За промените в МТБ-БГ – декември 2006г.

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот 4getcredo » Пон Дек 18, 2006 2:11 pm

Да добавя нещо, което ми хрумна, още когато влязох за първи път във форума: Admin, защо не смениш цветовете (на заглавния бар, на линковете, на шрифтовете и пр.) с основните цветове на основния сайт mtb-bg.com (сиво-кафявото или там както може да се нарече)? Това синьо е доста... банално.

Разбира се, тази препоръка е маловажна и при цялостна смяна на skin-а може да стане и безпочвена. :angel: :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пон Дек 18, 2006 2:50 pm

Значи, ясно е, че външният вид в момента търпи доста критики, и на мен не ми харесва особено :) В бъдеще със сигурност ще има поне няколко различни стила, като всеки ще може да си избере какъв да ползва. Тъй като добавянето и модифицирането им не е чак толкова сложно, възнамерявам аз да се заема с него, за да не занимавам кадърните "форумни духове" с глупости. Само че, за да мога да направя нещата както трябва, първо имам малко да понауча туй онуй ;)
Има и друго: доколкото разбрах, точно този стил (базовият) е един от малкото, ако не и единственият, който е побългарен (с бутони и всичко останало). Затова сложихме него като за начало.
Проблемът е, че ако сменя само цветовете, бутоните ще останат синьо с оранжево и от банално ще се превърне в плачевно :D
Зима се задава, време за компютърни занимания, така че ще имате избор по-нататък :)

Използвам повода да съобщя, че проблемът с изпращане на писма до mail.bg, abv.bg и други подобни пощи е решен.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Пон Дек 18, 2006 3:41 pm

... дааа, за бутоните си прав :baby: :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот drdre » Пон Дек 18, 2006 9:59 pm

Споко админе, лека полека всичко ще се нареди ;) ..

А иначе това със смяната на цветове е тъпо.. Ти си се досетил защо..

Мисля обаче, че бутони на английски няма да затрудни някой.. Едва ли сме толкова необразовани..
Е па я си карам за удоволствие ;)
Аватар
drdre

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Пон Дек 18, 2006 10:08 pm

drdre написа:Едва ли сме толкова необразовани..

Едва ли...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот mih » Вто Дек 19, 2006 3:13 am

drdre написа:Мисля обаче, че бутони на английски няма да затрудни някой.. Едва ли сме толкова необразовани..

само дето става дума не за необразованост, а за народностна принадлежност ;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот pascoff » Вто Дек 19, 2006 10:20 am

mih написа:
drdre написа:Мисля обаче, че бутони на английски няма да затрудни някой.. Едва ли сме толкова необразовани..

само дето става дума не за необразованост, а за народностна принадлежност ;)

:agree:
Най ми е добре когато всичко ми е на бългаски - бутони, менюта и тн. И не е въпрос на затрудняване и необразованост а на начин на живот :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Alien » Чет Дек 21, 2006 11:50 pm

Аз не разбирам какво толкова се оплаквате всички. Аз досега (вече 15 минути :) ) не съм намерил един кусур на форума. :) Ма знам ли, аз съм пристрастен. Ама имам едно проблемче - аватарът ми от предния форум го няма там, а аз не знам къде да си го търся пак, при положение, че проклетият файл се казва 1110635011140.jpg... :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот RAM-FR » Пет Дек 22, 2006 12:58 pm

Хммм... аз го намерих аз го намерих но линка на който го намерих нещо не се показва тук за това заповядай
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 28, 2006 11:48 am

Nema kirilizator!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Чет Дек 28, 2006 2:40 pm

bluskanie написа:Nema kirilizator!

Наистина все още няма кирилизатор, но това не значи, че няма начини да се пише на кирилица, стига човек да иска да го направи ;)
В интернет има страници с кирилизатори, където човек може да напише текст на кирилица и да го копира тук. В момента се сещам най-вече за Кредор, ето тук: http://www.kredor.com/products/webkeyboards
Единствената уловка е, че трябва да копирате тукста с десен бутон и "copy", т.е. не се получава с Ctrl+C.
Последна промяна Admin на Чет Дек 28, 2006 3:23 pm, променена общо 1 път
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 28, 2006 2:59 pm

Admin написа:
bluskanie написа:Nema kirilizator!

http://www.kredor.com/products/webkeyboards/

Service unavailable! No i da ne beshe... ne e zle da pomislite za sobstven kirilizator, shtoto sam se seshtash, dali nqkoi shte si pravi trud, da pishe nqkude si, pa da copy-paste-va tuk. Aide sus zdrave :)

Vsushtnost problema ne e v kirilizatora, mi nqkude drugade, zashtoto vseki normalen PC ima kirilica...

E, i tozi, na koito pisha si ima, no kirilica ne izpisva v tozi sait/forum, koeto e dosta stranno i samo tuk mtb-bg se nabliudava. Smenqm na BG, ama si pisha na EN. Probvah s drug browser.... ne e ot tova. Veroqtno e nastroika, koqto az ne znam kude se namira... Nqkoi da help ? :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Чет Дек 28, 2006 3:26 pm

Сега вече би трябвало да работи линка...поне при мен работи. Edit: опс, не работи. Т.е. работи, ама трябва да го презаредиш/освежиш ;) Предполагам, че проблемът е при тях, не в смия линк.
Разбира се, заложили сме инсталирането на кирилизатор като задача, ама няма как всичко наведнъж да стане.
А пък който не иска да си даде труд, негово право е, разбира се, аз пък тогава ще си дам труд да му избеля текста ;)
Относно твоя проблем за пръв път чувам за подобно нещо, дано някой спец да може да ти подскаже от какво е... Ако ще помогне, форумът е на UTF-8, да не би проблемът да е свързан нещо с този енкодинг?
Аватар
Admin

Мнениеот chill » Чет Дек 28, 2006 6:48 pm

Admin написа: форумът е на UTF-8

שלום
Γειά σας
Dzień dobry! Cześć!
日本語 こんにちは, コンニチハ
中文,普通话,汉语
안녕하세요, 안녕하십니까

Добре, кефи! :thumb:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот screamBoy » Пет Дек 29, 2006 3:38 pm

http://www.fiat-bg.com/forum/

един приемлив скин ... поне е малко по-малко противен от този по подразбиране, който гледаме и в момента ... не че е практически възможно тая гнус да стане дори 1/100 читава колкото стария форум, но с някакво скинче поне ще е като лайно с панделка - може да се позабави повръщането с няколко минути, колкото да пусна отговор-два ...
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Admin » Вто Яну 02, 2007 9:03 pm

Днес един "форумните духове" се развихри :beer: , така че влизаме в новата година с две важни допълнения към новия форум:

Форумът вече има собствен кирилизатор, чрез който може да се пише на фонетична кирилица или БДС, без да ги имате инсталирани на компютъра си. Кирилизаторът е добре познатия на мнозина от вас Kredor, намира се точно под полето за писане на мнения и подредбата на клавиатурата се избира чрез кликване с мишката:
ЕN - латиница
BP - фонетична кирилица
BG - БДС кирилица

Добавен е и мод, с който подредих емотиконите по малко по-логичен начин, а не по азбучен ред. Не претендирам, че сегашната подредба е максимално удобна за всички (и за моите лични предпочитания не е), но се постарах повечето от най-често използваните емотикони да се появяват в полето за такива при писане на мнение, а останалите често срещани и популярни да излизат на първите няколко реда при отваряне на прозореца с всички усмивки. Все пак, няма как да ги нагодя към предпочитанията на всеки, а няма мод, който да позволява това (както имаше за стария форум), така че за момента по-добре от това не може :)
Аватар
Admin

Мнениеот BikeArea » Вто Яну 02, 2007 9:51 pm

Току-виж по този начин се отървем от латиницата във форума и "Бъдем българи за 5 минути..." :D

Емотиконките са добре подредени според мен, определено ми липсваха... :crap:

Успех в прилагането на други предимства на новия форум, а той сигурно има такива! :agree: :beer:
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Предишна

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта