[quote="TOYAGA"]
[quote="Jacket"]
80мм? Че за какво са му тогава 32мм подпори? То нито за DJ с тоя ход, нито за trials с това тегло... не знам колко тежи де, но с 32мм определено няма да е от най-леките.
Ride fast, yet ride smart!

;)
[/quote]
Според Manitou, Jumper е създаден специално за DJ. Според Дарън Берклот (на снимката) 80 мм ход били напълно достатъчни за DJ-велосипед, при който (пак според него) определяща е здравината, а не теглото (няма официални данни) или хода... Но на него му плащат, за да говори, така че...
Get mad, then get over it.
[/quote]
Абе то вярно, че му плащат, ама и той знае какво говори...

:D
Jack, тя вилката си е правена специално за DJ, и ходът й е достатъчен, защото където са големите пазари (САЩ и Западна Европа), скоковете са си добри, поне ако мога да съдя от снимките и филмите. Та за тях 80мм би трябвало да са таман, след като хиксърите например скачат DJ и с твърди вилки.
Иначе и аз съм на мнение, че подобна вилка не предлага достатъчен ход за скачане по стълби и др. подобни градски изпълнения, чиито “автори” в повечето случаи посещават и DJ, ама за всеки влак си има пътници. Който кара предимно DJ или пък може да си позволи няколко байка, един от които специално за скокове, сигурно много ще й се зарадва. Между другото, сигурно си забелязал, че и Marzocchi намалиха хода на моделите Dirt Jumper от 130 на 110мм (макар че може да се увеличи и на 130мм със съответен комплект).
Животът е кратък, карай бързо!