Протест!!!Симеоново-9лв.......???

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот layne » Нед Юни 05, 2005 11:03 am

[quote="ThEUfO"]

[quote][i]Originally posted by KRAZzy[/i]
@ThEUfO
Ман, ти вярваш ли си изобщо к'во говориш??? Седалките въобще не се цапат колкото си мислиш. Това им е работата на чистачите и на отдела по поддръжка - да чистят и да поправят... И да, ние сме главания приход на "Въжени линии Симеоново", защото се спускаме по много повече от 1 път.
[/quote]

Според мен не е така!
Защото човек трябва да мисли и за спорта и по този начин който постъпва този "шев" той до някъде проваля развиванвто на Планинското колоездене в България!
Преди да бяха вдигнати цените на билетите за колоездачите въпросът трябваше да се обсъди с Министерството на спорта,но на кой му се занимава!!!
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот HellRaider » Нед Юни 05, 2005 11:35 am

А, какво стана с таз ново-сформирана асоциация за популизиране на колоезденето в българия ...!?!!?
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот GOА1 » Нед Юни 05, 2005 12:11 pm

[quote="layne"]

Според мен не е така!
Защото човек трябва да мисли и за спорта и по този начин който постъпва този "шев" той до някъде проваля развиванвто на Планинското колоездене в България!
Преди да бяха вдигнати цените на билетите за колоездачите въпросът трябваше да се обсъди с Министерството на спорта,но на кой му се занимава!!!
[/quote]
:rofl::rofl:
[quote="GOА"]

Кой го ебе че спортуваш ?[/quote]
GOА1

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Нед Юни 05, 2005 5:13 pm

@НЛО - 100% си прав... за съжаление. Абсолютно съм съгласен с теб. 9 лв. го направиха билета, не за да печелят, а за да не се качваме. Ние правим една много малка част от оборота им, така че... ще се ходи на Драгалевския. И мен ме е яд, но е факт.

@KRAZzy - спортът е започнал да замира? Глупости. Това, че са "спрели" ЕДИНИЯ лифт, не означава, че спортът ще замре. Виж, ако вдигнат цените и на Драгалеци... ще стане интересно...
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Нед Юни 05, 2005 5:24 pm

[quote="ThEUfO"]

Като си пееш Пенке Ле, кой ли те слуша. Постави се на мястото на шефа на лифта. Той на седмица има 3000 туристи на лифта и 30 човека с колела. Хората с колела като се качат в кално време му цапат колкото и 5000 туриста няма да изцапат. Едно е да ти изцапат седалката с кал, друго е баба Пена да си забрави празната кутия с цигари в кабинката. Друго е да одариш една метла в кабинката след цял ден возене на туристи, друго е след 2 качвания, кабинката да замяса на кална баня. Аз ако съм на мястото на шефа, и нямам отношение със МТБ, не 9, ами 99лв бих направил билета за колелата.
[/quote]

Проблемът с цапането е ясен. Въпросът е дали това е най-доброто решение? От гледна точка на шефа - да, щото му е най-лесно. Ако има желание обаче може да се намери и друг вариант. Аз например в кално време си нося найлон, с който застилам седалката, на която си качвам колелото. Не виждам защо не се въведе такова изискване, вместо да ни дерат кожите?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alien » Нед Юни 05, 2005 6:02 pm

[quote="PtD"]

[quote="ThEUfO"]

Като си пееш Пенке Ле, кой ли те слуша. Постави се на мястото на шефа на лифта. Той на седмица има 3000 туристи на лифта и 30 човека с колела. Хората с колела като се качат в кално време му цапат колкото и 5000 туриста няма да изцапат. Едно е да ти изцапат седалката с кал, друго е баба Пена да си забрави празната кутия с цигари в кабинката. Друго е да одариш една метла в кабинката след цял ден возене на туристи, друго е след 2 качвания, кабинката да замяса на кална баня. Аз ако съм на мястото на шефа, и нямам отношение със МТБ, не 9, ами 99лв бих направил билета за колелата.
[/quote]

Проблемът с цапането е ясен. Въпросът е дали това е най-доброто решение? От гледна точка на шефа - да, щото му е най-лесно. Ако има желание обаче може да се намери и друг вариант. Аз например в кално време си нося найлон, с който застилам седалката, на която си качвам колелото. Не виждам защо не се въведе такова изискване, вместо да ни дерат кожите?
[/quote]

BTW колелата (поне моето) влизат без проблем (по 1, обаче) и без да се качват на седалките. Предната гума се завърта на 90 градуса (е да, при двукоронките не става) и се вкарва директно на пода. Поне при мойто стана...
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bestbg » Нед Юни 05, 2005 6:16 pm

може да се направят "торби" за гумите (видяно от Хамстера) и така влзиа в кабинката без да цапаш в най-гадното време. Не е проблем да се носят 2 наелона. В сухо време нито се цапа нито удрям кабинката повече от туристите. Не знам как стоят нещата , но най-много да са удари педала във вратата и да се ожули. Но това си го решава шефа. Явно няма да се кара на Симеоново:(!: а ще трябва на Драгалевци и като последно да се мине през Алеко и от там надоле по трасетата на Симеоново :^:
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот Sp0nG » Нед Юни 05, 2005 6:47 pm

[quote="bestbg"]

Явно няма да се кара на Симеоново:(!: а ще трябва на Драгалевци и като последно да се мине през Алеко и от там надоле по трасетата на Симеоново :^:
[/quote]
Абе не виждам какъв толкова е проблема да се придвижите от Симеоново до лифта в Драгалевци (или някои не знаят как). Като слезеш в Симеоново под езерцата, дето е дървеното мостче, без да го пресичаш, караш отляво и точно след 50м пътя завива наляво и води в Драгалевци. Няма изкачване и си е перфе, единствено е поизровен от някои аграри с коли и мотори. Излиза се точно над каменистата пътека при долната чешмичка. Оттам до лифта не мисля, че някой няма да може да се добута до горе:D излиза 15мин макс повече.

Иначе това не означава да се примиряваме с управата на лифтовете! За стачката ще се постарая да викна колкото се може повече хора:^:
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот layne » Нед Юни 05, 2005 7:01 pm

[quote="Sp0nG"]

[quote="bestbg"]

Явно няма да се кара на Симеоново:(!: а ще трябва на Драгалевци и като последно да се мине през Алеко и от там надоле по трасетата на Симеоново :^:
[/quote]
Абе не виждам какъв толкова е проблема да се придвижите от Симеоново до лифта в Драгалевци (или някои не знаят как). Като слезеш в Симеоново под езерцата, дето е дървеното мостче, без да го пресичаш, караш отляво и точно след 50м пътя завива наляво и води в Драгалевци. Няма изкачване и си е перфе, единствено е поизровен от някои аграри с коли и мотори. Излиза се точно над каменистата пътека при долната чешмичка. Оттам до лифта не мисля, че някой няма да може да се добута до горе:D излиза 15мин макс повече.

Иначе това не означава да се примиряваме с управата на лифтовете! За стачката ще се постарая да викна колкото се може повече хора:^:
[/quote]

Да,наистина може да се кара и на симеоновите трасета и без кабинковия лифт!Но ще може да се прави само по 1 спускане на Симеоново!:boring:
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот bestbg » Нед Юни 05, 2005 7:23 pm

Аз знам как се стга , но не ми се бута 10-15 мин. И затова казах че може да се кара на Драгалевци и по едно като затапване на Симеоново. Но ще се радвам ако пак цените станат 4лв/качане или макс 5лв
Аватар
bestbg

Мнениеот hlebarka » Нед Юни 05, 2005 7:28 pm

[quote="Alien"]
Това, че са "спрели" ЕДИНИЯ лифт, не означава, че спортът ще замре. Виж, ако вдигнат цените и на Драгалеци... ще стане интересно...
[/quote]

Ми, лифт и спорт са различни неща (не защото с лифта не въртиш). Много интересно ще стане - 15 души няма да имат пари за лифт.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Sp0nG » Нед Юни 05, 2005 10:22 pm

[quote="bestbg"]

Аз знам как се стга , но не ми се бута 10-15 мин. И затова казах че може да се кара на Драгалевци и по едно като затапване на Симеоново. Но ще се радвам ако пак цените станат 4лв/качане или макс 5лв
[/quote]
Имах предвид,че цялата разходка излиза 15мин повече, а бутането е не повече от 4-5, но както и да е...
:offtopic:А и доколкото те познавам, поне преди доста въртеше нагоре, но като се замисля и аз след като открих автобуса до лифта не съм се качвал собственокрачно:I
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот Admin » Нед Юни 05, 2005 10:29 pm

Историята с лифта е направо абсурдна, защото те очевидно искат просто дани изгонят. :angfire:
Въпросът не е за повече пари! Ако искаха да увеличат приходите си от нас, колкото и тъпи да са, щяха да се сетят, че има много по-удачни начини, така че да им дадем парите си с кеф. Тези начини включват най-вече въвеждане на карти, при което единичното качване ще излиза по-евтино, обаче картата като е 10лв. примерно, такива като мен, дето правят по 1-2 спускания може и да се замислят вместо досегашните 7 да дадат 10лв. и да карат 4 пъти поне.
Ако пък проблемът беше в калта, но искаха да ни запазят като ползватели и дори да увеличат броя ни, щяха да въведат специални приспособления за извозване на колелата извън кабинките. Този вариант може отново да се комбинира с дневни карти или други търговски трикове. Но не би! Знам, че подобна идея им е представена, но те не са се заинтересували! :V:
Така че, поне според мен, действията на управата на лифта целят единствено да ни разкарат! Имам много предположения защо може да го искат, но няма смисъл да се занимаваме с това.
Въпросът е какво можем да предприемем ние?
Някой спомена АПКБ, но тя реално още не е регистрирана, процедурата отнема време, така че в момента не може да се действа чрез нея.
Организирането на протести е добра идея, но те трябва да са законни, иначе контрата ще е у нас. А така, както го описватетук - да блокираме пътища и т.н. е малко далеч от законния начин ;) Но, ако решим, можем да направим законни протести, само че наистина ще трябва масирано присъствие и добра организация.
Междувременно, според мен, едно възможно действие е да започнем тема по въпроса във Форума на СКГТ. За да има успех обаче подобна тема, трябва да се спазят няколко изисквания: 1) да имаме единна позиция, т.е. тук предварително да формулираме първия пост в темата, след което да я публикуваме там и само да я доразвиваме и защитаваме, но говорейки в една и съща насока. 2) който пише там, да го прави културно, аргументирано и сдържано, привеждайки само смислени аргументи. Ако някой си изпусне нервите и се разпсува, всички знаете до какво ще се стигне - пак ние ще сме лошите. Трябва да покажем, че не сме някакви гамени, че сме възпитани и умни хора, които обичат да спортуват и да покажем колко вредно е всъщност решението за новите цени на лифта.
Не знам, дали това би довело до някакъв резултат, но си струва да опитаме. Аз утре ще предложа тук някакъв начален текст, който да обсъдим и да публикеваме в техния форум.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 05, 2005 10:31 pm

[quote="bestbg"]

... не ми се бута 10-15 мин...
[/quote]

Тц! Тц! Тц!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Darth Vader » Нед Юни 05, 2005 11:05 pm

То на шефа определено не му пука за колоездачите, и го показва по най-безцеремонния начин. Да протестираме е признак на будна съвест, но в БГ това рядко успява.
Предлагам всеки да се замисли дали няма някаква дебела връзка с голям шеф в СКГТ. И ако изпадне нещо подобно да ги убедим да уволнят това шефче, което със сигурност не е на върха на пирамидата СКГТ.
И преди да се засмеете, се замислете какво друго може да се направи при тези обстоятелства: държавна бюрокрация + тъп шеф(чвор).

Аз се опасявам че това е първа стъпка от план за докарване на лифта до фалит и купуването му без пари, както всичко друго в бг. Защото този лифт много лесно може да стане печеливш, особено в комбинация с нощното и дневното Лале през зимата.
Ако това е така, нямаме кой знае какви шансове,ако не е - имаме.
И да не преставаме да вдигаме ШУМ!
Darth Vader

Мнениеот bikerider » Нед Юни 05, 2005 11:15 pm

Много точно. Като се добави и картинката с новия хотел точно до лифта и става ясно за какво иде реч - това ще стане отново СКИОРСКА дестинация и СКИОРСКИ лифт като какъвто е бил замислен и изпълнен. В тоя ред на мисли съсвем не съм съгласен, че лифта върви към фалит заради 100-300 пършиви колоездача, които не внасят и 10 процента от приходите на лифта.
Лифта си върви към печеливш. Просто дойде момента в който голямата акула ни забеляза и каза че за велосипеди там няма място. И са прави.
Аз лично с огромен кеф си ползвам остарелия морално и материално Драгалевски лифт и честно няма много да ми липсва Симеоновския.
А тука 5-годишните, дето мрънкат че няма да могат да се пуснат по повече от 1 път на Симеоново - ами спрете да се возите по равното на Кимбата и сменете малко мястото... Лифт има все още...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пон Юни 06, 2005 2:21 am

ei chichko-trewichko, stiga si narejdal lapetiite, che she gi otkajesh ot liubimiq spor... T ..ochka ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пон Юни 06, 2005 2:05 pm

[quote="MAN6"]

ei chichko-trewichko, stiga si narejdal lapetiite, che she gi otkajesh ot liubimiq spor... T ..ochka ;)
[/quote]

ако обичате емигрантите улево :D:8D::lol:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пон Юни 06, 2005 2:47 pm

abe ei na nacionalnost li shte se obijdame ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот kalta » Вто Юни 07, 2005 1:49 pm

Ха-ха-ха :rofl::rofl::rofl:
Направо сте толкова жалки... как не ви е срам да пишете на нашия хубав език толкова неграмотно? Това като видя: "идеотщина", "предвит", "састезанието" и мно-о-ого други... [i](Нищо персонално - това бяха първите неща, които едва ли не ме разплакаха)[/i] За запетайките пък нямам думи просто - защо не си свършите съобщението и накрая оставете запетайките - ето така:
,,,,,,,,,,,
пък който иска - да си ги нареди правилно по местата им... Това първо.

И второ - по темата:
-) абсолютно съм съгласен с вдигането на цените. Както ще съм и съгласен със забраняването на спускащите се велосипедисти по пешеходните алеи.
-)[i]"Какви са тия безумия български бе! И така ни насърчават да спортуваме... "[/i] - вие добре ли сте - на това спорт ли му се казва? - Качваш си задника (в много случаи дебелия гъз) на колелото (което не знам защо все още носи званието колело?!) и се юрваш по пътеките да отнесеш колкото се може повече препятствия... колоездене било... направо си е колоспускане. Та искам да кажа, че насърчават спорта - ето на: сега ще катерите до Алеко вместо да се качвате с лифт. И това ако не е насърчаване... И без това малко карате, много спускате. :P:P

Ехааа... колко ми олекна... дано някой не се обиди, просто реших да напиша някои и други неща, дето ме вълнуваха. Сега спокойно можете да забравите какво сте прочели по-нагоре. Хайде сполай ви и започвайте да тренирате - следва санкция изземване на колело за превоз в лифта... Ха-ха-ха.
kalta

Мнениеот Alien » Вто Юни 07, 2005 2:04 pm

За писането съм съгласен, но не мога да кажа, че и аз пиша кой знае колко вярно... е поне се опитвам. :)

Иначе - дразня се на това - "стига само сте спускали - айде качете се до Алеко въртейки". Е ако пък не искам? Ако съм прост спускач, който не може и 5 метра да повърти нагоре? Не мислиш ли, че това си е МОЯ работа и ничия друга. И не ми казвай - не се оплаквай. Ще се оплаквам как няма. Вдигат цените на единственото нещо, чрез което аз мога да карам. Без лифт аз не мога. Не мога да се катеря до Алеко. Искам си лифта. Това е все едно да вдигнат 6 пъти цените на колелата - РАМ ДХ от 5 000 да стане 30 000 лв. Всички ще замрънкате нали? А сега като спускачите се завайкат - "вземете и повъртете малко". Това си е моя работа дали ще въртя или не.

Едит: Има различни дисциплини в този спорт и поне една от тях НЕ Е предвидена за практикуване БЕЗ лифт. Така че това "покатерете малко" е безсмислено в случая.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Spitfire » Вто Юни 07, 2005 2:35 pm

@ калния
правилно, нека сички зобиме а като не караме да закачаме по един генератор за задното търкало и да правим ток :bulb:
It never hurts to help
Spitfire

Мнениеот PtD » Вто Юни 07, 2005 2:45 pm

[quote="kalta"]

Ха-ха-ха :rofl::rofl::rofl:
Направо сте толкова жалки... как не ви е срам да пишете на нашия хубав език толкова неграмотно?
[/quote]

Т'ва моем т'ва пра'им.[b],[/b] Ти кат' си толкоз грамотен [b]е[/b]ла ни светни на туй-онуй![b],[/b]

[quote]
И второ - по темата:
-) абсолютно съм съгласен с вдигането на цените. Както ще съм и съгласен със забраняването на спускащите се велосипедисти по пешеходните алеи.
-)[i]"Какви са тия безумия български бе! И така ни насърчават да спортуваме... "[/i] - вие добре ли сте - на това спорт ли му се казва? - Качваш си задника (в много случаи дебелия гъз) на колелото (което не знам защо все още носи званието колело?!) и се юрваш по пътеките да отнесеш колкото се може повече препятствия... колоездене било... направо си е колоспускане. Та искам да кажа, че насърчават спорта - ето на: сега ще катерите до Алеко вместо да се качвате с лифт. И това ако не е насърчаване... И без това малко карате, много спускате. :P:P

Ехааа... колко ми олекна... дано някой не се обиди, просто реших да напиша някои и други неща, дето ме вълнуваха. Сега спокойно можете да забравите какво сте прочели по-нагоре. Хайде сполай ви и започвайте да тренирате - следва санкция изземване на колело за превоз в лифта... Ха-ха-ха.
[/quote]

Напълно си прав, предлагам също да се премахнат авторалитата, мотокросовете, парашутизма, шахмата, рафтинга, ски-спусканията и всякакви други изгъзици - при едните седиш на седалка и дърпаш ръчки, а при другите гравитацията те дърпа надолу. Какви спортове са това? :dunno:

Абе изобщо, защо не се забранят всички псевдо-спортове за женчовци и да остане само играта за ИСТИНСКИТЕ мъже - футболът!

Ааайде наш'те!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот lacho_m » Вто Юни 07, 2005 3:45 pm

@kalta... абе шо си не одиш там от дето си се пръкнал.

Поне да беше казал един смислен аргумент в подрепа на тезата си... а то... само приказки да си наприказваш.

Са кат ти е олекнало... обърши се и гледай следващия път да свършиш работата дето си му е мястото.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот halcor » Вто Юни 07, 2005 3:49 pm

И ракията, и салатата. И бахура.
Аватар
halcor

Мнениеот layne » Вто Юни 07, 2005 4:30 pm

А,бе,ей Кален!!!К'ъв си ти бе???
Я фани се изнасяй на някъде,по някое родно село!!!!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот shaggy86 » Вто Юни 07, 2005 4:45 pm

вместо да се обиждате и занимавате с глупости защо не направите както каза Админ?
да се реши единно какво да се прави и да се действа това е единствения начин,
из тъпата ми глава препускат идеи като специални
кабинки за колела-10-20 броя и така няма да има проблем,аз съм виждал по станциите едни бели такива,май са медицински,
но по темата-трябва някой да организира колоездачите,този проблем да бъде представен в обществото и може би с широка медийна подкрепа,протести и дебели връзки с управата на лифта има шанс нещто да се промени към добро.
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот Cveti » Вто Юни 07, 2005 9:08 pm

[quote="shaggy86"]

широка медийна подкрепа[/quote]

Май не ми се вижда много вероятно да намериш такава.Кой го е еня?Народът и без това чете само коя фолк звезда с кого спи и кой кого **** в "Биг Брадър".Никой няма да ти пише за нещо,което ще се прочете от 5 човека и 3-ма от тях няма да са на твоя страна.
Cveti

Мнениеот bestbg » Вто Юни 07, 2005 9:17 pm

Днес видях радо да говори по БТВ ;) Дадоха и малка част от спускане. Дадоха и директора на лифта. Но аз много накрая го хванах :( и неразбрах нищо:dunno:
Аватар
bestbg

Мнениеот No1s » Вто Юни 07, 2005 9:52 pm

[quote="bestbg"]

Днес видях радо да говори по БТВ ;) Дадоха и малка част от спускане. Дадоха и директора на лифта. Но аз много накрая го хванах :( и неразбрах нищо:dunno:
[/quote]

кога и по кое предаване :)
why you have to shoot and die, when you can jump and fly
No1s

ПредишнаСледваща

Назад към Архив