Каква ще бъде следващата простотия на витоша ски ад?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Каква ще бъде следващата простотия на витоша ски ад?

Мнениеот stroker » Пон Апр 28, 2008 9:02 pm

Как ше го лапаме на цецко минев,като разоре цела Витоша и направи цени тип "Банско" на всички съоражения на Витоша.Вече ни влезе главичката като направи 12лв качване с колело до Алеко,сега ще чакаме да преебе и драгалево в близките една-две година и сигурно и рейсовете до Алеко ще му дадат та и там да не може да се качваме и купона ще бъде пълен :bawling: .
Някои има ли некво обяснение защо по време на ски сезона качването на велосипедист + колело беше 6лв,а сега през лятото когато има само туристи и колездачи които са основните потребители на Симеоновския лифт качването е 8лв + 4лв за колело? :dunno: :dunno: :dunno:
Другото безумно нещо е че няма карта за велосипедисти :dunno: :dunno: :dunno: на симеоновския лифт.
Явно цецко си мисли за зимната олимпиада и си ни слага нас на к...
Дано некои от тея малоумници се сети че може да се изкарват и пари от велосипедистите при това целогодишно.Вярно е че не сме кои знае колко,но все пак ни има като фактор .
От една друга тема мненията и докадките са че драгалево ще го бъде и тая година и явно там ще се кара като разбира се не е проблем да се ползват и пътеките от Алеко надолу,но докога ще го има и него?Баси при 12лв качване и 3-4 спускания вече да си дера рамката на Драгалевския ми се вижда ееебасси якото :bawling:
Единствено в списанието байкпорн съм срещал че има въобще някакви проекти за развитие на Витоша и за МТБ-то,но другаде не съм срещал :dunno: :dunno: :dunno: .
Принципно съм и запален скиор и имам раздвояване на мнението ми за разрушаването на една планина от съоражения и писти(както е банско например) от една страна и запазването на природата непокътната от друга.
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот sando g » Пон Апр 28, 2008 9:41 pm

Ми аз давам един сезон да станат такива цените и на Драгалевския лифт .Ще си покараме така още малко на по левче качването ( минавам за под 13 годишен ) и айде билета 5 кинта ... само 66 остана далаверата да дадеш на шофьора 2 кинта :crap:
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот Alpina » Пон Апр 28, 2008 10:02 pm

Такива дебати вече има
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пон Апр 28, 2008 10:03 pm

DH е скъп спорт. Свиквайте.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот stroker » Пон Апр 28, 2008 10:18 pm

Alpina написа:Такива дебати вече има

Аз в темата за празнуването на деня на земята имаше няколко мнения за това,но цяла тема не намерих!Ако можеш помогни с дрга тема кадето се обсъжда будещето на Витоша(и аз имам някакви спомени че имаше нещо но не открих)
@дид Съгласен съм че е скъп,но при положение че няма дори едно трасе което да се използва само от велосипедисти,нямаш пригоден лифт за превозване на велосипед и т.н не мисля че мнението свикваи това е скъпо, е правилно!Ако се направят 5-6 различни трасета(което изисква да се плати на 20циганина да направат неколко пътеки,5 виража,10 скокчета и да сковат неколко дъски) и земат един заварчик да завари по една тръба,която да се облече с гума да не ти дере рамката на лифта бих плащал с удоволствие 25-30лв за целодневно каране.Но да земеш един незнам си колко годишен лифт и д аму сложиш 12лв билет без още да си направил нищо си е малоумщина.
stroker

Мнениеот skiman » Пон Апр 28, 2008 10:31 pm

Тая плоча не я ли слушахме вече? :dunno:
Аватар
skiman

Мнениеот stroker » Пон Апр 28, 2008 10:41 pm

skiman написа:Тая плоча не я ли слушахме вече? :dunno:

дайте конкретната тема че и аз да я послушам тая плоча :dunno:
stroker

Мнениеот PtD » Пон Апр 28, 2008 11:36 pm

Не се притеснявайте, момчета, в момента, в който лифтът стане по-скъп от автотранспорта, ще се появи автомобилен превоз до горе ;)
Последна промяна PtD на Вто Апр 29, 2008 2:05 am, променена общо 1 път
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот erklärbär » Пон Апр 28, 2008 11:43 pm

@stroker: Du hast mich :)
Аватар
erklärbär

Рейтинг: 1200

Мнениеот URNEST » Пон Апр 28, 2008 11:55 pm

Не че нещо ама навсякъде по света лифтовете са скъпи. От там и спортовте, които ги изискват са скъпи.
Например при ски/сноуборд въобще не се свършва само с това да си закупиш оборудване и екипировка. Скъпо е да практикуваш спорта - цените на лифтовете са високи. За пример зимата бях в австрийските Алпи (не се спомням името на курорта), но карта за лифта закупена от обяд (за половин ден) струваше ~25 euro. България е с тенденции да напредва, да гони другите европейски държави. Е високите цени са едно от последствията.
Та приемайте фактите - цените няма да спадат. Спортът ще поскъпва и от тази гледна точка. Изходи винаги има - изкачвайте на собствен ход или със собствен транспорт. Може би хубавото в цялата история е, че изискванията на карачите ще бъдат удовлеторени. Поне да видиш какво получаваш срещу парите си.
Аватар
URNEST

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Апр 29, 2008 12:36 am

URNEST написа:Може би хубавото в цялата история е, че изискванията на карачите ще бъдат удовлеторени. Поне да видиш какво получаваш срещу парите си.

Хубавото, е че изискванията на карачите НЯМА да бъдят удовлетворени ;)
А срещу парите си - ще получат един дебел отзад!

Видяло се е - Витоша скоро НЯМА да става за каране поради МНОГО фактори...
Сопот е близо.... и не е само Сопот! има уникални места за каране, където не е нужен лифт, стига да се организира автомобилен транспорт...
Една седмица каране в ОБОСОБЕН байк парк в централна Европа излиза колкото уикенд стабилно каране на Симеоново, при сегашните цени... при наличие на автомобил и компания... кое е за препдочитане?

@did
:agree:

п.с.
Благодарение на първото "поскъпване" на лифта... Открих чудни места за каране!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот PtD » Вто Апр 29, 2008 2:11 am

В Леоганг лифтът (кабинка) струваше 23 евро НА ДЕН. Беше пригоден за превоз на колела. Имаше DH, FR, 4x, NS трасенцa за чудо и приказ.

Въз основа на какво си въобгъзяват, че могат да измъкнат по 12 кинта на качване с лифт, който е ако не в окаяно, то поне не е в цветущо състояние, на всичкото отгоре непригоден за байкове - не мога да проумея :popcorn:

За финал ще цитирам пословицата на мъдрия еврей: "Жадност фраера губить!" :D
Аватар
PtD

Re: Каква ще бъде следващата простотия на витоша ски ад?

Мнениеот kotka12 » Вто Апр 29, 2008 8:54 am

stroker написа:Някои има ли некво обяснение защо по време на ски сезона качването на велосипедист + колело беше 6лв,а сега през лятото когато има само туристи и колездачи които са основните потребители на Симеоновския лифт качването е 8лв + 4лв за колело? :dunno: :dunno: :dunno:

правилно зададеният въпрос
често съдържа верния отговор ;)
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Вто Апр 29, 2008 7:49 pm

PtD написа:Въз основа на какво си въобгъзяват, че могат да измъкнат по 12 кинта на качване с лифт, който е ако не в окаяно, то поне не е в цветущо състояние, на всичкото отгоре непригоден за байкове - не мога да проумея :popcorn:

(KISS)
например въз основа на това, че е единствен, а масата велосипедисти очевадно не са таргет група? :popcorn:

@Хамстер: Сопот не е и скоро не виждам как ще стане масова алтернатива на Витоша.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Re: Каква ще бъде следващата простотия на витоша ски ад?

Мнениеот stroker » Вто Апр 29, 2008 9:02 pm

kotka12 написа:
stroker написа:Някои има ли некво обяснение защо по време на ски сезона качването на велосипедист + колело беше 6лв,а сега през лятото когато има само туристи и колездачи които са основните потребители на Симеоновския лифт качването е 8лв + 4лв за колело? :dunno: :dunno: :dunno:

правилно зададеният въпрос
често съдържа верния отговор ;)

Да, ама не ;) !
Предполагам имаш предвид че бай цеко ще иска да прави пари от нас през лятото?Е да де ама надали повечето от велосипедистите биха дали 12лв за кабинка при положение че могат да дадат само 3 лв на Драглаевския или 4лв с рейс!Така че не виждам никакав правилен отоговор скрит във въпроса,ами виждам че просто некой си ни слага нас на к...а :bawling:
stroker

Мнениеот naso » Вто Апр 29, 2008 9:16 pm

едно на ръка че е монополист и другуто че ама грам не му пука дали някои ще кара колело или не.Просто е ... на банско неможа да докара олимпияда затова сега витоша е следваща.Направи ли го тука ще се нагруха само той си знае колко. Нито ще ви свали цените нито ще направи трасета нито ще развие нещо... Цитирам го:"имам парите и не е голяма инвестиция ама не ми се занимава с глупости" ФАКТ дебел! :)
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот nahi » Вто Апр 29, 2008 9:17 pm

Основният финансов поток на въпросното съоръжение идва от практикуващите зимни спортове и "туристи" търсещи глътка чист въздух. Групата "луди с колела" е капка в морето. Извод: оставаме си уважаемата такована страна!
Дреме му на макарите на Цецко Минев(идва от - да те мина)
Варианти:
-Сопот = далеко!
-Предприемчив Българин предлага качване с бус = 6лв(примерно)
-Бира + Пържола = 3лв ...и... на самоход( с оглед доброто физическо здраве на колоездачите )

П.П.
Аре бе! То па бах тая ЛУДНИЦА,бах тая ВИТОША! Я че си карам на МУРГАШ!
Аватар
nahi

Мнениеот stroker » Вто Апр 29, 2008 9:29 pm

@насо :) :agree:
@nahi да,Сопот колкото и да е близо си е на над 100км от София и не може д а се използва за ежеседмично каране.За бус също няма да стане защото цеко като пусне пипалата насекаде и забрави някои си пич с бус да се катери до горе и да прибира парички за себе си а не за пчелата маика цеко :popcorn:
stroker

Мнениеот naso » Вто Апр 29, 2008 9:42 pm

ако реши да се заяжда най-лесно е да плати на куките ама невярвам чак толко а пък сопот кво и да е ще ходят определени хора смисал в пъти по малко и проблема ще бъде че специално трябва организация и нагласяне а не да си цепиш от вас и след час и половина да си на черни връх примерно ... или да отидеш за 2 следобедни поне си пиянствал предишния ден до 3 сутринта и си станал към 1-2 примерно ... нестава ... прекалено вързана е работата с сопот но пак при мерак ще има каране някъде....;)
naso

Мнениеот hlebarka » Вто Апр 29, 2008 9:42 pm

Сопот далеко, рейсове няма, бензин скъп, лифт скъп, на ви колела, бе, екологичен и бърз транспорт, какво ви трябва за да въртите. :rofl:
Аватар
hlebarka

Мнениеот naso » Вто Апр 29, 2008 9:52 pm

абе хлебарка ти си таен шпионин на колоездачния съюз ... снощи брат'четкати кафявата берта беше под одеалото ми на леглото като тръгнах да си лягам за съжаление и нея трябва да я драскаш в списъка с в се още живи роднини. ;)
naso

Мнениеот hlebarka » Вто Апр 29, 2008 9:59 pm

Па зачиствай го тоя креват от време на време.
Аватар
hlebarka

Мнениеот nahi » Вто Апр 29, 2008 10:10 pm

Тоз Хлебаров откак са качи на Черни връх на самоход...много странен хумор придоби! Що ли :dunno: ??? На мен, нищо ми не требе :beer: !!!
Аз съм лесен :beer: .Жал ми е за "трактористите"!
Аватар
nahi

Мнениеот naso » Вто Апр 29, 2008 10:15 pm

nahi написа:Тоз Хлебаров откак са качи на Черни връх на самоход...много странен хумор придоби! Що ли :dunno: ??? На мен, нищо ми не требе :beer: !!!
Аз съм лесен :beer: .Жал ми е за "трактористите"!
след като не разбираш нещо не го нарицавай!
naso

Мнениеот nahi » Вто Апр 29, 2008 10:26 pm

Не го нарицавам! Не е заяждане, ако така е прозвучало. И крос - китаристите обичат НАДОЛЕ , иначе за кво ше гърба НАГОРЕ! Просто с "трактор" - нагоре не си е работа!
Аватар
nahi

Мнениеот Antares » Вто Апр 29, 2008 11:12 pm

Ясно... ще искам МНОГО ГОЛЯМО повишение на заплатата... няма да е просто голямо...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerider » Вто Апр 29, 2008 11:40 pm

@stroker: Не разбирам от какво толкова страдаш. Тва развитие на нещата се чакаше от години и разбира се не закъсня. Цеко Минев, Мино Цеков, има ли значение? Нещо неочаквано ли беше за теб това развитие?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Вто Апр 29, 2008 11:53 pm

Просто по-лесна е позицията, която е заел ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот BobbeR » Сря Апр 30, 2008 2:10 am

Без коментар ;)

В австрия ГОДИШНА карта за лифтовете, важаща за 20тина
курорта всичките по-големи от банско /или който и да е друг бг курорт/, струва около 500евро
за човек, който има местожителство в тази област.

Ако карате 100 дена това е по 5 евро на ден

Честито на печелившите. За сравнение сезонан карта само за зимата на
Банско струва 600евро.
Къде да карам....
Аватар
BobbeR

Рейтинг: 1405

Мнениеот PtD » Сря Апр 30, 2008 2:20 am

Пренебрегването на дадени групи потенциални клиенти в дългосрочен план не води до нищо хубаво. Конкуренцията не спи.

Ама как да го обясниш на човека, след като парите му са дошли наготово в куфарчета?

Нищо, нищо, ще се обърне палачинката, няма да подмине. :idea:

П.П. BobbeR :agree: Като отношение цена/качество, май сме дооооста назад от конкурентните зимни и летни курорти. Но това е друга обширна тема. Бай Цеко ще докара олимпиада като цъфнат... куфарчетата :D
Аватар
PtD

Следваща

Назад към Бла - Бла