Та като счупиш ръката....

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Та като счупиш ръката....

Мнениеот roshaw » Пет Юли 21, 2006 2:14 pm

Какво се получава, когато цял ден си киснал в реката над Асеновград и си пил бири(пак там), и след това решиш да се качиш на колелото и да поподскачаш малко из града.

Ми какво - чупиш ръка!!

Реших да скоча от едно малко ръбче дето скачам всеки ден(нищо интересно не е), но точно този ден ми се закачи предната гума на единия ръб и колелото ме хвърли, като инатливо магаре на мост.

Потъркалях се по всички правила, които могат да ти хрумнат, докато летиш към земята(не бяха много). Резултата беше: подута китка; второ коляно на левия крак, малко под предишното; ожулвания.

Реших да си снимам китката (рехабилитатора при, който ходя ми го нареди :angel2:), и се оказвам в Асеновградската болница.
Снимат ме и лекарката поглежда и казва:
-Ей тука е счупеното!!

Не исках да ме гипсират в Асеновград и отидох в Пловдив след 24 часа лед на ръката за да сваля отока.
-Ммммм...ляс! - каза лекаря, дъвчейки геврек и разглеждайки с мазни ръце снимката ми - Да... Ей тука е счупено. Отатъка за гипс!

Слагат ми гипса и след 2 дни отивам в София да видя един приятел. Между другото реших да си снимам китката за да видят лекарите дали е правилно наместена.
Отидох в Александровска болница и ЩРАК, оше снимки.
-Я иди донеси от колата и старите ти снимки за да сравняваме!
Събра се целия отдел и гледат, гледат, гледат, гледат, гледат, та чак им писна да гледат.
- А бе я кажи, къде са видяли тия лекари счупено?
- Ми тука - показвам аз мястото на старите снимки.
- Ми можем да ти кажем, че тия са видели баба си (всъщност те не се изразиха точно така, но така бих го казал аз)!
Отидох при рехабилитатора, при който ходя (той се намира в София):
- А бе я виж тука има ли счупено!
- Ц. Сваляй гипса и в 6 при мен на преглед!

Оказа се, че ръката ми е много жестоко навехната и за 7 дни стигна до такова състояние със Traumeel (хапчета и мазило), и ледени компреси, че в момента с нейна помощ написах тези редове!! За моя собствена сигурност ще трябва да почакам още време преди да се кача на колелото!
:beer:

P.S.: Искам само да отбележа, че тази година с въпросната ръка не ми върви - преди 2-3 месеца пък страдах от тендовагинит заради работата ми, която вече съм напуснал:angel2:!!
Изображение
Аватар
roshaw

Рейтинг: 1220

Мнениеот bluskanie » Пет Юли 21, 2006 2:21 pm

Токувиж ти направили байпас по погрешка :eek2: Убави хора са тия лекарите...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот lacho_m » Пет Юли 21, 2006 2:27 pm

:bigeyes: без коментар...
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот CYBER » Пет Юли 21, 2006 3:29 pm

:banghead::crazy:
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот kotka12 » Пет Юли 21, 2006 10:15 pm

мдам
пълни задници са това доХторите
един за пред хората не познавам
поредната тема, в която заради некомпетентността на някои хора се нарушава 11 божия заповед
"Не обобщавай" /@bikerider:beer:/
Хубаво е, че се е разминало без счупване
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот screamBoy » Пет Юли 21, 2006 10:51 pm

те по повечето общи докторски курсове май не ги учат да разчитат на сетивата си а на наученото в университета/колежа и на машинарията ... мойта рентгенова от болницата ми по район (3та градска) беше една, в Пирогов - по-различна (видяха и второто счупване) а на чернобила (едно дето ми напомня мозъчен скенер но май е нещо рентгеново, с екран и гледаш в 'реално време' костенцата) си се виждаше дори още по-добре
това че няма счупено генерално не значи че околните тъкани имат по-лека травма ... един вид пожелавам ти 2 до 3 седмици или да носиш нещо специално (загряващо или охлаждащо - според каквото ти препоръчат) или да правиш каквито упражнения ти препоръчат, най-добре и двете, предполагам
това 'пожелавам' означава че ти пожелавам след 3 седмици всичко да е отшумяло.
на Бъдни Вечер кво орехче извади ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот Windstream » Съб Юли 22, 2006 9:02 am

Като счупиш ръката шофирането е доста кофти тръпка, а за храненето пък да не говорим - от сряда дясната ми ръка е леко неизползваема, оказа се че обратния завой на ръчна спирачка при 50mph дори и с полицейска кола не е особено добра идея :crazy: Замина ми байк-уикенда следващата седмица значи, ей :xx(: Рошав, не се оплаквай, ами се радвай че докторите са се объркали и реално костите са ти добре, а следващия път повече риба и по-малко бира ;) А да, и дърпай предницата по-високо :rofl:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот roshaw » Съб Юли 22, 2006 11:18 am

[b]@screamBoy [/b]
Т'ва дето го разправяш се нарича
ядрено-магнитен резонанс (ако не е нещо подобно де:angel2:). Факт е, че това е единственото изследване на което лекарите на запад разчитат на 100% за да ти кажат какво по дяволите ти има. Много от счупванията, особено на места като китки, глезени и др, изобщо не се виждали на рентген.

На практика е напълно възможно на някоя от малките костици, дето са в китката, да и има нещо, но нямам пари за ядрено-магнитен резонанс, а по клинична пътека се оказа, че е голямо приключение и докато си го направиш (изследването), вече ще е все едно.

[quote="Windstream"]

Рошав, не се оплаквай, ами се радвай че докторите са се объркали и реално костите са ти добре, а следващия път повече риба и по-малко бира ;) А да, и дърпай предницата по-високо :rofl:
[/quote]

[b]@Windstream[/b] не се безпокой - не се оплаквам :D.
На мен ми е толкова кеф, че няма накъде повече (все пак се разминах с по-малкото зло)! Просто пуснах тоя пост за да имат представа останалите, с какво могат да се сблъскат, ако нещо (не дай си Боже) се случи!

Специално втория път като ходих на контролни снимки, го направих, защото китката на мой приятел е по-малко подвижна след неправилно наместване и гипсиране, а на баща ми правиха операция пак заради ненаместено счупване.

Мога да вметна, че в Швейцария (не съм бил там) правели по няколко пъти гипса, т.к. след спадането на отока той вече не върши никаква работа, защото остава хлабав.

А за предницата :D - аз изобщо не стигнах до момента за дърпането и!:angel2:
Изображение
Аватар
roshaw

Рейтинг: 1220

Мнениеот bluskanie » Съб Юли 22, 2006 11:27 am

[quote="kotka12"]

мдам
пълни задници са това доХторите
един за пред хората не познавам
поредната тема, в която заради некомпетентността на някои хора се нарушава 11 божия заповед
"Не обобщавай" /@bikerider:beer:/
Хубаво е, че се е разминало без счупване
[/quote]

Тук извинение от сорта "и ние сме хора, и ние грешим" не минава... Айде става дума за счупване на ръка, но при по-сериозен проблем и грешна диагноза...мисля, че знаеш по-добре от мен... За съжаление доста често докторите грешат, но не защото са некадърни, а защото не си харесват работата и претупват.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Съб Юли 22, 2006 1:30 pm

Хм
Коя част от израза
"НЕ ОБОБЩАВАЙ"
не разбра???
а и би ли бил така добър да посочиш в цитирания ми пост, кое ти говори за опит за оправдание или извинение????
дивиденти не се трупат така
бъди здрав
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юли 22, 2006 8:22 pm

Мен за изкълчено кутре ми правиха ЕКГ..... Рентген... кръв...... 4 дни престой в Пирогов...( или поне си платих за "престоя").
В крайна сметка - полвин месец без пресечен терен...:bawling::xx(:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот GECKO » Съб Юли 22, 2006 9:00 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

Мен за изкълчено кутре ми правиха ЕКГ..... Рентген... кръв...... 4 дни престой в Пирогов...( или поне си платих за "престоя").

[/quote]

и 4 часа и полвина в пирогов разправии :beer:

Е ще почерпиш!
Аватар
GECKO

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юли 22, 2006 9:37 pm

[quote="GECKO"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

[/quote]

и 4 часа и полвина в пирогов разправии :beer:

Е ще почерпиш!
[/quote]

Задълже!!!!!:beer:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот klmn » Нед Юли 23, 2006 12:33 am

Всичко е относително..при мен(преди няколко години),след падане на лявото рамо,лекарите в "Пирогов"ми размърдаха кръгово ръката-Боли ли?(гледаха си ТВ,BTW,1-2 ч. през ноща)-"Ми,нема де припадна".."Аре,бегай"..
Мисля,че задължително трябваше да ме снимат,както направиха на другия ден в 3-та градска и се установи счупване на коста под раменната става(да ме извинят лекарите,ако не го казвам правилно :)),Как да е,ходих към 2 месеца с превръзка(щот не се гипсира там)
Лявата ръка още ми седи по-слаба..:)
Опс,са видех на изнервения:D поста,верно,че не съм плащал..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Назад към Архив