Manitou Sherman Jumper

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Manitou Sherman Jumper

Мнениеот TOYAGA » Сря Ное 12, 2003 10:31 pm

Те ти булка, Спасовден...
Изображение
На пазара от януари, 80 мм ход, стоманен СТЕРЖЕН, 20 мм проходна ос (тва на снимката е fake) по-яка пружина, TPC+ с пълно регулиране, semi-bath с подобрени Evil-Genius уплътнения. 600 евро.
Накратко - за градски скокльовци, сърдити на жабарите...

Get mad, then get over it.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Jacket » Чет Ное 13, 2003 8:57 am

80мм? Че за какво са му тогава 32мм подпори? То нито за DJ с тоя ход, нито за trials с това тегло... не знам колко тежи де, но с 32мм определено няма да е от най-леките.

Ride fast, yet ride smart!
:}):;)
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Чет Ное 13, 2003 11:02 am

[quote="Jacket"]

80мм? Че за какво са му тогава 32мм подпори? То нито за DJ с тоя ход, нито за trials с това тегло... не знам колко тежи де, но с 32мм определено няма да е от най-леките.

[/quote]

Според Manitou, Jumper е създаден специално за DJ. Според Дарън Берклот (на снимката) 80 мм ход били напълно достатъчни за DJ-велосипед, при който (пак според него) определяща е здравината, а не теглото (няма официални данни) или хода... Но на него му плащат, за да говори, така че...

Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Jacket » Чет Ное 13, 2003 2:54 pm

Може и да са достатачни за един идеален скок, с плавно приземяване на точното място, но случая невинаги е такъв... Пък и тази вилка да речем, че има 1,5-2см sag, остават 6см при които може би леко ще влизат 4-5 от тях, така че освен за DJ едва ли ще стане за нещо друго (скачане по стълби да речем...), ако изобщо става и за това.
Абе Минету само си правят експерименти май, опитвайки се да налагат техни си (не)стандарти (то това си е ясно отдавна с техните PM и OpenPointFive)... обърната арка, еднокоронна вилка със 170мм ход... сега пък 2004 модел с 80мм ход. Поне да има възможност за ъпгрейд на 100мм.

Аватар
Jacket

Мнениеот screamBoy » Чет Ное 13, 2003 11:11 pm

move bi ako karah predimno DJ shtqh da kava che towa e idealnata wilka (bez cenata j de)
dokolkoto sym uspqwal da prawq nqkakwi padowe 60-80mm sa mi dostatychni za nikakwi umeniq i wisochini do okolo 150sm, taka che tazi wilka move bi bi mogla da se izpolzwa dori i w planinata
'sag' mi se struwa krajno nevelatelen pri takowa karane, towa ne e DH/XC wse pak, tuk ima 1 golqm udar i posle zatishie, a ne postoqnno malki udari.
Dano se wkliuchat i skachachite da mi posochat kyde gresha !

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Jacket » Пет Ное 14, 2003 12:14 am

Ми аз за това изказах съмнение за слизането по стълби :))
Иначе sag-а си е крайно желателен във всяка една дисциплина ако питаш мен, макар че за DJ може би трябва да е по-малък отколкото и за XC...

Аватар
Jacket

Мнениеот Zozka » Пет Ное 14, 2003 9:52 pm

"dori i v planinata"..stiga be, az si karam RST-to s 6.5 hod v planinata i mi e kef, pyk tuk stava vypros za vilka ot visok klas i pak nedovolstvo...hoda hich ne e nai-vajnoto
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Admin » Съб Ное 15, 2003 12:10 am

[quote="TOYAGA"]

[quote="Jacket"]

[/quote]

Според Manitou, Jumper е създаден специално за DJ. Според Дарън Берклот (на снимката) 80 мм ход били напълно достатъчни за DJ-велосипед, при който (пак според него) определяща е здравината, а не теглото (няма официални данни) или хода... Но на него му плащат, за да говори, така че...

[/quote]

Абе то вярно, че му плащат, ама и той знае какво говори... ;):D
Jack, тя вилката си е правена специално за DJ, и ходът й е достатъчен, защото където са големите пазари (САЩ и Западна Европа), скоковете са си добри, поне ако мога да съдя от снимките и филмите. Та за тях 80мм би трябвало да са таман, след като хиксърите например скачат DJ и с твърди вилки.
Иначе и аз съм на мнение, че подобна вилка не предлага достатъчен ход за скачане по стълби и др. подобни градски изпълнения, чиито “автори” в повечето случаи посещават и DJ, ама за всеки влак си има пътници. Който кара предимно DJ или пък може да си позволи няколко байка, един от които специално за скокове, сигурно много ще й се зарадва. Между другото, сигурно си забелязал, че и Marzocchi намалиха хода на моделите Dirt Jumper от 130 на 110мм (макар че може да се увеличи и на 130мм със съответен комплект). :8D:

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Архив