Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот royalracing » Пет Юли 22, 2011 12:01 pm

High Octane-a e 2005, има 1 заварка отзад,възможно ли е да изпусне и с 216 шок и 160мм вилка много лоша геометрия ли ще има?
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот kriisoo » Пет Юли 22, 2011 9:33 pm

Според мен ако сегашната ти рамка няма пукнатини и геометрията ти харесва, няма смисъл да минаваш на по-стара с 2 години рамка, че и пукната :agree: Но както си решиш де :beer: .
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот royalracing » Пет Юли 22, 2011 9:55 pm

Няма нищо и си ми харесва от към работа .
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот mitaka_97 » Пет Юли 22, 2011 11:27 pm

нз дали това е за тази тема ама някой може ли дами обясни как да връщам уипа и ако има клип да сподели
Лично на мен музиката адски много ми помага да достигам до адреналинен оргазъм :)
mitaka_97

Рейтинг: 1198

Мнениеот vla40 » Съб Юли 23, 2011 8:41 am

mitaka_97 написа:нз дали това е за тази тема ама някой може ли дами обясни как да връщам уипа и ако има клип да сподели

http://www.youtube.com/watch?v=4P37pXxJX2g
Ако разбираш английски език...
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот NWD » Съб Юли 23, 2011 9:16 am

Не мисля, че този клип ще му помогне...трябва да е голям мераклия за да успее да го направи от гледане ;)
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот mitaka_97 » Съб Юли 23, 2011 11:49 am

NWD написа:Не мисля, че този клип ще му помогне...трябва да е голям мераклия за да успее да го направи от гледане ;)

като го извъртя какво треа правя че да го върна мъча се ама не става :dontknow:
Лично на мен музиката адски много ми помага да достигам до адреналинен оргазъм :)
mitaka_97

Рейтинг: 1198

Мнениеот NWD » Съб Юли 23, 2011 1:04 pm

mitaka_97 написа:
NWD написа:Не мисля, че този клип ще му помогне...трябва да е голям мераклия за да успее да го направи от гледане ;)

Както казах не мисля че клипа или мойте думи биха ти помогнали да се научиш, ще ти трябва някой опитен, който може да го прави, да ти покаже и ти след упорити тренировки да го научиш...
Аватар
NWD

Мнениеот naskoj » Съб Юли 23, 2011 5:51 pm

имам един много тъп въпрос . къде са всички в форума има под 5 човека :dontknow: :dontknow: :dontknow: (става дума за такива които пишат )
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот ChildrenOfChaos » Съб Юли 23, 2011 6:40 pm

naskoj написа:имам един много тъп въпрос . къде са всички в форума има под 5 човека :dontknow: :dontknow: :dontknow: (става дума за такива които пишат )

Потребители, разглеждащи този форум: ChildrenOfChaos, lokoli, naskoj, PowerSlide, vakkov и 2 госта
Отиди на главната страница, за да видиш всички потрбители на линия. :)
Аватар
ChildrenOfChaos

Рейтинг: 957

Мнениеот naskoj » Съб Юли 23, 2011 6:43 pm

ChildrenOfChaos написа:
naskoj написа:имам един много тъп въпрос . къде са всички в форума има под 5 човека :dontknow: :dontknow: :dontknow: (става дума за такива които пишат )

Потребители, разглеждащи този форум: ChildrenOfChaos, lokoli, naskoj, PowerSlide, vakkov и 2 госта
Отиди на главната страница, за да видиш всички потрбители на линия. :)

знам че има над 100 човека онлайн но тези които са на компютрите са около 10
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот ChildrenOfChaos » Съб Юли 23, 2011 6:48 pm

Ем излезли са да карат, на работа са или са до магазина и просто са оставили компютрите пуснати.
Аватар
ChildrenOfChaos

Рейтинг: 957

Мнениеот kriisoo » Съб Юли 23, 2011 10:15 pm

NWD написа:
mitaka_97 написа:

Както казах не мисля че клипа или мойте думи биха ти помогнали да се научиш, ще ти трябва някой опитен, който може да го прави, да ти покаже и ти след упорити тренировки да го научиш...

Аз не го връщам, но са ми обяснявали, че става някак с кормилото... Избутваш с кормилото и краката леко :smash: Но пак казвам, аз не го връщам и не мога д асъм сигурен как точно се прави, казвам какво са ми казвали на мен :beer:
Аватар
kriisoo

Мнениеот NWD » Съб Юли 23, 2011 10:18 pm

ChildrenOfChaos написа:Ем излезли са да карат, на работа са или са до магазина и просто са оставили компютрите пуснати.

Или просто една голяма част от редовно пищещите са на националното в Боровец ;)

kriisoo написа:Аз не го връщам, но са ми обяснявали, че става някак с кормилото... Избутваш с кормилото и краката леко :smash: Но пак казвам, аз не го връщам и не мога д асъм сигурен как точно се прави, казвам какво са ми казвали на мен :beer:

На мен най-лесния начин за правене на уипове-подчертавам с ДХ колело е чрез тейбъл топ-тейбъл чупка. Първо на първо ти трябвам голям, скоростен скок(за предпочитане по остър)-от който да се лети достатъчно за да имаш време във въздуха. При излитане правиш тейбъл топ и завърташ задницата на някоя страна-която ти е по удобна(зависи от водещия крак) с помоща на тялото и по същиня начин по който се връща тейбъл топ-а си връщаш уип-а.
Другия начин е чрез завъртане на кормилото на барспин, тоест на някоя посока. Примерно ако завъртиш кормилото на дясно, трябва да избуташ задницата на ляво, и по същи нячин го правиш на обратно за да върнеш уип-а, завърташ на ляво кормилото и отново с помоща на тялото преместваш задницата на другата страна, че да се изправи. Знам че изглежда доста сложно на теория и съм сигурен че почти нищо не се разбира така, но както казах и в предишните си постове, трябва някой да ви го обясни и покаже на живо за да го схванете и вече с малко тренировки и усукване на задниците на рамките се получава ;)
Аватар
NWD

Мнениеот kriisoo » Нед Юли 24, 2011 8:44 am

Рамка Dragomir Factory DH + заден амортисьор X-Fusion Glyde RPV (от screambikes) ако я съчетая с вилка Marzocchi Drop off и вилката от 150 се модне на 170 ход (казвали са ми че е възможно поне за този модел) геометрията дали ще бъде нормална? И изобщо за тази рамка каква вилка е препоръчителна като ход ?
Аватар
kriisoo

Мнениеот spruld0g » Нед Юли 24, 2011 2:25 pm

kriisoo написа:Рамка Dragomir Factory DH + заден амортисьор X-Fusion Glyde RPV (от screambikes) ако я съчетая с вилка Marzocchi Drop off и вилката от 150 се модне на 170 ход (казвали са ми че е възможно поне за този модел) геометрията дали ще бъде нормална? И изобщо за тази рамка каква вилка е препоръчителна като ход ?

Мисля, че няма да има проблеми да се кара и с 203мм. ход , тя си е уж за DH . Иначе ще има добра геометрия :beer:
Изображение
Изображение
Аватар
spruld0g

Рейтинг: 1166

Мнениеот kriisoo » Нед Юли 24, 2011 2:43 pm

Благодаря за отговора :agree:

Имам и още въпроси за тази рамка, ако някой който кара тази рамка чете това и може да ми отдели 15-20 минути в скайп да ми драсне един ЛС да го питам 2-3 неща :)
Аватар
kriisoo

Мнениеот VOLATGE » Нед Юли 24, 2011 6:27 pm

Какво значи осукана вилка?? И по какъв начин и се отрaзява?
Последна промяна VOLATGE на Нед Юли 24, 2011 6:47 pm, променена общо 1 път
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот royalracing » Нед Юли 24, 2011 6:44 pm

"Отръзява " се по този начин Изображение

VOLATGE написа:Какво значи осукана вилка?? И по какъв начин и се отръзява?
Последна промяна royalracing на Нед Юли 24, 2011 6:55 pm, променена общо 1 път
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот VOLATGE » Нед Юли 24, 2011 6:48 pm

В случая става въпрос за RS Totem :crazy:
Аватар
VOLATGE

Мнениеот royalracing » Нед Юли 24, 2011 6:54 pm

Редактирай го още един път ако искаш добре,че не си пише ..Какво значение има модела на вилката?Последствията са еднакви
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот bocky » Нед Юли 24, 2011 6:59 pm

А и се пише усукан :D
По темата - мисля че има по-голяма ветоятност да счупиш ботушите отколкото стержена...
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот VOLATGE » Нед Юли 24, 2011 7:07 pm

Още един въпрос. Как може да се познае дали е усукана или не? Има ли някаква разликав работата на вилката?
Аватар
VOLATGE

Мнениеот bocky » Нед Юли 24, 2011 7:11 pm

Като погледнеш отстрани ботушите, и единия не се скрива зад другия, а стой под различен ъгъл, означава че вилката е усукана доста добре и не трябва да я взимаш :D
Аватар
bocky

Мнениеот royalracing » Нед Юли 24, 2011 8:31 pm

Хода на лостчето на задната ми спирачка е около 1.5см,накладките са на около поне 50%,има си дот,но като я натисна блокира задната моментално,а аз искам да може да намалям без да контря,но нямам такава възможност..На мен не ми пречи,но на Драгалевци напълних вилката на Евгени с прах и му се вдърви дурото и ми е някак гузно да правя всичко в прах зад мен макар и да ми доставя удоволствие :D ,ако има значение лоста е Шимано Деоре Бр595 и има модулация само на какво разстояние да е от грипа нищо повече..
П.П:Имам чуството,че спирачната сила си е достатъчна,а не прекалена просто до сега съм бил с механика отзад и не съм свикнал,а Евгени преувеличава :peace:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот Evgeni » Нед Юли 24, 2011 8:37 pm

Отиди при Пацо да ти отлее малко дот за повече ход на лоста. :agree:
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот bocky » Нед Юли 24, 2011 8:38 pm

1-ви варянт (както ти каза) да не си свикнал с лесното натискане на хидравликата.
2-ри варянт да имаш повече дот и съответно по-малко разстояние между накладките и диска :peace:

едит: да :D
Аватар
bocky

Мнениеот royalracing » Нед Юли 24, 2011 8:43 pm

Между накладките и диска си има разстояние около 2мм,което смятам,че е добре,а ако трябва да излея Дот дали ще се справя сам? Малко съм капризче и мразя да карам с меко лостче-имам чувството,че ще пропадне и няма да спра затова обичам да има 1-2см ход,но явно няма как да има такъв ход и да не блокира така че ще явно ще карам така .
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот Evgeni » Нед Юли 24, 2011 8:56 pm

royalracing написа:Между накладките и диска си има разстояние около 2мм,което смятам,че е добре,а ако трябва да излея Дот дали ще се справя сам? Малко съм капризче и мразя да карам с меко лостче-имам чувството,че ще пропадне и няма да спра затова обичам да има 1-2см ход,но явно няма как да има такъв ход и да не блокира така че ще явно ще карам така .

Едва 1мм общо има...за к'ви 2 говориш...ако бяха по 2мм както казваш, тогава лоста щеше да ти отива почти до грипа на "най-приближена" настройка.
Последна промяна Evgeni на Нед Юли 24, 2011 9:04 pm, променена общо 1 път
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот royalracing » Нед Юли 24, 2011 9:02 pm

Викам да се успокоиш и да си гледаш своите спирачки,а не на мен да ми даваш акъл,не си се докосвал до хидравлика,не си имал и не знаеш много за тях а ми обясняваш да изливаш дот и т.н... Ще те помоля съвсем учтиво да не взимаш участие в зададените въпроси от мен в които нямаш понятие!Тук не е като при механиките ;) .
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла