Асоциация

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Асоциация

Мнениеот Avid » Съб Фев 07, 2004 8:31 pm

Не е ли време да се създаде асоциация на колоездачите?
Човек е изобретателен. Когато не може да се освободи от някой недостатък, започва да го култивира съзнателно. И със самия факт, че е вече искан, недостатъкът му добива и за него, и за другите вид на качество.
Avid

Рейтинг: 1700

Мнениеот boi4ka » Съб Фев 07, 2004 9:37 pm

[quote="Avid"]

Не е ли време да се създаде [u]асоциация[/u] на колоездачите?
[/quote]

Значи като идея,е много добре....но колкото и да ми е мъчно трябва да кажа,че няма да е никак лесно!!!Защото мисленето на българина е малко странно и дори и да се организира нещо подобно,то винаги ще се намерят хора които да са против и да кажат,,защо това е така,а не иначе,защо е този,а не онзи?!?!?!?!?Не ме разбирайте погрешно,обичам България,и затова съм си тук,но мисля че ще се съгласите-хората тук се промениха много за няколко години,и моето скромно мнение е,че промяната не е към добро!Иначе мисля че е крайно време да има някаква организация която да съблюдава правата на колоездачите и да се занимава с различните видове състезания и тем подобни!ТВЪРДО ,,ЗА,,СЪЗДАВАНЕТО НА АСОЦИЯЦИЯ ИЛИ КАКТО ТАМ ЩЕ СЕ КАЗВА
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот Avid » Съб Фев 07, 2004 10:08 pm

Кой е казал че ще бъде лесно?
Проблема на българите е че искат всичко наготово "искам да има повече състезания, искам да се съблюдават правата на колоездачите..."
Докато не се захванем сериозно нищо няма да стане! Няма да има никакво развитие на този спорт!
Колко са хората с колела над 600 лева по планините - малко! Даже много малко! А защо - заради цените ли? Мисля че в някои магазини се продават части на огромна надценка. Какво печелят тези магазини? Идва някой, харесва си амортисьор, разбира цената и никога повече не се връща. Така няма да има никакво развитие!
Трябва да се направи нещо!
Трябва да се популизира планинското колоездене!
Трябва да се намалят цените на лифтовете поне през лятото за колоездачи!
ТРЯБВА ДА ИМА ПРОМЯНА!
Човек е изобретателен. Когато не може да се освободи от някой недостатък, започва да го култивира съзнателно. И със самия факт, че е вече искан, недостатъкът му добива и за него, и за другите вид на качество.
Avid

Мнениеот Admin » Съб Фев 07, 2004 11:07 pm

Този въпрос се обсъждаше в началото на 2003г. в клуб “Велосипедизъм” в dir.bg :)
Сега темата е в архива, но ви препоръчвам да я прочетете, защото е много интересна и тъм е казано много от това, което вероятно ще се каже и в настоящата тема. Заглавието на темата е “План за 2003”, ще я намерите в архива на клуба, на 17 страница най-долу. (Съжалявам, ама нещо не успях да направя връзка нито към темата, нито дори към клуб “Велосипедизъм” :(, ако някой друг може, нека го направи).
Аз самият ще цитирам мнението си оттам, което не се е променило за една година. Не си мислете, че съм против създаването й, но мисля, че още няма условия за това. Оборете ме, ще се радвам. :D
(За тези, които не успеят да намерят темата в Dir-a, или ги домързи да я четат, ще уточня, че там ставаше дума за правене на пътеки, рампи и др. съоръжения, така че в мнението ми има и моменти, свързани с това. Просто да не се чудите...)

“....Що се отнася до нова организация, без да искам да звуча твърде песимистично, лично според мен още е малко раничко за такава и ще обясня защо. Както казах, учредяването е лесно (нужни са 7 души). За да бъде представителна, трябва да се набере колкото се може повече членски състав. И това на пръв поглед изглежда очевидно постижимо, но ако трябва да се плати членски внос (например 10-20лв годишно), кръгът на желаещите ще намалее. Все пак едва ли ще намалее много. А членски внос ще трябва, защото една ДЕЙСТВАЩА организация трябва да има офис, канцеларски материали, веднъж годишно да се наема помещение за събрание на членовете, да се плаща на счетоводител и т.н. А в нашия случай ще трябват и пари за инструменти, материали и т.н. Освен това, борейки се с бюрократичната машина, може да се наложи да защитим желанията си с експертизи от еколози например. И т.н., и т.н. И все пак, всичко това като че ли изглежда съвсем постижимо.
Обаче трябват и хора, които да представляват организацията и да движат нещата. Тук е тънкият момент. Далеч съм от мисълта, че планинските колоездачи са типични българи и ще настанат луди борби за шефското място – по-скоро се опасявам от обратното! Кадърни и подходящи хора за подобен пост има и лично аз познавам няколко от този форум. Въпросът е, че за да вършат тези хора работа (МНОГО РАБОТА, защото ако ще е малко, няма смисъл да се създава подобна организация), те трябва да разполагат с доста време – през лятото да организират чисто технически нещата, а през зимата да търчат по разните ведомства и общини и да ги тормозят в името на справедливата кауза. Затова според мен тези хора трябва да получават заплащане и колкото повече работа искаме да вършат (или да се опитват да вършат, защото бюрокрацията ще е голяма, както е и навсякъде по света), толкова по-голямо трябва да е възнаграждението им. (Освен ако не намерим някой богат човек, комуто да не се налага да работи, за да си изкарва хляба и по тази причина да има предостатъчно време и нерви). Проблемът е, че колкото по-голямо е възнаграждението им, толкова по-голяма част от членския внос ще отива за него и става малко кофти – примерно 500 души правят вноски, от които половината отиват за заплатата на двама-трима. И става една – не си е работа. Друго щеше да е, ако стандартът ни беше по-висок (по-големи вноски и нямаше да има такъв явен ефект “всички храним един”) или пък ако планинските колоездачи бяха колкото снежинките в небето (които напоследък също не се вясват често). “

Пак казвам, не искам да звуча твърде песимистично, ама според мен трябва да се гледа реално на нещата. :) Разбира се, и това, което казва Avid е вярно, не трябва просто да се стои със скръстени ръце...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Windstream » Съб Фев 07, 2004 11:31 pm

Ето я и [url=http://clubs.dir.bg/showthreaded2.php?Cat=13&Board=biking&Number=1938798257&page=16&view=collapsed&sb=5&part=]връзката[/url]
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 07, 2004 11:57 pm

[quote="Admin"][/quote]

Wse oshte e rano... (ne zashtoto "nie" ne sme gotowi, a prosto nqma da NI pozwolqt!!!)
:(!:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MOD » Нед Фев 08, 2004 12:35 am

Хм ... аз съм малко скептичен по отношение на асоциацията ...

- като неправителствена организация - няма право да образува цени или да налага такива на пазара ( ако търговеца Х е решил, че часта В струва 250 лв, организацията не би могла да промени това )

- цените на лифтовете - поради същата причина като по-горе изложената съм скептично настроен ...

- популяризирането - ИМА голяма нужда от ПАРИ - реклама, добре организирани състезания от всякакъв мащаб, места за практикуване на стиловете ( визирам DJ парковете, NS трасетата ... )

Но може да се направи нещо за започване на изграждането с доброволен труд и доброволни начала на North Shore трасе на Витоша .. ( има едно подобно 3-4 метрово мостче - които са го правили - добра работа .. ) ... не е задължително да е сложно , дълго и високо ... просто ни трябва някакво начало ...

За целта от моя страна може да разчитате на труд, не много пари и много-много ентусиазъм :) :D:D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Avid » Нед Фев 08, 2004 2:33 am

Не да ги налага...
Идеята ми беше шефа на асоциацията да говори с шефовете на лифтовете и на БФПК.
За дискусията в дир.бг - нищо не стана нали?
Никой не говори с БФПК?
Мисля че това трябва да се промени.
Avid

Мнениеот Soviet_Star » Нед Фев 08, 2004 11:38 am

Принципно идеята е добра, но наистина националните ни особенности няма да позволят да се осъществи бодобно начинание. На теория всичко е добре - целите са ясни, но стигне ли се до технически подробности се появяват хиляди разногласия и в шума на многото съвети, критики, наставления и спорове ще работят двама - трима човека, които ще бъдат непрекъснато оплювани. Те ще трябва да застанат между чука и наковалнята и накрая ще се окаже, че всеки ги мрази и псува. Вярвайте ми имам много наблюдения на това как българинът работи в екип. А недай си боже в управлението да влезе някой с лични амбиции. Освен това, след известно време, ако организацията се разрастне, ще започнат манипулации от трети организации. Вижте какво стана със Станишев и рокерите. А и една такава организация несъмнено ще има локален ефект. Но все пак сигурно ще може да се постигне и положителен ефект. Въпреки, че ще бъде организация с нестопанска цел, това не значи, че не трябва да се занимава със стопанска дейност, а че не трябва да разпределя печалба. Тоест ще може да осъществява такава, но само с цел самоиздръжка. А именно - ще може да предлага и продава части, аксесоари и велосипеди с минимална комисионна, да се договарят групови цени на принципа на абонаментните такси за лифтове и много други. Ще може да определя фирми - контрагенти с конкурси и да копува от тях с намаление (заради количеството) и др. Но пак ви казвам - трудно се намират действени хора, а и изкушението за злоупотреби в даден момент става голямо. А ако от всякъде те плюят и публично приказват, че нищо не правиш и си корумпиран изкушението е още по-голямо.:B)::B)::B):
Soviet_Star

Рейтинг: 1200

Мнениеот MAN6 » Нед Фев 08, 2004 11:18 pm

[quote="Avid"]

Не да ги налага...
Идеята ми беше шефа на асоциацията да говори с шефовете на лифтовете и на БФПК.
За дискусията в дир.бг - нищо не стана нали?
Никой не говори с БФПК?
Мисля че това трябва да се промени.
[/quote]

BFPK?!?!? tekowa djuwotnu nema..!!!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Нед Фев 08, 2004 11:22 pm

[quote="MOD"]
Но може да се направи нещо за започване на изграждането с доброволен труд и доброволни начала на North Shore трасе на Витоша .. ( има едно подобно 3-4 метрово мостче - които са го правили - добра работа .. ) ... не е задължително да е сложно , дълго и високо ... просто ни трябва някакво начало ...

За целта от моя страна може да разчитате на труд, не много пари и много-много ентусиазъм :) :D:D
[/quote]

kato cqlo az pone dokolkoto znam... "NORTH SHORE"-yt e nezakonen...
w kanada gorite sa ogromni i e wyzmojno da ne byde otkrit ot "gorskite"... no na Witosha naprimer e sywsem drugo... taka che... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MOD » Пон Фев 09, 2004 12:17 am

[quote]
kato cqlo az pone dokolkoto znam... "NORTH SHORE"-yt e nezakonen...
w kanada gorite sa ogromni i e wyzmojno da ne byde otkrit ot "gorskite"... no na Witosha naprimer e sywsem drugo... taka che... :)
[/quote]

В нашите закони защо си мисля, че няма нищо по въпроса ?

Пък и според мен може да се преговаря с ръководството на парк "Витоша" .... това не би довело до изсичане на дървета ( има достатъчно паднали ) .. а и могат да се трасират като паралелни части на някои пътеки ( в никакъв случай не говоря за нещо голямо )....

Също не е за подценяване възможността да се направи в Плана ( групата ... помните ли мястото където се забавлявахме да се губим миналата година .. колко много дървета имаше, пък и жив човек май не беше минавал скоро ... )
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот MAN6 » Пон Фев 09, 2004 10:44 am

a ako se po4upi6 mnogo lo6o? koi she doide da te rpibere ot plana?!?!?!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот SPA » Пон Фев 09, 2004 10:57 am

[quote="MAN6"]

[quote="Admin"][/quote]

Wse oshte e rano... (ne zashtoto "nie" ne sme gotowi, a prosto nqma da NI pozwolqt!!!)
:(!:
[/quote]

MAN6 почти съм наясно за какво говориш, ама не върви да се обсъжда във форума май :))))
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот bikerider » Пон Фев 09, 2004 12:17 pm

[quote="Avid"]

Кой е казал че ще бъде лесно?
Проблема на българите е че искат всичко наготово "искам да има повече състезания, искам да се съблюдават правата на колоездачите..."
Докато не се захванем сериозно нищо няма да стане! Няма да има никакво развитие на този спорт!
Колко са хората с колела над 600 лева по планините - малко! Даже много малко! А защо - заради цените ли? Мисля че в някои магазини се продават части на огромна надценка. Какво печелят тези магазини? Идва някой, харесва си амортисьор, разбира цената и никога повече не се връща. Така няма да има никакво развитие!
Трябва да се направи нещо!
Трябва да се популизира планинското колоездене!
Трябва да се намалят цените на лифтовете поне през лятото за колоездачи!
ТРЯБВА ДА ИМА ПРОМЯНА!

[/quote]

Промяната никога не идва отдолу (купувачите), винаги отгоре (продавачите). Промяна идва винаги когато ГОРЕ има интерес, което по правило е когато долу има интерес, но при нормалните икономики. За жалост икономиката в България може да се нарече всичко друго, но не и нормална. Тук промяната идва винаги когато ГОРЕ има интерес, без значение мнението на хората ДОЛУ - на Запад търговеца ще се вслуша в интереса на потребителите, ако е наистина масов, а тук твоите доводи се сблъскват с интереса на собственика на търговеца и лифтаджията: търговеца плаща по 2-3 хиляди долара за наеми на месец и такива крайни надценки са естествени. Ако някой се опита да отвори голям магазин бързо ще разбере защо тези цени са оправдани. Не казвам купувайте на тези цени, казвам че при масата търговци цените са икономически логични - надценки, наеми, данъци, мита, транспорти, поддръжки - всяко от тях като вдига цената с 30% и готово.

За лифтаджията: ако можеш да убедиш един лифтаджия да смъкне цените, аз лично ще те почерпя каса бира. Ако можеш да го убедиш да не налива пари да поддържа лифта на изкуствено дишане (99% от случаите), пак ще те почерпя. Ако можеш да убедиш правителството да престане да вдига цените на тока и горивата, пак ще те почерпя.

Разбираш ли какво ти казвам - всички тук сме нясно че ТРЯБВА да стане както ти казваш. Въпроса е как? Отиди при някой търговец и му кажи това което написа тук. Само не се обиждай на смеха който ще чуеш...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот tuba » Пон Фев 09, 2004 1:54 pm

Такааа ето и моито мнение :
За да се промени квото и да било, промяната трябва да се направи отдолу
а не отгоре. Онези от горе изобщо не се интересуват от хората освен по
време на предизборните си кампании когато се почват такива надлъгвания
,че чак ми иде да се смея на глас и се смея смея направо докато се разплача...
Хората плщат по около 1лв. намесец за членски внос в разни политически партий които им обръщат внимание веднъж на 4 години. Ще плащат и 1лв.
на месец за организация която да им защитава правата.
Проблема е ,че организации като профсъюзите например имат за раководство
същите безмозъчни кариериеристи кавито и политическите партии които искат само да напълнят гушките. И хората са позагубили вяра.
Но ерата на комунизма приключи трябва да разберем ,че сами трябва да отстоваме правата си. Вече няма поне никой не претендира че го прави вместо нас. Нали това беше проблема преди разни хорица се биеха в гърдите ,че правели това или онова за народа а в същност си слагаха
всичко в джобчето. Е сега не се бият в гърдите ама няма да спрат и да
слагат в джоба.
Просто имаме права. Но сами трябва да си ги искаме.
Ако чакаме като добитък на заколение и само мрънкаме какво било
лошо и как никой не се гривежел за нас ще си останем добитк.
А добитъка го хранят поят и му чистят обаче го и доят а като остарее
му резват грацмуля и аиде на лукакнки.
И поуката от целата тази писаница е: айде да се организираме ако ще и
нищо сериозно да не е в началото а каото станем повечко и посикаме
това онва щат нещат ще се съобразят с нас.
tuba

Мнениеот C_Mo » Пон Фев 09, 2004 2:03 pm

[quote="Avid"]

[/quote]

запомни какво си написал...

[quote]
[/quote]

Помниш ли какво написа по-горе...

Нормално ситуацията трябва да изглежда така:
- Човек отива в магазина вижда цените и си подбира нещо, за което има пари и не мрънка. След това си го кара с кеф.

- Отива в магазина харесва си нещо, за което не му стигат парите.
а) бачка за да ги изкара и не мрънка. Купува го и си го кара с кеф.
б) нищо не прави и мрънка. Нищо не си купува и мрънка.
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Пон Фев 09, 2004 4:45 pm

[quote="xtr"]

[quote="Avid"]

[/quote]

запомни какво си написал...

[quote]
[/quote]

Помниш ли какво написа по-горе...

- Човек отива в магазина вижда цените и си подбира нещо, за което има пари и не мрънка. След това си го кара с кеф.

б) нищо не прави и мрънка. Нищо не си купува и мрънка.
[/quote]

има и вариант 4 - логва се в някой форум и започва да се възмущава на висок глас ;):D:8D:
xtr, кефи ме лозунга ти :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот jokata » Пон Фев 09, 2004 5:52 pm

[quote="bikerider"]
...[/quote]

Къде ти изчезна поста бре, човек? Оня за 45-те години. Тъкмо ми стана интересно и ти ХОП - в коша. А и не можах точно да схвана накъде биеш.

Извинявам се за офтопика.
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот MAN6 » Пон Фев 09, 2004 9:16 pm

[quote="tuba"]

Такааа ето и моито мнение :
За да се промени квото и да било, промяната трябва да се направи отдолу
а не отгоре. Онези от горе изобщо не се интересуват от хората освен по
време на предизборните си кампании когато се почват такива надлъгвания
,че чак ми иде да се смея на глас и се смея смея направо докато се разплача...
Хората плщат по около 1лв. намесец за членски внос в разни политически партий които им обръщат внимание веднъж на 4 години. Ще плащат и 1лв.
на месец за организация която да им защитава правата.
Проблема е ,че организации като профсъюзите например имат за раководство
същите безмозъчни кариериеристи кавито и политическите партии които искат само да напълнят гушките. И хората са позагубили вяра.
Но ерата на комунизма приключи трябва да разберем ,че сами трябва да отстоваме правата си. Вече няма поне никой не претендира че го прави вместо нас. Нали това беше проблема преди разни хорица се биеха в гърдите ,че правели това или онова за народа а в същност си слагаха
всичко в джобчето. Е сега не се бият в гърдите ама няма да спрат и да
слагат в джоба.
Просто имаме права. Но сами трябва да си ги искаме.
Ако чакаме като добитък на заколение и само мрънкаме какво било
лошо и как никой не се гривежел за нас ще си останем добитк.
А добитъка го хранят поят и му чистят обаче го и доят а като остарее
му резват грацмуля и аиде на лукакнки.
И поуката от целата тази писаница е: айде да се организираме ако ще и
нищо сериозно да не е в началото а каото станем повечко и посикаме
това онва щат нещат ще се съобразят с нас.
[/quote]

Az pyk wi pozdrawqwam sys Sex Pistols- Anarchy In The U.K.
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Avid » Пон Фев 09, 2004 9:50 pm

[quote]Помниш ли какво написа по-горе...

б) нищо не прави и мрънка. Нищо не си купува и мрънка.[/quote]

Както кажеш, ти си шефа!

В) бачка за да ги изкара и не мрънка. Купува го и разбира, че са му треснали яка надценка. Казва айде много ви здраве и повече не копува от там и почва да мрънка.
Avid

Мнениеот C_Mo » Пон Фев 09, 2004 10:18 pm

[quote="Avid"]

Както кажеш, ти си шефа!

В) бачка за да ги изкара и не мрънка. Купува го и разбира, че са му треснали яка надценка. Казва айде много ви здраве и повече не копува от там и почва да мрънка.
[/quote]

Би било много жалко ако си мислиш така... Не е ли по-логично да си доволен от придобивката, да оценяваш каква полза ще имаш от нея, че ти е необходима... Вместо това ти си мислиш "тоя **** колко е спечелил от мен?!".

Хората, които работят за да имаш възможност да си купиш това, което искаш не го правят за черните ти очи. Сигурен съм, че и в това, с което си изкарваш парите нещата стоят по същия начин.

Предполагам, че схващаш накъде бия?
Аватар
C_Mo

Мнениеот Tanuco » Пон Фев 09, 2004 11:11 pm

Sorry za latinicata, ama tuk nqma kirilica.Ta po wyprosa:
Manshona e mnogo praw, pyrwo nqma da ni pozwolqt da se naprawi neshto, zashtoto kakto kaza bikerider TUK neshtata se reshawat OTGORE, a ne otdolu!Kolkoto i da ne wi/ni se iska.
Wtoro-po wyprosa za north shore-a shte razpitam kak stoi wyprosyt s witosha, no ne smqtam che shte ima osoben uspeh, zashtoto mai e rezerwat!
Ta taka....kato cqlo sym realist, t.e. ne wqrwam che shte stane neshto, pone na tozi etap.Zashtoto w BG sa mnogo malko federaciite, koito rabotqt ZA sporta, koito predstawlqwat, za jalost.
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот Avid » Пон Фев 09, 2004 11:59 pm

xtr - Kакто кажеш;)

Tanuco - не могат ли да се изръчкат тези ОТГОРЕ(големите фирми - BAS &($) Velomania) да направят нещо?
Avid

Мнениеот Newone » Вто Фев 10, 2004 12:01 am

[quote="Tanuco"]

Manshona e mnogo praw, pyrwo nqma da ni pozwolqt da se naprawi neshto, zashtoto kakto kaza bikerider TUK neshtata se reshawat OTGORE, a ne otdolu!Kolkoto i da ne wi/ni se iska.
Wtoro-po wyprosa za north shore-a shte razpitam kak stoi wyprosyt s witosha, no ne smqtam che shte ima osoben uspeh, zashtoto mai e rezerwat!
Ta taka....kato cqlo sym realist, t.e. ne wqrwam che shte stane neshto, pone na tozi etap.Zashtoto w BG sa mnogo malko federaciite, koito rabotqt ZA sporta, koito predstawlqwat, za jalost.
[/quote]

И--и-и аман от losers!Момчета, ако мислите като губещи, никога няма да сте победители!Ако смятате, че някой друг взима решенията вместо вас, никога няма да контролирате живота си!Родителите ми са общо на 150 години, но и те не мислят толкова ограничено..:})::8D:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Admin » Вто Фев 10, 2004 1:41 am

Хайде пак и аз да се включа :D
Първо, от някои постове забелязах, че има някакво смесване и неразбиране на това с какво се занимават подобни организации в чужбина. Моля никой да не се засяга, още повече, че е нормално не всеки да знае. Аз също не претендилам да съм запознат напълно с въпроса, затова ще споделя само каквото знам.
Абсурдно е да се смята, че асоциацията би се занимавала с налагане на цени – както на магазините, така и на лифтовете. Това никъде не се прави. За магазините е и абсолютно невъзможно да се направи в една пазарна икономика. За лифтовете също, НО при тях има и друг аспект – една организация би могла да се опита да налее на собствениците на лифтове малко акъл, за да се събудят от безхаберието, в което живеят. Повечето (да не кажа всички!) БГ курорти продължават да функционират по тертипа отпреди 20 години, т.е. за тях само зимата е активен сезон. Поради това в България все още няма летни карти за лифтовете. То това може би е и по-добре, защото курортите ни може би не знаят (а и няма да искат да узнаят), че летните карти са по правило доста по-евтини от зимните. Така че в тази насока може да се работи – да се убедят собствениците на лифтове, че ще спечелят повече от нас, ако има карти или по-евтини билети, вместо да бръмчат кабинките на Симеоновския лифт празни нагоре по цял ден. За съжаление, както отбеляза Bikerider, подобен опит би бил по-скоро неуспешен. :V:
Спомена се нещо и за стопанска дейност на сдруженията с нестопанска цел, в случая за продажби на колела и т.н. Продажбата на колела е открито търговска дейност и според мен би било доста превратно тълкуване на закона, ако се използва тя като източник на средства за нестопанската дейност на Асоциацията. (Може би точно поради такива практики българските асоциации, фондации и др. такива имат една не много добра слава.) Една асоциация би следвало да се издържа от: членски внос; дарения и спонсорства (нали се досещате, че ако асоциацията конкурира останалите велотърговци, особено пък с по-ниски цени, последните няма да са въодушевени да я спонсорират!); продажба на продукти от типа на тениски, стикери, образователни книжки и др. подобни неща; финансиране по различни проекти и програми в дадената област и т.н.
Също така, по света функциите на спортните федерации и асоциациите са доста ясно разграничени. Първите се занимават с организиране на състезания. Вторите се занимават с: популяризиране на планинското колоездене; защита на интересите на планинските колоездачи; защита и разширяване на достъпа до пътеките, където има проблем с това (тове е част от предишната функция, и то най-важната); изграждане на специализирани съоръжения, пътеки, трасета и т.н. Разбира се, двата типа организации често си сътрудничат много тясно – все пак работят за един спорт.

[quote]И поуката от целата тази писаница е: айде да се организираме ако ще и
нищо сериозно да не е в началото[/quote]

Аз точно от това се опасявам! Ясно е, че нужда от подобна организация има, винаги има. Но според мен, ако се направи сега, тази организация не може да бъде ефективна и работеща, поради причините, които съм споменал в първия си пост. А пък като не работи и не действа, за какво е?! :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Avid » Вто Фев 10, 2004 2:20 pm

А кога ще и дойде времето???
Avid

Мнениеот bikerider » Вто Фев 10, 2004 9:58 pm

[quote="Newone"]

[quote="Tanuco"]

[/quote]

И--и-и аман от losers!Момчета, ако мислите като губещи, никога няма да сте победители!Ако смятате, че някой друг взима решенията вместо вас, никога няма да контролирате живота си!Родителите ми са общо на 150 години, но и те не мислят толкова ограничено..:})::8D:
[/quote]

има разлика между реализъм и пораженско мислене...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Фев 10, 2004 9:59 pm

[quote="jokata"]

[quote="bikerider"]
...[/quote]

Къде ти изчезна поста бре, човек? Оня за 45-те години. Тъкмо ми стана интересно и ти ХОП - в коша. А и не можах точно да схвана накъде биеш.

Извинявам се за офтопика.
[/quote]

зарежи, щеше да стане една... по-добре, че го изтрих...
ако искаш, пиши ми на ICQ-то, да ти обясня какво имах предвид :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот Tanuco » Вто Фев 10, 2004 10:40 pm

[quote="Newone"]
[/quote]

Izwinqwai, kato si takyw winner, qwno si po-zapoznat sys situaciqta w BG i konkretno s rodnata ni federaciq.Smqtam che nqkoi drug wzima resheniqta, zashtoto e taka i smqtam che ne moje da se promeni nishto na tozi etap zashtoto syshto e taka!Ako ti si po-zapoznat i smqtash che neshtata mogat i shte se promenqt-ok.NO na tozi etap az NE smqtam che shte se promenqt, kolkoto i da ne ti se iska.
P.S. Bikerider e otgoworil dosta po-kratko i prawilno ot men, no weche napisah otgowora:|):
Tanuco

Рейтинг: 1653

Следваща

Назад към Архив