It's just another manic monday

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

It's just another manic monday

Мнениеот Antares » Пон Окт 05, 2009 12:57 pm

Мислех си, че петъците са прокълнати - тогава всички да се сещат за мен и съответно за работа, но май понеделниците са по-зле. Та викам да се оплача...

Сутринта влизам бодър, Виваком модема разбира се беше забил, барабар с него и рутъра, рестартнах ги. Отивам с бодра крачка към сървърното, понеже за уикенда ги бях спрял (заради профилактики на тока) и пускам и... файловият не изяви желание да тръгне. Счетоводния като едно послушно дете подкара. Рових, струвах, чоплих RAID масиви, добавях, махах дискове... Докато накрая извадих ръчно всеки от дисковете и ги заврях обратно и... тръгнаха... само да не бях разчполял RAID масивите... Оправих го, тръгна и... честитутка - счетоводния си киснеше в една прекрасна картина на съвременния Ван Гог - "застой". Още преди първи нервен импулс да бъде изпратен към диспечера по прекъсванията - телефона се раззвъня и една след друга ми се обадиха счетововците да ме информират, че счетоводния сървър не работи. На него се наложи да му наместя видеото. Отдъхвам си, почистих сървърното, понеже бях закусил и си изпил кафето там и тръгнах нагоре към кабинета си. По пътя ме пресрещна колежка - изпратили й от централния офис нов Лаптоп и тя сияе. Моето сияние трая кратко. Беше северно - красиво и леденостудено. Вистата зависТна още при дебютния си опит за boot. Разбира се, нищо не помогна, дори и изкопаната информация от девет гугълски извора в десетия. Все още свалям инсталация за Виста, защото от мастурб...дистрибуторите не са решили да сложат и инсталационен диск, за драйвъри да не говоря. Главното счетоводилище този момент изрева от бърлогата си, че новозакупения USB hub не работи... след кратко, но стойностно разследване виновника беше открит в лицето на клавиатурата й. Успях да обядвам, в кокошия ни колектив, през което време само ме прекадяваха с цигари ("най-мразим да ми ядат, докато пуша"). Следобедно кафенце, реших да излея мъката си и докато пишех този пост, един колега връхлетя с "голяма нужда" по неговид думи* и ме информира, че във файловия сървър не могат да отворят някакви файлове. Температурата в стаята спадна с пет градуса. Изникна нов кичур бели косми. Кръвта ми се смрази, а дълго отглежданото в дебелото ми черво лайно циментира. С треперещи пръсти отворих файловия сървър, влезнах във въпросната папка и наистина - един самосвал .doc файлове не можеха да се отворят. Тамън нервните ми тикове започнаха да се нормализират, ми съобщи, че човека, който ги е качил там всъщност е съветника ни по ISO и разбира се, не е в завода. Е, той също не можел да ги отвори на неговия компютър, но това не беше нужно да ми се каже. А още няма 14 часа...
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Re: It's just another manic monday

Мнениеот jd » Пон Окт 05, 2009 1:42 pm

Пий една бира и ще се оправя нещата :D :beer:
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот tanya » Пон Окт 05, 2009 2:02 pm

Оправиха ли се след бирата?
А аз си мислех, че моята нощ е била лоша :bawling:
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот cvb » Пон Окт 05, 2009 3:20 pm

tanya написа:Оправиха ли се след бирата?

що ма - я раздуй и на нас :magnify:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот bikerider » Пон Окт 05, 2009 3:47 pm

Antares, дишай дълбоко. Има и по-тъпи неща. Например да ме разкарат в петък до митницата, за да "освободя" четири книги, върху които не дължа мито, но трябва да попълня митническа декларация, щото тотал-а бил над необлагаемия максимум. И разбира се, 12 лева за EORI номер, 18 лева за митническата декларация, 4 лева за паркинг (защото одисеята продължи четири часа !!!!), след което радостно отидох в UPS / InTime, за да разбера... че там имало митничар на място. За пет секунди бях... Майкъл Дъглас във Falling Down, защото предишния ден DHL-ците чинно ми доставиха на място книги на сума около 50% над тази. А "колежката" с напудрени цици в приемната на InTime за капак ми съобщи, че трябвало да се радвам, че не се плаща мито за книги и образователни материали. И изобщо... напоследък много хора нещо взели да внасят книги...

Обожавам тази държава, която ме разкарва, за да НЕ ми вземе пари. Това беше новост. Кво да се прави, в митниците тече риформа...

А, Antares, още нещо - видях компютърния отдел на митницата. Беше... замечателно преживяване. Радвай се!!!! :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Daniel Panev » Пон Окт 05, 2009 4:01 pm

bikerider написа:Antares, дишай дълбоко. Има и по-тъпи неща. Например да ме разкарат в петък до митницата, за да "освободя" четири книги, върху които не дължа мито, но трябва да попълня митническа декларация, щото тотал-а бил над необлагаемия максимум. И разбира се, 12 лева за EORI номер, 18 лева за митническата декларация, 4 лева за паркинг (защото одисеята продължи четири часа !!!!), след което радостно отидох в UPS / InTime, за да разбера... че там имало митничар на място. За пет секунди бях... Майкъл Дъглас във Falling Down, защото предишния ден DHL-ците чинно ми доставиха на място книги на сума около 50% над тази. А "колежката" с напудрени цици в приемната на InTime за капак ми съобщи, че трябвало да се радвам, че не се плаща мито за книги и образователни материали. И изобщо... напоследък много хора нещо взели да внасят книги...

Обожавам тази държава, която ме разкарва, за да НЕ ми вземе пари. Това беше новост. Кво да се прави, в митниците тече риформа...

А, Antares, още нещо - видях компютърния отдел на митницата. Беше... замечателно преживяване. Радвай се!!!! :)

С извинение, ама InTime (и UPS покрай тях) са педерасти! Всеки път ми го правят тоя номер, всеки!
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот veskoz » Пон Окт 05, 2009 4:11 pm

Аз пък гризнах един казус
"Що ми угаснА газовия котел? :confused: ".
"Ми що?! Щот ти е убава газта... 'па и евтина :evil: "
Размина се учудващо леко с кратковременно посещение, но съм съгласен с Antares, че най-големият и крив чака в задния ти двор именно в понеделник.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Пон Окт 05, 2009 4:21 pm

@Daniel Panev: Така и ги нарекох, след което "колежката" ме помоли да приключвам с присъствието си там. Така и смятам да правя отсега нататък и просто ще го духат. Enter DHL.

Edit: забелязъл ли си колко е съчувствена женицата в Тони ЕООД? Как кима съчувствено... докато издава касова бележка за 18 лева :)
Започвам да си мисля, че има някаква схемичка в цялата работа. Enter DHL.
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Пон Окт 05, 2009 4:24 pm

bikerider написа:...да приключвам с присъствието си там...

:rofl: :rofl: :rofl: Мноо готино аххахах :lol2: :clap:
МомолИла те е да липсваш :roll2:
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Пон Окт 05, 2009 4:28 pm

И мен ме разсмя доволно :) :clap:
Аватар
bikerider

Мнениеот Анелия » Пон Окт 05, 2009 6:12 pm

@Antares, иначе с какво щеше да уплътниш работния ден :idea:
Аватар
Анелия

Мнениеот did » Пон Окт 05, 2009 6:24 pm

Анелия написа:@Antares, иначе с какво щеше да уплътниш работния ден :idea:

Ми кат' 'сички нормални сисадмини - пиене на кафе, ходене по малка нужда, ходене по голяма нужда, писане из форуми... Толкова интересни неща има да се правят, а те, идиотите, тръгнали работа да му намират... тц, тц, тц...

Аз от 4 дни търся сисадмина на физичния факултет в Унито в Майнц, само да ми добави MAC адреса на лаптопа към списъка с позволения хардуер и да мога да ровя форума по-бързо от WiFi-то, днес чак го видях. Ама той е истински немец (Peter се казва), не се дърви като Пешо - най-културно човекът си премести кафето, свали си краката от масата и ме помоли да му напиша e-mail! Хвала на тъкъви сисадмини!!!

Утре пак ще трябва да го търся, за да му кажа, че десктоп машината, дет са ми я нарочили, не се стартира, ама това ще е утре. Аз си знам - повече от един въпрос към сисадмин на ден никога не задавам!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Окт 05, 2009 6:32 pm

Така и така има тема, колко скапан е бил деня, дайте и аз да се оплача. :(!:
-В даскало входно по математика, реших 3/13 задачи. :xx(:
-Прибирам се унас -> чешмата в банята избила...4 часа оправяй чешма. :banghead: Тамън оправихме единия маркуч и завинтваме вече другия и се спука....просто се спука. :eek3:
-Днес нещо бях сложил курбелите за средното да си седят...и даги махна 1 от друг...ама не....трябваше чукове...брадви и кво ли още не да мъкна. :crap:
Б*си и ш*бания ден! :smash: :boggled:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот cvb » Пон Окт 05, 2009 6:43 pm

А на мин(ало ало) Изображениепък ми изгоре умнио суич :dontknow: :bawling:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Мнениеот BluE_Magic » Пон Окт 05, 2009 6:48 pm

Апък аз неможах да отида на Училище :bawling: Е*б*а*с*и ,а обещах че вече ще ида да ги видя ама май ще е другата седмица че нещо зех да се разболявам :boggled:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот SpoileR » Пон Окт 05, 2009 8:37 pm

Я и аз да се оплачем....

Разбиха ми Голфа на паркинга тази нощ....

Днес суртинта отивам към машината на времето, тръгвам да си отварям и оп какво да видя:

.... Дръжката на парчета, ламарината на панделки......

Викам мамата си ебало... сега, точно това ми трябваше, точно днес....

Пристраших се, Влезнах вътре, Гледам гледам:

Радиото, ножове, крушки, инструменти, крикове всичко си беше там...

Обаче ми бяха откраднали кое?

ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ! :D

Как да е... качих се, отидох към работата и спрях пред едно полицейско управление. Там и разбрах, на излизане, че сега вратата е толкова зле, че като я заключих, няма отключване...

Та след работа к'во да правя.... влезнах през багажника... и куките е така ме гледат :eek3: :eek3: :eek3:

Викам, нЕ...не е к'вото изглежда... и тия: ааа добре....

Та явно утре суртинта пак ще се влиза през багажника, пък вечерта вече белкем има време да го оправим...

П.С. Още ме е яд за презервативите! :rofl:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Antares » Пон Окт 05, 2009 8:42 pm

did написа:..
Завиждам му на колегата - има къде къде по-голямо пространство да се загуби из него. Докато аз в тая администрация съм лесен за намиране. Добре, че съм на последния етаж, та по-мързеливите не ми идват да ми висят на главата.

Спойлере, още се смея с глас :lol2:
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот tanya » Пон Окт 05, 2009 8:51 pm

cvb написа:

А, нищо особено :D
Между другото, продавам две деца. Възможно е и да ги подаря в краен случай, то едва ли някой ще ги купи :bawling:
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Stancho » Пон Окт 05, 2009 11:19 pm

Като почнеш да даваш пари за да ги взема - обади се.

Иначе днес започнах много хубаво седмицата със 8 часа в училище и изписването на към 20 листа хартия...

Ок даскало, но след това продължавам с урок по английски (първият за тази година от целия курс) и при пристигането ми в Britanica (там е курса) отивам в офиса с въпроса в коя стая съм. След кратък отговор ме помолиха да изчакам. Дотук добре. Но при гледката на два дебели учебника с тегло на пълен 3-литров резервоар за чанта и речник, който закова 2 кг на кантара, просто останах на място. След цял ден мъкнене на учебници това утрои теглото на чантата ми, а трябваше да се прибирам със градския транспорт... В 10 без 20 всичко свърши и аз се запътвам към спирката.
За щастие не чакам дълго рейса, но отново изненада - няма място и раницата къде да си оставя..., а на всичкото отгоре автобуса се оказа за гараж (ест. нямаше табелка отпред "За гараж") и се наложи да чакам още неизвестно и за мен време друг автобус... И така успях в 10.30 да стигна в нас...

Но да не се оплаквам - все пак е нищо пред вас :D
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот veskoz » Пон Окт 05, 2009 11:44 pm

SpoileR написа:Я!

Аааа.... бе ти ергенче ли си бил ве?!?!?! :D
Капут у жабка дълго не седи!
В твоя случай... кофти за емоциите. Наистина майтапа настрана, посегателството над личното не го прощавам:
на е*ането - с е*ане
на тупаниците - с шутове
на бирата - с ракия... и да сме живи и здрави :praying:
Аватар
veskoz

Мнениеот cvb » Вто Окт 06, 2009 8:09 am

tanya написа:
cvb написа:

А, нищо особено :D
Между другото, продавам две деца. Възможно е и да ги подаря в краен случай, то едва ли някой ще ги купи :bawling:

за целта форума си има специален раздел :agree:
(или кажи на това от автара ти,че 1 дибел чичко ше го вземе само да се разболее нещо или да не слуша мама
Аватар
cvb

Мнениеот ico 1 » Вто Окт 06, 2009 9:39 am

Всички шефове в понеделник са заредени с нови идеи. Истината е някъде по-средата - да не идваш първи или последен на работа в този ден, защото го отнасяш и в двата случая. Като дойдеш първи - шефът първо с теб споделя идеите си и естествено на теб се пада осъществяването им. Като дойдеш последен пак лошо - причините са всеизвестни.
Аватар
ico 1

Мнениеот Ozzie » Вто Окт 06, 2009 11:06 am

преди малко в колата чух една песен, та се сетих за тази тема
поздравче
:)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот storm » Вто Окт 06, 2009 11:37 am

Мойте шефове в гимназията са още по-големи веселяци :clap: :clap:
Понеделник - входно по БЕЛ (И Български И Литература)
Вторник - Математика и Химия (Химията ми е 2-ри профил)
Сряда - Английски
Четвърък - Физика (За това научаваме в понеделни :^: :bawling: , а беше за другия вторник :dontknow: )
Петък - 3 листа Тема по Билология и ЗО (Това ми е 1ви профил :eyebrow: )
Екшъна се допълва с изпитвания по География, История, Философия, Литература (открити уроци), Немски и ОТНОВО Химия (след теста) :banana: :banana: :banana: :hbang2: :hbang2: :hbang2: :baby:
Де такъв купон :D :D :D
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот SpoileR » Чет Окт 08, 2009 7:56 am

veskoz написа:Аааа.... бе ти ергенче ли си бил ве?!?!?! :D

Е ти мислеше, че съм Женен ли бре? :D

Зае*и.... :lol2:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот ico 1 » Чет Окт 08, 2009 8:29 am

@ SpoileRе, сега като ги няма презервативите може и да стане някоя грешка. :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
ico 1

Мнениеот jd » Чет Окт 08, 2009 8:33 am

"Ако не ти се работи четвърти ден подред - значи е четвътък" :D
Изображение
Аватар
jd

Назад към Бла - Бла