Из великите открития...За XFR-a...НАРЪЧНИК

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот Гост » Нед Авг 05, 2007 12:48 pm

Днес се преби един на Южния парк :V: аз се засилвам към скока.....приземявам и гледам на връщане как един пич се опитва да минава виражите и на първия завой,вираж се размаза като куче :bawling: много ми е тъжно,че хора които не мога да карат се опитват да карат и да се трепат.... :D :D
Гост

Мнениеот mango » Нед Авг 05, 2007 1:46 pm

bow bering написа:много ми е тъжно,че хора които не мога да карат се опитват да карат и да се трепат.... :D :D

Добре не всеки се е родил научен да кара :) всеки се учи от грешките си

90 % от форума тук са започнали да карат с (Крос, Спринт, Лидер и т.н)
и аз съм започхал с Крос но поне не се правех на велик имах си някакви граници и поне спирачки сам имал поне ако не друго нещо поне това съм имал :D
Аватар
mango

Рейтинг: 1174

Мнениеот Гост » Нед Авг 05, 2007 7:14 pm

mango написа:
bow bering написа:много ми е тъжно,че хора които не мога да карат се опитват да карат и да се трепат.... :D :D

Добре не всеки се е родил научен да кара :) всеки се учи от грешките си

90 % от форума тук са започнали да карат с (Крос, Спринт, Лидер и т.н)
и аз съм започхал с Крос но поне не се правех на велик имах си някакви граници и поне спирачки сам имал поне ако не друго нещо поне това съм имал :D

Ами да то до това е въпроса и аз съм почнал с Ултра ама кво..поне не съм карал като някъв велик....докакато не спестих пари и не си взех нещо по-добро.. но идеята е да се учат малко,по малко и така...
Гост

Мнениеот RAM-FR » Нед Авг 05, 2007 7:41 pm

mango написа: и поне спирачки сам имал поне ако не друго нещо поне това съм имал :D

Жалко че сега нямаш
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Гост » Нед Авг 05, 2007 8:27 pm

RAM-FR написа:
mango написа: и поне спирачки сам имал поне ако не друго нещо поне това съм имал :D

Жалко че сега нямаш

Стига има задна,като мен :D
Гост

Мнениеот mango » Нед Авг 05, 2007 8:59 pm

имам бе :) и в петък го сменям с Ball Bearing 5 и ще се кефя на макс
Аватар
mango

Рейтинг: 1174

Мнениеот Гост » Нед Авг 05, 2007 9:04 pm

mango написа:имам бе :) и в петък го сменям с Ball Bearing 5 и ще се кефя на макс

А така и ти ще се сетиш ;)''Но помни веднъж качиш ли се на Витоша и Авид-а не може да те спре :D Ами и аз ще си сложа озад Hayes MX1 ;)
Гост

Мнениеот PtD » Нед Авг 05, 2007 10:55 pm

С кой ротор, 160 или 203? И в двата случая бих се изкефил да гледам как се мъчиш да си го "сложиш" отзад... :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот rarekin » Нед Авг 05, 2007 11:04 pm

...С кой ротор, 160 или 203? И в двата случая бих се изкефил да гледам как се мъчиш да си го "сложиш" отзад...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Добре, че няма пари за Густав М
rarekin

Мнениеот Capoeira » Пон Авг 06, 2007 2:15 pm

Аз нещо не мога да ги разбера тези с колелата до 150-200лева, че и отгоре, но задължително вече с "мека" задница(само дето ставата е преди педалите и се получава ефекта на меката връзка), в началото аз си спомням с Спринт Аполо-то как го карах значително по спокоино. Само след второто или третото падане се примиряваш, че тези неща не се правят от такива некадърници като тебе и още повече не и с такова колело като твоето. Първата година просто се пробвах да натрупам малко техника и с леки премеждия и доста счупени чаркове(първо пластмасовите курбели след което задни оси на касета, средни движения, спирачки) докато постепенно карането на коелело започне не прост да ти доставя удоволствие само когато си накосъм от пребиването(once in a life time, near death experience) ами ти доставя удоволствие когато си научил нещо с доста усилия и труд и вече го прилагаш без да има каквото и да е колебание.
Чак след това започваш да се замисляш, че инвестицията в цялостна смяна на колелото е доста добра с оглед на това че вече шанса да се пребиеш като куче само защото си се надценил е почти минимален. Даваш доста пари или за изцяло избрано от теб колелто чарк по чарк или за нещо което има почти всичко което искаш, и тогава вече наистина започваш да се кефиш на нещата които и когато правиш. А не като тези "чесънчета" който в девет от десет случая се пребиват зверски, но в десетия когто го направят са направо звездите на небето. Затова и съм се отказал да казвам какво да правят освен ако не питат, нека оставят от 5см кожа всеки път когато се надценят и оставятм естествения отбор да се отърве от паплачта.
В другия вариант обаче когато с тяхната некадърност застрашават мойта цялост съм незкомпромис въобще не се обяснявам изчаквам спокойно да отмине или да сепредпазя след което му взимам здравето тихичко и го оставям да размишлява докато бере душа..

Подобен е и подхода ми с автомобилите който си мислят че платното е само за тях, давам им лекичко да ме чукнат, след което директно се насочвам към вратата на колата. Жалко обаче че повечето са жени и след като видя човека зад волана само и тегля една майна и най-много да им пусна една стружка по боята за спомен.

Второто с колите не се случва често но откакто брат ми свали един шофьор на бетоновоз на кръстовището зада му покаже колко е приятно да те бутне товарна кола, сериозно се замислих че идеята не е лоша...
Аватар
Capoeira

Мнениеот screamBoy » Пон Авг 06, 2007 10:11 pm

о чак пък толкова усилия, нямаш идея един най-прост електрошок от 40лв колко може да е поучителен за автомобилите ^___^
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Гост » Вто Авг 07, 2007 7:58 am

Capoeira -онези там не им пука за никой мислят си,че като имат колело света е техен...но те не могат да карат и се мислят за велики,смотани са. :V:
Гост

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 07, 2007 9:22 am

bow bering написа:Capoeira -онези там не им пука за никой мислят си,че като имат колело света е техен...но те не могат да карат и се мислят за велики,смотани са. :V:

Не забравяй факта, че това са деца, те не работят, мама и тате (нищо не разбиращи от колела) посмъртно не могат да разберат каква е разликата между онова колело за 1000 лв и нагоре в лъскавия веломагазин и онова за 120 лв от МЕТРО (на всичкото отгоре това в Метро има пружина и отпред и отзад!!! кеффффф...) Разбират молбата на детето за скъпо колело като проста глезотия, взимат това за 120 от МЕТРО "Колкото да му мине мерака на детето..." и до там! Ако младежа реши сериозно да се занимава и мерака му не мине - става пристрастен, като повечето хора тук, след време почва работа, събира стинки от баби и рождени дни за части и така нататак (да не описвам познати на всички ви неща....). Ако почупи няколко крайника и се откаже - тате фърля "120 левовата Метровка" в мазето и до там с веломераците на детето..... И пак тате е доволен - "Жена, казах ти да му земеме ефтиното та да му мине мерака!!!"
Така, че да не бъдем прекалено сурови към тези все още деца. :^:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Вто Авг 07, 2007 1:25 pm

jivkonik написа:Така, че да не бъдем прекалено сурови към тези все още деца. :^:

По-добре ние, отколкото патолога в моргата. Или беше обратното... ъъъъ :confused: :dunno:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 07, 2007 3:06 pm

bikerider написа:
jivkonik написа:Така, че да не бъдем прекалено сурови към тези все още деца. :^:

По-добре ние, отколкото патолога в моргата. Или беше обратното... ъъъъ :confused: :dunno:

Абе и тука си прав..... :V:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Admin » Сря Авг 08, 2007 5:04 pm

Поради опасния интерес на Здравко към тая тема я заключвам, че ми писна да чистя глупости.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Бла - Бла