[quote="axelmax"]
да не купуваш една от двете фирми,че е това Leader vs. Sprint
питаи за определени колела,но тия фирми са едни от цирковете в България
[/quote]
Съгладен съм с това мнение, но за съжаление Лидер и Спринт рулират на БГ пазара в момента. Всеки, който е по-навътре с технологията на байка, който разбира от чаркове, монтажи, качество на материалите и компонентите, които предлагат производителите, знае, че фирми като РАМ и Веломания заслужават да бъдат уважавани и респектирани. Но всеки знаещ, би следвало да е на ясно с това, че тези две компании предлагат на пазара само качествени велосипеди, чиито цени са в диапазона 400-4000 лв. Поставете се на мястото на средно статистическия родител/българин/юноша. Какво колело бихте предполчели, като имаме и предвид, че нищо не разбирате от байкове. Естествено, че един чичка ще да де максимум 200 за маунтин байк, ....с който да се разкарва из парка (респективно гребната база, булеварда....блабла) или на сина си, който може би ще прави съсщото. Добра е пазарната икономика на Спринт и Лидер, щото продават евтини байкове, които не стават за нищо, а малко са тези, които искат максималното от колелото си и биха изтискали максимално портфейла си.
И така. Проблема е в това, че все още този спорт не е навлязъл достатъчно в България. Ниските заплати и високите данъци и цените по магазините за храна, дрехи, обзавеждане и въобще навсякъде, според мен също не са за пренебрегване. Кой родител със заплата 700 лв би дал на сина си 2000 лв за читаво колело, та да може детето има да се спуска от планината?!? За това Спринт и Лидер рулират, пък нека са си циркадйии. Все пак аз продължавам да подкрепям Веломания и Рам.