Що за човек е Драго!!!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Що за човек е Драго!!!

Мнениеот evilll » Сря Апр 06, 2005 10:34 pm

Ще ви разкажа нещо, което ще ви накара да се замислите дали да си купите колело от него!
Така...Декември месец си купих колело и оттогава съм го карал около десетина пъти. Още при първото качване тръгнах да се качвам на един бордюр при което повдигайки предницата на колелото кормилото ми се завъртя на 90 градуса(без предното колело)...представете си какво можеше да стане...както и да е, това е най-малкия проблем, взех ключа и го затегнах, проверих и другите болтове за всеки случай... Та от въпросните десетина пъти, които съм го карал се прецака курбела(доста кофти, не можеше да се кара) От ясно по-ясно е, че не е бил затегнат както трябва...както и да е преди две седмици го закарах в сервиза, те го взеха и казаха, че ще ми се обадят като го оправят(както може би сте се досетили, не ми се обадиха). Два пъти ходих до сервиза и още няколко пъти звънях на Драго, безрезултатно...
Изхарчил съм около 30лв. по случая- за разговори и бензин...(въпросния курбел е на реална цена 36лв. в магазина, тоест на него не му струва повече от 15-20лв., а се прави на интересен). Днеска най-накрая се свързах с него, а той ми каза че аз съм бил виновен...?!?!!! Опитах се да му обясня, че почти не съм го карал и няма как да е от мен, пък в края на краищата и да съм го карал то е за това... няма в рамка да си го сложа я, 1130лв. съм дал за него все пак!!!
И за да не си помислите, че единствено аз имам проблеми от това естество... Колелото го взех от склада благодарение на един приятел, който е близък с Драго и се състезава за него дори...тоест имам и някакви, ако мога така да се изразя, връзки(безрезултатни)...както и де е та брат му на въпросния ми приятел си купил и той колело преди около два,три месеца, не знам точно, но след мен си го взе... та на него му паднали два болта от курбела, той отишъл при Драго и последния му извадил два болта и му казал ето, 40лв струват....??? Егати кретенщината...освен това му се напукала рамката и курбела(за 300 лв.) Представете си как се пука курбел...???!!! На практика каквото и да се е случило е невъзможно, но явно че при Драго нищо не е невъзможно...
Та започнах да си задавам въпроса в крайна сметка гаранцията за какво служи???? Може би освен да си избършеш трибуквието за нищо друго не става... Поне така излиза... Какво трябва да се случи за да ти признаят гаранция? Да ти се разхлаби някое болтче и да отидеш да ти го затегнат безплатно?
Надявам се да съм ви бил полезен все някак... и се замислете от къде да си вземете колело.
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот Paranoid » Сря Апр 06, 2005 10:56 pm

за кои модели става дума в крайна сметка, също така и курбелите ако може да споменеш?????????
Неведоми са пътищата планински!!!
Paranoid

Рейтинг: 1200

Мнениеот sss » Сря Апр 06, 2005 10:58 pm

Ами ти не знаеш ли,4е като си вземеш колело първите няколко карания задължително трябва да си проверяваш вси4ки бол4ета и врътки,защото има период на напасване и е напълна възможно да се отхлабят прекалено много.Аз преди всяко каране си преглеждам вси4ки възножни врътки,щот съм си патил,заради подобни проблем4ета:banghead:
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот evilll » Сря Апр 06, 2005 11:03 pm

Еми моя курбел е Shimano ма кой модел точно ще те излъжа(със сменящи се зъбчатки, на F5-ицата заводския дето му го слагат)... А другия, дето е за триста не знам какъв е точно. Ще разуча по-подробно и ще кажа.
Аватар
evilll

Мнениеот evilll » Сря Апр 06, 2005 11:05 pm

[quote="sss"]

Ами ти не знаеш ли,4е като си вземеш колело първите няколко карания задължително трябва да си проверяваш вси4ки бол4ета и врътки,защото има период на напасване и е напълна възможно да се отхлабят прекалено много.Аз преди всяко каране си преглеждам вси4ки възножни врътки,щот съм си патил,заради подобни проблем4ета:banghead:
[/quote]

Аз ги проверих, ама за курбела не ми беше минало и през ум, че може да стане така.
Аватар
evilll

Мнениеот sss » Сря Апр 06, 2005 11:29 pm

И аз имах подобен проблем с едни курбели и то4но след 1 каране трябваше да си вземам нови:bawling:Просто болтовете понякога се отпускат пове4ко и...
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот TheEgoist » Чет Апр 07, 2005 12:28 am

@evilll
Аве, пич...
Не е нужно човек да е много умен за да види, че бая глупости дрънкаш.
Те може да имат вина, че не са стегнали нещо, ама и ти още по-голяма, че не си се обадил - това доста може да прецака разни части. Няма нищо по прецакващо за едно колело от некомпетентанта му употеба.
Само за пример - едно леко каране с не добре стегнати педали и курбелите са за смяна.
И още:
К'ви ш'са тея болтове дето да струват два 40 лв?!?
Как се пукат курбели за 300 лв с нормално каране?!?
[img]"http://velo.hit.bg/emblema_3.gif"[/img]
TheEgoist

Рейтинг: 1205

Мнениеот GRaverr » Чет Апр 07, 2005 1:25 am

[quote]
[/quote]

Kaкто аз троша дерейльор XT с нормално каране :spin:
Изображение
GRaverr

Мнениеот caspar » Чет Апр 07, 2005 8:32 am

Курбелите на тоя пич кадето ги е сцепил са SAINT, но той досега е цепил всички курбели където ги е имал, от рейлове и други подобни глупости.
Няма човек който ще ти смени такива курбели.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот dimodi » Чет Апр 07, 2005 8:33 am

Няколко пъти ми се е случвало като отида в сервиза на БФКП да ми казват, че нещо не ми е монтирано по най-добрия начин и оттогава като си купя нещо от Веломания, отивам в БФПК да ми го монтират...
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот evilll » Чет Апр 07, 2005 8:38 am

[quote="evilll"]

Еми моя курбел е Shimano ма кой модел точно ще те излъжа(със сменящи се зъбчатки, на F5-ицата заводския дето му го слагат)... А другия, дето е за триста не знам какъв е точно. Ще разуча по-подробно и ще кажа.
[/quote]

Продължение...
На другото момче курбела му е saint, а рамката Climber.
Аватар
evilll

Мнениеот evilll » Чет Апр 07, 2005 8:51 am

[quote="TheEgoist"]

@evilll
Аве, пич...
Не е нужно човек да е много умен за да види, че бая глупости дрънкаш.
Те може да имат вина, че не са стегнали нещо, ама и ти още по-голяма, че не си се обадил - това доста може да прецака разни части. Няма нищо по прецакващо за едно колело от некомпетентанта му употеба.
Само за пример - едно леко каране с не добре стегнати педали и курбелите са за смяна.
И още:
К'ви ш'са тея болтове дето да струват два 40 лв?!?
[/quote]

Ама и ти си голем пич...нема що, курбела още когато усетих че има нещо и го закарах веднага!!! Ако щеш вярвай! За sainta наистина не мога нищо да кажа обече в моя случай много добре знам как и колко съм карал и въобще не можеш да ме убедиш че аз съм виновен щото не съм! Пък и колелото съм го взел, за да го карам а не да виси по сервизите, както стана, поне можеше по-рано да ми кажат че нищо няма да стане и трябва да си купувам нов курбел, а не да ме мотаят така(както споменах съм изхарчил един курбел, и сума ти време, за да се занимавам с това). Правилното е още като си вземеш колелото то де е в изправност и да не се налага преди да го караш да го върнеш в магазина и да ти затягат болтове!! А освен това щом веднъж не са затегнали всичко както трябва нямаш гаранциям, че като им го занесеш ако ще и десет пъти ще ги затегнат!
Аватар
evilll

Мнениеот asahi » Чет Апр 07, 2005 12:59 pm

Прочети си внимателно гаранционната карта. Ако намериш Драго за виновен се обади във Федерацията на потребителите. Ако ти си виновен - поправи се.
(__0000__)
II II
asahi

Мнениеот evilll » Чет Апр 07, 2005 5:01 pm

[quote="asahi"]

Прочети си внимателно гаранционната карта. Ако намериш Драго за виновен се обади във Федерацията на потребителите. Ако ти си виновен - поправи се.
[/quote]

В интерс на истината не е виновен той, съгласен съм! Най-малкото не го е сглобявал той, ама проблема ми беше основно, че ме бавиха прекалено дълго време, което според мен не е нормално, а на всичко отгоре трябваше да ми се обадят...а вместо това трябваше аз да се обаждам на няколко пъти и три пъти да ходя до сервиза(третия път и до склада за да си го взема най-накрая)! Е именно тоя факт ме вбеси най-много!
Аватар
evilll

Мнениеот Zozka » Чет Апр 07, 2005 5:39 pm

[quote="evilll"]

Правилното е още като си вземеш колелото то де е в изправност и да не се налага преди да го караш да го върнеш в магазина и да ти затягат болтове!! А освен това щом веднъж не са затегнали всичко както трябва нямаш гаранциям, че като им го занесеш ако ще и десет пъти ще ги затегнат!
[/quote]

[quote="sss"]

[/quote]

толкоз, купи си следващото колело от БАС и ще разбереш какво значи "гаранция" :bawling::bawling:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот tailor » Чет Апр 07, 2005 6:52 pm

Уважаеми Evilll,
Съжалявам, че виждам поста ти едва сега. Случилото се не е приятно както за теб, така и за нас.

1.Относно дългия период на гаранционното обслужване:
Този проблем (рахлабен курбел) е изключително рядко срещан при нашите велосипеди, поради което на нас ни трябваше повече време за реакция. След проверка на монтажните карти и запитване към Shimano, ние открихме, каква е причината за този пропуск и реагирахме, по съответният начин, т.е. [b]курбелът ти беше заменен в рамките на гаранцията, без допълнително заплащане.[/b]

[b]Ние винаги препоръчваме на всеки наш клиент, който усети някакъв проблем в своя велосипед, да се обърне към гаранционния сервиз в своя град. Не се опитвайте сами да решавате проблема. [/b]

2.Относно кубрелът Shimano SAINT:
Фактите – Николай купи рамка Climber, вилка Marzocchi и курбел Shimano SAINT FC-M802. В процеса на експлоатация, се оказва, че болтовете на башгарда не са затегнати, и един от тях е паднал и се е изгубил. След това Николай дойде в производствената база, за да търси резервни болтове за башгарда на SAINT. Поради факта, че серията е сравнително отскоро на пазара, ние не разполагахме с оригинални болтове, и началник-склада му е предложил болтове Dura-Ace, които вървят в комплект по 5 и струват 25 лева, болтове DEORE, по 1,56лв за бр и италиански болтове. В процеса на разговора Николай е решил да използва други болтове.

3. [b]На никой, никога не е отказвана гаранция на компоненти Shimano[/b], когато е одобрена от техническия отдел на Shimano Inc., независимо, дали са купени в България или някъде другаде.

4.[b]Нямам информация, че Николай има каквито и да било проблеми с рамка Climber. Ще му се обадим да проверим.[/b]

Поздрави
Людмил Узунов
Веломания
Аватар
tailor

Мнениеот evilll » Чет Апр 07, 2005 10:53 pm

[quote="tailor"]

Уважаеми Evilll,
Съжалявам, че виждам поста ти едва сега. Случилото се не е приятно както за теб, така и за нас.

Този проблем (рахлабен курбел) е изключително рядко срещан при нашите велосипеди, поради което на нас ни трябваше повече време за реакция. След проверка на монтажните карти и запитване към Shimano, ние открихме, каква е причината за този пропуск и реагирахме, по съответният начин, т.е. [b]курбелът ти беше заменен в рамките на гаранцията, без допълнително заплащане.[/b]

[b]Ние винаги препоръчваме на всеки наш клиент, който усети някакъв проблем в своя велосипед, да се обърне към гаранционния сервиз в своя град. Не се опитвайте сами да решавате проблема. [/b]

Фактите – Николай купи рамка Climber, вилка Marzocchi и курбел Shimano SAINT FC-M802. В процеса на експлоатация, се оказва, че болтовете на башгарда не са затегнати, и един от тях е паднал и се е изгубил. След това Николай дойде в производствената база, за да търси резервни болтове за башгарда на SAINT. Поради факта, че серията е сравнително отскоро на пазара, ние не разполагахме с оригинални болтове, и началник-склада му е предложил болтове Dura-Ace, които вървят в комплект по 5 и струват 25 лева, болтове DEORE, по 1,56лв за бр и италиански болтове. В процеса на разговора Николай е решил да използва други болтове.

3. [b]На никой, никога не е отказвана гаранция на компоненти Shimano[/b], когато е одобрена от техническия отдел на Shimano Inc., независимо, дали са купени в България или някъде другаде.

4.[b]Нямам информация, че Николай има каквито и да било проблеми с рамка Climber. Ще му се обадим да проверим.[/b]

Поздрави
Людмил Узунов
Веломания
[/quote]

По въпроса с Николай се извинявам много, наистина, в последствие се оказа, че първоначално бях получил грешна информация...А прибързаната ми рекация по случая беше, защото наистина се бях ядосал от отношението и проточването с моето колело! Все пак можехте да ми се обадите, както първоначално се разбрахме с вашия служител в магазина и да ми обясните как точно стоят нещата. Та главното нещо, което не ми хареса е именно този факт, дори не ми беше толкова за курбела, щях да си купя нов(в краина сметка се оказа че съм изхарчил средства за един нов, а и доста време), но не е там проблема... Не искам да се заяждам, просто го приемете като съвет от потребител: ако обслужването е на подобаващо ниво резултатът ще е много по-добър, хората ще са доволни от това и ще ви препоръчват и на свои познати(предполагам, че дори и продажбите ви ще скочат). В крайна сметка това е един от основните показатели за един реномиран магазин като вашия.
Аватар
evilll

Мнениеот evilll » Чет Апр 07, 2005 10:56 pm

SELECT * FROM USER.USER

Ще се постарая темата да бъде изтрита до няколко дни, мисля, че не й е мястото тук!
Аватар
evilll

Мнениеот hlebarka » Чет Апр 07, 2005 11:08 pm

[quote="tailor"]

Уважаеми Evilll,

Поздрави
Людмил Узунов
Веломания
[/quote]

баахтиадвоката
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот evilll » Чет Апр 07, 2005 11:18 pm

Искам да отбележа, че в крайна сметка ми смениха курбела!
А искам да спомена, че на рамката има малък луфт, който беше още като го купих колелото, бях споменал за него като го дадох за ремонт, но все още го има. Та искам да попитам това нормално ли е или да търся начин да го оправям? Луфта е в една от свързващите части на кобилицата с рамката. Колелото е F5-ица.
Аватар
evilll

Мнениеот bikerider » Пет Апр 08, 2005 10:28 am

[quote="evilll"]

А искам да спомена, че на рамката има малък луфт, който беше още като го купих колелото, бях споменал за него като го дадох за ремонт, но все още го има. Та искам да попитам това нормално ли е или да търся начин да го оправям? Луфта е в една от свързващите части на кобилицата с рамката. Колелото е F5-ица.
[/quote]

къде по-точно има луфт?
тук преди се споменаваше за един бъг на F5, а именно, че трябва да се подложи една шайба на болта с който се монтира шока в кобилиците, демек, че има аксиален луфт между втулката и кобилиците.
не зная дали за това става дума де...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот evilll » Пет Апр 08, 2005 5:17 pm

[quote]
къде по-точно има луфт?
тук преди се споменаваше за един бъг на F5, а именно, че трябва да се подложи една шайба на болта с който се монтира шока в кобилиците, демек, че има аксиален луфт между втулката и кобилиците.
[/quote]

Ако правилно съм те разбрал не е точно там луфта. Но мисля все пак да пусна нова тема където му е мястото, защото тази ще я закривам поради обстоятелствата... Благодаря ти за отзива!
Аватар
evilll

Мнениеот mih » Нед Апр 10, 2005 3:36 pm

[quote="bikerider"]

[quote="evilll"]

[/quote]

къде по-точно има луфт?
[/quote]

бе то това не е бъг на рамката, a на "шока", с който се продава... kind'a'shox май му беше марката и много му подхождаше, мир на праха му... едвам го изкарахме от кобилиците, милия... с ножовката...
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот GOA » Нед Апр 10, 2005 5:42 pm

[quote="mih"]

бе то това не е бъг на рамката, a на "шока", с който се продава... kind'a'shox май му беше марката и много му подхождаше, мир на праха му... едвам го изкарахме от кобилиците, милия... с ножовката...
[/quote]

:nono:
Завирах моя kind [of] shock (260) на подобни места и нямаше проблеми. Явно някой от нас е попаднал на дефектен шок...
или на дефектна рамка :dunno:.
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот mih » Нед Апр 10, 2005 5:44 pm

[quote="GOA"]

[quote="mih"]

[/quote]

:nono:
Завирах моя kind [of] shock (260) на подобни места и нямаше проблеми. Явно някой от нас е попаднал на дефектен шок...
или на дефектна рамка :dunno:.
[/quote]

щом твоите 40-50 кила го казват, сигурно е така... (не само) при мене втулките на "шока" извадиха луфт и при двата захващащи болта... елиминирах го някакси, но впоследствие пък буталото се саморазви, което доведе до разпад на шока (добре, че не беше в сериозна ситуация!)... когато го сваляхме пък се оказа, че болтовете на въпросният хамортисьор имат някои сходни свойства с кашкавала...

;)
само не разбрах откъде взе идеята за дефектна рамка... тя че си е дефектна като конструкция още при проектирането й, дефектна си е, ама с новия шок "бъга" се запиля нанякъде...
:dunno:
но предлагам да не си говорим за рамки...
;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Назад към Архив