Beломания-ебаси магазина...

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Beломания-ебаси магазина...

Мнениеот bomber » Пон Юни 04, 2007 3:11 pm

Напоследак вместо фирмата да се развива,имам чуството, че все повече и повече пропада.Нито е заредено както трябва нито обслужването е ок.Не е нормално да влезеш вътре и да ти се обърне някакво внимание след 10 мин.примерно.И най-кофтито е че те мотаят с дадена стока със седмици.Например питаш за дадена част и ти казват след седмица,отиваш след седмица и викат еми не нямаме :crazy: Това е просто исках да изразя възмущението си.
bomber

Рейтинг: 1200

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юни 04, 2007 3:25 pm

Оди пазарува в БАС тогава, кво се възмущаваш...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот SpoileR » Пон Юни 04, 2007 4:01 pm

-Келнер, има муха в супата ми.
-Добре дошли в "При Илко" ;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Rancid » Пон Юни 04, 2007 5:08 pm

Както винаги няма ухо за дадено колело(Climber в момента)....Да питам сега брат ми длъжен ли е да не кара през най-добрия сезон,защото неможете да си заредите тъпия магазин?
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот FireFoXa » Пон Юни 04, 2007 5:10 pm

Rancid написа:Както винаги няма ухо за дадено колело(Climber в момента)....Да питам сега брат ми е длъжен да не кара през най-добрия сезон,защото неможете да си заредите тъпия магазин ли?

При стругар няма ли да стане по-лесно? Най-вероятно ще стане по-добре :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот bomber » Пон Юни 04, 2007 5:14 pm

Nymphetamine написа:Оди пазарува в БАС тогава, кво се възмущаваш...

Това ще правя занапред.........
bomber

Мнениеот Rancid » Пон Юни 04, 2007 5:26 pm

FireFoXa написа:
Rancid написа:Както винаги няма ухо за дадено колело(Climber в момента)....Да питам сега брат ми е длъжен да не кара през най-добрия сезон,защото неможете да си заредите тъпия магазин ли?

Може...,но не съм длъжен.
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот FireFoXa » Пон Юни 04, 2007 5:51 pm

Rancid написа:
FireFoXa написа:

Може...,но не съм длъжен.

Гаранционно ли сменят ушите? Ако е така имаш сметка... Ама да не караш цяло лято зарад веломаФия, незнам, аз бих си напраил едно ухо...
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот Jebediah » Пон Юни 04, 2007 6:22 pm

Ооооо, отивам уж в "главният" сервиз с/у ХЕЙ-то за смяна на разни нещица където ако нямаш ключ за тях няма как да стане(в домашни условия), но се тая хем ми дойде редът, хем е работа за 30мин максумум, но явно решиха да спестят усилия или де да знам и вече чакам 3-ти ден да ми се обадят, днес не издържах и им звъннах, но отговорът беше: "В момента няма механици утре се обади по това време".Страшно много съжелявам, че отидох там, ако не си променят начина на работа просто незнам, можеби Спринт ще да са по удачния вариант след някой друг месец като гледам...
Колкото до БАС, под@в@лите БАС си е БАС и ако трябва нещо да си купувам бих предпочел тях от колкото ""водещата" фирма за вело части и аксесуари в България, Драг"
Jebediah

Рейтинг: 1205

Мнениеот Isidor » Пон Юни 04, 2007 7:08 pm

А аз за мойто рам-че от кога чакам XCR-LO и още я няма. И все ми казват ,, Скоро я чакаме,,.... :(!: :(!: :(!: :(!:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот Rancid » Пон Юни 04, 2007 7:55 pm

@FireFoxa
Не ги сменят гаранционно.Но не смятам,че нещо което е безспорен консуматив е нормално да го няма в магазините.Не мисля че някои нормален европеец/канадец се занимава със стругари,като му се счупи нещо...
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот JoK3rA » Пон Юни 04, 2007 9:11 pm

FireFoXa написа:

Трябва ти оригинално ухо. Ивайло не успя да намери и купи втора ръка, щото не само във Веломания няма :rofl:
Аватар
JoK3rA

Рейтинг: 1447

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юни 04, 2007 9:15 pm

Еби го в ушите....
Аз за тва си взех RAM навремето...и следващото пак ше е такова...или поне с лесно намираеми уши....
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Rancid » Пон Юни 04, 2007 9:36 pm

И моето си е Ram-че,ама първо вземахме на брат ми и не бях много наясно... :)
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот bomber » Пон Юни 04, 2007 9:39 pm

Isidor написа:А аз за мойто рам-че от кога чакам XCR-LO и още я няма. И все ми казват ,, Скоро я чакаме,,.... :(!: :(!: :(!: :(!:

Познато....абе нещастници големи са.Може ли и в двата магазина да нямат вътрешни гуми и като питам защо няма он ми вика ми не сме заредили :dunno:
bomber

Мнениеот JoK3rA » Пон Юни 04, 2007 10:13 pm

bomber написа:
Isidor написа:А аз за мойто рам-че от кога чакам XCR-LO и още я няма. И все ми казват ,, Скоро я чакаме,,.... :(!: :(!: :(!: :(!:

Познато....абе нещастници големи са.Може ли и в двата магазина да нямат вътрешни гуми и като питам защо няма он ми вика ми не сме заредили :dunno:

Ей тва за гумите ме кефи......... Как в магазин за колела нема вътрешни гуми ???
Аватар
JoK3rA

Рейтинг: 1447

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юни 04, 2007 10:25 pm

JoK3rA написа:Ей тва за гумите ме кефи......... Как в магазин за колела нема вътрешни гуми ???

Нали? Все едно в аптека да няма презервативи. :D
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот naso » Пон Юни 04, 2007 10:37 pm

Е к'во искаш... куки :)
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот airborneone » Пон Юни 04, 2007 10:47 pm

Nymphetamine написа:Оди пазарува в БАС тогава, кво се възмущаваш...

отиди в бас и ги питай кога ще дойдат новите хт/хтр, басирам се че изражението на който и да е от продавачите ще е като на хората от веломафията + питаш , аджиба , колко ще дойдат отговор малко бройки, типаш може ли да си капарираш , отговор ама не знаем колко ще струват.....
То и бас не са цвете за мирисане(питайте хамстера от колко време се МОЛИ да му оправят ушите на рамката.... резултата е никакъв) ама айде.....
Вече не съм сигурен че проблема е в хората от магазините(сервизите) , няма шасда са толкова некадърни, явно проблема е в ръководството + претовареност. Според мен в мафията нещо ги претоварват , другото обяснение не е много добро...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот SpoileR » Пон Юни 04, 2007 10:52 pm

Мене пък ми казваха същото за брони и пеперудки...

-Докараха ли?
-еми не още амааа....
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Юни 04, 2007 11:01 pm

airborneone написа: Според мен в мафията нещо ги претоварват , другото обяснение не е много добро...

Тук си много прав.... Преди известно време магазина на бул. Несторов беше близо месец без механик и цялата работа бе извършвана от продавача.
Други неща ще ги коментирам сутринта на свежа тиква.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот GECKO » Пон Юни 04, 2007 11:12 pm

bomber написа:

Не прави и ти такива констатации, нямаш си идея какво се случва, за това малко ще ви пооткрехна всичките.

Velomania Welcome,

Да започнем с продавачите... до скоро продаващата в магазина на хигиената Мария (пълничката девойка) беше изгонена лично от шефа, защото не беше измила тоалетната отвътре. Всеки уважаващ себеси продавач-консултант трябва да може да прави и това във Веломания. Също така неофициялните причини, защото някой не обича хората в магазините да контактуват с хората в завода, а и с други противни на шефа хора (визирайки мен самия), но това не е казано директно, та го приемете за спекулация. Относно зареждането на стока в магазините... преди около месец си поръчах оптегач Shimano Saint от фирмения магазин на представителя на Shimano за България - дирекно на конкретната Мария. В рамките на седмица и половина тя всеки ден (или поне през ден) звънеше и им напомняше да и доставят конкретния оптегач с ежедневната сока. Да ама не! Минаха 2 седмици и отидох и си го взех от After Market-а - това е мястото, от което се зареждат магазините и партньорите на Веломания, и от което си купих стоката, само защото имаха доброто желание да ми я продадат, а можеха да не, и аз да си вися още като сопол в очакване да бъда забърсан от реалността. Сега за гумите - много обширна тема. Да преди време казах, че нямало Continental Digga и бях в грешка както Людмил (tailor) ме поправи, но историята със Schwalbe е съвсем различна. Имаме добре познатата процедура, при запитване продавачите ще ви кажат "да има в наличност" само дето тази наличност е в АМ-а, а те това го казват с надеждата, че може при желание да им се достави в рамките на 24 часа. Да ама и това е НЕ! Schwalbe по магазините пак сякаш няма, а при заявка доставянето отнема 2 седмици (за това обяснение нямам, просто на някой не му се работи сякаш)

Сега май е време да започна и темата за електронния магазин, в който се продават адски много неща, от които реално човек я може да си купи 20% я не. Системата за зареждане на стока е изключително нефункционална. Например Marzocchi Roco WC бяха внесени цели 2 които сега са на велосипедите на 2-ма от състезателите в отбора на Веломания/Drag. Срахотната досетливост, аз се сещам за поне 4 човека, които не си взеха заради това ами минаха на продукти на FOX/Manitou... За продуктите на Stratos изобщо не може да става дума.

От друга страна, защо трябва да им пука за българския потребител, като 70% от производството на фирмата е насочено за износ.

Интересен момент са и резервните части. Според вас ако ви се счупи "шиша" буталото във Marzocchi-то дали ще можете да го смените в сервиза на официялния дистрибутор на марката?

А колкото до нивото на обслужването в магазините, докато имаше 2-ма продавачи на хигиената отнемаше точно 1 клиент време в пиковите часове за да се стигне до теб, а в мометна продавача е един (+ Емо, който това не му е работата, ама я върши защото ако той не я свърши съвсем увисват нещата) а този 1 продавач - Бисер - познат нам ХС карач си е подал молбата за напускане преди 2 месеца и на негово място и аз не бих си давал много зор (още повече заради здравословните му проблеми).

В общия случай, от Веломания много успешно може да се купи стоманен велосипед за градско каране и... това е. Такива има много и винаги са заредени по 3 от модел. Тук някой ще изреве, защо да се зарежда като няма търсене на скъпи компоненти.

Ами няма да има, хората свикнаха като си помислят за скъпи компоненти изобщо да не се замислят да си го купуват от Веломания ами ако са решили да е от България да е от конкуренцията ако не просто ще си ги доставят от чужбина.

Мързи ме да мисля какво друго не е наред, но това което ми прави впечатление е, че в тази фирма работи производството и то на едно високо ниво, но не защото са добре оборудвани или нещо такова, ами защото механиците им се справят и успяват от нищо да направят велосипеди годни за каране, а стоката за производството винаги е на лице или се доставя в срокове, благодарение на Серго, който май е еедин от малкото хора в Офиса на Веломания, който успява да си свърши работата, че и малко отгоре от любов към вуйчата. Да има хора, които се опитват да си вършат работата както трябва в тази фирма, но рядко успяват погазени от машината която си работи стабилно както до сега си и не гледа да се развива в България, защото е прекалено малък пазар сякаш.

ъъъ, едит: Да не забравяме момента с инструментите. Ще се учудите, колко трудно е да си отворите главина Shimano Saint или да си свалите курбели HollowTech2 в магазините или сервизите на Веломания, не за друго, ами официялния вносителн на Shimano просто няма инструментите за тези манипулации (вж. темата на Caspar)

Може би трябва да го скатая, но все пак ще си споделя, че аз лично съм носил своя инструмент за HollowTech на механик на Веломания, за да си свърши работата. Яко а :crazy:

Tailor, ше се радвам да ме успориш, защото май само на теб ти пука какво става на нашия пазар, или поне даваш вид. Сигурен съм че на още хора им е ясно, и ще им е неприятно да четат това, но просто са се примирили, защото няма смисъл да се опитваш да промениш мисленето на една машина :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот bluskanie » Пон Юни 04, 2007 11:42 pm

:rofl: :rofl: :rofl:

А защо решихте, че на някой му пука какви проблеми имат Серго-мерго, вуйчата и лелините...? Веломания да си оправят нещата, иначе не купувате от тях и толкос. Аз не виждам проблем...

Иначе днес бях в централния им магазин (ако така е прието да се вика на тва, дето е на Гюешево) и имаше всякакви гуми, включителни и Швалбе няколко модела. А, имаше и карбонов Black Pearl с мека задница :D Ако съм издал нещо важно - сори
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Юни 04, 2007 11:43 pm

@Gecko - адски изчерпателно! :agree: (как не те домързя да го напишеш?!?!)

В момента бих допълнил единствено за редовната липса на метални накладки за над 70% от шиманските спирачки от среден/висок клас(деоре/лх/хт/хтр/хоун/сейнт), поради която от доста време карам на "резинки" и редовно чувам изрази от рода на "кви са тея спирачки бре, т'фа вобще не спира", след като някой колега се е качил на колелото ми.

edit:
имаше и една история със заварена спица на XTR задно колело(което струва горе-долу колкото цял dee-max wheelset)...
собственика беше прибягнал до тази крайност поради "невъзможност" да му бъде осигурена нова спица.....
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Вто Юни 05, 2007 1:06 am

Аз пък си чакам рамката C2 (07) вече месец , след (уж) крайния срок за пускане на пазара, и няма, и няма! Викам си: Тогава ще си взема старата (06) , къв ми е проблема! Да , ама и нея я няма! Иначе съм поръчал рамката от магазин Тандем ( Пловдив ) , но те пък зареждат от Веломания , така че пак се стига до проблема с липсата на всякакъв вид части във въпросната веломания... :crap:

П.П. А дали проблема е само в тях ?
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот klmn » Вто Юни 05, 2007 4:57 am

Иначе днес бях в централния им магазин (ако така е прието да се вика на тва, дето е на Гюешево) и имаше всякакви гуми, включителни и Швалбе няколко модела.

А там продават ли на дребно?(ако не си дистрибутор)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bobeca » Вто Юни 05, 2007 5:23 am

Аз всеки път като мина през ВеломаФията срещу центъра по хигиена и все нямат маханици :(!:
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот klmn » Вто Юни 05, 2007 6:56 am

Цялата тема е музика за ушите на Уан Дистриб. и компания.. :D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот GECKO » Вто Юни 05, 2007 7:32 am

klmn написа:
Иначе днес бях в централния им магазин (ако така е прието да се вика на тва, дето е на Гюешево) и имаше всякакви гуми, включителни и Швалбе няколко модела.

А там продават ли на дребно?(ако не си дистрибутор)

По принцип не би трябвало.

Колкото до музика... да ти кажа, в една работеща фирма със сигурност не им дреме за неработещата конкурениця. Ще почене да им пука, когато конкуренцията стане адеквата. От гледната точка на обикновенният потребител, пак е ковти, защото липсата на какви да е качествени продукти във Веломания (опитвали ли сте да си потърсите хубав курбел за тормозене с размер 170мм - щото няма, дори и Saint) та липсата, създава своеобразен монопол, и се получава така, че ако искаш хубаво отиваш в One защото знаеш че имат, и че могат да си го отремонтират ако стане нещо.
Аватар
GECKO

Мнениеот Zozka » Вто Юни 05, 2007 2:09 pm

Много просто, направете като мен: купих си колелото от ONE/BAS и съм много доволен, там има всичко нужно, за да мога да си се кефя на карането...Колкото до Веломания: гледам да бегам надалеко, точно заради горепосочените явления :dunno:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Следваща

Назад към Бла - Бла