Hayes HFX-9 vs Avid BB7

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bestbg » Вто Май 10, 2005 9:18 pm

добре де... да съм питал за лостчета :dunno: знам колко лева са... карам с такова :peace:

П.П. даже в първия ми пост съм го писал ;)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот RaveUnit » Вто Май 10, 2005 9:41 pm

а какъв Голям Смисъл се крие в това да караш 'за удоволствие' с лостче за 50лв и броня дето ти протърква рамката и тя за 50лв а гумите да са ти някакви лайняни галоши за 30лв ?
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Сря Май 11, 2005 11:52 am

[quote="RaveUnit"]

а какъв Голям Смисъл се крие в това да караш 'за удоволствие' с лостче за 50лв и броня дето ти протърква рамката и тя за 50лв а гумите да са ти някакви лайняни галоши за 30лв ?
[/quote]

Голямия смисъл се казва лични приоритети. Може да няма човека пари за всичко наведнъж. Въпрос на приоритети. А какъв смисъл има в това да иронизираш без да знаеш подробности?

[quote="RaveUnit"]

броня дето ти протърква рамката
[/quote]

не си в час...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот gladstone » Сря Май 11, 2005 6:26 pm

Хайде и аз ще се изшлякам :angel2:
1-во по темата, аз бях пред същия избор, Hayes HXF-9 HD или Avid BB7 203mm. Както и дее, сдобих се с нещо 3-то. Avid BB7, 185mm. И за да подплатя теорията в галвата ми с малко практически знания а и да спестя някой лев, реших да оставя отпред като броня евтиния Jagwire, а отзад - скъпия (кевларения?). Както и да е спрях се на Авида, просто защотото прекалено много минуси прочетох за Хайеса по мтбр и др. такива. Та сега не съжалявам. Работят просто перфектно и докато не са се разработили и модулацията е на ниво :D
Така че, БестБГ - аз съм за Авид.
2-ро не мога да разбера защо Спийд Дайъл 7 го водят като по-лошия вариант на лостче за бб7 след ФР5. Левеража си работи перфектно и според мен си е +. Така че съвет н2 - СД7 :D
3-то, за броните. Ако не можеш да намериш Full Metel Jacket-a на авид, за който спомена Байкрайдър вземи си от тия дето маи си зи взел за предната спирачка. Та разликата за която споменах в началото е очевадна, като почне да спира предната спирачка и аз продължа да стискам усилието си е предава колкото си иска по бронята и тя почва да си се гънеее... Задната, седи почти неподвижна. (РейвЮнит - т.е. дори и без нищо под бронята рамката си остава незасегната, а пък сложиш ли някоя гумена/ако щещ кевларена лепенчица и прикрепиш със св. опашчица - заспива.)

Аааай, респект :beer:
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот bestbg » Сря Май 11, 2005 7:35 pm

пак казвам че питам , защото по-добрата конфигурация на новия ФР е с Hayes а другия с ББ7 и това подбуди нещо в мен да попитам.

Аз съм с 185мм -> авид + СД7 (плюса му е че има по-добра модулация от ФР5 иначе като спирачна сила са еднакви) + Jagwire (скъпия :D) и съм много доволен :beer: Мерси пак ;)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот gladstone » Сря Май 11, 2005 9:21 pm

Казвам "скъпата" и "евтината" просто щтот там има само 2 вида...:spin:
gladstone

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Архив