Leader vs. Sprint

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Leader vs. Sprint

Мнениеот Leader » Нед Ное 14, 2004 4:27 pm

+ AND - na dvete marki.
Leader

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Нед Ное 14, 2004 5:06 pm

да не купуваш една от двете фирми,че е това Leader vs. Sprint

питаи за определени колела,но тия фирми са едни от цирковете в България
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот reaper » Нед Ное 14, 2004 6:07 pm

[quote="axelmax"]

да не купуваш една от двете фирми,че е това Leader vs. Sprint

питаи за определени колела,но тия фирми са едни от цирковете в България
[/quote]

Съгладен съм с това мнение, но за съжаление Лидер и Спринт рулират на БГ пазара в момента. Всеки, който е по-навътре с технологията на байка, който разбира от чаркове, монтажи, качество на материалите и компонентите, които предлагат производителите, знае, че фирми като РАМ и Веломания заслужават да бъдат уважавани и респектирани. Но всеки знаещ, би следвало да е на ясно с това, че тези две компании предлагат на пазара само качествени велосипеди, чиито цени са в диапазона 400-4000 лв. Поставете се на мястото на средно статистическия родител/българин/юноша. Какво колело бихте предполчели, като имаме и предвид, че нищо не разбирате от байкове. Естествено, че един чичка ще да де максимум 200 за маунтин байк, ....с който да се разкарва из парка (респективно гребната база, булеварда....блабла) или на сина си, който може би ще прави съсщото. Добра е пазарната икономика на Спринт и Лидер, щото продават евтини байкове, които не стават за нищо, а малко са тези, които искат максималното от колелото си и биха изтискали максимално портфейла си.

И така. Проблема е в това, че все още този спорт не е навлязъл достатъчно в България. Ниските заплати и високите данъци и цените по магазините за храна, дрехи, обзавеждане и въобще навсякъде, според мен също не са за пренебрегване. Кой родител със заплата 700 лв би дал на сина си 2000 лв за читаво колело, та да може детето има да се спуска от планината?!? За това Спринт и Лидер рулират, пък нека са си циркадйии. Все пак аз продължавам да подкрепям Веломания и Рам.:thumb:
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Нед Ное 14, 2004 7:16 pm

ами да така е ,но защо тея фирми ,не направят гама качествени и добре обурудвани колела ,за да се намесят и в нишата на рам и драг,печалбата ще епо-малка ,но акоо има конкуренция не мейду две а повече фирми цените ще паднат ,а качеството ще се качи,ама явно така им харесва,но нещатат,щ ес е променят ,ще се търсят повече качествени баикове

ами по цял свят е така ,посредствените фирми купуват качествените
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот reaper » Нед Ное 14, 2004 9:54 pm

Ами да, така е. Наистина като се замисли човек, това което казваш е доста разумно. Пък и трябва да имаме предвид, че навсякъде по света правят така. Например с ДжиЕсЕм-ите: Понеже бях на езикова практика в Испания...Ами там например една Нокиа 3310 струва смешните 5 евро, но при положение, че сключиш договор с оператора за една година. По този начин 100 човека поне ще се навият, а останалите операторни фирми ще се избиват коя колко по-ниска цена да си тури на стоката. :) Но уви, в наш'та мила Татковина нещата далеч не са розови, поне според мен. Или на никой не му идва на акъла за конкуренцията или на Спринт и Лидер има трябват още пари, за да си позволят сключването на сделки с утвърдени производители, като Марцоки, Срам, Хейс, Рок Шокс и т.н. и закопуване на стока от тях, работа с отлични компоненти, на светлинни години от това, което сглобяват... А относно това, че бездарниците копуват лидерите в бранша...Ами с кого е станало така. Да ти кажа Срам са много по рецизни в работата си, според мен, отколкото Шимано. Те (Срам) купих Рок Шокс и още някой, ама не помня :)
Да се надяваме, че скоро време нещата ще се променят към по-добро!
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Мнениеот Zink » Нед Ное 14, 2004 10:35 pm

[quote](Срам) купих Рок Шокс и още някой, ама не помня
[/quote]

Rock Shox, Avid и Truvativ
True Riders Team
Zink

Рейтинг: 2000

Мнениеот ThEUfO » Нед Ное 14, 2004 10:47 pm

[quote="axelmax"]

ами да така е ,но защо тея фирми ,не направят гама качествени и добре обурудвани колела ,за да се намесят и в нишата на рам и драг,печалбата ще епо-малка ,но акоо има конкуренция не мейду две а повече фирми цените ще паднат ,а качеството ще се качи,ама явно така им харесва,но нещатат,щ ес е променят ,ще се търсят повече качествени баикове

ами по цял свят е така ,посредствените фирми купуват качествените
[/quote]

Пич ако прочетеш какво си написал ще откриеш в 20 думи 30 глупости.
Спринт и Лидер работят 90% за износ. Продават 10% от боклуците си на българския пазар, защото хората това търсят и за толкова имат пари. Нямат никаква изгода да правят колела за 4000лв, от които ще печелят колкото 2 от 400лв! 1 за 4000лв може да продадат на 1000 броя продадени от 400 примерно, закакво да работят те? Българския пазар е недоразвит заради финансовите проблеми в джоба на българина, съответно няма нужда от такива колела. Ще ми кажеш ли колко продадени Спринт FX има в България? Броят се на пръстите на едната ръка на стругар.. Спринт в момента са най-крупния производител на колела в страната, защото не продават на мизерния бг пазар, в който се гледа цената 1-во а не качеството.
Лидер са една плюнка с другите производители, те на 4 години изкарват по 1 нов модел в магазина си, всичко друго е за износ и има защо. Ако тук едно колело им излиза 100лв с части и работа по него, в БГ го продават за 300-350лв, за износ взимат поне 2х отгоре. Естествено че ще работят за износ и двете фирми!
И на мен ми се иска в Русия във ВАЗ да произвеждат мерцедеси и да са по-евтини от Ладите, ама йок келепир мохабед!
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Мнениеот Victor » Нед Ное 14, 2004 10:53 pm

Ми да Sprint си продават колела Leader също на незнаещити хора и това тях ги урежда перфектно.Те си правят пари защо да променят нещо.Сигурно си мислят "не пипай нещо което работи".Ами развитието ?
Каде бяха Sram преди 3-4 години каде са сега? Sprint и Leader ще си останат посретцтвени колела и това е. Но дакато има RAM\BAS на мен неми пука! Да са живи и здрави да правят каквото щат!:agree:. Но дано не съм прав и гореспоменатите фирми да почнат да се развиват и да гонят Веломания и BAS. :idea:
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот ThEUfO » Нед Ное 14, 2004 10:57 pm

[quote="Victor"]

Ми да Sprint си продават колела Leader също на незнаещити хора и това тях ги урежда перфектно.Те си правят пари защо да променят нещо.Сигурно си мислят "не пипай нещо което работи".Ами развитието ?
Каде бяха Sram преди 3-4 години каде са сега? Sprint и Leader ще си останат посретцтвени колела и това е. Но дакато има RAM\BAS на мен неми пука! Да са живи и здрави да правят каквото щат!:agree:. Но дано не съм прав и гореспоменатите фирми да почнат да се развиват и да гонят Веломания и BAS. :idea:
[/quote]

В Пловдив нещата се развиват 10-тина години след софия. Скоро няма да е :] +Това тези търговци не ги вълнува много кой какво ще кара и какво ще продават, тях ги интересува печалбата, което си е напълно нормално. И аз да съм на тяхно място и аз щях да поддържам тази стратегия.. Това е... БИЗНЕС! :]]
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Мнениеот climb » Пон Ное 15, 2004 12:30 am

:offtopic:Хора в Б-я всичко опира до финанси.Един фр си дойде от Англия и вика там на ден изкарвам по около 150лв.Смятайте за един месец къв байк може да си вземе.Ами аз с баща ми като почнах да смятам колко ще ми излезе байка който си сглобявам и се оказа около 500лв и баща ми хвана за главата.А в същото време не е някой работник и имам 2 магазина за авто части.В Б-я става все по зле.Едно момче пък вика в Америка си взех едни маратонки Timberland за 10$ щот едната била леко по тъмна от другата, а нормални там са 18$ тук 150-160лв, просто за кво говорим.Хора бегайте за чужбина.Там му е майката.

А относно Лидер и спринт.В Плевен пуснаха в Била едно колелца по за 75лв и следователно хората се избиха да ги купуват.Тук даже на майсторите не им се вярва, че в града има байкове драг.Отивам аз до майстора и един му вика "Шефе тва е твойта марка-Драг и оня майстора почна да я оглежда, и вика-момче кой ти рисува тия лепенки драг:DСмятайте колко са зле
Аватар
climb

Мнениеот PtD » Пон Ное 15, 2004 1:00 am

[quote="climb"]

:offtopic:Хора в Б-я всичко опира до финанси.Един фр си дойде от Англия и вика там на ден изкарвам по около 150лв.Смятайте за един месец къв байк може да си вземе.
[/quote]

Опса! Леко с големите очи! Като си платиш 200 лири стерлинги месечен наем за стаичката (400 ако е по-прилична), като даваш между 5 и 10 лири за бира, 3 за сандвич, N за транспорт/такси... ами ако ходиш и на ресторант, на дискотека? Ресторантът спокойно може да ти дойде 100-тина лири за 2 души... Докъде ще ти стигнат 1200-1500 лири? Да караш Orange 223 и да спиш под мостовете гладен? :crazy:

Леко ми напомняш за времената, когато бях малък и обяснявах на майка си, че взима 'ного пари и може да ми купува повече играчки... :I
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Victor » Пон Ное 15, 2004 8:11 am

:offtopic: [quote]Хора в Б-я всичко опира до финанси.Един фр си дойде от Англия и вика там на ден изкарвам по около 150лв.Смятайте за един месец къв байк може да си вземе.Ами аз с баща ми като почнах да смятам колко ще ми излезе байка който си сглобявам и се оказа около 500лв и баща ми хвана за главата.А в същото време не е някой работник и имам 2 магазина за авто части.В Б-я става все по зле.Едно момче пък вика в Америка си взех едни маратонки Timberland за 10$ щот едната била леко по тъмна от другата, а нормални там са 18$ тук 150-160лв, просто за кво говорим.Хора бегайте за чужбина.Там му е майката.
[/quote]

Значи и аз да кажа нещо по въпроса една моя приятелка работеше в Америка 4 месеца за един ресторант сервираше.Изкарваше по 50 долар ана ден някаде но каза че с тия пари там се живее горе- долу нормално даже повече долу.Но тя беше спестила към 1000доларчета който не вършат много работа там но като се прибра тук....
Та мисълта ми е че в чужбина май не е по дибре(казвам май защото не съм работил никаде по света)там е по-скъпо следователно и са по- големи заплатите.Аз съм на мнение че е много хубаво да излезеш за 3-4 месеца в някоя друга държава да спестиш малко, свят да видиш и да се прибереш с много пари и видял различни места.
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот zar » Пон Ное 15, 2004 10:41 am

реших и аз да кажа няколко думи, не че има значение ама карай...
Преди една седмица бях в Спринт да си прибера Ексела, на който смениха рамката, та заприказвахме се за колелета и ги попитах защо миналата година ексела е бил с монтаж ЛХ а тая е с асера, ами отговориха ми, че за цяла година са продали само един велосипед, повтарям, само един с такъв монтаж... Сега ще каже някой, един велосипед не е само монтажа, а и рамката, но смятам че екселската рамка не е никак лоша... Казаха ми, че дори и сега с тоя монтаж произвеждат ограничени количества скъпи колелета (над 400лв) просто в момента в България се купуват евтини колела и това не е по вина на фирми като Лидер, Спринт, Крос... Но това не е така само в БГ, така е на всякъде, смисъл пълни магазини с масови колелета, които са двойно по-скъпи от тия тук, но не са по-добри, продават се и хубави и скъпи, ама там говорим за цени в пъти по-високи от тия тук...
А и с какво един Ексел е по-лош от един Драг Онтарио например???
zar

Рейтинг: 1200

Мнениеот No1s » Пон Ное 15, 2004 7:05 pm

[quote="climb"]
Хора бегайте за чужбина.Там му е майката.
[/quote]

Доста грешно мислиш според мен. Ако утре всички млади хора заминат за чужбина то какво ще остане тук. Дядо Петър и баба Иванка от село. Наистина ако имаш възможност да отидеш в някои по-добре развита страна от наща за 3-4 месеца, що не. Ще си изкараш $ с които тук ще си поживееш прилично.
Това което каза PtD е абсолютно вярно. За нашите условия може 1000$ да се страшно много пари но за тях не са кой знае какво
Относно колелата. Кажете ми как някои родител със заплата от 300лв ще може да купи на сина му колело за 500лв. Обикновенния човк иска да си земе колело за да се разкарва из парка и да ходи на работа евентуално. Каже те ми тогава за какво ми е колело за 2000лв като ще го кара из парка:crazy:. Просто няма логика. Фирмите от типа на Cross, Leader и Sprint са съсредоточени върху обикновенните хора. Спускачите в БГ още не са кой знае колко много за да са някакав % от изкопуваните колела.
why you have to shoot and die, when you can jump and fly
No1s

Мнениеот PtD » Пон Ное 15, 2004 9:47 pm

[quote="No1s"]

Фирмите от типа на Cross, Leader и Sprint са съсредоточени върху обикновенните хора. Спускачите в БГ още не са кой знае колко много за да са някакав % от изкопуваните колела.
[/quote]

Ами съвсем нормално... И фирмите от типа на Volkswagen, Opel, Renault, Peugeot са съсредоточени върху масовия потребител. И никой не се оплаква, че се купуват повече Опели, отколкото Поршета. И никой не ходи в Опел да им пили на главата, че правят евтини коли за масова употреба, вместо да правят еквиваленти на Поршето. Кой знае защо...:dunno:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Архив