Рейтинг системата и приложението й

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Рейтинг системата и приложението й

Мнениеот lyaskov » Пон Авг 18, 2008 9:14 am

3аради прекрасната рейтинг система се налага да задам въпроса си тук.

Лишен съм от правото си да пиша в този форум защото някой си хитрец не ми харесва постовете?! Що за глупост е това... Форумите имат за цел да създават общества, било то реални или виртуални; споделяне на опит информация и така нататък, нали така? В България има свобода на словото, нали така? Един вид с тоя рейтинг ми запушвате устата. Нито съм обидил някой, нито съм поствал някакви глупости, за да заслужа това! (тук имам един единствен пост, който нарушава правилата http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... highlight=)

Цитат написа:Във форумите на МТБ-БГ е въведена и система от рейтинги, която цели потребителите да могат да оценяват информацията и поведението на другите чрез гласуване за техните мнения.

Хубаво. Защо обаче това трябва да ограничава постването?! Скоро няма да мога да пиша в този форум, след което посещаването ми става излишно, а така губите един юзър. Със сигурност не съм единствения...

Цитат написа:По какви критерии се оценяват мненията на потребителите? Това никой не може да каже, защото хората с право на глас са десетки, дори стотици.

Като няма критерии как може да има оценка? А дори и да имаше критерии няма как да се контролира оценяването. Отново - писането и участието ми в този форум зависи от някакви повърхностни и напълно неоснователни фактори. (дали някой днес е станал на криво, дали не го кефи колелото ми, дали не го кефи подписа ми, дали не го кефи мнението ми, дали защото няма какво да прави и прочее)

Мисля, че като потребител(клиент) на този форум е редно да си потърся правата.

Хайде сега ми нацакайте минусите за не мога да пиша никъде, заключете темата и да си пожелаем всичко добро.
:deal:
Little things amuse little people.
lyaskov

Рейтинг: 992

Мнениеот kartofa » Пон Авг 18, 2008 9:24 am

Аз също съм недоволен от реитинга.Има теми макар и не много по които все пак знам нещо например в разделите ''начален клас велосипеди и компоненти'' и ''продукти за 4х, стриит.....''.
според мен реитинга не трябва да ограничава човек да изказва мнението си по даден въпрос.Още по-глупаво е когато даден юзър пусне тема в някои раздел а после сам не може да пише в нея.
Това е МОЕ мнение ,но форума си е ваш така че не аз определям правилата. :^:
Аватар
kartofa

Рейтинг: 879

Мнениеот Alpina » Пон Авг 18, 2008 9:32 am

Много ясно че ще сте недоволни :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Пон Авг 18, 2008 9:36 am

много ясно Ти пък да си доволен :D

@kartofa- :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Последна промяна axelmax на Пон Авг 18, 2008 9:39 am, променена общо 1 път
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот kartofa » Пон Авг 18, 2008 9:39 am

абе алпина намери си приятели и спри да си на всяка манджа мерудия !
Аватар
kartofa

Мнениеот Alpina » Пон Авг 18, 2008 9:45 am

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... ht=#420287
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... ht=#419617
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... ht=#417853
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... ht=#416834
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... ht=#414421
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... ht=#414459
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... ht=#408604

Да коментирам ли всеки един от тях???
Това е така отгоре-отгоре потърсено...

Какво заслужават тези мнения???
И защо след като някой ръси такива бисери, не бъде спрян.
Идеята на рейтинга е именно тази - да няма такива изказвания в конкретните раздели - в случая с lyaskov значи е сработила перфектно!!!

kartofa - :rofl: :rofl: :rofl:

Интересно защо аз след като супер рядко се изказвам по теми във Веломеханик, разделите за различните стилове и изобщо с коментари в които давам съвет за нещо конкретно свързано с механиката, сервизиране на колелото, начина на ползването му и съвет за избор на велосипед, имам такъв рейтинг.
Сериозно се чудя защо?!? След като аз не съм от полезните за форума.

Това трябва да ви наведе на някаква мисъл ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот ddevil » Пон Авг 18, 2008 9:58 am

Ето ти минус, че си в небесата явно :D

Не разбираш 12-годишните хлапета, това е ...

поздрав за неоправданите :)
Последна промяна ddevil на Пон Авг 18, 2008 10:04 am, променена общо 1 път
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот axelmax » Пон Авг 18, 2008 9:59 am

недей се прави, напоследък си в всяка тема

и от постовете ти личи ,че си дал на късо :rofl:

един път май се засякохме по уличките в Надежда и дори не поздрави :dunno: е кажи може ли такова нещо?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Alpina » Пон Авг 18, 2008 10:10 am

Извинявай, не знам кога е било, но не съм те виждал от както сме карали за последно...
Пък и защо не си викнал :)

А относно това дали съм във всяка тема - дет се викам е моя работа, ако пиша прекалено големи глупости - няма да имам тази възможност :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот lanzz » Пон Авг 18, 2008 12:06 pm

@alpina: аз пък не виждам с какво повечето от цитираните горе постове на lyaskov биха заслужили минус.
Аватар
lanzz

Мнениеот Attention-rider » Пон Авг 18, 2008 12:22 pm

Ако нямаше системата за рейтинг сигурно в момента още щяхме да четем постовете на Grigo! :D Хубаво е да я има тази система, но донякъде не е добре, защото даден човек с висок рейтинг може просто да мрази друг, който е с нисък рейтинг и да му цъка минуси постоянно и непрекъснато! А и отчасти вече разбирам Alpina. :) Има толкова много теми за рейтинга! ;)

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот Alpina » Пон Авг 18, 2008 12:46 pm

@lanzz

[url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?p=420287&highlight=#420287]Присмиваме се на това, че човека е решил да даде възможно най изчерпателни сведения?
Или по добре "Откраднаха ми колелото, зелено е, от София съм"[/url]

От къде ги е взел? Нещо повече като инфо? Защото Capoeira малко по-долу спомена от къде и беше доста по-изчерпателен, а нашия човек веднага заклейми продукта

Съвет да се кара с дунапренени ръкавици за 3-5лв :bigeyes: или за ръкохватки?!?

Пак рекохме и отсякохме. Ако ставаше въпрос за окомплектовка на цели колела, да - може да се приеме този отговор, но когато става въпрос само за рамка - не съм съгласен да има такива категорични и необосновани мнения. Още повече че човека не се двууми между лоши рамки и то с цел да бъдат използвани не по предназначение.

Тука трябва да погледнеме не само този, но и следващия му пост (пада се и следващия ми линк). Но на кратко пак имаме категорично изявление, без каквато и да е обосновка

Тук идва следващия момент, след като той се е изказал по подобен начин сега иска аргументи за твърдението на другия участник. Малко нагло, или се бъркам? Малко така - надменно в стил "абе ти ли ще кажеш че не съм прав"

Сега - ще определяме кой какви колела да кара ли, или след като може да си позволи да вземе на детето си някакво хубаво колело - си го е заслужил? Децата, пък и всички останали трябва да караме боклуци, само заради риска от кражба?Ами то по-добре да си продам всичкото имущество и да превърна апартамента ми в подобие на пещера, с цел да няма какво да закачат и с тръни да влезнат... Малко несериозен коментар и то пак в тема за откраднато колело, където на човека последната му грижа е такъв съвет

Надявам се да съм бил сравнително изчерпателен в причините.
Може би трябваше по-обширно да ги опиша, но ми се струва че и това е достатъчно.

:beer: :beer: :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот lyaskov » Пон Авг 18, 2008 12:57 pm

Алпина, ти си комунист бе брато. :puke: Капка либералност няма у тебе... Това да казваш на някой какво и как да пише не знам как да го нарека. :banghead:

Ако искаш ми кажи с какъв шрифт и по кое време на деня мога да пиша във форума. :drunk:
lyaskov

Мнениеот Alpina » Пон Авг 18, 2008 1:02 pm

:rofl: :rofl: :rofl: Къде видя забрана да пишеш или нещо от сорта :dunno:

Аз съм човека, който най-малко може да ти каже такова нещо тука :D

Ти питаш каква е тази глупава система, аз ти отговарям - сам си си виновен за положението.

И аз искам да влезна в някой хотел и да ползвам всички благинки, без да плащам за тях, ама не става - съобразявам се с условията му и плащам.
На всякъде е така, ако се огледаш. На всякъде има условия и правила. Тука също има такива - спазват се - проблеми няма, правиш се на интересен - носиш си последствията.

Всички започват с равен старт и всички са с еднакви условия. Кой на къде ще поеме - зависи изцяло и само от него.

Само едно ще ти кажа - не ми пука с какъв рейтинг съм, съвсем сериозно ще се радвам и да ми го свалят на 1200, за да не злобееш ти и всички останали, понеже аз съм с такъв и ги говоря тези неща. При мен е имало много моменти, когато потеглям на долу, обаче си взимам бележка - защо се случва това и някак си пак се оказвам с над 1980 примерно. До сега обаче са малко случаите сред вас, когато нещо се променя, след като потеглите надолу. Има само негодувание и плюене по системата на тейтинга. А също и още една мярка, до която не смятам че би трябвало да се допускат хората, но все пак е решение за ново начало.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот yavka » Пон Авг 18, 2008 1:34 pm

А и какъв е чак толкова проблема, че неможеш да дадеш съвет на някой във Веломеханик, защото си със нисък рейтинг... спокойно можеш да го направиш и с Лично Съобщение(ЛС)!!!
Аз например като не намеря тема във FAQ, която да ми върши работа питам на ЛС накой съфорумец който е по-запознат с нещата и не правя излишни теми.

Едит: Ай стига с тия теми за рейтинга!
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот lanzz » Пон Авг 18, 2008 2:30 pm

не твърдя че са му скъпоценни постовете, но от друга страна и не виждам в тях нищо, заради което да е нужно да се ограничава писането му. може и да не съм прав, но според мен минусите би следвало да се раздават на хора, които пречат на дискусията, а не направо на всички които не я обогатяват.
Аватар
lanzz

Мнениеот Alpina » Пон Авг 18, 2008 2:36 pm

Съгласен съм с мнението ти и особено с това, че не следва да се дават "-" защото мнението на човека не съвпада с моето или просто не допринася много на темата.
Но мойта гледна точка е, че в повечето случаи неговите мнения, най-малкото не са особено полезни.
В смисъл такъв, че може би ако някой го послуша, може ще остане доста разочарован (ако не и повече), а кой я носи тази отговорност после?

Аз на него не се сещам да съм му дал "-", както и повече от 2 с по 2 точки на зеленчука пишещ в тази тема, но как ти изглеждат:

kartofa написа:ideot :(

kartofa написа:da ta eba v ustata da ta eba v ustata..

kartofa написа:скрии си гъза маааа

Да, те са на ЛС, обаче?
Този потребител дали би изкарал нещо стойностно, та да се рискува.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пон Авг 18, 2008 2:51 pm

@Alpina: губиш си времето ;)

@lanzz: критериите, за които говориш са субективни. Това което не пречи на един, пречи на друг. Явно някой е намерил за какво да пише минуси на г-н lyaskov. Оттам нататък да търсим универсални критерии и универсална справедливост е безплодно занимание.

@lyaskov: не виждам с какво политическите определения ще помогнат в случая. N-пъти е ставало ясно, че това е частен форум, а не парламентарна демокрация. Нямам отношение към конкретния проблем, но поне прочетете всичките полемики по въпроса, ако толкова Ви е наболяла темата с рейтинга.

Edit: правопис
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот lyaskov » Пон Авг 18, 2008 3:49 pm

nevermind пичове, ще си чета без да поствам и така :popcorn:

@Bikerider: Юзърите правят един форум, такъв какъвто е. Може да е частен, но ако няма портребители няма да има и форум, нали така? Трябва да има както правила така и толерантност. Ако прекаляваш или просто си много тъп - има бан за тази цел. Но да не мога да пиша във интернет форум е все едно да имам телефон и да не мога да набирам номера. Не мисля, че това е правилен начин за въвеждане на ред, дисциплина и прочее.

Просто се издразних сутринта като видях, че нямам "Post reply" в All mountain раздела.

@Alpina: нито злобея, нито се правя на интересен. не мисля, че няколко шегаджийски поста са основателна причина да бъда ограничаван (както аз така и другите колеги)
lyaskov

Мнениеот kartofa » Пон Авг 18, 2008 4:10 pm

alpina това го писах за да изкарам някакви думи от теб защото след простичкия въпрос : имаш ли нещо против мен? ти написа просто :rofl: :rofl: :rofl:
е как да не ти се нерви човек!
Аватар
kartofa

Мнениеот bikerider » Пон Авг 18, 2008 4:27 pm

lyaskov написа:@Bikerider: Юзърите правят един форум, такъв какъвто е. Може да е частен, но ако няма портребители няма да има и форум, нали така?

Гледайки от собствената си камбанария, човек лесно стига до този извод. Гледайки и от други камбанарии, човек би се сетил, че не всички хора мислят като него. Така че опасенията за отлив на потребители (които опасения и аз съм споделял преди време) лесно се вижда, че са преувеличени.

lyaskov написа:Трябва да има както правила така и толерантност.

Не знам какво трябва и какво не трябва, знам само, че не модераторите и хората взели решение за въвеждането на тази система са писали минусите. Оттам нататък всичко е субективно и всяко едно твърдение си има контратвърдение, което е също толкова валидно колкото и самото твърдение. Нямам желание да задълбавам, затова призовах ако темата е толкова интересна да прочетете полемиките, защото почти всички повдигнати от Вас въпроси вече са разисквани и аргументите са на един сърч разстояние.

lyaskov написа:Ако прекаляваш или просто си много тъп - има бан за тази цел.

Не ми се обяснява защо бан-а не е решение - причините се виждат с просто око. Бан по ник не работи, защото следва моментална пререгистрация. Бан по IP не работи по ред технически причини.

lyaskov написа:Но да не мога да пиша във интернет форум е все едно да имам телефон и да не мога да набирам номера.

Щом ще си даваме примери - може и още как - ако оператора е решил, че така трябва. В случая така е решила "общността" на форума. Редица хора, които преди пишеха тук не са съгласни с тази система и затова просто спряха да пишат. Аз също не бях съгласен с тази система, но проумях един прост момент - няма едно единствено валидно мнение като:

lyaskov написа:Не мисля, че това е правилен начин за въвеждане на ред, дисциплина и прочее.

За Вас това не е, за друг може да е. Оттам нататък споровете са безсмислени. Приятен ден.
Аватар
bikerider

Мнениеот edinmilion » Пон Авг 18, 2008 5:45 pm

подкрепям lyaskov за рейтингите...абсолютна пречка и излишно дразнене!
Ако на някой целта му е да разваля, ще се пререгистрира постоянно...
Но пък от друга страна е по добре за старите потребители на сайта, така са като рицари с броня ;)
Само в този форум се срещал това...ето например на мен bikerider ми заби някви минуси само защото казах на някъв пич да промени наклона на седалката....е надявам се поне да си е повдигнал адреналина с това...

Много по полезно би била опцията ''игнор'' - като не те кефи някой да не ти показва мненията му и толкова.
edinmilion

Мнениеот lyaskov » Пон Авг 18, 2008 5:49 pm

bikerider написа:
lyaskov написа:@Bikerider: Юзърите правят един форум, такъв какъвто е. Може да е частен, но ако няма портребители няма да има и форум, нали така?

Гледайки от собствената си камбанария, човек лесно стига до този извод. Гледайки и от други камбанарии, човек би се сетил, че не всички хора мислят като него. Така че опасенията за отлив на потребители (които опасения и аз съм споделял преди време) лесно се вижда, че са преувеличени.

Нямах предвид отлив на потребители, а принадлежността на този форум.

ОК, ясно. Спирам да пиша. :usclap:

Good luck and have fun :beer:
lyaskov

Мнениеот bikerider » Пон Авг 18, 2008 8:26 pm

edinmilion написа:Само в този форум се срещал това...ето например на мен bikerider ми заби някви минуси само защото казах на някъв пич да промени наклона на седалката....е надявам се поне да си е повдигнал адреналина с това...

Мда определено. Направо го изстрелях в небето. Искрено се надявам никой да не е последвал КРАЙНО вредния ти за кръста съвет.
Аватар
bikerider

Мнениеот SpoileR » Пон Авг 18, 2008 8:48 pm

Аз пък съм съгласен с това негово мнение :)

@Изображение

МАРШ ОТ ТАЯ ТЕМА И ДА НЕ СИ СТЪПИЛ ПОВЕЧЕ! КОМУНИСТ ГАДЕН!:rofl: :rofl: :rofl:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bikerider » Пон Авг 18, 2008 9:56 pm

@lyaskov: Аз съм последния човек, който може да каже на някого дали да пише или не. Въпроса е, че тази система беше въведена, за да не се налага модераторите да стават на пъдари, както и да се стимулират мнения полезни за форума като цяло. Нямам намерение никого да убеждавам да пише, но ако просто не влагате толкова емоции, а продължите да пишете и се съобразявате повече с мнението на околните мисля, че също като мен навремето ще видите, че околните ще го забележат и това ще се отрази на рейтинга Ви. Избора е ваш.
Аватар
bikerider

Мнениеот usagi » Пон Авг 18, 2008 10:00 pm

аз съм за системата... колкото повече минуси по-добре :D
това не е анархия ;)
:beer: :beer: :rofl:
usagi

Рейтинг: 1152

Мнениеот Stancho » Пон Авг 18, 2008 10:01 pm

@bikerider: Не се опитвай напразно, докато рейтинга му не стане като твоя няма да спре да мрънка. А такива умни приказки едва ли ще му направят впечатление.... ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот PtD » Пон Авг 18, 2008 10:06 pm

:popcorn: :popcorn: :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Авг 18, 2008 10:12 pm

Stancho написа:@bikerider: Не се опитвай напразно, докато рейтинга му не стане като твоя няма да спре да мрънка. А такива умни приказки едва ли ще му направят впечатление.... ;)

Честно казано слабо ме вълнува, просто си казвам мнението :)
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Бла - Бла