[quote="TOYAGA"]
[quote="bikerider"]
[quote="TOYAGA"]
За състезателни бъгита става въпрос, точно както каза Windstream – объркването идва от тва, че тъпите янки викат truck на каквото им скимне. Въпросният изобретател се казва Кърнът, а разработката му мина първо през Foes, после през Progressive, от които накрая го купиха Answer и разработиха SPV (всъщност нищо не са разработвали, а просто добавиха въздушни версии на шоковете).
Не ми се навлиза в областта на автомобилните окачвания, щото ще се получи ферман невиждан... И освен това ми се струва, че ако продължим да дълбаем в тази тема, накрая рискуваме да пропуснем да патентоваме нещо...

:D:D
Don't forget to remember
[/quote]
Пак не съм допрочел нещо, д*ба

:D:8D:
[b]Do, or do not - there's no try...[/b]
[/quote]
Абе изглежда си прочел достатъчно, щото аз, който много трудно променям възгледите и ориентацията си и никога през живота си не съм бил фен на Marzocchi (всъщност досега съм ползвал две RS и една Manitou), започвам да се превръщам бавно, но сигурно точно в такъв през последната седмица...
Шегата настрана и съвсем по темата – в бая сериозния обем информация, който прерових, Marathon S се очертава твърдо като най-добрата EXC/Tour-вилка "на изток от Fox Talas" с една-единствена слабост – двете (!!!) кила тегло, които обаче са напълно разбираеми на фона на двете (!!!) стоманени пружини. Имайки предвид, че на последните се дължат всички предимства на вилката, а съотношението цена/качества на Marathon S е несравнимо по-добро от това на Fox Talas, теглото може да бъде преглътнато без проблеми...
Don't forget to remember
[/quote]
Ами ти моето мнение го знаеш - фирма съществуваща от 1949 и държаща едно от водещите места на капризния мото-пазар, просто не може да произвежда нещо друго освен качествени неща.
Имам предвид за толкова много време така са си оплели технологично кошницата тия жабари и така са си уредили и поевтинили производствата, че за мен нямат конкуренция по отношение на качеството. Дори последните им модели вилки произведени в Тайван са неразличими от произведените в Италия. Което не мога да кажа за RockShox/SRAM и Maintou/Asnwer.
Иначе винаги можеш да си поръчаш на някой тунинговач титанови пружини
Сериозно, мен никога не ме е притеснявало малко по-голямото тегло, в края на краищата нали затова имаме мускули на краката. А и качеството за мен стократно си заслужава малкото повече зор.
Btw, аз точно като теб карах Manitou, докато не се появи Лицето

[:p]:D:8D:, дето ми отвори очите.
[b]Do, or do not - there's no try...[/b]