Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот krisko_pinkbike » Нед Юни 09, 2013 5:09 pm

Предложете сервиз за iphone много ми е спешно! Ако има сервизи в квартали като Младост Надежда или Люлин-не ме устройват. :)) Ще бъда безкрайно благодарен!
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Мнениеот iFkata » Нед Юни 09, 2013 8:43 pm

Ще има ли проблем, ако комбинирам спирачка Shimano Deore BR-M596 предна и задна с ротор Formula Hardware Oro 200 mm
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот blabla-dh » Вто Юни 11, 2013 5:13 pm

Как се сменя вилка?
Изображение
blabla-dh

Рейтинг: 1178

Мнениеот cvb » Вто Юни 11, 2013 5:31 pm

Щ0?
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот MIKEY MOUSE » Чет Юни 13, 2013 8:12 am

Попитах / в един по-престижен раздел/ , от къде мога да си намеря/закупя/ дълги нипли. Отговор не получих , получих минуси/ не е за първи път/. Сега питам отново - търся дълги нипли, от къде да ги намеря? :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот kaliopo » Чет Юни 13, 2013 8:31 am

Ами аз ти видях предното питане, ама нещо не ми се стори сериозно. Колко искаш да са дълги тия нипли? Ако става дума за "нормални" нипли, отваряш първия голям магазин, за който се сетиш. Цъкаш, там където пише nipples и още първото предложение e Ø 2.0 и има варианти 12, 14 и 16мм. Ако 16мм са достатъчно дълги, купуваш. Ако ти трябва нещо по-дълго, започваш да мислиш, дали не си объркал нещо в подбора на спици и шина.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот PRobably » Чет Юни 13, 2013 11:12 am

К'во става с чичко did,не съм чел хапливи коментари скоро. :D
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот did » Чет Юни 13, 2013 11:58 am

Пиша двойки на стоденски изпити (което ми е работата) и нямам време за незаплатено заяждане. :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот MIKEY MOUSE » Чет Юни 13, 2013 6:53 pm

kaliopo написа:Ами аз ти видях предното питане, ама нещо не ми се стори сериозно. Колко искаш да са дълги тия нипли? Ако става дума за "нормални" нипли, отваряш първия голям магазин, за който се сетиш. Цъкаш, там където пише nipples и още първото предложение e Ø 2.0 и има варианти 12, 14 и 16мм. Ако 16мм са достатъчно дълги, купуваш. Ако ти трябва нещо по-дълго, започваш да мислиш, дали не си объркал нещо в подбора на спици и шина.

А ми първото ти предложение отпада, а и не само то- от твоята система. Да си поръчам от Швейцария 100 нипли по 1,20 лв бройката - меко казано е неразумно. За Швейцария цената може да е нормална... С една дума - търся 80-100 броя нипли -16 мм, които да закупя от България на нормална цена. :wavey:

Аватар
MIKEY MOUSE

Мнениеот PRobably » Чет Юни 13, 2013 8:03 pm

did написа:Пиша двойки на стоденски изпити (което ми е работата) и нямам време за незаплатено заяждане. :D

На стОденти викаш.То и аз съм от тая година,кажи в кой университет си,да знам да бягам. :D
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот exiteyes » Чет Юни 13, 2013 8:22 pm

PRobably написа:
did написа:Пиша двойки на стоденски изпити (което ми е работата) и нямам време за незаплатено заяждане. :D

На стОденти викаш.То и аз съм от тая година,кажи в кой университет си,да знам да бягам. :D

Ако си в Пловдив в близост до река Марица.. оглеждай се, дебне отвсякъде. :evil:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот kaliopo » Чет Юни 13, 2013 9:39 pm

MIKEY MOUSE написа: С една дума - търся 80-100 броя нипли -16 мм, които да закупя от България на нормална цена. :wavey:

Ако беше написал това още първия път, можеше да получиш доста по-добри от моя отговор. За съжаление не знам, къде в България можеш да намериш нещо подобно. С риск да те отегча до крайност, ти предлагам още един линк - ЦЪК. Магазина е немски, не швейцарски. Ниплите са качествени и цената им е 10 стотинки за брой. Желания от теб размер 16мм е наличен. Само доставката от 9 Евро разваля идилията, ама това го измисли ти. Намери познат да поръчате заедно, ползвай евтин нашенски куриер, или просто поръчай, нещо което скоро възнамеряваш да купиш, а там е много по-евтино отколкото в България (а такива неща в този и други магазини има много). Варианти има, не знам, кой е твоя :wavey:
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот did » Пет Юни 14, 2013 7:33 am

PRobably написа:

Намерил си ми само едната правописна грешка в тази дума и нищо не си схванал от иронията в поста ми. :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PRobably » Пет Юни 14, 2013 9:53 am

did написа:
PRobably написа:

Намерил си ми само едната правописна грешка в тази дума и нищо не си схванал от иронията в поста ми. :beer:

Е сега ще се обиждаме ли ? :D Всичко си схванах,пък и грешките са 2,ти не си схванал иронията в моя. :lol:
Аватар
PRobably

Мнениеот Stoks1 » Пет Юни 14, 2013 1:08 pm

PRobably написа:...кажи в кой университет си,да знам да бягам. :D

УХТ Пловдив :)
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот Antares » Пон Юни 17, 2013 3:34 pm

Някой да препоръча електротехник в Младост?

Че имам една прахосмукачка, дето ѝ трябва лекар.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот exiteyes » Пон Юни 17, 2013 5:08 pm

Antares написа:Някой да препоръча електротехник в Младост?

Че имам една прахосмукачка, дето ѝ трябва лекар.

Вероятно всяко ел. техническо предприятие, което се занимава с ремонт на сешоари, бойлери, хладилници, климатици, би ти отремонтирало прахосмукачка. Съдейки по това, че аз ходя на практика в такава фирма в момента, най-честите проблеми при тях в зависимост от това каква е диагнозата са изгорял ел. двигател или прекъснат ключ'копче on/off. Като при диагноза №1 само при гаранционни условия има файда от ремонт.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот Antares » Пон Юни 17, 2013 10:51 pm

Оф, ами май ще го нося в Пловдив на баща ми, ако може да я реставрира, да я ползват, а аз ще мисля за друг вариант...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот X_NRG » Вто Юни 18, 2013 9:53 am

Има два вида прахосмукачки...
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Stoks1 » Вто Юни 18, 2013 10:25 am

X_NRG написа:Има два вида прахосмукачки...

Всички са на един принцип електродвигател с подробности....
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот Antares » Вто Юни 18, 2013 10:53 am

АХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА

Миро, бастун!!!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 18, 2013 5:51 pm

Работещи и неработещи.
На Anatres е от втория вид. :evil:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот MIKEY MOUSE » Сря Юни 19, 2013 7:37 am

Оф, ами май ще го нося в Пловдив на баща ми, ако може да я реставрира, да я ползват, а аз ще мисля за друг вариант..

...ами пробвай с духане!/ Щом не става със смучене/ :wavey: .

ПП Съветът е напълно безплатен. Ние от провинцията не сме чак толкова изкористени като столичани.

Аватар
MIKEY MOUSE

Мнениеот aveei » Чет Юни 20, 2013 7:46 pm

Може ли да се лагерова drag the bomb 2008?
aveei

Рейтинг: 1200

Мнениеот MIKEY MOUSE » Нед Юни 23, 2013 6:51 am

Тия чертички ,дето се движат в кръгчето пред темата с някакъв алгоритъм ли се задвижват / и какъв е/ или МОДЕРАТОРЪТ натиска копчето и ги пуска и спира? А? Благодаря! :wavey:

Аватар
MIKEY MOUSE

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 23, 2013 4:29 pm

какви чертички, какви кръгчета са те прихванали?!? :boggled: :boggled: :boggled:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Hell_Man » Нед Юни 23, 2013 4:38 pm

Ozzie написа:какви чертички, какви кръгчета са те прихванали?!? :boggled: :boggled: :boggled:

Има предвид статуквото на конкретната тема - дали е заключена, дали се коментира, дали е остаряваща, etc.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот marsa » Нед Юни 23, 2013 5:18 pm

MIKEY MOUSE написа:Тия чертички ,дето се движат в кръгчето пред темата с някакъв алгоритъм ли се задвижват / и какъв е/ или МОДЕРАТОРЪТ натиска копчето и ги пуска и спира? А? Благодаря! :wavey:
Предварително записани са. Истината е, че това са рекламни съобщения, които текат и ни промиват мозъците (основно за прах за пране и лекарства за хемороиди и простата), но не се притеснявай - кодирани са с морзов код, така че засягат само високоинтелигентни клетници. Приеми го като 25-ят кадър и се постарай тази част на екрана да не попада в периферното ти зрение за всеки случай, че кой знае...
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот uBaH » Пон Юни 24, 2013 3:17 pm

Колеги, имам следния, тъп въпрос:
Има ли смисъл, от гледна точка на КПД*, на рамка и вилка за 26" колела, да се поставят 28" такива?

*Или каквото друго се сетите :)

Приемете, че както вилката, така и рамката, чисто физически ще "съберат" 28" колела. Спирачките и проблемите с тях са ясни ;)

Изображение
Аватар
uBaH

Мнениеот Wheeler » Пон Юни 24, 2013 3:28 pm

Wheeler написа:
marsa написа:
Wheeler написа:Задължително ли е да се използва специалния пин за свързване при монтаж/демонтаж на верига Shimano ? По конкретно, става въпрос за верига CN-HG50, която ще се ползва на седем скорости и човека, който ще кара колелото едва ли ще го тормози много. Трябва да махна веригата, нямам този пин под ръка и мисля да не избутам докрай пина, там където ще чупя веригата и след това я свържа обратно.
Отвориш ли веригата и сложи разглобяемо звено (quick link) задължително. Темата я дискутирахме подробно другаде, накратко ще ти покажа само тези картинки:

Изображение Изображение Изображение

Просто верига с такъв пин може да се отвори буквално на първият оборот на веригата. Мисля, че не е труден избор да дадеш 1-2лв за звено.

Благодаря за снимките, наистина разясняват доста. Не споря, че не е добра пракика и въпросът не финансов, а просто нямах необходимия пин/звено под ръка и нямаше как да си го набавя бързо. Но все пак посочената от теб верига е друга и е за 9 скорости, а пиновете на тази тази, за която ставаше въпрос, изглеждат по друг начин - обикновен цилиндър. Поне с просто око не се забелязва този проблем от снимките. Тъй като вече я прекъснах и свързах обратно със стария пин, вече няма какво да се направи (със сигурност няма да тръгна да търся къде е мястото на прекъсването). Най-вероятно трябва да се смени изцяло с нова, но за сега ще я оставя така. Колелото е сравнително старо нискобюджетно и ще се ползва основно в града. Сигурен съм, че и да се скъса веригата, няма да е в планината.
:beer:

Въпросната верига се скъса доста бързо. Вярно е, че може би и аз не съм пипал особено кадърно, но явно и има защо да се препоръчва използването на специален пин. Поне сега знам да не го правя това отново, освен ако не е в полеви условия и няма друг начин.
Wheeler

Рейтинг: 1365

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла