Щрудели, баници и т.н. ((:

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот bikerider » Сря Юни 11, 2008 10:51 pm

Ей неграмотници, произнася се КРАФТЩОФ
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот crazybiker » Сря Юни 11, 2008 10:53 pm

намерих друго нещото което е по сполучливо:
на крафтстофф-а има релефен надпис на долната тръба на който пише
Kraftstoff
Изображение
Изображение
А тука няма
Мисля че това може да е доказателство за автентичноста й.Но от къде да знаеш.....
ПП:Рамката мен лично много ми харесва дори и да не е(или е) крафтстофф.Бих я закупил ако имах средствата,но.....
ПП2:Защо я продаваш? :crazy: Аз бих я задържал
Аватар
crazybiker

Рейтинг: 896

Мнениеот bluskanie » Сря Юни 11, 2008 11:04 pm

Боли ме фара за рамката, но истината е следната. Продавачът е ЛЪЖЕЦ! Дори самият той не е баш наясно каква е рамката, но я продава за едикаква си щото "те са еднакви". Аз не бих купил нищо от този човек, нзависимо от нещата, които продава и цената им :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MAN6 » Сря Юни 11, 2008 11:06 pm

airborneone написа:а не да лъжете като цигани.

:)

не лъжете като цигани, мооооля ви :)

:popcorn:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Сря Юни 11, 2008 11:06 pm

Ми като си мисли, че може да излъже всички, негов проблем :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bobiracing059 » Чет Юни 12, 2008 1:21 am

Antares написа:Темата беше ужасно поучителна. Вече знам още един човек, от който нищо да не купувам ;]

Трябва да почна да си водя списък :)

Вярно си е..... ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот caspar » Чет Юни 12, 2008 8:12 am

Всички му се нахвърлихте. Мога да кажа само, че рамките са еднакви, нямат никакви разлики. Опитах да ви кажа в предишния ми пост - ASTRO. Че той некоректно е написал друга марка си е негов проблем. Мисля, че не е и много коректно да му се нахвърля целия форум.
И пак да кажа - разликата в рамките е само в надписите. Производителя е един!

Цената няма да я коментирам, защото всеки си решава сам.
Последна промяна caspar на Чет Юни 12, 2008 8:21 am, променена общо 1 път
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 12, 2008 8:16 am

Да, но тъй като надписите струват пари, не е редно продукта да се представя като такъв с даден надпис, а всъщност надписа да е от по-евтините :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот caspar » Чет Юни 12, 2008 8:20 am

bluskanie написа:Да, но тъй като надписите струват пари, не е редно продукта да се представя като такъв с даден надпис, а всъщност надписа да е от по-евтините :)

Не коментирам надписите, а рамките. Ако за вас имат значение, то за мен нямат. И двете не работят както трябва. Не е нормално в края на хода да става по-меко.
Аватар
caspar

Мнениеот SpoileR » Чет Юни 12, 2008 8:27 am

caspar написа:Не коментирам надписите, а рамките. Ако за вас имат значение, то за мен нямат. И двете не работят както трябва. Не е нормално в края на хода да става по-меко.

Евала за тоя пост! :) :popcorn: Най- смисленият от всички. :)
:beer:

едит: на крафтщофа едвам забелязах че има някакъв надпис...бил той релефен... навън ли е релефен или на вътре?

Ако е на вътре, нормално при боядисването (ако е прахово) да изчезне..

Мене така ми изчезна номера на рамата на Скота :D

първо рамката е купена от рам байкс и още тогава ми казаха крафтстофф

Като са му казали така от къде да знае човека, като не пише нищо и е зелена? :) :popcorn: ИзЕдохте го ебати...

@Bluskanie- ммм....Теоретично си прав... :D :evil:
Последна промяна SpoileR на Чет Юни 12, 2008 8:38 am, променена общо 6 пъти
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 12, 2008 8:30 am

Пак ти казвам, надписите струват пари. Защо трябва да ме лъжат, че ми продават от скъпите надписи, а да ми дават от евтините? Въпроса е принципен и много важен... за мен поне :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот caspar » Чет Юни 12, 2008 8:38 am

bluskanie написа:Пак ти казвам, надписите струват пари. Защо трябва да ме лъжат, че ми продават от скъпите надписи, а да ми дават от евтините? Въпроса е принципен и много важен... за мен поне :)

Приличаш ми на тия, който си слагат на Трабанта емблема на Мерцедес. Каквато и емблема да се сложи, Трабнта си остава трабант. С какво си се впечатлил от тия "щрудели"? По нищо не могат да остъпят на Рам. Това, че цената им е по-висока нищо не значи. Ако това е важно за теб, то тогава си много далече от истината. Стандартите на живот просто са различни!
Аватар
caspar

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 12, 2008 8:44 am

Нито "шварцкопф" харесвам, нито рам :D Въпроса е в отношението на продавача към евентуалните клиенти. Няма нищо общо с рамката... чат ли си?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот caspar » Чет Юни 12, 2008 8:57 am

bluskanie написа:Нито "шварцкопф" харесвам, нито рам :D Въпроса е в отношението на продавача към евентуалните клиенти. Няма нищо общо с рамката... чат ли си?

Като нямаш нищо общо къде се бъркаш тогава, "ЧАТ ЛИ СИ"?
Пишете, че не е коректно написано името на рамката и толкова, спирате с писането и не му се нахвърляте всички. Този, който е заинтересовам от рамката ще го прочете и ще разбере за какво става въпрос. Не е нужно да обиждаме излишно продавача, с по-малко нерви е по-лесно.
Аватар
caspar

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 12, 2008 9:01 am

Не е толкова просто. Продавачът е предоставил ценова листа на "шварцкопф", като ни подканва да сравняваме цената от ценовата листа с тази, която той не е споменал в обявата. Споменава се, че това е най-хубавата рамка на "шварцкопф" изобщо. На мен това ми изглежда преднамерено. Иначе успех с продажбата :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот caspar » Чет Юни 12, 2008 9:10 am

bluskanie написа:Не е толкова просто. Продавачът е предоставил ценова листа на "шварцкопф", като ни подканва да сравняваме цената от ценовата листа с тази, която той не е споменал в обявата. Споменава се, че това е най-хубавата рамка на "шварцкопф" изобщо. На мен това ми изглежда преднамерено. Иначе успех с продажбата :rofl:

Цената написах, че няма да я коментирам. Може да напише каквато иска, чат ли си. Това си е негов проблем. Цената се определя от търсенето. Ако някой я купи добре, ако не - то тогава търсенето не е голямо и ще трябва да я промени спрямо него. Елементарни неща. Това, че е дал примерна цена не е лошо. Знам даже и за каква сума я е купил и продавача. Двата продукта са абсолютно еднакви и база за сраванение може да има.

Всички следващи постове ще са безсмислени, така че помисли малко не какво ти казвам и спри с дебелоглавието.

п.с. Това, че е "най-хубавата" рамка може да се посмеем заедно :rofl:
Аватар
caspar

Мнениеот Alpina » Чет Юни 12, 2008 9:13 am

caspar написа:Приличаш ми на тия, който си слагат на Трабанта емблема на Мерцедес. Каквато и емблема да се сложи, Трабнта си остава трабант.

Да и не можеш да продаваш трабант, под името мерцедес!

SpoileR, този надпис не е 2мм широк, та да го скрие праховото боядисване ;)

P.S. caspar, може да са абсолютно еднакви по всичко, но това не значи, че може да я продава под друго име. Може да каже "no name" - 2000лв и никой нищо не може да му оспори. Сам си определя за колко ще я продава. Но няма право да каже Kraftstoff - дори 10лв. след като не е такава ;)

P.S.2 caspar, :agree: те точно за това става въпрос в постовете на bluskanie

P.S.3 Да точно от там идва разликата. На една и съща рамка, ако фирмата RAM сложи надписа си - тя придобива една цена. Ако Скот сложи своя, тогава придобива втора. Ако трети го направи, тя може да стане на цена колкото предните двама заедно. Но това не значи, че на тази с лепнато лого на RAM, може да и се иска цената на третия производител ;)
Последна промяна Alpina на Чет Юни 12, 2008 9:27 am, променена общо 4 пъти
Аватар
Alpina

Мнениеот caspar » Чет Юни 12, 2008 9:19 am

Alpina написа:
caspar написа:Приличаш ми на тия, който си слагат на Трабанта емблема на Мерцедес. Каквато и емблема да се сложи, Трабнта си остава трабант.

Да и не можеш да продаваш трабант, под името мерцедес!

Да. Не може да я пусне нито като Рам (или прототип на Рам, защото не е никакъв прототип, а готов продукт) или като Kraftstoff. Пише си Astro и това е. Но как да го напише като нито той, нито повечето тук не са запознати с нещата. И да се изясним - за името не споря, обърнах внимание на РАМКИТЕ. За мен то е без значение. Kraftstoff да не би да са много голяма фирма, пълно е с такива и с еднакви продукти.

А надписа, Kraftstoff си го слагат отделно на всички рамки.
Последна промяна caspar на Чет Юни 12, 2008 9:23 am, променена общо 1 път
Аватар
caspar

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 12, 2008 9:22 am

Хмм... от доста време се занимавам с търговия, ходя по семинари с такава насоченост и навсякъде, по всички правила на бизнеса се казва, че е изключително важно информацията за който и да е продукт да бъде кристално ясна за потребителя. Цената и ценовата политика е съвсем друго нещо, което не коментирам в случая.

Казваш, че съм дебелоглав? Само ще кажа на мен какво ми се случи с първото ми MTB колело, което си купих. Бях се навил много да си купя колело преди няколко години. Четох тук-там, интересувах се (колкото времето ми позволяваше) и отидох в байк центъра в Младост 1 да си избера колелото. Естествено не бях технически подготвен за подобен разговор, но продавача съвсем убедително настояваше, че рамката, върху която искаше да изгради колелото ми е Скот. Понеже този магазин ми беше препоръчан, а и все пак вярвах на човека, аз не се усъмних, купих си колелото и в интерес на истината то ми харесваше. На първото ми каране на Витоша, когато хората ме питаха какво е колелото аз казвах Скот, а те се подсмихваха. Оказа се Спринт Аполон или поне приличаше на това. Не ме беше яд за парите, а и както казах рамката не беше лоша, но бях бесен, задето бях излъган умишлено с цел да ми бъде продадено това колело по-лесно. Смятам, че съм прав да не толерирам подобно отношение и смятам, че всеки в България не би трябвало да толерира, за да може и търговците да се отучат да практикуват евтините си трикчета.

Нищо лично към момчето с обявата в този случай...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Юни 12, 2008 9:32 am

Подкрепям bluskanie, името има дори по-голямо значение от продукта... за който може да разбере защо.
В случая може да става дума за идентични рамки (малко се съмнявам, ако задълбаем в геометрията може и да излезе нещичко), но въпроса е за некоректността на продавача, която некоректност е неоспорима и факт. Можеше да напише "рамката е същата като Крафтщоф" и да няма хър-мър, но самия факт, че не го е написал, а настоява, че е това е оригинален Крафтщоф говори достатъчно.

И да - както каза и bluskanie преди мен - нищо лично към никого.
Аватар
bikerider

Мнениеот caspar » Чет Юни 12, 2008 9:35 am

bluskanie написа:Хмм... от доста време се занимавам с търговия, ходя по семинари с такава насоченост и навсякъде, по всички правила на бизнеса се казва, че е изключително важно информацията за който и да е продукт да бъде кристално ясна за потребителя. Цената и ценовата политика е съвсем друго нещо, което не коментирам в случая.

Казваш, че съм дебелоглав? Само ще кажа на мен какво ми се случи с първото ми MTB колело, което си купих. Бях се навил много да си купя колело преди няколко години. Четох тук-там, интересувах се (колкото времето ми позволяваше) и отидох в байк центъра в Младост 1 да си избера колелото. Естествено не бях технически подготвен за подобен разговор, но продавача съвсем убедително настояваше, че рамката, върху която искаше да изгради колелото ми е Скот. Понеже този магазин ми беше препоръчан, а и все пак вярвах на човека, аз не се усъмних, купих си колелото и в интерес на истината то ми харесваше. На първото ми каране на Витоша, когато хората ме питаха какво е колелото аз казвах Скот, а те се подсмихваха. Оказа се Спринт Аполон или поне приличаше на това. Не ме беше яд за парите, а и както казах рамката не беше лоша, но бях бесен, задето бях излъган умишлено с цел да ми бъде продадено това колело по-лесно. Смятам, че съм прав да не толерирам подобно отношение и смятам, че всеки в България не би трябвало да толерира, за да може и търговците да се отучат да практикуват евтините си трикчета.

Нищо лично към момчето с обявата в този случай...

На теб ти се предложил друг продукт от този който е трабвало да купив. А в нашия случай те са еднакви. Просто името не е нито едно от двете. Нямада споменавам пройзводителя още веднъж. Името е грешно, не споря.

А това кой какво учи, ако е аргумент, то тогава аз уча ик на търговията в УНСС и няма смисъл да си обесняваме глупости.
Аватар
caspar

Мнениеот bikerider » Чет Юни 12, 2008 9:36 am

значи си наясно какво означава outsourcing :)
Аватар
bikerider

Мнениеот caspar » Чет Юни 12, 2008 9:40 am

bikerider написа:Подкрепям bluskanie, името има дори по-голямо значение от продукта... за който може да разбере защо.
В случая може да става дума за идентични рамки (малко се съмнявам, ако задълбаем в геометрията може и да излезе нещичко), но въпроса е за некоректността на продавача, която некоректност е неоспорима и факт. Можеше да напише "рамката е същата като Крафтщоф" и да няма хър-мър, но самия факт, че не го е написал, а настоява, че е това е оригинален Крафтщоф говори достатъчно.

Само за геометрии и материали не ми спори.
Аватар
caspar

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 12, 2008 9:46 am

Има една много стара тема за едни Рам-ове, в която аз доста поспорих с хората относно източника на рамките. Или по-точно кой аджеба е производителя. Това, че рамките са еднакви и да е вярно и да не е... общо взето няма обшо с казаното от мен. Аз казвам, че надписът носи негативи или позитиви за един продукт. Когато ти избираш продукта с даден надпис, си наясно за какво си даваш парите, сигурен си, че ще можеш да живееш с този надпис. После ако се окаже, че надписът не е този, за който са ти го представили, осъзнаваш, че си бил излъган. А да си излъган не е хубаво чувство. Т'ва е...

А, и още нещо. Аз не съм учил търговия, икономика или нещо подобно. :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Юни 12, 2008 9:53 am

@caspar: Не споря, защото не съм задълбавал в тези две рамки, нямам и време за такива неща, но продължавам да смятам ей така наизуст и на шесто чувство, че ако се заровя ще намеря разлики в геометрията. Очевидно е, че смяташ, че имаш повече информация от мен - нищо чудно да е така.
Аватар
bikerider

Мнениеот (•̪●) » Чет Юни 12, 2008 9:56 am

bikerider написа:... а настоява, че е това е оригинален Крафтщоф говори достатъчно.

Значи първо никога не съм настоявал , че е крафтстофф говорех за модела още в първите постове съм написал от каде е купена , Второ купувачат на рамката знаек от каде е и какво представлява , Трето мисля , че само каспара е единствения разумен който прочете всички постове и тогава писа , защото повечето тука прочитат последните два поста в които всички ме хранят безпричинно и си правят заключението , че съм някакъв измамник , рамката се продава сравнително по-евтино от колкото я взех нямал съм за цел да правя печалба с това просто дадох крафтстофа за пример за да може да се види геометрията и рамката по обстойно направо от сайта на фирмата произвеждаща такъв модел рамки ,защото в сайта на рам няма за тази рамка информация понеже няма да бъде пускана за серийно производство .
caspar :thanks:
SYNDICATE BOURGAS
Аватар
(•̪●)

Рейтинг: 1502

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 12, 2008 10:00 am

Постовете ти в тази тема са като след дъжд качулка, мой човек. Важно е обявата за продажба какво садържа. Хубаво е да се стремиш да си точен в това, което пишеш занапред. Нищо лично още веднъж...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот SpoileR » Чет Юни 12, 2008 10:19 am

Абе вие направИхте от мухата слон бе да го ева... :crazy:

bluskanie написа:"шварцкопф" ...

:rofl: :rofl: :rofl: :bowdown: :beer: Неее! :rofl:

Иначе:

Човека продава Honda Accord Type S , пък пише че продава Acura TSX :D;) К'ва е разликата? :D :D :D :)
Къв е проЛЕА не мОА разбера...? :popcorn::D
Аватар
SpoileR

Мнениеот Rancid » Чет Юни 12, 2008 10:41 am

Най-якото в обявата е как написаното,че рамката е с регресивен ход,звучи като нещо готино.Иначе Рам,Крафтщоф все тая....
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот SpoileR » Чет Юни 12, 2008 1:15 pm

Rancid написа:Най-якото в обявата е как написаното,че рамката е с регресивен ход,звучи като нещо готино.

Мда... като един мой колега където ми се хвали с LAN кабел G19 :D
-ЪЪЪ? И к'во кат е G19?
-Ми не знам... ама е нЕкво яко HIGH-TECH такова... :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
SpoileR

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла