Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот PtD » Нед Ное 14, 2010 8:20 pm

аzze: +1. Не е V-brake. По-скоро е H-brake :clap:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 14, 2010 9:19 pm

fantom написа:Има ли хидравличен V-Brake :crazy: ?!

има, казва му се "rim brake"
но не е точно V-brake, само ползва "рогцата"
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот fastera2 » Пон Ное 15, 2010 12:10 am

Да има виждал съм го лично.Едно момче от Казанлък,което учи в Пловдив-преди се бяхме засекли случайно в един влак-неговата задна спирачка беше точно такава.Много интересно ми стана като го видях-"хидравличен в-брейк"...
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот azze » Пон Ное 15, 2010 12:22 am

Ozzie написа:
fantom написа:Има ли хидравличен V-Brake :crazy: ?!

има, казва му се "rim brake"

Не е точно така.Rim brake е абсолютно всяка спирачка,която използва борда на шината.V-brake пак е вид rim brake.Това,за което пита fantom,може най-просто да се нарече хидравличен rim brake.

И за да не съм :offtopic: - Ще има ли някакъв проблем,ако използвам цели брони (сега съм с прекъснати),като ги закача за рамката със свински опашки?Рамката ми е Ontario и не виждам друг начин да ги закрепя.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот PRobably » Пон Ное 15, 2010 12:32 am

azze написа:И за да не съм :offtopic: - Ще има ли някакъв проблем,ако използвам цели брони (сега съм с прекъснати),като ги закача за рамката със свински опашки?Рамката ми е Ontario и не виждам друг начин да ги закрепя.

ако ти се занимава пилиш...Загледай се в каналите за задна дискова на някоя скъпичка рамка,по големи са за да минава маркуча.Е така трябва да направиш и твойте. :agree: Ама според мен малко се обезмисля.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот marsa » Пон Ное 15, 2010 3:46 am

azze написа: :offtopic: - Ще има ли някакъв проблем,ако използвам цели брони (сега съм с прекъснати),като ги закача за рамката със свински опашки?Рамката ми е Ontario и не виждам друг начин да ги закрепя.
С цели брони печелиш по- малко поддръжка (по- малко влизане на мръсотия в броните, заради по- малкото входни точки), и губиш малко от по- голямата контактна площ на жилото с бронята, тоест по- голямо съпротивление. Проблем няма, камо ли принципен.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот dragon233 » Пон Ное 15, 2010 12:10 pm

може ли да си купя тази главина http://screambikes.eu/glavini/zadna-gla ... -dc52.html да и сложа тая ос http://screambikes.eu/glavini/glavini-o ... dtite.html а после да я сложа на тая рамка http://www.rollonconcreteshop.com/two6playerfr.htm
вилката беше изтеглена на малко над 350 санта ход,въпреки че не ги правеше всичките
Аватар
dragon233

Рейтинг: 1187

Мнениеот bio » Пон Ное 15, 2010 12:18 pm

НЕ. главината и рамката са съвместими ... оста е за конус/чашка, а главината е с капсуловани лагери. има главина DC52-N търси направо нея ... тя е с цяла ос. виж сайта на формула.
edit: тази главина не е налична, така че няма как да я купиш ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот prokalnatiq » Пон Ное 15, 2010 6:04 pm

Съвместими ли са курбели, команди, 2 дерейлъора и верига Shimano с касета Sram ? :beer:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот bio » Пон Ное 15, 2010 6:29 pm

да :> но чудно защо искаш да си вземеш SRAM ... ? и точно касета да сменяш. "Добрата практика" казва, че се сменя всичко по-което минава веригата :> ... дай малко повече информация.
и моят въпрос е ... Кои от хората с wireless километражи развиват по 200 км/ч в електрички и в близост до разни табла ?!? онзи ден ... 260 км със средна скорост 65 км/ч :>
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот prokalnatiq » Пон Ное 15, 2010 8:18 pm

Мене редовно ми вдига пулса на 200-300 и киломеража дига 120-130км/ч. Повечето пъти до ЖП линии. Иначе отностно скоростите. Мисля да минавам на курбели SLX и команди SLX - имам преден обтегач Deore и заден XT. Сега в CRC има добри оферти на Sram PG970. Май била много тежка, ако има някоя по-хубава до 80-90 лева казвайте.
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот Drag4o0 » Пон Ное 15, 2010 9:07 pm

Много тъп въпрос:Защо на рамката ми(вече е ДрагФ4, не Г4м, не Ф4.3,а САМО Ф4 от старите) влиза диск само до 160мм и пак е много близо до рамката?
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот spirov92 » Пон Ное 15, 2010 9:13 pm

Ми просто не се побира по-голям. Така е направена рамката.
spirov92

Мнениеот bio » Пон Ное 15, 2010 10:57 pm

prokalnatiq написа:Мене редовно ми вдига пулса на 200-300 и киломеража дига 120-130км/ч. Повечето пъти до ЖП линии. Иначе отностно скоростите. Мисля да минавам на курбели SLX и команди SLX - имам преден обтегач Deore и заден XT. Сега в CRC има добри оферти на Sram PG970. Май била много тежка, ако има някоя по-хубава до 80-90 лева казвайте.

ами приятел ... SLX-a ти влиза в ценовата зона, наистина 30-40 лв не са малко пари. но пък на фона на останалите ти компоненти ... нямам пряко впечатление от който и да е от въпросните компоненти (карам 8-ци). чети/прецени/реши и успешно каране.
относно Drag-a не мога да повярвам, че някой ще направи рамката да побира само 160мм диск ... бати.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот NWD » Вто Ное 16, 2010 6:52 pm

Имам един странно тъп въпрос. Защо като си пълня спирачката вече за 10 път по един час с обезвъздушаване и всичко останало, после като я затворя и стисна по-силно лосчето, то омеква докрай и въобще не спира. Странно,защото би трябвало маркуча да е пълен с масло а лосчето омеква при всяко пълнене.Когато си я пълня по едно време става твърдо и започва да заковава.По това познавам, че е напълнена, но когато я затворя, стисна ли лосчето омеква.Проверих и от никъде не тече. Имам чуството че като стисна, все едно излиза въздух и маслото слиза надолу по маркуча, но не съм много сугурен. :confused: :bowdown:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот did » Вто Ное 16, 2010 7:04 pm

NWD написа:Имам един странно тъп въпрос. Защо като си пълня спирачката вече за 10 път по един час с обезвъздушаване и всичко останало, после като я затворя и стисна по-силно лосчето, то омеква докрай и въобще не спира. Странно,защото би трябвало маркуча да е пълен с масло а лосчето омеква при всяко пълнене.Когато си я пълня по едно време става твърдо и започва да заковава.По това познавам, че е напълнена, но когато я затворя, стисна ли лосчето омеква.Проверих и от никъде не тече. Имам чуството че като стисна, все едно излиза въздух и маслото слиза надолу по маркуча, но не съм много сугурен. :confused: :bowdown:

Напълни я за 11 път по същия начин. Може и да стане. Ако не стане, кажи каква е спирачката и обясни точно каккво правиш. Пък може и да идеш в читав сервиз и да гледаш, какво правят хората. Така може 13-тия път и сам да си я оправиш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NWD » Вто Ное 16, 2010 7:21 pm

Ами така: спирачката е Хейс Маг и допреди две седмици и беше спукан маркуча и беше разбито накрайничето което държи маркуча и влиза в апаратчето. Хубаво, отидох на сервиз и дадох 25лв-общо за ново накрайниче, работата и пълненето. Така, прибрах се в нас и монтирах спирачката. Щом стиснах лосчето няколко пъти за да видя дали спира, започна да избива масло, пак от това накрайниче, макар и да е ново. Пръскаше при всяко стискане на лосчето и стана пълна бъркотия. Свалих спирачката, почистих я, разглобих я за да остановя проблема и се оказа,че си е изцяло от накрайничето а на всичкато отгоре течеше малко и от лосчето, макар да няма никакви проблеми. Отчаях се и я занесох пак на сервиз. Повтори се същата процедура, с ново накрайниче и тн, само без пълненето, защото не исках пак да дам толкова пари излишно, ако пак изтече маслото. Мога да си пълня сам спирачката, само дето незнам какво количество масло да сложа, но съм сигурен че слагам предостатъчно и все едно се изпарява при стискане на лосчето.ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН, ако някой по-умен от мен установи проблема, защото явно ходенето в сервиза не помага. Бях я дал на Любо от Драг все пак, а той разбира от всичко и винаги знае какво да прави. :beer:
Аватар
NWD

Мнениеот prokalnatiq » Сря Ное 17, 2010 4:01 pm

Могат ли капли за UST (без вътрешни), де се карат с вътрешни? :beer:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот airborneone » Сря Ное 17, 2010 4:17 pm

prokalnatiq написа:Могат ли капли за UST (без вътрешни), де се карат с вътрешни? :beer:

Може, ама е адски тъпо да дадеш куп пари за такива шини и да ги караш с вътрешни....

NWD написа:

Пич имаш сериозен проблем със спирачката,
Занеси я на Любо и му обясни какво се случва, защото според мен ти сам няма да я оправиш....
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Plamen_EM » Сря Ное 17, 2010 4:55 pm

prokalnatiq написа:Могат ли капли за UST (без вътрешни), де се карат с вътрешни? :beer:

Може, аз съм така, гонех тегло.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот airborneone » Сря Ное 17, 2010 5:56 pm

Plamen_EM написа:

Може, аз съм така, гонех тегло.

Би ли обяснил как като сложиш вътрешни на УСТ шина гониш тегло?
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот NWD » Сря Ное 17, 2010 6:17 pm

airborneone написа:Пич имаш сериозен проблем със спирачката,

Аз това го знам, просто исках да знам какво точно и има. Днес отново питах Любо и той ми каза че не била напълнена до край и имало въздух. Обясни, че за това като стисна лосчето, то омеква-просто е имало въздух, при това че я обезвъздуших :eek3: Трябвало маркуча да бъде пълен до горе с масло, което принципно знаех, и гледах да направя, но пак правеше проблеми. Сега отново си поиграх да я пълня и до някъде се получи нещо. Гледах да изкарам целия въздух и когато затворих спирачката покарах около час, след което пак започна леко да изпуска въздух от лосчето и малко масълце от една дупчица, пак при лосчето, която си я има фабрично, но не знам за какво е. Явно, като няма от къде да излиза въздуха, гледа да пробие лекичко от там, заедно с малко масълце.Нещо тази спирачка се гаври с мен много яко, но все пак е на повече от 4-5 години, сугурно е пред пенсия вече :lol: :bowdown:
Аватар
NWD

Мнениеот Plamen_EM » Сря Ное 17, 2010 7:23 pm

airborneone написа:Би ли обяснил как като сложиш вътрешни на УСТ шина гониш тегло?

Бях си избрал колела, които по условие си бяха с такава шина. И сметката беше нещо от типа на 2х705 срещу 2х330 + 2х125, за грамове става дума. Т.е. разликата беше половин килограм и това без вентилите. Нещо такова си спомням.
Нямам абсолютно никакви претенции да съм постъпил по най-умния начин. :beer:
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот Salgari » Сря Ное 17, 2010 8:35 pm

Един, лично за мен странен въпрос. Предполагам, доста хора са се сблъсквали с криви гуми.
Скоро си поръчах Швалбе Ноби Ник, и като ги монтирах, установих, че са криви.
Още не съм си подкарал колелото, и все си мисля, че като се покарат, ще се оправят. Дали е така ?
Ако не, как да се справя с проблема или няма решение ?
Ще съм благодарен, ако някой ми помогне. :beer:
I will always listen to my coaches. But first I listen to my body. If what they tell me suits my body, great. If my body doesn't feel good with what they say, then always my body comes first.
Haile Gebrselassie
Аватар
Salgari

Рейтинг: 1208

Мнениеот si-fi*LISKO » Сря Ное 17, 2010 8:57 pm

Темата не е за тъпи отговори под формата на въпрос ама...
Сигурен ли си че гумата е монтирана правилно? Опита ли да намлиш налягането и да я наместиш?
Ако наистина е крива :xx(: поне аз не знам начин за оправяне. Няма ли "гаранция", от къде я купи? (ако е дефктна трябва да я сменят).
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот eMcKu » Сря Ное 17, 2010 9:01 pm

Наместена е правилно ... не веднъж съм сменял гуми.
Ще пиша на actionsports.de и ще видим.
Благодаря.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот NWD » Сря Ное 17, 2010 9:28 pm

Salgari написа:Един, лично за мен странен въпрос. Предполагам, доста хора са се сблъсквали с криви гуми.
Още не съм си подкарал колелото, и все си мисля, че като се покарат, ще се оправят. Дали е така ?

Провери ли дали ти е крива каплата :dontknow: Ако проблема е в гумата, най вероятно има скъсани конци,макар и да е странно, предвид това че е нова. Има вероятност да е дошла така с прецакани конци или просто да си я огъвал, смачквал или нещо подобно преди да я монтираш. Потърси начин да я смениш, търси си правата ;) :beer:
Аватар
NWD

Мнениеот Unnamed » Сря Ное 17, 2010 10:25 pm

Някой знае ли как се казва тази песен ?
http://video.mpora.com/watch/PChUXYBIP/
Piratka Dh Team
Аватар
Unnamed

Рейтинг: 897

Мнениеот Plamen_EM » Сря Ное 17, 2010 10:48 pm

Salgari написа:Един, лично за мен странен въпрос. Предполагам, доста хора са се сблъсквали с криви гуми.

Ще ти кажа аз как правя с моите, а ти ще ми кажеш кой си. :)
Помпам ги до 7 бара и застават перфектно.
Знам, че не си Сандокан. :beer:
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот Ozzie » Сря Ное 17, 2010 11:19 pm

Plamen_EM написа:Ще ти кажа аз как правя с моите, а ти ще ми кажеш кой си. :)
Помпам ги до 7 бара и застават перфектно.

ама не е лошо, преди това борда на гумата и този на шината да се намажат с нещо хлъзгавичко ;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла