Рожден ден и още нещо...

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Re: Рожден ден и още нещо...

Мнениеот veskoz » Вто Юни 02, 2009 2:31 pm

Мен пък ми поиска IE 7 (поне) вкъщи...направо се пукнах от смях колко съм занемарил домашната щайга :rofl: :rofl: :rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот FREERIDE RIDER » Вто Юни 02, 2009 3:12 pm

Сайта е супер за сега не ми правиби бъгове Ч.Р.Д. mtb-bg.com . Относно тениските с логото на mtb-bg.com мисля ,че едни стикери ще са най- добрия вариант . :beer:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот veskoz » Вто Юни 02, 2009 3:16 pm

И едното и другото е добре дошло. Въпроса е какво ще направят добре заварилите от своя страна. :beer:

п.п. Наистина стикерите са добра идея. Стария на колелото ми се е поспаружил вече :rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот ro-tex » Вто Юни 02, 2009 4:34 pm

Хайде ЧРД и от мен!

Новият сайт е супер и логото ми харесва (да дам и аз своят глас).

Една забележка/въпросче:
Под статията за настройка на велосипеда (http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 69-tips008) уж има секция за коментари, но за разлика от други места, на които на това място има линк към форума, тук ми дава, че трябва да съм логнат за да коментирам (аз съм си логнат) - "Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар".
Може би е породено от миграцията, а може и да си е бъг - който разбира, нека го погледне. :)

:beer:
Изображение
ro-tex

Рейтинг: 1235

Мнениеот M1010X » Чет Юни 04, 2009 3:16 pm

И мен не ме възприема като логнат където и да е и не мога да пускам коментари.

IE8 (независимо дали с compatibility view или без), Windows Server 2008.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот Admin » Пон Юни 08, 2009 9:42 am

ro-tex написа:Под статията за настройка на велосипеда (http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 69-tips008) уж има секция за коментари, но за разлика от други места, на които на това място има линк към форума, тук ми дава, че трябва да съм логнат за да коментирам (аз съм си логнат) - "Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар".

M1010X написа:И мен не ме възприема като логнат където и да е и не мога да пускам коментари.

Проблемът е отстранен. Грешката беше при мен - не бях настроил както трябва модулът за коментари. :blush:

@Quiz
Проблемът не е в твоя телевизор, а в начина, по който е направен модула за показване на новите теми от форума. Прилагам обяснение за проблема от човек, който е по-запознат от мен:
"Това е защото в utf-8 кирилицата всеки знак се кодира с 3 бита вместо с 1. Във въпросните новини се реже до n-тия знак (или бит) и от там става този проблем."
Т.е. това "Ю" e някакъв такъв странен знак, а не буквата Ю от азбуката.
Записвам го като бъг за оправяне по-нататък. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Пон Юни 08, 2009 6:40 pm

Ще ги намерите като част от "Условията за ползване" в сайта:
http://www.mtb-bg.com/index.php/termsofuse
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот nqkoiem4o » Вто Юни 09, 2009 6:27 pm

Честито :beer: трябва да почерпите нали се сещате :beer: :beer: :beer:
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 11, 2009 9:50 pm

Ммм, Любо, защо не пробваш във форума логото да е бяло (или някаква светла преливка)? Така е малко кофти в момента
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот 25thframe » Пет Юни 12, 2009 6:42 am

hitar_potter написа:Ммм, Любо, защо не пробваш във форума логото да е бяло (или някаква светла преливка)? Така е малко кофти в момента

Аз смятам че е добре така. :)
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот nikitoMTB » Пет Юни 12, 2009 8:28 am

:bawling: :bawling: :bawling: :bawling: На мен старото си ми харесваше!
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Krismars » Пет Юни 12, 2009 8:43 am

Гласувам за връщане на старото :bawling: Това ми напомня за вестник "Труд".
Аватар
Krismars

Мнениеот Admin » Чет Юни 18, 2009 3:26 am

Тая нощ направих една порция промени по сайта, та рекох да ви ги съобщя:
1. Променен е модулът за показване на най-новите материали, публикувани в сайта. Размерите на картинката са намалени, малките картинки са махнати, а броят на публикациите вече е 3 (преди бяха 6). Всичко това е с цел по-лесно и бързо зареждане на сайта, тъй като разбрах, че някои хора изпитват затруднения в тази насока.
2. В бъдеще, когато правя нова тематична категория в галерията (например за състезания и др.), в Най-новото ще се появява връзка и за нея, както си беше в стария сайт.
3. В галерията имаше един много досаден бъг - когато човек качи снимки и реши в последствие да ги редактира, имаше само опцията да ги сложи в "Галерии на потребителите". Всъщност проблемът и сега си го има, но поне разбрах от какво идва, така че направих промени, за да не се проявява, а именно: потребителите вече могат да създават свои подкатегории във всяка от основните категории, а също и в някои от подкатегориите. По този начин те стават достъпни за избор при редактиране на снимките.
Във връзка с това е необходимо да направя важно уточнение: не е препоръчително да създавате допълнителни подкатегории в подкатегориите, дори и да имате тази възможност технически. Пример: има състезание, правя подкатегория за него - потребителите могат да качват снимки в нея, но не е хубаво да създават собствена подкатегория в тази за състезанието, тъй като нивата ще станат прекалено много. В подобни случаи ще премествам снимките в горната категория и ще изтривам потребителската подкатегория. Пък и не забравяйте, че ограничението за потребителски галерии е 20.
4. И отново във връзка със снимките имам чуденка как е по-добре да се отварят оригиналите (понякога достигащи над 1000 пиксела по дългата страна). Можете да споделите мнението си по въпроса в тази тема: viewtopic.php?f=7&t=56231
:beer:
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Нед Юни 21, 2009 12:12 pm

Само да докладвам за тези, които са забелязали един бъг...
Понякога при написване на коментар към статия в сайта след натискане на бутона за публикуване видимо не се случваше нищо, въпреки че на практика коментарът биваше запазен - това се виждаше след презареждане на страницата.
Засега май успях да открия и оправя този проблем, т.е. след публикуване на коментар полето с коментари се презарежда и показва новия. :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот 25thframe » Нед Авг 02, 2009 8:58 pm

@ Admin
Докато четях последната статия "Nissan UCI Mountain Bike World Cup 2009: XC#5, DH/4X#6 в Мон-Сен-Ан, Канада" се замислих, дали няма да е малко по-приятно за окото, ако шрифта на статията е с идея-две по-голям. Ясно е, че можем да увеличим шрифта чрез браузера, но някак текста който изскача пред очите ни, е дребничък ( или поне на мен ми се струва такъв ). Друго нещо което би било + поне по мое мнение, е ако в статите има и снимков материал - четейки, да придобиеш визуална представа за даден състезател или място на което се развива/развило действието, както когато има ревюта/превюта на дадени компоненти. Със сигурност това, ще ти създаде допълнителна работа ( а надали, са ти само сайта и форума на главата ), но ако между текста има и нещо "шаренко", би било по-приятно за четене, пък и самите статии ще изглеждат по-разчупени. :peace:
Аватар
25thframe

Мнениеот pascoff » Пон Авг 03, 2009 9:44 am

25thframe написа:@ Admin
Докато четях последната статия "Nissan UCI Mountain Bike World Cup 2009: XC#5, DH/4X#6 в Мон-Сен-Ан, Канада" се замислих, дали няма да е малко по-приятно за окото, ако шрифта на статията е с идея-две по-голям. Ясно е, че можем да увеличим шрифта чрез браузера, но някак текста който изскача пред очите ни, е дребничък ( или поне на мен ми се струва такъв ). Друго нещо което би било + поне по мое мнение, е ако в статите има и снимков материал - четейки, да придобиеш визуална представа за даден състезател или място на което се развива/развило действието, както когато има ревюта/превюта на дадени компоненти. Със сигурност това, ще ти създаде допълнителна работа ( а надали, са ти само сайта и форума на главата ), но ако между текста има и нещо "шаренко", би било по-приятно за четене, пък и самите статии ще изглеждат по-разчупени. :peace:

Аз също не харесвам текста, но заради цвета. На бял фон, сив текст, няма много констраст и не се чете лесно. Иначе като големина ми е екстра, това е нещо което може да си промениш и от самия браузер много лесно (Ctrl + за мозила).
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот 25thframe » Пон Авг 03, 2009 11:53 am

pascoff написа:Иначе като големина ми е екстра, това е нещо което може да си промениш и от самия браузер много лесно (Ctrl + за мозила).

Знам да, написъл съм го по-горе. :)
Всъщност на всички интернет браузери, се прави по този начин ctrl + scroll или ctrl + + ( или поне тези, които аз съм ползвал ).
Аватар
25thframe

Мнениеот 25thframe » Сря Авг 05, 2009 9:52 am

vpravov написа:@Admin защо не сложите на видно място, някой вадещ окото банер с линк към тази статия?

Добра идея! Както банера за това как да настроим велосипеда си, и още един, които се появяват доста рядко, на фона на рекламните.
Аватар
25thframe

Мнениеот Admin » Пет Авг 07, 2009 5:51 pm

1. За цвета на текста. Наистина бледнее, но оправянето му ще е част от цялостната промяна на шаблона. Не е хубаво да се правят нещата на парче. :agree:
2. За снимките в статиите - няма как във всяка статия да има снимки, онагледяващи текста, защото тези снимки си имат автори, а пък те си имат авторски права и т.н. Пък и в крайна сметка за повечето такива статии лесно може да се намери снимков, че даже и видеоматериал в интернет.
3. За банерите - не знам за коя статия точно става въпрос, само предполагам. Обаче аз нито имам безкрайно много време, за да правя банери за отделни статии, нито пък имам кой знае какви умения в изработването на такива изображения. Всеки, който желае безвъзмездно да направи банер за популяризиране на определена статия, е добре дошъл. Между другото, наличните банери за някои от старите статии, са направено точно на такива начала. :)
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта