четвъртък ,27.05

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

четвъртък ,27.05

Мнениеот Cveti » Пон Май 24, 2004 4:34 pm

В четвъртък почивам и ако следващите 2 дни не продължава да вали със същото темпо,мисля да направя едно каране.Изкушавам се пак да покарам из Люлин и най-вероятно ще стане така,но съм съгласна и за някоя от другите планини.Ако има желаещи обадете се.
May the force be with you.
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот kagami » Вто Май 25, 2004 8:02 pm

Хаааа, Cveti, пак имаш добра идея ;)

Звучи много добре :) На мен пак ми се кара там. Ама да видим дали ще ми тръгне колелото дотогава, че сега нещо е в принудителен отпуск. И наистина - дано не вали.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот screamBoy » Сря Май 26, 2004 3:09 am

ами казвам да ги понатиснем педалите, а?
да можеше и да не ползваме рейс ... и тръгването да е някъде след 11ч ... сигурно бих дошъл :)
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот Cveti » Сря Май 26, 2004 9:35 am

Screamboy-може да не ползваме рейс,ако ти се върти до Банкя.Пътя до Бянкя е приятен и не е предизвикателство,но после като се прибави и баира до Михайлово е гадно.Оптималния вариант е рейс до Банкя и на самоход до Михайлово-не е много.За сметка на това в планината е екстра.Тръгването в 11:00 мен ме устройва-кажи дали пеша или с рейс та да решим къде да се чакаме ако ти се идва.
Кагами-ако решиш да идваш,знаеш ми телефона;).
Cveti

Мнениеот MOD » Сря Май 26, 2004 10:08 am

Завиждамммммм .....
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот тучо чучо » Сря Май 26, 2004 10:34 am

Не ми се сърдете, но така до никъде няма да стигнем!
Говоря за българският МТБ като цяло. Може и аз да бъркам като гледам така мащабно на нещата, но мисля, че всеки един от нас е брънка от веригата. А когато една от брънките не върви, забавят се и другите.
Какво значи [color=red][i]Screamboy-може да не ползваме рейс,ако ти се върти до Банкя.Пътя до Бянкя е приятен и не е предизвикателство,но после като се прибави и баира до Михайлово е гадно.Оптималния вариант е рейс до Банкя и на самоход до Михайлово-не е много.[/i][/color]?!
За какво каране въобще говорим тук?! До Банкя са макс. 10 км. и то по равно и надолу. Прибави още 2-3 км. през Банкя до Михайлово и...
Еми, извинявайте, но ако и това не можете да изкарате и ми говорите за умора, то не знам за какъв спорт изобщо става дума!
А ако искате да ми обясните, че не обичате да карате по асфалт и мразите праха и газовете от автомобилите, отново няма да се съглася, защото можете да минете през Иваняне, а оттам по черен път над Банкя да стигнете направо в Михайлово.
Така че стегнете се и карайте, защото така скоро в София истински карачи няма да има! Стига с тези автобуси - има спокойни, странични маршрути за достигане на любимите ни планински пътеки и до тях се стига и на самоход!
Апелирам към онези от вас, които не са с велосипеди над 20 кг., предназначени основно за надолу, да карат! Карайте ги тези велосипеди, стига сте ги возили по автобусите! Всички имаме нужда от тренинг, а в рейса той не се постига.
Сега искам да поясня, че това не е хокане, нито искам да назидавам някого. Просто апелирам да се кара. Момчетата от провинцията са пъти по-подготвени от нас, в София.
Помислете малко над това!:)
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот kibikoff » Сря Май 26, 2004 10:49 am

[quote="тучо чучо"]

Момчетата от провинцията са пъти по-подготвени от нас, в София.
Помислете малко над това!:)
[/quote]

в провинцията няма лифтове( с малки изключения), :(:(.... :D:D:^:, а и по-малко се "позира" [:p][:p][:p]
kibikoff

Мнениеот AgentOrange » Сря Май 26, 2004 11:00 am

[quote="тучо чучо"]
Апелирам към онези от вас, които не са с велосипеди над 20 кг., предназначени основно за надолу, да карат!
[/quote]

Мда, останалите така или иначе са свикнали и въртят без да се оплакват. Аз лично навъртам доста големи дистанции както с голямото колело (~20кг, същата цифра ход отпред и малко повече отзад), така и с малкото (singlespeed hardtail с венци 32/12 и 2.5 гуми) и се кефя на натоварването :).
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот bestbg » Сря Май 26, 2004 11:03 am

аз съм съгласен да идем , но пътя от софия до михалково не е ли малко множко? ако са само тези 12км. закойто говорите съм навит , но жалко че немога в четвъртък (на даскало съм) мога да карам от петък след 13:00 до неделя към 23:00 :)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот Cveti » Сря Май 26, 2004 11:28 am

Ми аз обикновено си карам до Банкя,но незнам другите дали ще искат.Освен това наистина защо трябва да караме по асфалт,след като може да караме повече в планината.За утре планирам доста да се пошляя там-мисля първо да отидем до хижа Люлин и оттам да се спуснем,после да отидем до Дивотинския манастир и след това малко без път през поляната надолу.Ще разгледам и картата,може да ни хрумне и нещо друго.А по асфатовия път до Банкя няма какво да се види.
Cveti

Мнениеот did » Сря Май 26, 2004 11:50 am

[quote="GOA"]

EVALA TU4O !
EVALA 4U4O !
Ako znae6 kak mi e vtrysnalo da me nari4at ne4ove6ki 4ovek za tova 4e si vrutkam malko pove4e...
Lo6oto e 4e rano ili kusno v takiva slu4ai se stiga do vuzpalenie na stavnite hru6tqli i stava neturpimo (vij bolno kolqno, bolno kolqno [/quote]

В грешка си, да знаеш! Проблемите идват не от много въртене, а от неправилно въртене, лоша позиция, липса на загряване... Другото са оправдания.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kagami » Сря Май 26, 2004 3:00 pm

[quote="Cveti"]

Ми аз обикновено си карам до Банкя,но незнам другите дали ще искат.Освен това наистина защо трябва да караме по асфалт,след като може да караме повече в планината.За утре планирам доста да се пошляя там-мисля първо да отидем до хижа Люлин и оттам да се спуснем,после да отидем до Дивотинския манастир и след това малко без път през поляната надолу.Ще разгледам и картата,може да ни хрумне и нещо друго.А по асфатовия път до Банкя няма какво да се види.
[/quote]

Ами аз живея и в Банкя, и през 90% от времето карам дотам, така и че и на мен не ми е проблем. Само дето пътят вече мога и със затворени очи да го мина :):)

Ако успея да си взема отпуск за утре (това ще го разбера в следващите часове) ще се включа в карането.
Между другото, хижа Люлин я няма - нали знаеш? Преди 5 години ходих там и беше останала само тухлената част от сградата - без дограми, дюшемета, кабели, прозорци и т.н. Но пътеката може и още да си е там.
Аватар
kagami

Мнениеот TOYAGA » Сря Май 26, 2004 6:34 pm

@ тучо-чучо

[quote]Еми, извинявайте, но ако и това не можете да изкарате и ми говорите за умора, то не знам за какъв спорт изобщо става дума!
....
Така че стегнете се и карайте, защото така скоро в София истински карачи няма да има! Стига с тези автобуси - има спокойни, странични маршрути за достигане на любимите ни планински пътеки и до тях се стига и на самоход!
....
Просто апелирам да се кара. Момчетата от провинцията са пъти по-подготвени от нас, в София.
Помислете малко над това![/quote]

:D:D:D Прав си, без съмнение! Само че очевидно доста хора не гледат на заниманието с MTB като на спорт. Не е и задължително, макар че е желателно...

Относно самохода. Как ще накараш някой, който е навикнал на автобус/автомобил и отгоре на всичкото има извинение ("ще ме сгазят", "не мога да дишам пушилки" и т.н.) да се движи на самоход?:D Трудна работа...

Мда, момчетата от провинцията са МНОГО по-подготвени ФИЗИЧЕСКИ. Забелязвал съм го нееднократно...;) А това според мен е така, защото имат повече ВРЕМЕ да се подготвят (не бачкат като откачалници), а нерядко и ПО-ДОБРИ условия да го правят (по-малко натоварени пътища, по-малко други "забавления", подходящи, нефрашкани с бабиери баири и прочие). За сметка на това ТЕХНИЧЕСКИ общо взето са зле, та зле... Така че съществува някакво равновесие все пак. :D:D:D

BTW, нямам нищо против провинцията и провинциалистите... Напротив - много ги обичам, стига да си стоят там, където са ;)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Сря Май 26, 2004 6:37 pm

[quote="did"]

В грешка си, да знаеш! Проблемите идват не от много въртене, а от неправилно въртене, лоша позиция, липса на загряване... Другото са оправдания.
[/quote]

Зависи преди всичко от генетичната обусловеност на индивида. Има хора, които си нямат проблеми със ставите, колкото и да се блъскат, други от най-малкото претоварване късат/разтягат връзки. Виждал съм най-различни случаи, не може да се обобщи така с лека ръка :xx(:

При всички случаи е по-добре да минеш 10км по задименото шосе с автобуса и да караш 10км повече в планината, отколкото да се натровиш още отначало със сажди (и то ако си късметлия и не те отнесе някой неделен шофьор пред пенсия (щото всичко е относително ;))).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот screamBoy » Сря Май 26, 2004 8:35 pm

мда
значи остават 2 варианта
А.срещаме се някъде и караме из Люлин или където и да е
Б.не се срещаме никъде и аз карам из Витоша

блаа труден избор :))
Аватар
screamBoy

Мнениеот Cveti » Сря Май 26, 2004 9:58 pm

Ами да беше казал къде да се срещнем!Утре към 10:00 ще ти звънна по телефона.Щом го оставяте на мен,тръгване в 11:00.
Cveti

Мнениеот Cveti » Чет Май 27, 2004 9:43 am

Screamboy,много работиш,бе,пиле!
Cveti

Мнениеот screamBoy » Чет Май 27, 2004 8:52 pm

пууу няма само да песта от банички я
как беше къде беше кво беше
Аватар
screamBoy

Мнениеот kagami » Пет Май 28, 2004 5:31 pm

Аз имам лека мускулна треска, най-вече на ръцете, но тя няма нищо общо с това, че Гоа се е чувствал като тираджия ;)

След като и той си замина за София, аз реших да изразходвам останалата енергия и направихме едно кръгче с Gorbachov, който си е сложил много хубави шини на байка.
Аватар
kagami

Назад към Архив