Beломания-ебаси магазина...

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот naso » Вто Юни 05, 2007 4:28 pm

Някои хора направиха милиони докато други си чакаха гумите главините и дребните болтчета гайки и простотииики. :^:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот dracunculus » Вто Юни 05, 2007 6:34 pm

Ми, какво да ви кажа. Само с две думи. Отдавна се убедих, че цялата система на "Веломания-ЕООД" е една напълно неадекватно функционираща система, която не може да задоволи нуждите на развиващия се колоездачен спорт в БГ адекватно. Като прибавим и некоректното им отношение към клиентите, с което лично съм се сблъсквал няколко пъти, се очертава нещо напълно достатъчно да ме откаже да пазарувам от там, каквото и да било. Решението е следното: ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕРНЕТ МАГАЗИНИ. Там има всичко, има много екзотични и безумно хубави части, за които тук едва ли ще можем да сънуваме и разбира се АДЕКВАТНИ ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ. Защото във Веломания гаранциите са заблудни. Ако господин "Тailor" иска да поспорим на тази тема, да заповяда, ще изложя някои факти, за това как се отнасяте по този въпрос, също така ще запозная съфорумците с начина на действие на "Комисия по търговия и защита на потребителите", които се наложи да ви натиснат за да уважите една моя рекламация... и т.н. С две думи:
1."Веломания-ЕООД": некачествено обслужване, липса на стоки, некоректно отношение към рекламациите....
2.Европейски интернет магазини: коректно и точно обслужване, наличие на уникални части, коректни рекламационни условия, НОРМАЛНИ ЦЕНИ- ЛИЧНО АЗ СГЛОБИХ МНОГО ДОБРО STREET КОЛЕЛО МАРКА DUNCON ЗА МНООГО ДОБРИ ПАРИ (пазарувал съм 95% от чужбина)
3. Да споменем и OneDistribution- според мен и там не са цветущи нещата, но няма да коментирам, не е по темата
Та, на хората, който не им харесва Веломания, имат право на голям избор, аз моят вече го направих- ЕВРОПА и само ЕВРОПА...Все пак всеки има право на мнение и избор.
dracunculus

Рейтинг: 1760

Мнениеот shepo » Сря Юни 06, 2007 4:46 pm

Забрави ли че вече сме в европа? :rofl:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот dracunculus » Сря Юни 06, 2007 6:24 pm

shepo написа:Забрави ли че вече сме в европа? :rofl:

Ми, за съжаление манталитетът ни скоро няма шанс да стане европейски. ;)
dracunculus

Мнениеот Spurs » Сря Юни 06, 2007 7:16 pm

Веломания е един слабо зареден мазазин със да не кажа 3 твърди колела на кръст който не стават за нищо освен за крос кънтри.. ;) :V:
Изображение
Аватар
Spurs

Рейтинг: 1200

Мнениеот bomber » Сря Юни 06, 2007 7:27 pm

Spurs написа:Веломания е един слабо зареден мазазин със да не кажа 3 твърди колела на кръст който не стават за нищо освен за крос кънтри.. ;) :V:

Па то и в бас са толкова,ма поне стават за нещо.....
bomber

Мнениеот Spurs » Сря Юни 06, 2007 7:32 pm

bomber написа:
Spurs написа:Веломания е един слабо зареден мазазин със да не кажа 3 твърди колела на кръст който не стават за нищо освен за крос кънтри.. ;) :V:

Па то и в бас са толкова,ма поне стават за нещо.....

Във Бас имат RAM 4X,RAM URBN,ram ht2-който са не малко здрави и са 3 пъти по добри като дизайн и всичко.. :agree:
Изображение
Аватар
Spurs

Мнениеот ddevil » Сря Юни 06, 2007 7:59 pm

dracunculus написа:...

Ако не е тайна можеш ли да кажеш за кой е-шоп става дума...и аз принципно се замислям за неща отвън.Последно си взех jrT04 oт Щатите на доста добра цена,за в бъдещете събирам за рамка..най-вероятно пак от там. Но интересно ми е за нови части от кой е-шоп; който е ползван от някой и е коректен и качествен српямо купувача и разбира се цените да са що годе човешки та затова те питам :)

Иначе отностно фирмата лично аз съм имал случаи в които са ме разочаровали, но не ми е болка за умиране-като не става при едни-отиваш при други нали така, а и по-добре с тях от колкото без тях :) Съмнявам се да не го разбират това от Веломания, но надали е толкова лесно да се поддържа примерно голям брой артикули на голяма стойност, които я се купят 10-на бройки за година, я не. С две думи разбирам горе долу как стоят нещата-магазина не е виновен изцяло, пазара ни е доста ориентиран към лоу-енд компоненти и е нормално скъпи неща да липсват,а и евтини даже-просто се изчерпват бързо. Накратко....гладен съм :)
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юни 06, 2007 8:55 pm

ddevil написа:
Иначе отностно фирмата лично аз съм имал случаи в които са ме разочаровали, но не ми е болка за умиране-като не става при едни-отиваш при други нали така, а и по-добре с тях от колкото без тях :) Съмнявам се да не го разбират това от Веломания, но надали е толкова лесно да се поддържа примерно голям брой артикули на голяма стойност, които я се купят 10-на бройки за година, я не. С две думи разбирам горе долу как стоят нещата-магазина не е виновен изцяло, пазара ни е доста ориентиран към лоу-енд компоненти и е нормално скъпи неща да липсват,а и евтини даже-просто се изчерпват бързо. Накратко....гладен съм :)

мммм
Точно в последно време все повече и повече нараства търсенето на компоменти от висок клас.
п.с.
Както споменах по-горе... нормално ли е да няма някои най-елементарни консумативи?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот dulbokia » Сря Юни 06, 2007 8:57 pm

Rancid написа:
FireFoXa написа:
Rancid написа:Както винаги няма ухо за дадено колело(Climber в момента)....Да питам сега брат ми е длъжен да не кара през най-добрия сезон,защото неможете да си заредите тъпия магазин ли?

При стругар няма ли да стане по-лесно? Най-вероятно ще стане по-добре :D

Може...,но не съм длъжен.

Тогава какво се жалваш не можах да разбера? Като не си длъжен - брат ти нека не кара ...
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

Мнениеот ddevil » Сря Юни 06, 2007 9:46 pm

HepBeH_XaMcTep написа:мммм
Точно в последно време все повече и повече нараства търсенето на компоменти от висок клас.
п.с.
Както споменах по-горе... нормално ли е да няма някои най-елементарни консумативи?

Това да се покачва търсенето е нормално, просто веднъж прецакани хората вече се ориентират, че е по-добре повече пари сега и по-малко занапред от колкото обратното. Но НАДАЛИ пазара на хай-енд частите се е покачил до толкова, че да си струва да заредят примерно 30-40 броя фокс 40-ки(което също не е много,но не е и малко за тук) ...при добър късмет и цена може и да се купят,но е изключително неразумен риск от гледна точка на икономиката на фирмата имайки в предвид състоянието в което е пазара и търсенето от типа:"не не..повече от 500лв за колело луд ли си-тва е една кола бе" което е жалко според мен, но какво да се прави-едни ще затлъстяват в колата, други ще се потят с колелата...здраве да е :)
А за елементарните консумативи жалко е наистина как може да няма уши за оптегачи,но като се замисля аз досега никога не съм купувал ухо-винаги на фрезист и готово...по-бързо и по-удобно в повечето случаи,но тва е лично мнение, който ще се цупи да си стои в тях и да се оплаква по форуми,а другите ще си карат :) И така парите, които трябва да печелят фирмите за колела, ги печелят потните и задимени фрезисти :)
Аватар
ddevil

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юни 06, 2007 10:54 pm

ddevil написа:
HepBeH_XaMcTep написа:мммм
п.с.

Това да се покачва търсенето е нормално, просто веднъж прецакани хората вече се ориентират, че е по-добре повече пари сега и по-малко занапред от колкото обратното. Но НАДАЛИ пазара на хай-енд частите се е покачил до толкова, че да си струва да заредят примерно 30-40 броя фокс 40-ки(което също не е много,но не е и малко за тук)....

До колкото знам, Веломания не е офицялен представител на ФОКС за България. Същото обаче не се отнася за Шимано.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот SpoileR » Чет Юни 07, 2007 12:42 am

Тия дни мисля да отскоча до магазина им...

Е така... да ги видя как са, какво правят, ала-бала....
Дали са докарали жило и броня... е такива неща... ;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Rancid » Чет Юни 07, 2007 12:53 am

Цупил съм се...жалък си.
В крайна сметка щом се налага ще отида,но ти явно неможеш да разбереш ,че е смешно да нямат едно ухо за собствените си рамки...
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот THEZOGGO » Чет Юни 07, 2007 9:40 am

SpoileR написа:Тия дни мисля да отскоча до магазина им...

Е така... да ги видя как са, какво правят, ала-бала....
Дали са докарали жило и броня... е такива неща... ;)

:rofl: :rofl: :rofl:
Ако отидеш така, хахахаххаха, може да бъдеш сигурен че ще ти подарят 20 м жило и 20 м броня.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот ddevil » Чет Юни 07, 2007 6:52 pm

Rancid написа:Цупил съм се...жалък си.
В крайна сметка щом се налага ще отида,но ти явно неможеш да разбереш ,че е смешно да нямат едно ухо за собствените си рамки...

хахах... :rofl:
Наясно съм, че е срамно да нямат такъв артикул(може би един от най-често търсените), но след като нямат единственото ти решение да си направиш...нормално е да си стигнал сам до него след като си видял липсата на ухо в магазина. Аз вече даже и не проверявам...веднъж ми се наложи да си потърся..отидох-искаха ми 18лв за ухо което беше изключително кофти изработка-едно такова излято с гадни ръбове от калъпа..абе смешна работа..отказах го, отидох на фрезист-за 15лв ми направи ухо, което пасва перфектно на рамката в рамките на един ден. Та кажи ми дали е по-добре да се оплакваме как във Веломания нямат уши, след като е ясно, че квото и да напишеш тук, ситуацията надали ще се промени и единственото разумно решение в случая е фрезист ;)
Абе майната му...здраве и късмет да е :)
Аватар
ddevil

Мнениеот screamBoy » Чет Юни 07, 2007 10:45 pm

е, изглежда аз ще съм първия който няма никакви оплаквания от Веломания - нито от сервиза нито от колелата нито от магазините нито от хората ... може да съм мрънкал за нещо понякога, но то е същото както като стана и се сетя че пак трябва да ходя на работа
също така нямам оплаквания и от БАС
1 дистро не съм ги ползвал още, но подозирам че и от тях ще съм доволен
също съм пазарувал и от други магазини, ползвал съм и други сервизи (Каймата, Никол/БайкЦентъра, също и някви малки) - ами навсякъде са си точни хората

всички сте ми супер странни :dunno:

а Мария ако са я уволнили е тъжно, доста ми допадаше
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Harka » Чет Юни 07, 2007 11:00 pm

Бате screamBoy пак е на черешата... Изображение
Аватар
Harka

Мнениеот klmn » Чет Юни 07, 2007 11:38 pm

е, изглежда аз ще съм първия който няма никакви оплаквания от Веломания - нито от сервиза нито от колелата нито от магазините нито от хората

Бе и аз,ма не можеш да отречеш че не са в час като координация.Не мисля,че персонала е виновен.За 2 дни успях да си взема гума :rofl: :rofl: ,струваше си разкарванията,но защо?
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Пет Юни 08, 2007 12:21 am

ddevil написа:...хай-енд... фокс 40

:bigeyes:
олеле малеле , къде е иконката за кръстенето??
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Юни 08, 2007 2:12 am

screamBoy написа:а Мария ако са я уволнили е тъжно, доста ми допадаше

Мда, и на мен. Но понякога лошият край е добро начало.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот ddevil » Пет Юни 08, 2007 3:09 pm

bikerider написа::bigeyes:
олеле малеле , къде е иконката за кръстенето??

Изображение
Каква low end вилка е таяяя не е истина просто..баси ефтиняка честно..качество зле...абе мани..
Аватар
ddevil

Мнениеот GECKO » Пет Юни 08, 2007 11:21 pm

Я да поразбудя духовете още малко. Оказа се, че има забрана да ми се продава на мен от магазините на Веломания, очарователно :) Това разбира се го установих след като си купих комплект инструменти Park Tool. В крайна сметка какво трябва да се постигне с това? Може би да ми се напомни, че не съм споделил всичко, и да почна да коментирам производствения процес, или начина на подбор на велосипеди за нашия и чуждия пазар - което само по себе си доказва, че за тази фирма ние, българските потребители сме 2-ра класа хора.

Искаше ми се да споделя и положението, в което идват високият клас рамки, но си давам сметка, че недонабитите лагери може да ги има навсякъде. Друг е въпроса, че колкото и да му се иска на г-н Кузов да "Drag да е = на КАЧЕСТВО" някъде в България в момента се кара велосипед Drag Hacker с вдлъбнатина при челото. Нещо, което в коя да е друга фирма няма да стане. Сигурно оправданието би било, че отговорника тогава е бил нов или нещо от сорта, но факта е на лице. Други случаи съшо са на лице, но не са толкова забавни.

До колкото знам в трудовия договор, подписван от новите служители на фирмата има клауза, според която 3 месеца след приключване на трудовите взаимоотношения служителя няма право да работи с друга фирма в бранша както и да споделя вътрешна за фирмата информация. Е... може би след толкова месеци работа във фирмата трябваше някой да се сети да ми даде и на мен такъв договор да си сложа подписчето и сега да съм правно задължен да си мълча. Да ама не! Договор не подписах, не бях осигуряван и си пропилях едно лято. Положението е очарователно ;)

Сега смятам да си злобея на воля, и да запитам господата от Shimano дали наистина има право официалния представител на марката за България да ми разрешава или забранява да си купувам тяхната стока и при какви условия това е възможно предвид, че не съм критикувал по никакъв начин продуктите им а даже ги ползвам с кеф.

P.S. Пешо, трай си за заварената спица на XTR капла. Ако трябва аз ще го коментирам, ти няма защо да се оказваш прокуден от магазините на Веломания съшо ;)

PtD написа:
screamBoy написа:а Мария ако са я уволнили е тъжно, доста ми допадаше

Мда, и на мен. Но понякога лошият край е добро начало.

Определено за нея беше. До колкото знам в рамките на 24 часа имаше по-добро предложение за работа ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот PtD » Съб Юни 09, 2007 1:00 am

Хохохо, отмъстителен бивш служител = таралеж в гащите :)

Успех на девойката!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Crimson » Съб Юни 09, 2007 8:23 am

тц тц тц, бре ква злоба в тва момче :popcorn: :popcorn: :popcorn: А кът го глеашш спокойна душица се види :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот axelmax » Съб Юни 09, 2007 9:14 am

според мен темата,трябва да е преместена в раздел Общ форум
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот GECKO » Съб Юни 09, 2007 9:21 am

Хъмм, интересно защо никой не се възпротивява?

Майка ми обича да казва "мълчанието е знак за съгласие" май тук това важи с пълна сила ;)

axelmax написа:според мен темата,трябва да е преместена в раздел Общ форум

И аз съм за това, но нека модораторите си решат ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот dracunculus » Съб Юни 09, 2007 9:30 am

А, не се възпротивяват, защото не са го видели, иначе господата от Веломания имат достатъчно наглост да спорят по въпроси, по които очевидно не са прави. Но нека да спорят. Мога да изложа доста факти, които не са в техен интерес.... Как ме лъжат, че били писали на производителя на рамките им, когато се касаеше за откъснатите уши на Climber-a... Ще попитат как мога да твърдя, че ме лъжат....ми ще им отговоря, стига да ме попитат... А колкото до Гецко, не се и съмнявам в това което, твърди.
dracunculus

Мнениеот Spurs » Съб Юни 09, 2007 9:58 am

Аз лично от там съм си взимал вилки и са пълни боклуци.От един дроп и прожините изхвърчаха и по натам едвам оцелях.Имат няколко качествени неща който си заслужават.. :V: :V: :V:

На практика във България ако ти се прецака нещо по колелото трябва да го хвърлиш защото няма един свестен сервиз във който ще ти направят колелото,ами ще ти го направят на гЪз.Няма да споменавам във байк-центровете какви аматйори взимат за механици..
п.п. Е виж има и хора който си вършат работата но са малко във сегашно време... :V: :V: :V: :V: :V: :crap: :bawling:
Изображение
Аватар
Spurs

Мнениеот Alpina » Съб Юни 09, 2007 10:01 am

Нямам оплаквания от Веломания, можеби поради факра, че почти не съм си имал работа с тях.
Факт е обаче, че първото ми колело беше Drag, сега съм с RAM и не смятам да се връщам към първата фирма.
Наистина в началото не разбирах нищо (не че сега имам някакви особено големи знания) и колелото, което си бях взел не ставаше за това, което мислех тогава, въпреки всичко издържа изключително много над това за което беше предвидено - евалата!
Но когато дойде момента да си купя такова, което да е по-сериозно с 5 пъти по-голям бюджет, пред мен нямаше въпроса Drag или RAM.

Сещате се какво намеквам ;)

P.S.
Spurs написа:Аз лично от там съм си взимал вилки и са пълни боклуци.От един дроп и прожините изхвърчаха и по натам едвам оцелях.

Хайде кажи каква беше вилката и какъв дропа.
Това вече са пълни глупости според мен!!!
Защото в почти всички по-горе мнения особено това на GECKO, се говори сериозно и ги приемам, а твойто ми е изключително забавно. Даже смятам, че ако "разкриеш" за какво става въпрос в действителност ще ми се стори и много нагло ;)

Знаеш ли - дропих с моята бомба и ZOOM DH от 15 метра и пружината ми мина през гърлото, извод - "Веломания продават боклуци"
C'est la vie
Аватар
Alpina

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла