет за якми шини, нали? По-възрастните далеч не са само хората от 50 нагоре. Възрастен за мен е 30 годишен човек, колкото и млад да изглежда, все пак аз съм на 16. Предполагам, че крос кънтрито все още е спокоен стил, нали? В сравнение с спускането, 4-кроса, дуала, фрийрайда, мръсните скокове. Нека сравним едно колело за спускане и едно за ХС. колкото и ултралеки работи да му ръчкаш, не може да надхвърли цена по-висока от това на едно хубаво колело за спускане или фрийрайд, нали? Говорим за чужди колела. освен ако не си докараш ултралекото колело по 7 кила.
Ако не забелязвате, навсякъде съм казал, че има изключения.
Оставам със следното заключение:
Явно вие, форумните богове с ум бърз като бръснач, сечащ камъни и дърве, не четете задълбочено. Но каквото и да кажеш, едно е ясно, цялата помия и отходна вода(май така се казваше, да ме извинят боговете ако съм объркал) на форума се излива върху теб. Губите съмишленици така. накрая ше останете само умници и ше се чудите к'во да правите като озтанете без "овци", с които да се ебавате. Аз може да съм тъп и да разцепвам циферблата на тъпомера, но има й хора, които държат на мен и не ме смятат за ултра тъп (както те себе си не за царе на умнотията и уникалното мозъчно развитие). Пък има и магазини, там дават съвети, и там мога да питам и няма да ме излъжат (щото ги познавам). По тоя начин си губите привържаниците и тези, които ви се възхищават (вече в минало време).Абе байкрайдър, на теб ти е много голяма главата бре, чичо, тва е от големия мозък. Струва ми се, че ти използваш най-малко 35-40% от умствения си потенциал, та нали си бог на знанията. Докато ние, простолюдието употребяваме около 10%. Бравос. Те и останалите не ти отсъпват. Пробдължавайте да си бъдете все така умни.
[/quote]
Абе reaper, ма ти съвсем не носиш на хумор бре...

Той смеха беше за тебе, не за твоя сметка, ама карай...
Три бързи:
1. Прекалено си обидчив. Преди време имаше точно с теб разправия относно такива неща и се споразумяхме да използваме smilies за да няма недоразумения като това тук. Нарочно сложих smilies. Явно не помага. Следователно да търсиш проблема в мен е най-малкото наивно. Аз чисто и просто се забавлявам. Това с тъпомера е стар лаф и това че ти не го знаеш, откъдето веднага си мислиш, че злия bikerider отново се присмива и се изкарва супер умен си е твой проблем (виж т.2). Смешно ми е да гледам как се люшкаш между крайности: "значи аз съм тъп, така ли" -> "значи ти се мислиш за супер умен, така ли?". Смешно ми е, но помня че съм мислел по същия начин на твоята възраст и затова не задълбавам, щото знам че ще ти мине. Нека само да ти споделя нещо относно моя ум, IQ и така нататък. Аз не съм умен човек, има къде-къде по-умни хора от мен. Аз съм супер глупав човек и се гордея с това. Гордея се, щотo така всеки ден уча по нещо ново. Ако това не ти говори нищо - виж девиза на TOYAGA, дано се сетиш какво ти казвам.
2. Правиш основна грешка (заради която се параноясваш толкова яко и се сдухваш чак) като мислиш аналогично, а не логично, което е нещо съвсем друго. Един пример относно кое XC колело може и не може да струва по-скъпо от FR/DH такова - цитирам мистър Форд: "Една стока струва толкова, за колкото може да се продаде". Толкоз за логиката и аналогията.
3. По-младите като теб като правило винаги имат по-ограничен хоризонт от по-възрастните (както и аз имам по-ограничен хоризонт от по-възрастните от мен). Въпрос на житейски опит. Обратното разбира се не е вярно, противно на твоята "аналогична логика". NewOne ти го каза съвсем ясно и прецизно - като се изказваш като последна инстанция от висотата на 16-те си години поемаш риск. Като мислиш дуалистично без да съзнаваш, че има и други типове мислене, логичното следствие е да се сдухаш като се сблъскаш с нещо, което твоята ограничена представа интерпретира като обида, а то всъщност е нещо съвсем друго.
Е сега ако и след тая дърташка сълзлива дървено-философска тирада още си нещо обиден...
значи лошооо... за тебе...