Фитнес Туър окомплектовка

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Авг 30, 2007 7:40 am

Brave написа:И аз имам същата идея като Grash - поне временно да си приспособя настоящето колело за ФТ, докато събера пари за по-добро. Обаче с ужас днес установих, че Лирика ми няма предвидени уши за багажник, а динамото което имам не пасва на долните му тръби, да не говорим, че на глупавите ми гуми няма предвиден борд за него. Чувал съм, че има главини със вградено динамо - някой знае ли дали стават за ФТ и дали има такива за 20мм ос? По другия ми проблем - дали не може заварчик да ми парне на аргона две ушета за багажник на вилката? Бе въобще усещам как се пре***х с това колело дето го имам - даже нямам 24 скорости, дали на първо време ще мога да ползвам 27? :dunno: :bawling:

Ами аз предлагам да отворим нова тема за конструктивни решения, свързани с преустройството на сегашните ни байкове във ФТ. За да може поне да караме нещо, докато съберем пари за истински оригинален фитнес туЪр велосипед. Аз лично с моя започвам да го преустройвам от утре. Ще се похваля, като е готов. И пак - ако някой има багажник и кошница да се обажда, за да не си ги заварявам от арматура! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 30, 2007 11:23 am

Не забравяЙ хромените спици! Или направо взими това - http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t ... highlight=
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Авг 30, 2007 11:37 am

Мда, прав си... няма смисъл от бледи подобия, когато мога да си купя истински оригинален ФТ само за 200 лева, макар и на старо. Лошото е, че не бях забелязал тази обява и си дадох всичките пари за една вилка на старо, за МТБто естествено, защото не ми достигнаха парите за ФТ вилка.
Но ще събирам, и до няколко месеца дано имам новичък ФТ велисопедец :) Благодаря на всички за помощта, но очевидно ФТ частите са кът, никой не му се дава... затова направо нов. :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот Brave » Чет Авг 30, 2007 1:13 pm

След цяла нощ рязане и заваряване, успях да си преправя велосипеда на бледо подобие на истински ФТ, но мисля, че поне на първо време ще върши работа за начинаещ. Малко ме притеснява - ще се придържам ли към стила, ако не нося по 30-35 кг. багаж в дисагите и дали не мога да сложа няколко по-големи камъка за да се натоваря както се изисква? Ето и снимка на това което се получи
Изображение
Brave

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 30, 2007 1:17 pm

:rofl: :rofl: :rofl: :agree: :agree: :agree:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Авг 30, 2007 1:20 pm

@Brave: мисля, че трябваше да закрепиш кошниците на окачената маса, така зеленчуците от пазара ще станат на дроб докато се спуснеш от Черни връх. Фитнеса си е фитнес, ама нали и на пазар требе да се ходи :rofl::rofl::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот codename47 » Чет Авг 30, 2007 1:39 pm

:bowdown: :beer: , лелее ама само как му отиват калниците-става си Хигиенично така.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Brave » Чет Авг 30, 2007 1:40 pm

bikerider написа:@Brave: мисля, че трябваше да закрепиш кошниците на окачената маса, така зеленчуците от пазара ще станат на дроб докато се спуснеш от Черни връх.

Е, прав си, не се сетих, а сега е много късно...
Нищо - така ако подбера подходящи продукти, с едно спускане по Витоша и зимнината е готова - щеш кьополу, доматена салца, лютеничка.
Даже пюре от катрофи може да се прави. И всичко истинско и прясно - здравословно, като за ФТ колоездач.
Brave

Мнениеот bikerider » Чет Авг 30, 2007 1:47 pm

Brave написа:И всичко истинско и прясно - здравословно, като за ФТ колоездач.

:rofl::rofl::rofl::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот codename47 » Чет Авг 30, 2007 2:11 pm

:rofl: :rofl: , може и цедено мляко да си правиш-една марля и айде в кошницата, като стигнеш някоя полянка вадиш пюре, сладко(по пътя има и малини) и ако си си сложил тесто на седалката преди тва-ядеш палачинки
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Авг 30, 2007 3:12 pm

Mайко мила, даже пише ФТ!!!!!! Неееее, това е края :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :rofl: :rofl:

По темата - мисля, че изглежда супер! Само, че според една друга тема (ще ти дам линк, ако не я знаеш) е хубаво да е с твърда рамка колелото ти, за да е истински ФТ. Защото с мека рамка... хм. И няма нужда да слагаш по няколко камъка. Като гледам изработката, явно си начинаещ, следователно сегашните килограми ще са ти добре. Като си купиш професионален фитнес-туър велосипед те там даже си имат разграфяване за задължително слагане на камъни, че иначе излиташ, толкоз върви. :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :agree: :agree: :agree: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот Brave » Чет Авг 30, 2007 3:33 pm

За меката рамка съм измислил решение - ще разкарам шока и ще заваря вместо него една тръба - ето ти твърда ФТ рамка. Знам че е временно решение, но не всеки има 100 или повече лева за истинска професионална ФТ рама. Иначе днес излязох на тест и го усетих това с излитането, даже ме достраша да включа фара, че съм все още новак и де да знам дали ще мога да удържа колелото, пък и не намерих никъде хромени спици и малко ме е притеснява нещо да не поддаде. Представям си как ще е с истински ФТ велосипед с 24 скорости...
Brave

Мнениеот codename47 » Чет Авг 30, 2007 4:04 pm

:rofl: хромени=Cr-Mo спици
Аватар
codename47

Мнениеот did » Чет Авг 30, 2007 4:17 pm

ама че сте глупави!

майтапите се без да осъзнавате, че всяко второ колело, коетосе кара в Европа, е фитнес туър.

стегнете се, ако искате да приличате на европейци.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Авг 30, 2007 4:20 pm

Именно! Трябваше да си купя ФТ още навремето, ама нали още не ни бяха взели в евросъюза и още не бях европеец... а сега - по българскому, самоделки правя.... :( Но докато събера пари - така ще е ! :)
И не виждам какво му е лошото на изпълнението нa Brave, освен шока разбира се.
ПП. А всяко първо? :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот codename47 » Чет Авг 30, 2007 4:35 pm

ФТ колелата са навлезли в Европа защото там са баровци и могат да си го позволят
Аватар
codename47

Мнениеот Мъро » Чет Авг 30, 2007 4:57 pm

Brave, тоя багажник що си го закачил за спирачките? Като спираш да не активира дилдо-алармата за товара в него?
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Brave » Чет Авг 30, 2007 5:00 pm

Вероятно е така did, но в случая, подигравката е с един неумел маркетингов опит на някакъв търговец, да популяризира тип велосипеди, без дори да е много наясно с тях. Цялата тупурдия с ФТ, ми се струва малко като едно време при плановата икономика - дайте да даем, да се карат повече такива колела. За мен това е глупост - който каквото иска да си купува и да си кара. Търсенето определя предлагането - щом на пазара има оскъдно присъствие на ФТ велосипеди и те са със слаби монтажи, това не се дължи на нищо друго освен на липсата на търсене. Според мен има и друг фактор - в България има три основни групи велосипедисти - първата са децата. Там много избор няма, карат това което им купят родителите, а те пазаруват от псевдо МТБ-тата от Метро, защото от години не са се качвали на велосипед, четат неграмотните описания в рекламните брошури и мислят че са взели страхотни велосипеди на децата си, защото са пълни с чудесии, които те не са виждали в детството си (амортесьори, скорости, дискови спирачки). Те няма да купят ФТ колело на детето си, защото то не *прилича* на МТБ, пък и както и ти си споменавал - за какво са му на детето калници или фар, като никой няма да го пусне да кара при дъжд или на тъмно. Вторите са ентусиазираните (склонни да дават пари) пораснали велосипедисти - хора като тези в този форум. Обаче и при тях ФТ колелото не върви много, защото бидейки хибрид, то не дава най-доброто нито на шосето нито по планината. Повечето такива, предпочитат да имат истинска МТБ машина и истинска шосейка. Третата група е на възрастните велосипедисти, които карат не като хоби, а със съвсем практична насоченост - за придвижване. За голямо съжаление, точно тази група, която наистина има нужда от колела от типа на ФТ, в България е стеснена до дядовците по селата, които никога няма да си купят нов велосипед и ще си въртят четридесетгодишните неразрушими Украйни. Други, почти няма. Тук-там по някой ентусиаст, на който се подхилват, защото е "голям човек, пък кара колело"...

:offtopic:

Ало, зелените пантофки, я виж по-добре къде съм парнал багажничето - всичко си е ток и жица ей!
Brave

Мнениеот codename47 » Чет Авг 30, 2007 5:12 pm

още един аргумент: в европа карат защото имат условия, тук хората от средната класа (които на запад карат тип ФТ) не биха се пуснали на колело по нашенските улици знаейки самите те карайки кола как се отнасят с велосипедистите. Приятели които в Англия примерно си джиткат с колела навсякъде тука им се вижда ад.

:offtopic: освен това ФТ е по-проходим от МТБ-то особено ако гумите са на 8атм.
Аватар
codename47

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Авг 30, 2007 5:26 pm

Мъро написа:Brave, тоя багажник що си го закачил за спирачките? Като спираш да не активира дилдо-алармата за товара в него?

Хм, неграмотник... Дилдо алармата се активира при недостатъчно камъни в кошницата, така освен, че не можеш да удържиш ФТ звярЪТ, получаваш и изненадка :naughty: :evil: :evil: :evil: :evil: Багажника е вързан към спирачките, щото Brave не разбира, трябвало е да си сложи КОНТРА! :rofl: :rofl: :bowdown:

Колкото до неразрушимите украйни - тези неща са проектирани да издържат на ядрен удар, докато нормалните сегашни велосипеди са насочени към печалбата на производителя, а не тази на потребителя. Каквото и да си говорим, бая време ще мине, докато нацията ни дорасне до ФТ велосипеди :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :crap: Както и да го погледнеш си е така...
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот Yavkata » Чет Авг 30, 2007 6:52 pm

:offtopic: Фсущност "Украйните" се разглобяват , на тръбите се монтира приклад, а съчмите от лагерите се ползват като муниции ;)
В Русия съм, в Русия съм.... :offtopic:
По темата , ако успея да си намеря капли и гуми 30"(или 32") дали няма да е по - добре?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот shepo » Чет Авг 30, 2007 9:59 pm

определено ще е по добре :agree: :rofl:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот klmn » Чет Авг 30, 2007 10:45 pm

дядовците по селата, които никога няма да си купят нов велосипед и ще си въртят четридесетгодишните неразрушими Украйни.
И те не са вечни.На таткото на жена ми около 40-годишната Украйна се предаде и му спретнах един Драг Хакер да се придвижва из селото.От тази тема разбрах,че съм сътворил истински ФТ велосипед-с калници и багажник-достатъчно здрав да носи зелки.
Колко трябваше да обяснявам как се използват скоростите.. :)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот codename47 » Пет Авг 31, 2007 10:27 am

спешно си търся кошници Race Face, някой знае ли къде има?
Аватар
codename47

Мнениеот 4getcredo » Пет Авг 31, 2007 11:02 am

codename47 написа:спешно си търся кошници Race Face, някой знае ли къде има?

Оди се FAQ-ай на Женски пазар! Много пъти е обсъждано. :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот jivkonik » Пет Авг 31, 2007 11:09 am

4getcredo написа:
codename47 написа:спешно си търся кошници Race Face, някой знае ли къде има?

Оди се FAQ-ай на Женски пазар! Много пъти е обсъждано. :D

Абе РЕйс Фейс точно там няма, ама съм виждал популярната марка Железария Фейс, може да си вземеш от нея. Със сигурност ще качи поне килограм към теглото на "жребеца" ти, но пък в нея можеш да качиш 10 кг багаж!!! :agree: :D
Аватар
jivkonik

Мнениеот codename47 » Пет Авг 31, 2007 11:31 am

трябват ми защото мога да ги ползвам и като протектори-ако стане много напечено се пъхам вътре...затова трябва да са здрави.
Сички казват че в кошниците на ФТ се носят камъни-не е верно, 1 фитнесманияк трябва да си носи там гирите
Аватар
codename47

Мнениеот shepo » Пет Авг 31, 2007 12:03 pm

:clap:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Sp3c7r3 » Пет Авг 31, 2007 8:09 pm

Aве codename47 ти просто не си схванал същността на ФТ велисопеда. :) Как ще носиш сам, като те кошниците са за това направени :). А до кошниците - не си купувай РейсФейс, имат конструктивни дефекти тазгодишните. Докато серията Труватив кошници са доста сполучливи :)
:rofl: :rofl: :rofl: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Предишна

Назад към Бла - Бла