Antares написа:Темата беше ужасно поучителна. Вече знам още един човек, от който нищо да не купувам ;]
Трябва да почна да си водя списък
bluskanie написа:Да, но тъй като надписите струват пари, не е редно продукта да се представя като такъв с даден надпис, а всъщност надписа да е от по-евтините
caspar написа:Не коментирам надписите, а рамките. Ако за вас имат значение, то за мен нямат. И двете не работят както трябва. Не е нормално в края на хода да става по-меко.
първо рамката е купена от рам байкс и още тогава ми казаха крафтстофф
bluskanie написа:Пак ти казвам, надписите струват пари. Защо трябва да ме лъжат, че ми продават от скъпите надписи, а да ми дават от евтините? Въпроса е принципен и много важен... за мен поне
bluskanie написа:Нито "шварцкопф" харесвам, нито рамВъпроса е в отношението на продавача към евентуалните клиенти. Няма нищо общо с рамката... чат ли си?
bluskanie написа:Не е толкова просто. Продавачът е предоставил ценова листа на "шварцкопф", като ни подканва да сравняваме цената от ценовата листа с тази, която той не е споменал в обявата. Споменава се, че това е най-хубавата рамка на "шварцкопф" изобщо. На мен това ми изглежда преднамерено. Иначе успех с продажбата
caspar написа:Приличаш ми на тия, който си слагат на Трабанта емблема на Мерцедес. Каквато и емблема да се сложи, Трабнта си остава трабант.
Alpina написа:caspar написа:Приличаш ми на тия, който си слагат на Трабанта емблема на Мерцедес. Каквато и емблема да се сложи, Трабнта си остава трабант.
Да и не можеш да продаваш трабант, под името мерцедес!
bluskanie написа:Хмм... от доста време се занимавам с търговия, ходя по семинари с такава насоченост и навсякъде, по всички правила на бизнеса се казва, че е изключително важно информацията за който и да е продукт да бъде кристално ясна за потребителя. Цената и ценовата политика е съвсем друго нещо, което не коментирам в случая.
Казваш, че съм дебелоглав? Само ще кажа на мен какво ми се случи с първото ми MTB колело, което си купих. Бях се навил много да си купя колело преди няколко години. Четох тук-там, интересувах се (колкото времето ми позволяваше) и отидох в байк центъра в Младост 1 да си избера колелото. Естествено не бях технически подготвен за подобен разговор, но продавача съвсем убедително настояваше, че рамката, върху която искаше да изгради колелото ми е Скот. Понеже този магазин ми беше препоръчан, а и все пак вярвах на човека, аз не се усъмних, купих си колелото и в интерес на истината то ми харесваше. На първото ми каране на Витоша, когато хората ме питаха какво е колелото аз казвах Скот, а те се подсмихваха. Оказа се Спринт Аполон или поне приличаше на това. Не ме беше яд за парите, а и както казах рамката не беше лоша, но бях бесен, задето бях излъган умишлено с цел да ми бъде продадено това колело по-лесно. Смятам, че съм прав да не толерирам подобно отношение и смятам, че всеки в България не би трябвало да толерира, за да може и търговците да се отучат да практикуват евтините си трикчета.
Нищо лично към момчето с обявата в този случай...
bikerider написа:Подкрепям bluskanie, името има дори по-голямо значение от продукта... за който може да разбере защо.
В случая може да става дума за идентични рамки (малко се съмнявам, ако задълбаем в геометрията може и да излезе нещичко), но въпроса е за некоректността на продавача, която некоректност е неоспорима и факт. Можеше да напише "рамката е същата като Крафтщоф" и да няма хър-мър, но самия факт, че не го е написал, а настоява, че е това е оригинален Крафтщоф говори достатъчно.
И да - както каза и bluskanie преди мен - нищо лично към никого.
bikerider написа:... а настоява, че е това е оригинален Крафтщоф говори достатъчно.
И да - както каза и bluskanie преди мен - нищо лично към никого.
bluskanie написа:"шварцкопф" ...
Rancid написа:Най-якото в обявата е как написаното,че рамката е с регресивен ход,звучи като нещо готино.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 27 госта