Хайде и аз ще се изшлякам
1-во по темата, аз бях пред същия избор, Hayes HXF-9 HD или Avid BB7 203mm. Както и дее, сдобих се с нещо 3-то. Avid BB7, 185mm. И за да подплатя теорията в галвата ми с малко практически знания а и да спестя някой лев, реших да оставя отпред като броня евтиния Jagwire, а отзад - скъпия (кевларения?). Както и да е спрях се на Авида, просто защотото прекалено много минуси прочетох за Хайеса по мтбр и др. такива. Та сега не съжалявам. Работят просто перфектно и докато не са се разработили и модулацията е на ниво
Така че, БестБГ - аз съм за Авид.
2-ро не мога да разбера защо Спийд Дайъл 7 го водят като по-лошия вариант на лостче за бб7 след ФР5. Левеража си работи перфектно и според мен си е +. Така че съвет н2 - СД7
3-то, за броните. Ако не можеш да намериш Full Metel Jacket-a на авид, за който спомена Байкрайдър вземи си от тия дето маи си зи взел за предната спирачка. Та разликата за която споменах в началото е очевадна, като почне да спира предната спирачка и аз продължа да стискам усилието си е предава колкото си иска по бронята и тя почва да си се гънеее... Задната, седи почти неподвижна. (РейвЮнит - т.е. дори и без нищо под бронята рамката си остава незасегната, а пък сложиш ли някоя гумена/ако щещ кевларена лепенчица и прикрепиш със св. опашчица - заспива.)
Аааай, респект