от Capoeira » Пон Авг 06, 2007 2:15 pm
Аз нещо не мога да ги разбера тези с колелата до 150-200лева, че и отгоре, но задължително вече с "мека" задница(само дето ставата е преди педалите и се получава ефекта на меката връзка), в началото аз си спомням с Спринт Аполо-то как го карах значително по спокоино. Само след второто или третото падане се примиряваш, че тези неща не се правят от такива некадърници като тебе и още повече не и с такова колело като твоето. Първата година просто се пробвах да натрупам малко техника и с леки премеждия и доста счупени чаркове(първо пластмасовите курбели след което задни оси на касета, средни движения, спирачки) докато постепенно карането на коелело започне не прост да ти доставя удоволствие само когато си накосъм от пребиването(once in a life time, near death experience) ами ти доставя удоволствие когато си научил нещо с доста усилия и труд и вече го прилагаш без да има каквото и да е колебание.
Чак след това започваш да се замисляш, че инвестицията в цялостна смяна на колелото е доста добра с оглед на това че вече шанса да се пребиеш като куче само защото си се надценил е почти минимален. Даваш доста пари или за изцяло избрано от теб колелто чарк по чарк или за нещо което има почти всичко което искаш, и тогава вече наистина започваш да се кефиш на нещата които и когато правиш. А не като тези "чесънчета" който в девет от десет случая се пребиват зверски, но в десетия когто го направят са направо звездите на небето. Затова и съм се отказал да казвам какво да правят освен ако не питат, нека оставят от 5см кожа всеки път когато се надценят и оставятм естествения отбор да се отърве от паплачта.
В другия вариант обаче когато с тяхната некадърност застрашават мойта цялост съм незкомпромис въобще не се обяснявам изчаквам спокойно да отмине или да сепредпазя след което му взимам здравето тихичко и го оставям да размишлява докато бере душа..
Подобен е и подхода ми с автомобилите който си мислят че платното е само за тях, давам им лекичко да ме чукнат, след което директно се насочвам към вратата на колата. Жалко обаче че повечето са жени и след като видя човека зад волана само и тегля една майна и най-много да им пусна една стружка по боята за спомен.
Второто с колите не се случва често но откакто брат ми свали един шофьор на бетоновоз на кръстовището зада му покаже колко е приятно да те бутне товарна кола, сериозно се замислих че идеята не е лоша...