bomber написа:Познато....абе нещастници големи са.Може ли и в двата магазина да нямат вътрешни гуми и като питам защо няма он ми вика ми не сме заредили

Не прави и ти такива констатации, нямаш си идея какво се случва, за това малко ще ви пооткрехна всичките.
Velomania Welcome,
Да започнем с продавачите... до скоро продаващата в магазина на хигиената Мария (пълничката девойка) беше изгонена лично от шефа, защото не беше измила тоалетната отвътре. Всеки уважаващ себеси продавач-консултант трябва да може да прави и това във Веломания. Също така неофициялните причини, защото някой не обича хората в магазините да контактуват с хората в завода, а и с други противни на шефа хора (визирайки мен самия), но това не е казано директно, та го приемете за спекулация. Относно зареждането на стока в магазините... преди около месец си поръчах оптегач Shimano Saint от фирмения магазин на представителя на Shimano за България - дирекно на конкретната Мария. В рамките на седмица и половина тя всеки ден (или поне през ден) звънеше и им напомняше да и доставят конкретния оптегач с ежедневната сока. Да ама не! Минаха 2 седмици и отидох и си го взех от After Market-а - това е мястото, от което се зареждат магазините и партньорите на Веломания, и от което си купих стоката, само защото имаха доброто желание да ми я продадат, а можеха да не, и аз да си вися още като сопол в очакване да бъда забърсан от реалността. Сега за гумите - много обширна тема. Да преди време казах, че нямало Continental Digga и бях в грешка както Людмил (tailor) ме поправи, но историята със Schwalbe е съвсем различна. Имаме добре познатата процедура, при запитване продавачите ще ви кажат "да има в наличност" само дето тази наличност е в АМ-а, а те това го казват с надеждата, че може при желание да им се достави в рамките на 24 часа. Да ама и това е НЕ! Schwalbe по магазините пак сякаш няма, а при заявка доставянето отнема 2 седмици (за това обяснение нямам, просто на някой не му се работи сякаш)
Сега май е време да започна и темата за електронния магазин, в който се продават адски много неща, от които реално човек я може да си купи 20% я не. Системата за зареждане на стока е изключително нефункционална. Например Marzocchi Roco WC бяха внесени цели 2 които сега са на велосипедите на 2-ма от състезателите в отбора на Веломания/Drag. Срахотната досетливост, аз се сещам за поне 4 човека, които не си взеха заради това ами минаха на продукти на FOX/Manitou... За продуктите на Stratos изобщо не може да става дума.
От друга страна, защо трябва да им пука за българския потребител, като 70% от производството на фирмата е насочено за износ.
Интересен момент са и резервните части. Според вас ако ви се счупи "шиша" буталото във Marzocchi-то дали ще можете да го смените в сервиза на официялния дистрибутор на марката?
А колкото до нивото на обслужването в магазините, докато имаше 2-ма продавачи на хигиената отнемаше точно 1 клиент време в пиковите часове за да се стигне до теб, а в мометна продавача е един (+ Емо, който това не му е работата, ама я върши защото ако той не я свърши съвсем увисват нещата) а този 1 продавач - Бисер - познат нам ХС карач си е подал молбата за напускане преди 2 месеца и на негово място и аз не бих си давал много зор (още повече заради здравословните му проблеми).
В общия случай, от Веломания много успешно може да се купи стоманен велосипед за градско каране и... това е. Такива има много и винаги са заредени по 3 от модел. Тук някой ще изреве, защо да се зарежда като няма търсене на скъпи компоненти.
Ами няма да има, хората свикнаха като си помислят за скъпи компоненти изобщо да не се замислят да си го купуват от Веломания ами ако са решили да е от България да е от конкуренцията ако не просто ще си ги доставят от чужбина.
Мързи ме да мисля какво друго не е наред, но това което ми прави впечатление е, че в тази фирма работи производството и то на едно високо ниво, но не защото са добре оборудвани или нещо такова, ами защото механиците им се справят и успяват от нищо да направят велосипеди годни за каране, а стоката за производството винаги е на лице или се доставя в срокове, благодарение на Серго, който май е еедин от малкото хора в Офиса на Веломания, който успява да си свърши работата, че и малко отгоре от любов към вуйчата. Да има хора, които се опитват да си вършат работата както трябва в тази фирма, но рядко успяват погазени от машината която си работи стабилно както до сега си и не гледа да се развива в България, защото е прекалено малък пазар сякаш.
ъъъ, едит: Да не забравяме момента с инструментите. Ще се учудите, колко трудно е да си отворите главина Shimano Saint или да си свалите курбели HollowTech2 в магазините или сервизите на Веломания, не за друго, ами официялния вносителн на Shimano просто няма инструментите за тези манипулации (вж. темата на Caspar)
Може би трябва да го скатая, но все пак ще си споделя, че аз лично съм носил своя инструмент за HollowTech на механик на Веломания, за да си свърши работата. Яко а
Tailor, ше се радвам да ме успориш, защото май само на теб ти пука какво става на нашия пазар, или поне даваш вид. Сигурен съм че на още хора им е ясно, и ще им е неприятно да четат това, но просто са се примирили, защото няма смисъл да се опитваш да промениш мисленето на една машина