Рамка кат за мен :)

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Рамка кат за мен :)

Мнениеот ahs1 » Съб Окт 16, 2004 10:47 am

От няколко дни усилено изчитам какво е писано из форума за твърдите рамки. В крайна сметка стигнах до следните изводи:
1. Drag Climber - здрава рамка, подходяща за лек DH, FR, Тrails, но не и за въртене. 14" ще ми дойдат мнооооого ниско (висок съм около 180-185 и тежа 70кг).
Тук е редно да отбележа, че колелото ще се използва доста за въртене из града, понякога на планината за XC и дори лек DH без много камънаци. От време на време ще пробвам и някое трикче (manual, pivot, но нищо по-сериозно)
2. Drag Ontario - бива, но не съм особено очарован от нея
3. Ram HT1 - първоначално се бях спрял на нея, но малко ме е страх че бих могъл да я счупя на планината
4. Ram 4x - идва ми скъпо и е тежичка, иначе много ме радва
5. Drag zx5 - цветът не отива на вилката ми :D

В крайна сметка се спрях на два варианта
1. Повече клоня към Ram HT2, но се чудя дали има други размери освен 17", понеже на едно място чета, че има само такъв размер, а на друго - 17", 19" и 21". Иначе като цяло рамката много ми харесва и бих се радвал на допълнителни отзиви за нея, понеже няма много изписано из форума специално за тази рамка

2. Вторият вариант е Drag Expert. И той изглежда прилично, има някакви подсилки при челото. Eдинственото, което ме дразни е надписа на DRAG, но това бих могъл да го преживея.

Съпоставяйки тези две рамки какво е вашето мнение? Ако имате други предложения ще се радвам да ги споделите.

PS
Рамкитe на Giant, Peugeot, Scott как се представят на фона на изброените рамки? Тях не съм ги сложил, понеже незнам да се продават отделно, единствено втора ръка.
ahs1

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Съб Окт 16, 2004 11:06 am

Аз съм с 17" РАМ ХТ2, висок съм 1,80 м, тежа близо 70 кг, ползвам я за не много лек ДХ, но и за далеч не много ненормален :D. Става и за XC, просто вдигаш седалката и си пръв... отзад напред. :D Сега, ти ако клониш към 185 см и смяташ повечко да караш из града и XC отколкото спускане заложи на 19". Иначе 17 не е проблем.

Такова е мнението ми, без да съм карал никоя от другите рамки. Казвам само от личният ми опит с РАМ -а.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот jivkonik » Съб Окт 16, 2004 11:38 am

Моя съвет е да обърнеш внимание на един друг параметър - разстоянието от седалковата до челнате тръба.
Карам Експерт 20" - не ми е висок (1.73 съм), има къде да сваля седалката като спускам, за въртене е перфектен - не ми се налага да вадя седалката много нагоре. Проблема е, че ми е дълга рамката т.е. много "излегнал напред" карам, освен това понеже ми е късо подкастрен стержена на вилката от предния собственик (имам само един спейсър под лапата) и ми е ниска предната точка. Това не е проблем за градски, шосейни и карания в посока нагоре, обаче при спускания не съм много маневрен, изтегленото напред тяло мести центъра на тежестта напраед т.е. натиска на предното колело ми е по-голям, трудно отлепям предната като се наложи да прескоча нещо внезапно и т.н. проблеми. Маневреността на дългата рамка също е проблем понякога (по-големия радиус на завоя). За да компенсирам донякъде тези недостатъци в момента ще слагам по-къса лапа с по-голямо издигане и кормило с по-голямо издигане.
Съвета ми е да избереш рамка с подходящата за теб ДЪЛЖИНА - за височината колко и да е (стига да не е супер висока няква над 21") ще ти е удобно като си дигаш и сваляш седалката. 20" Експерт би трябвало да ти е добре, щото на мен ми е малко дълга ама съм по-нисък от теб.
:8D:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Harka » Съб Окт 16, 2004 12:46 pm

[quote="ahs1"]
3. Ram HT1 - първоначално се бях спрял на нея, но малко ме е страх че бих могъл да я счупя на планината
[/quote]

Мога да те уверя, че "за въртене из града, понякога на планината за XC и дори лек DH без много камънаци" ще ти е напълно невъзможно да счупиш Ram HT1 (говоря от личен опит, но и много други хора ще го потвърдят)! Така че аз лично не виждам никакъв смисъл от HT2.
Аватар
Harka

Мнениеот ahs1 » Съб Окт 16, 2004 4:24 pm

И все пак не разбрах дали HT2 има вариант 19", защото ако е така е твърде вероятно да се спра на нея. Разликата от 70лв м/у ХТ1 и ХТ2 бих могъл да я понеса.
За дължината също съм съгласен, затова бих помолил някой собственик на колело с рамка Рам ХТ1 или ХТ2 да направим една среща да разгледам рамката и по-важно да седна и да усетя как ми идва дължината, пък ще черпя по биричка. ;)
ahs1

Мнениеот C_Mo » Съб Окт 16, 2004 6:05 pm

[quote="ahs1"]

И все пак не разбрах дали HT2 има вариант 19", защото ако е така е твърде вероятно да се спра на нея. Разликата от 70лв м/у ХТ1 и ХТ2 бих могъл да я понеса.
За дължината също съм съгласен, затова бих помолил някой собственик на колело с рамка Рам ХТ1 или ХТ2 да направим една среща да разгледам рамката и по-важно да седна и да усетя как ми идва дължината, пък ще черпя по биричка. ;)
[/quote]

Да, има такъв размер. За повече инфо [url=www.ram-bikes.com]ТУК[/url]
Защо не минеш през магазин BAS и да тестваш на място?
Аватар
C_Mo

Мнениеот screamBoy » Съб Окт 16, 2004 6:14 pm

защото Цуцо като яхне метлата и почва да размахва електрошока :D
а изложените колела са някви чистички такива, още никой не им е свършвал от кеф отгоре, баси как да пробва човек такова нещо ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот ahs1 » Съб Окт 16, 2004 6:41 pm

BAS целогодишно ли работят? Би трябвало, но аз да питам.

+ това от магазина няма да ми дадат кръгче, пък тук мога да намеря някоя добра душа с достатъчно доверие да ми даде колелото си за минутка. :D
ahs1

Мнениеот jivkonik » Съб Окт 16, 2004 6:48 pm

[quote="xtr"]

[quote="ahs1"]

[/quote]

[/quote]

Ами на сайта ви пише, че НТ2 е само с размер 17"!? Така ли е наистина или не е точно така?
Аватар
jivkonik

Мнениеот C_Mo » Съб Окт 16, 2004 6:57 pm

[quote="jivkonik"]

[quote="xtr"]

[quote="ahs1"]

[/quote]

[/quote]

Ами на сайта ви пише, че НТ2 е само с размер 17"!? Така ли е наистина или не е точно така?

[/quote]

Пише размер 17, 19, 21... данните за геометрията са само за 17" модел затова срешу другите размери има презно поле.
Аватар
C_Mo

Мнениеот jivkonik » Съб Окт 16, 2004 7:09 pm

[quote="xtr"]

[quote="jivkonik"]

[quote="xtr"]

[quote="ahs1"]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Пише размер 17, 19, 21... данните за геометрията са само за 17" модел затова срешу другите размери има презно поле.
[/quote]

А дали ще е възможно да ги сложите на сайта и за тези размери данните за геометрията, че се интересувам живо!
Аватар
jivkonik

Мнениеот HellRaider » Съб Окт 16, 2004 8:31 pm

[quote="ahs1"]

BAS целогодишно ли работят? Би трябвало, но аз да питам.

+ това от магазина няма да ми дадат кръгче, пък тук мога да намеря някоя добра душа с достатъчно доверие да ми даде колелото си за минутка. :D
[/quote]

v magazina 6te ti dadyt krygche ...
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Рейтинг: 1700

Мнениеот Victor » Нед Окт 17, 2004 10:47 am

Аз карам с RAM HT 1 и нямам проблеми .Ето ти едно любителско мнение -вземи си HT 1 и си свиркай!Тия пари дето си ги спестил още 70-80 лв до колкото прочетох ги даи за нещо друго,като здрава екипировка или безброи други работи по колелото .Досега не съм чул някои да е чупил HT 1 (не казавам че не е възможно),но просто това да счупиш рамка из града или по-леко в планината според мен са глупости(тва е рамка все пак и RAM не ги правят от картон рамките!) :crazy:.Мойто съм го карал каде ли не и как ли не - НИЩО му няма.Ако нямаш претенций за DH състезател това е рамката за теб пък и има достатъчно размери. Ако отидеш в BAS там са пичове и веднага ще ти покажат всички размери ,и съм сигурен че ще ти дадат да пробваш един два баика,НО не разчитай като усетят че имаш пари за HT 2 да ти кажат абе вземи HT 1 защото все пак това си е бизнеси - те си се застраховат хем по- здрава рамка хем повече пари им даваш!Надявам се че съм бил полезен:^:
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот climb » Нед Окт 17, 2004 2:09 pm

значи един френд сега си търсеше рамка и цената за него нямаше значение.той същ като теб кара повече градско и радко в планина.И той като е гледал HT1 и HT2 и повече му е харесала HT2 защото има повече заварки и по готина на външен вид.А пък ако не ти се дават тия пари си вземи един Expert.Аз карам с такъв и съм много доволен(поне за сега де).Но наблягам повече на стреет-а.И също карам лек DH.
Аватар
climb

Назад към Архив