1. Drag Climber - здрава рамка, подходяща за лек DH, FR, Тrails, но не и за въртене. 14" ще ми дойдат мнооооого ниско (висок съм около 180-185 и тежа 70кг).
Тук е редно да отбележа, че колелото ще се използва доста за въртене из града, понякога на планината за XC и дори лек DH без много камънаци. От време на време ще пробвам и някое трикче (manual, pivot, но нищо по-сериозно)
2. Drag Ontario - бива, но не съм особено очарован от нея
3. Ram HT1 - първоначално се бях спрял на нея, но малко ме е страх че бих могъл да я счупя на планината
4. Ram 4x - идва ми скъпо и е тежичка, иначе много ме радва
5. Drag zx5 - цветът не отива на вилката ми
В крайна сметка се спрях на два варианта
1. Повече клоня към Ram HT2, но се чудя дали има други размери освен 17", понеже на едно място чета, че има само такъв размер, а на друго - 17", 19" и 21". Иначе като цяло рамката много ми харесва и бих се радвал на допълнителни отзиви за нея, понеже няма много изписано из форума специално за тази рамка
2. Вторият вариант е Drag Expert. И той изглежда прилично, има някакви подсилки при челото. Eдинственото, което ме дразни е надписа на DRAG, но това бих могъл да го преживея.
Съпоставяйки тези две рамки какво е вашето мнение? Ако имате други предложения ще се радвам да ги споделите.
PS
Рамкитe на Giant, Peugeot, Scott как се представят на фона на изброените рамки? Тях не съм ги сложил, понеже незнам да се продават отделно, единствено втора ръка.