Историята с лифта е направо абсурдна, защото те очевидно искат просто дани изгонят.
Въпросът не е за повече пари! Ако искаха да увеличат приходите си от нас, колкото и тъпи да са, щяха да се сетят, че има много по-удачни начини, така че да им дадем парите си с кеф. Тези начини включват най-вече въвеждане на карти, при което единичното качване ще излиза по-евтино, обаче картата като е 10лв. примерно, такива като мен, дето правят по 1-2 спускания може и да се замислят вместо досегашните 7 да дадат 10лв. и да карат 4 пъти поне.
Ако пък проблемът беше в калта, но искаха да ни запазят като ползватели и дори да увеличат броя ни, щяха да въведат специални приспособления за извозване на колелата извън кабинките. Този вариант може отново да се комбинира с дневни карти или други търговски трикове. Но не би! Знам, че подобна идея им е представена, но те не са се заинтересували!
Така че, поне според мен, действията на управата на лифта целят единствено да ни разкарат! Имам много предположения защо може да го искат, но няма смисъл да се занимаваме с това.
Въпросът е какво можем да предприемем ние?
Някой спомена АПКБ, но тя реално още не е регистрирана, процедурата отнема време, така че в момента не може да се действа чрез нея.
Организирането на протести е добра идея, но те трябва да са законни, иначе контрата ще е у нас. А така, както го описватетук - да блокираме пътища и т.н. е малко далеч от законния начин

Но, ако решим, можем да направим законни протести, само че наистина ще трябва масирано присъствие и добра организация.
Междувременно, според мен, едно възможно действие е да започнем тема по въпроса във Форума на СКГТ. За да има успех обаче подобна тема, трябва да се спазят няколко изисквания: 1) да имаме единна позиция, т.е. тук предварително да формулираме първия пост в темата, след което да я публикуваме там и само да я доразвиваме и защитаваме, но говорейки в една и съща насока. 2) който пише там, да го прави културно, аргументирано и сдържано, привеждайки само смислени аргументи. Ако някой си изпусне нервите и се разпсува, всички знаете до какво ще се стигне - пак ние ще сме лошите. Трябва да покажем, че не сме някакви гамени, че сме възпитани и умни хора, които обичат да спортуват и да покажем колко вредно е всъщност решението за новите цени на лифта.
Не знам, дали това би довело до някакъв резултат, но си струва да опитаме. Аз утре ще предложа тук някакъв начален текст, който да обсъдим и да публикеваме в техния форум.