Новодомци

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

:agree:

Мнениеот Redhat » Чет Дек 14, 2006 10:03 pm

Айде да ни е честито и да има занапред по малко :argue:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Мнениеот F1-MAN » Чет Дек 14, 2006 10:15 pm

Нещо много малко ми се вижда квадратурата на новото жилище, 160MB ;)

Иначе....
3076 of 4252 Members have made 131592 posts in 19 forums, with the last post on 14/12/2006 13:47:36 by: mite_pascoff.
:)
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Admin » Чет Дек 14, 2006 10:22 pm

F1-MAN написа:Нещо много малко ми се вижда квадратурата на новото жилище, 160MB ;)

Може би имаш грешна представа за размерите на форума и сайта ;)
Аватар
Admin

Мнениеот Besen na Kolelo » Чет Дек 14, 2006 10:36 pm

Admin написа:
F1-MAN написа:Нещо много малко ми се вижда квадратурата на новото жилище, 160MB ;)

Може би имаш грешна представа за размерите на форума и сайта ;)

админе,а ти що не си админ,ами си зелен като мод ?
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот Admin » Чет Дек 14, 2006 10:40 pm

Защото сега беше удобен момента да позеленея :D
Аватар
Admin

Мнениеот marshall__ » Чет Дек 14, 2006 10:52 pm

Както с всеки "нов дом", тепърва ще се открива къде е кранчето за топлата вода.. За сега (искрено) не ми харесва - стария беше.... ако не друго, то по-удобен в много отношения.
И все пак честито! Любо, браво, че съомяхте за 1 ден да прехвърлите сървъра, информацията и да стартирате форума.. :beer: :thumbu:

От сега забелязвам някой неща, които ми е чудно дали ще са така за напред:
    - Няма никъде промяна на font-а - само един ли ще бъде и за в бъдеще?

- Няма "едит" за подбрани имотиконки като при стария форум..

- "Пращай ми мейл, когато някой отговори на темата" - това при всеки поуст ли ще се налага да го махаме, защото вече за втори път ми изкача като активирано..

- Защо няма възможност аватарите да са над 100х100 пиксела? Имам предвид - аватарите да са като по старо му - до 30кб, със ръчно задаване на размерите в които ще се показва (вече до 100х100), но "главния" размер да няма ограничение?

- Защо е наложено блокиране на ПМ-ите? Ето ситуацията при мен:
    "Папката ви Входящи е 432% пълна".. сега трябва да трия като луд, за да може да получа ПМ, така ли? :uhh:

- Няма ли някакъв начин, да се докарат поне до някъде същите опции като при стария форум - а именно за "active users" и "active topics". Тези тука просто не предлагат пригледността и функционалността на старите такива... не можеш да отречеш, че новите "active topics" са ужасни за ориентация и подредба.

- Току-що успях да едитна мой пост на около 4-5 дни време (само че това не обнови темата.. ?). Това така ли ще е и за напред?

- Лично мен (предполагам ще се намерят и още екземпляри :)) хич не ми допада всички бутони и тагове да са на български език. Някак не е като да пише на бутона "reply", или пък "preview".. Защо не помислите за селекция на език?

.. Ясно ми е, че ще предстоят много и много промяни и развития за форума, но просто си изказвам първите впечатления :)

Хайде честито! :santa2:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот marshall__ » Чет Дек 14, 2006 11:00 pm

Едит: Сега обаче забелязвам, че едитването е възможност само за тема която аз съм създал.. В момента не мога да си едитна горното мнение... хмм..
Та, Едит: съумяхте*
Аватар
marshall__

Мнениеот 4getcredo » Чет Дек 14, 2006 11:08 pm

Айде да ни е честит новия скрипт. :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот marshall__ » Чет Дек 14, 2006 11:19 pm

Вече си отговорих на два от въпросите...
Това с езиците вече си го имало :):thumbu:
Пък notification-а аз съм си го бил избрал в профила.. :erm:
..
Аватар
marshall__

Мнениеот EmZo » Чет Дек 14, 2006 11:23 pm

marshall__ написа:- Няма ли някакъв начин, да се докарат поне до някъде същите опции като при стария форум - а именно за "active users" и "active topics". Тези тука просто не предлагат пригледността и функционалността на старите такива... не можеш да отречеш, че новите "active topics" са ужасни за ориентация и подредба.

:agree: :angel:
А иначе аз мисля, че идеята да е на български форума, е добра. Все пак сме българи. Примерно, наистина операционна система (Windows XP :bigeyes:) на български е глупост, защото има един куп термини които нямат превод на български, но в случая с форума не е така. Иначе и с огранието на ЛС-тата съм съгласен, защото наистина не е нужно, форума да се задръства с ненужна информация.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот boi4ka » Чет Дек 14, 2006 11:25 pm

Честито и попътен вятър :beer:

Всичко ще се изглади постепенно:):):)....само дано понамалеят глупостите и правописните грешки! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот Rancid » Чет Дек 14, 2006 11:29 pm

Честито :beer: !
Нормално е отначало да не ни харесва всичко,но така е с всеки нов дом.Определено не ми харесва невъзможността да видиш постовете на някой подредени по темите,в които е писал.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот marshall__ » Чет Дек 14, 2006 11:31 pm

Сега дочетох всичко. Наистина ли няма начин да се вкара ограничение на едит-ването по време?
Без едит ще е доста.... бе няма да е много арно :D
Аватар
marshall__

Мнениеот Admin » Чет Дек 14, 2006 11:32 pm

Първо, да напомня, че повечето въпроси, зададени в настощата тема, бяха по-скоро за ТУК. Не е зле да прочетете въпросната тема, защото там има отговор на някои от въпросите. На други все още нямаме такъв ;)
Второ, не забравяйте, че почти всичко, за което питате, в стария форум също беше добавяно в продължение на 3-4 години, но сте свикнали с него като с нещо, дето си е по подразбиране. За добро или лошо, сегашните промени бяха донякъде спешни, знаете колко често излизаха съобщенията service unavailable. И пак, за добро или лошо, известно време ще трябва да се въздържаме от масово добавяне на модове поради някои "стратегически" причини :D

Ето сега и малко по-конкретни отговори:
За каква промяна на шрифта става дума? Ако е за размер, има. Ако е за самия шрифт, няма.
За емотиконите сте прави. За съжаление в момента форумът няма такива инструменти като предишния. Ще проверя дали има някакви модове в тази насока.
И за пращането на мейл съм го обяснил в другата тема - генерално се слага или маха от профила, каквото си зададеш там, с това ще трябва да се бориш после ;)
За аватарите: така е направен този форум, съжалявам.
За личните съобщения всъщност не съм сигурен дали са блокирани, ако си надвишил лимита, но логиката би трябвало да е такава. Аз имам да трия 700%, ама като съм си занемарил толкова кутията... 200+200+100 не е никак малко според мен, но ако някой знае как е по други форуми, нека сподели.
За редактирания пост ми е трудно да ти отговоря. Проблемът с разбъркването на темите дойде от начина, по който стария и новия форум интерпретират понятието last post, но всъщност изобщо не е толкова просто, колкото звучи. С новите теми не би трябвало да има проблеми. Мислех, че и със старите няма да има след като някой драсне в тях, но може и да не се окаже точно така.
От профила можеш да си променяш езика - български или английски. За командите на форума става въпрос. И това го писах в другата тема.

Като цяло, ясно е, че има по-добри неща, има и по-лоши. Форумът не е идеален, но може да се подобрява. Освен това съм сигурен, че с някои от "проблемните" функции, които тук са по-зле оформени от преди, след време ще свикнете и ако тогава се върнете към стария форум, вече може и да ве ни е толкова удобен. Навикът е голямо нещо! Разбирам ви, щото и аз го изпитвам това - колко време отиде за настройване на модераторските права например, защото принципът е съвсем различен от предишния форум и докато вдяна... :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот marshall__ » Чет Дек 14, 2006 11:35 pm

Rancid написа:.. Определено не ми харесва невъзможността да видиш постовете на някой подредени по темите,в които е писал..

:thumbu:
Като цяло цъкането върху ника и изкачането на куп подобна позлена информация и функции малко ще ми липсва :)
Аватар
marshall__

Мнениеот drdre » Чет Дек 14, 2006 11:41 pm

Админ всичко тва добре. А по другите форуми въпроса с личните съобщения е обикновено 50 лимит.

Само че не видях отговор на моя въпрос, който задавам за 3ти път, а именно - ще има ли скинс за тоя форум и най вече SubTrail ?
Е па я си карам за удоволствие ;)
Аватар
drdre

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Чет Дек 14, 2006 11:45 pm

Честито ни ново свърталище!

Малко мебелите още не са доставени, други са неразопаковани, трети са в неправилна стая, но едно по едно ще ги подреждаме.

:beer:
Аватар
did

Мнениеот Admin » Чет Дек 14, 2006 11:58 pm

drdre написа:Само че не видях отговор на моя въпрос, който задавам за 3ти път, а именно - ще има ли скинс за тоя форум и най вече SubTrail ?

Отговорът е в другата тема ;) Принципно бихсе радвал да го подобрим външния вид на форума колкото е възможно и да предоставя избор на повече скинове, така че ще има. Обаче не знам кога ще стигнем до тях. За момента има по-важни неща, а и ще ми трябва време, за да се науча да се оправям с тях (сигурно не е толкова трудно, ама като не съм го правил досега...) Ти май каза, че можеш да помогнеш в това отношение, така че ще те потърся за съвет (най-малкото) като отмине тука основната лудница :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот marshall__ » Чет Дек 14, 2006 11:59 pm

Rancid написа:.. Определено не ми харесва невъзможността да видиш постовете на някой подредени по темите,в които е писал..

Бе много бързаме.. Естествено, че и това го има - "profile", намира се под полето на всеки коментирал - излиза почти същото като преди :)

Май е най-добре да не бързаме толкова с критиките - все пак форума е едва на няколко часа..
Аз спирам до тук, пък ще си изясняваме нещата за напред. Вярно е, че си докарвахме стария "дом" до онова положение което ни допада в продължение на 4 години. Само мога да предполагам колко им е трудно на Любо и всички стоящи зад форума в този момент.. за това - успех! Няма какво да се коментира повече.. Предстоят промени :)
Чиърс! :santa2:
Аватар
marshall__

Мнениеот drdre » Пет Дек 15, 2006 12:07 am

Admin написа:
drdre написа:Само че не видях отговор на моя въпрос, който задавам за 3ти път, а именно - ще има ли скинс за тоя форум и най вече SubTrail ?

Отговорът е в другата тема ;) Принципно бихсе радвал да го подобрим външния вид на форума колкото е възможно и да предоставя избор на повече скинове, така че ще има. Обаче не знам кога ще стигнем до тях. За момента има по-важни неща, а и ще ми трябва време, за да се науча да се оправям с тях (сигурно не е толкова трудно, ама като не съм го правил досега...) Ти май каза, че можеш да помогнеш в това отношение, така че ще те потърся за съвет (най-малкото) като отмине тука основната лудница :agree:

Аз уж и другата тема прочетох, но явно нещо съм пропуснал. :P ..
Админе, значи аз така или иначе всеки ден седя на компа, защото нема време за байк от тва училище.. Питай ме за всичко, което не знаеш за пхпбб2. Винаги ще се радвам да помогна, защото мноо се радвам на сайта ;) .. За скинове, настройки, админ панела и др. ги знам наизуст ;) .. Ай.
Е па я си карам за удоволствие ;)
Аватар
drdre

Мнениеот Rancid » Пет Дек 15, 2006 12:36 am

@marshall
Не догледах нещата... :beer:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот thekidtwist » Пет Дек 15, 2006 8:34 am

Ебаси якото :spiny:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот CECO » Пет Дек 15, 2006 8:48 am

Admin евала! Любо това е несравнимо доста работа си прехвърлил само едно въпросче. Това в чашата да не е басейн на тази къща? :beer: Честито но всички :agree: :clap:
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот zeus » Пет Дек 15, 2006 9:23 am

Честито :beer:
Всичко ще си дойде на мястото !

На мен ми направи впечатление,че няма опция,която да показва годините на потребителите ;)
Живота е една голяма далавера , само трябва да се споразумееш !
Аватар
zeus

Мнениеот machine » Пет Дек 15, 2006 9:58 am

Честито и от мен! Чудесно е!
Аватар
machine

Рейтинг: 1195

Мнениеот TOYAGA » Пет Дек 15, 2006 10:52 am

Честито, но няма да си кривя душата - НЕ МИ ХАРЕСВА... Ама хич!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Admin » Пет Дек 15, 2006 10:55 am

CECO написа:Admin евала! Любо това е несравнимо доста работа си прехвърлил...

Само искам дебело да подчертая, че работата не я свърших аз. Други са хората и на тях дължим успешното преместване, аз само гледах като теле и папках :D така че не приемам никакви "браво" по мой адрес, включил съм пренасочване към истинските му адресати ;)
Аватар
Admin

Мнениеот MAN6 » Пет Дек 15, 2006 11:29 am

супер помия...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Sp0nG » Пет Дек 15, 2006 12:08 pm

Честито! С времето ще се свикне с всичко, но ме очудва че доста хора може би за първи път виждат phpBB, което ми е странно понеже почти всички други форуми са същите. На мен също ми е малко необичайно като за мтб-бг, но сега форума позволява и доста настройки и всеки може да си го направи по собствен вкус като се сложат в последствие новите теми и т.н...

Единствено наистина при 'новите мнения' е кофти, че не са подредени темите по раздели, а са заедно всички и с тоя пазар става малко по-претрупано.

:beer:
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот Rogue » Пет Дек 15, 2006 1:27 pm

Честито на всички новодомци!
Кога ще се празнува? :beer:
The impossible is often the untried...
Rogue

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта