от evilll » Чет Апр 07, 2005 10:53 pm
[quote="tailor"]
Уважаеми Evilll,
Съжалявам, че виждам поста ти едва сега. Случилото се не е приятно както за теб, така и за нас.
1.Относно дългия период на гаранционното обслужване:
Този проблем (рахлабен курбел) е изключително рядко срещан при нашите велосипеди, поради което на нас ни трябваше повече време за реакция. След проверка на монтажните карти и запитване към Shimano, ние открихме, каква е причината за този пропуск и реагирахме, по съответният начин, т.е. [b]курбелът ти беше заменен в рамките на гаранцията, без допълнително заплащане.[/b]
[b]Ние винаги препоръчваме на всеки наш клиент, който усети някакъв проблем в своя велосипед, да се обърне към гаранционния сервиз в своя град. Не се опитвайте сами да решавате проблема. [/b]
2.Относно кубрелът Shimano SAINT:
Фактите – Николай купи рамка Climber, вилка Marzocchi и курбел Shimano SAINT FC-M802. В процеса на експлоатация, се оказва, че болтовете на башгарда не са затегнати, и един от тях е паднал и се е изгубил. След това Николай дойде в производствената база, за да търси резервни болтове за башгарда на SAINT. Поради факта, че серията е сравнително отскоро на пазара, ние не разполагахме с оригинални болтове, и началник-склада му е предложил болтове Dura-Ace, които вървят в комплект по 5 и струват 25 лева, болтове DEORE, по 1,56лв за бр и италиански болтове. В процеса на разговора Николай е решил да използва други болтове.
3. [b]На никой, никога не е отказвана гаранция на компоненти Shimano[/b], когато е одобрена от техническия отдел на Shimano Inc., независимо, дали са купени в България или някъде другаде.
4.[b]Нямам информация, че Николай има каквито и да било проблеми с рамка Climber. Ще му се обадим да проверим.[/b]
Поздрави
Людмил Узунов
Веломания
[/quote]
По въпроса с Николай се извинявам много, наистина, в последствие се оказа, че първоначално бях получил грешна информация...А прибързаната ми рекация по случая беше, защото наистина се бях ядосал от отношението и проточването с моето колело! Все пак можехте да ми се обадите, както първоначално се разбрахме с вашия служител в магазина и да ми обясните как точно стоят нещата. Та главното нещо, което не ми хареса е именно този факт, дори не ми беше толкова за курбела, щях да си купя нов(в краина сметка се оказа че съм изхарчил средства за един нов, а и доста време), но не е там проблема... Не искам да се заяждам, просто го приемете като съвет от потребител: ако обслужването е на подобаващо ниво резултатът ще е много по-добър, хората ще са доволни от това и ще ви препоръчват и на свои познати(предполагам, че дори и продажбите ви ще скочат). В крайна сметка това е един от основните показатели за един реномиран магазин като вашия.