Google Maps Street View

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Google Maps Street View

Мнениеот SOG » Пон Сеп 22, 2008 5:47 pm

Разглеждам си аз днес сайта на Chris King и не знам как ми хрумна по адреса им да видя на Google Maps къде точно се намират,защото все пак,подобно на Thomson са малка фирма,която проивежда продукцията си само на едно място.Влязох аз в Google Maps написах град,улица и номер и ми излезе на сателитната снимка ночно къде се намира.До тук нищо ново за мен,но после видях,че има нова функция Street View,с която напрово може да се разхождаш по улиците и то в доста голяма част от градовете в Щатите,Австралия,Япония и маршрута на Tour de France..Не мога да си представя колко време им е трябвало да се заснеме всичко това.Не знам направо на къде отива тоя свят и какво ново ще измислят тия от Google и дали вече не са стигнало твърде далеко.Да може да се гледат милиони улици с реални снимки и най-много ме изненадва колко богат е архива им и колко малки и забутани улички в дадени градове има снимани,къщи,коли,гаражи,дворове на хората и дори и много хора по самите улици.Сигуно следва вече и в самите къщи на хората на снимат :).Та ето го и резултата от тyрсенето ми относно фабриката на Chris King :

Изображение

>>CLICK<<
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот jd » Пон Сеп 22, 2008 5:53 pm

И?
Това го има от има-няма 2-3 години като публично достъпна услуга на Гугъл. Нещо не разбирам идеята на темата... :dunno:
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот pibsi » Пон Сеп 22, 2008 6:25 pm

Те от 2 - 3 години се опитват да го пуснат в "реално време" и то по целия свят . Обаче доколкото знам трябвало някакви договорки с правителства армии и тн и още не могат да се разберат :)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот Ozzie » Пон Сеп 22, 2008 6:31 pm

@SOG
Нищо против, че си решил да го споделиш.
Но се постарай следващия път да не пускаш линкове които ми разтеглят екрана с 2 км.
Следващи такива няма да се занимавам да оправям.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот SOG » Пон Сеп 22, 2008 6:40 pm

Има го от май месец миналата година,като повечето градове са добавени тази година.Аз го видях случайно днес и бях изненадан в какви детайли могат да се разглеждат огромен брой градове.Показвам го просто за да споделя с други такива като мен,които до сега не са знаели и ако им е интересно да поразгледат малко.Мен лично ми беще забавно да мина виртуално по Шанз-Елизе и да си припомня преди 10 години в коя банка ми бяха обменили пари на ултра скапан курс :)
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот Gh0s7 » Пон Сеп 22, 2008 7:50 pm

SOG написа:Има го от май месец миналата година,като повечето градове са добавени тази година.Аз го видях случайно днес и бях изненадан в какви детайли могат да се разглеждат огромен брой градове.Показвам го просто за да споделя с други такива като мен,които до сега не са знаели и ако им е интересно да поразгледат малко.Мен лично ми беще забавно да мина виртуално по Шанз-Елизе и да си припомня преди 10 години в коя банка ми бяха обменили пари на ултра скапан курс :)

Да наистина, аз не го знаех... Мерси за инфото! Също така ми беше интересно да видя и точно на chris king "фабриката" :)
Аватар
Gh0s7

Мнениеот PtD » Вто Сеп 23, 2008 12:51 am

Предвид технологията, с която го правят, няма много изгледи да стане в реално време... В близките 10-тина години поне.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 23, 2008 11:19 pm

Може и да няма нужда, дори и в не-реално време върши работа :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Вто Сеп 23, 2008 11:59 pm

Баси... заради тия гугъл вече се замислям къде пикая и сера, като съм сред природата...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Сря Сеп 24, 2008 12:53 am

@Антарес :agree:

Само дето не са само от Google ами като цяло системата иска да си има световен Big Brother.Ако имаха ресурса да наблюдават всеки човек 24/7 и да четат мисли сигурно щяха да го направят. Equilibrium батка! :) :crazy:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 24, 2008 7:10 am

Аз нямам нищо против да ме наблюдават във всеки един момент, след като съм прекрачил вратата на жилището си излизайки.
Боли ме кой ме снима и т.н. нито сера на улицата, нито пребивам всеки срещанат, не крада, не върша нищо с което да съм интересен на наблюдаващите, в същото време бих бил спокоен от това, че камерата ме пази именно от тези неща.
Още повече, всъщност дори да съм бил в зона на наблюдение - това изобщо не ме е притеснявало...
Даже ако беше така, с кеф щях постоянно да "портя" хора, които си хвърлят фасове и какви ли не боклуци на 5 метра от кофа и изобщо, а сега какво - всеки прави каквото си иска, не само заради чувството за безнаказаност, ами защото никой не му обръща внимание.
Как ми се живее в сред общество в което всеки си живее живота спокойно, но с мисъл...
Как може да има места, където хората си имат кутийки за фасовете в джобовете, ако случайно няма къде да ги хвърлят, а тука - пред мен на светофара - отваря се вратата, земи тоя пепелник на обратно и купчинката е готова и никой нищо :(!:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Сря Сеп 24, 2008 7:18 am

Alpina написа:Как може да има места, където хората си имат кутийки за фасовете в джобовете, ако случайно няма къде да ги хвърлят, а тука - пред мен на светофара - отваря се вратата, земи тоя пепелник на обратно и купчинката е готова и никой нищо :(!:

може. така: http://dnevnik.bg/show/?storyid=553377
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 24, 2008 7:32 am

Дам и тука преди 6 години обявиха, че излизат екоинспектори и ще глобяват по 50 лв, хвърлящите боклуци, независимо чувал през балкона или фас на улицата, ама това беше само колкото да зпълнят няколко дена по 2-3 мин от новините и да има тема за сутрешните блокове по телевизията - ефект никакъв, глобени дори по новините - 2-ма. Е*ал съм ги в акцията :)
Всъщност това е и причината от доста време да не гледам новини, интернет е супер - набавяш си само това, което наистина си заслужава, а не трябва да ми пълнят главата с някакви смешни изказвания и теории....

Та те така... на приказки винаги сме силни...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот SpoileR » Сря Сеп 24, 2008 8:20 am

Alpina написа:Как ми се живее в сред общество в което всеки си живее живота спокойно, но с мисъл...

Скука... Ще ти омръзне... ;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 24, 2008 8:31 am

agent_Jekov написа:Ако имаха ресурса да наблюдават всеки човек 24/7 и да четат мисли сигурно щяха да го направят.

Чух всичко снощи - тва момче наистина те харесва, замисли се! :lol2::rofl:

Alpina написа:Как ми се живее в сред общество в което всеки си живее живота спокойно

Si vis pacem, para bellum.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 24, 2008 8:51 am

bikerider, да защото Amici vitia si feras, facis tua
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 24, 2008 10:07 am

Alpina написа:Amici

;)
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Сря Сеп 24, 2008 10:50 am

Alpina написа:Как ми се живее в сред общество в което всеки си живее живота спокойно, но с мисъл...
Имаш предвид "голямото oбщество" да стане такова място или да си намериш по-малко общество във него?Първото мисля, че е невъзможно да стане, защото където и да отидеш ще се сблъскваш с проблемите на "голямото oбщество" и винаги ще се дразниш на нещо, защото то просто така е програмирано и устроено.Второто също е невъзможно според мен, защото малко "идеално" общество разположено на територията на голямото не може да просъществува, бива смазано и обезличено.Единственият изход, ако търсиш пълното щастие :) e да го напуснеш и да заживееш сам сред природата, по-далеч от системата или с други хора като теб.Може да изглежда невъзможно, но по света има много хора, които го правят.Въпросът е на каква цена?Ако не си готов да я платиш, оставаш си където си, примиряваш се доколкото можеш и се научаваш да си щастлив по своему.Другото е да си блъскаш главата и непрекъснато да роптаеш и да се опитваш да промениш нещо в голямото общество, но така винаги ще срещаш стена срещу себе си.И да, възможно е и да успееш, но пак изниква въпросът на каква цена? ;) Si vis pacem, para bellum важи в този случай.Лично аз не искам да воювам нито пък съм готов да си вдигна такъмите и да отида да живея сред природата, така че за момента си живея в системата, тя ме експлоатира повече, аз я експлоатирам по малко и така в pursuit of happyness, но може би на неправилното място.
Бахти философа се извъдих, а? :D
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот agent_Jekov » Сря Сеп 24, 2008 11:02 am

bikerider написа:Чух всичко снощи - тва момче наистина те харесва, замисли се! :lol2::rofl
И аз ГО харесвам, значи всичко е наред.:rofl:Мани майтапа, но след време било то 50 или 100 години няма да е много им е много весело, защото има шанс да стане така, че и в къщите да ни наблюдават.Не че сега не могат, но ако както казах е до ресурс. :) Но пък тогава може хората да са свикнали до толкова, че да не им прави впечатление нали? :)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 24, 2008 11:44 am

bikerider написа:
Alpina написа:Amici

;)

Тцъ-тцъ-тцъ-тцъ

Amici, nemici - има ли значение. Пак е валидно.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 24, 2008 12:24 pm

agent_Jekov написа:Мани майтапа, но след време било то 50 или 100 години няма да е много им е много весело, защото има шанс да стане така, че и в къщите да ни наблюдават.

Това са спекулации и представляват губене на време в най-чиста форма. Да вземем да се върнем към фабриката на CK, поне да си губим времето с нещо по-смислено? ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Сря Сеп 24, 2008 4:33 pm

bikerider написа:
agent_Jekov написа:Мани майтапа, но след време било то 50 или 100 години няма да е много им е много весело, защото има шанс да стане така, че и в къщите да ни наблюдават.

Това са спекулации и представляват губене на време в най-чиста форма. Да вземем да се върнем към фабриката на CK, поне да си губим времето с нещо по-смислено? ;)
Спекулации, неспекулации натам отиват нещата.BIG BROTHER IS WATCHING YOU!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 25, 2008 12:01 am

Ауу, живота ми отсега нататък ще бъде ужас!
Защото вече знам страшната Истина :lol2::rofl:

А защо всъщност толкова се интересуваш от подслушване, четене на мисли и прочие? ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Чет Сеп 25, 2008 2:25 am

bikerider написа:Защото вече знам страшната Истина
Сериозно?!:bigeyes: Може ли да ми я кажеш?На ПМ ако искаш, за по сигурно.

А защо всъщност толкова се интересуваш от подслушване, четене на мисли и прочие? ;)
Нали знаеш, агентурска му работа.Информацията е най-ценното нещо на Света. ;) Какво значи да се интересувам, човек?Тя темата вече се поизмени и стана дума за личното пространство и неприкосновеността на човека.Не се интересувам повече от нормалното в момента.Изразявам опасение провокирано от това, че може би виждам поне малко от далечната мечта на системата, а именно тоталния контрол, едно от лицата на който ще бъде постоянно наблюдение.А защо не?Първите белези са налице-google earth, google maps, камери на колкото се може повече места из градовете(под предлог че е за безопасността на хората, ако системата функционираше добре щеше ли да "произвежда" опасни хора?).В САЩ ако не се бъркам преди година някъде беше приет закон узаконяващ подслушването.С развитието на техниката, в едно малко по-далечно бъдеще, например 100 години реално не виждам проблем нещата да стигнат доста по далеч.Защото контролът над масите е хубаво нещо като цяло, нали?Освен ако кажеш, че такъв въобще не съществува и вярваш в пълната свобода на индивида.:)Историята го е доказала с постоянните стремежи към усъвършенстване му през вековете.Както и да е, както казах по-рано, този технологичен преход ще става постепенно и на хората може би най-вероятно няма да им прави впечатление, ще се приема за нещо нормално, ако ще и в домовете им да ги наблюдават за да се намали домашното насилие.:)Естествено е възможно да греша и да не стане нищо от това, което казах, и да съм си изгубили времето както каза за спекулации и то за бъдещето.Сори за изгубеното време.Ако дай Боже сме живи след 100 години може пак да обсъдим въпроса.Я си гледай там ученето и бачкането и не се занимавай с глупости, нали?

Едит:Мислих да ти го пратя на ПМ, защото темата избяга от контекста на бла-бла но се отказах.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 25, 2008 11:39 am

agent_Jekov написа:ако системата функционираше добре щеше ли да "произвежда" опасни хора?

Разглеждаш обществото като проста система, т.е. като машина от взаимозаменяеми винтчета. Това е много остарял възглед и искрено те съветвам да си освежиш познанията по тази тема, защото иначе си обречен на когнитивен дисонанс.
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Чет Сеп 25, 2008 12:18 pm

Не случайно думата за която си се хванал съм я сложил в кавички.Обществото е пъстро като дъгата, не може да е проста система според мен.Освен това не е виновно за това, което е.Няма виновни, раздаването на правосъдие е работа на друга сила.

Сетих се за филма "Шоуто на Труман" с Джин Кери покрай тази тема, много показателен.Или пък за "1984" по Оруел.:)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 26, 2008 3:29 pm

agent_Jekov написа:Сетих се за филма "Шоуто на Труман" с Джин Кери покрай тази тема

Е ся ако се сетиш и за Гьодел... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Съб Сеп 27, 2008 2:51 am

Не разбирам защо вдигате шумотевица... В края на краищата с дискусии няма да промените нищо. Ако ви дразни Бай Брадър, зимайте пушката и ставайте партизани в гората!
:popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 27, 2008 8:53 am

Шумотевица? Опитвам се за пореден път да му покажа, че си гради заключенията върху нечии голи "откровения".
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Съб Сеп 27, 2008 8:56 am

A може и да е прав. И какво от това? :)
Аватар
PtD

Следваща

Назад към Бла - Бла