Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот blabla-dh » Пет Юли 19, 2013 6:19 pm

Кое е рамото на задния дерайльор?
Изображение
blabla-dh

Рейтинг: 1178

Мнениеот iFkata » Пет Юли 19, 2013 7:39 pm

Изображение
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот aveei » Съб Юли 20, 2013 8:54 am

Как се връща чупка?
aveei

Рейтинг: 1200

Мнениеот boroborovski » Съб Юли 20, 2013 4:49 pm

Здравейте днес покарах малко на витоша и може би когато паднах се е случило това ...
http://prikachi.com/images/882/6352882o.jpg
ето го и въпроса ще може ли да се смени само проблемната спица и ще трябва ли да се центрова след това .
Карам ц1 и пак съм по бърз :P
boroborovski

Рейтинг: 897

Мнениеот VOLATGE » Съб Юли 20, 2013 4:50 pm

Да ще може да се смени и ще трябва да се центрова.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот did » Съб Юли 20, 2013 5:27 pm

boroborovski написа:Здравейте днес покарах малко на витоша и може би когато паднах се е случило това ...
http://prikachi.com/images/882/6352882o.jpg
ето го и въпроса ще може ли да се смени само проблемната спица и ще трябва ли да се центрова след това .

Как не се научихте да снимате с тия телефони бе? Тури една лампа, фокусирай...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот boroborovski » Съб Юли 20, 2013 6:12 pm

вижда се :P
boroborovski

Мнениеот Hell_Man » Вто Юли 23, 2013 9:44 am

Един много тъп:
Защо хора с MTB-та, ориентирани предимно към градско каране и разни равни черни пътечки из парковете, поставят задна дискова?
Ако не се лъжа, около 70% от спирачната сила го отнася предната спирачка и там има смисъл да е диск. Като сложиш диск и на задната спирачка - какво печелиш? По-добър контрол на забавянето на скоростта? В крайна сметка, като блокира задното колело, то просто започва да се носи по асфалта и да се търка - няма сцеплението на грайфера, който да задере и да те спре, просто влачиш, а в асфалтовите условия да занасяш задница, за да обереш завой си е... безсмислено?! А при по-ниски скорости V-brake с центрована капла и читави накладки си е... надежден, колкото и голям баир да спускаш.
На кого му се е налагало да се справя със замръзнали накладки при зимно спускане в градски терен? На мен лично веднъж за много години...
Греша ли с предположението, че смисълът малко се губи? Или просто има нещо, което ми убягва?
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот рада » Вто Юли 23, 2013 10:35 am

Това ме подсеща за друг подобен въпрос - защо се кара по асфалта с "рошави" гуми? Възможни отговори са следните: 1. обичаме да ни е трудно, 2. обичаме жужащи звуци, 3. кефи ни да си търкаме специалните за катерене гуми. :rofl: ами същото е със спирачките - за какво са хидравличните за в града по алеите?!
рада

Рейтинг: 1244

Мнениеот XaCkBuTukC » Вто Юли 23, 2013 10:39 am

Hell_Man написа:Един много тъп:
Защо хора с MTB-та, ориентирани предимно към градско каране и разни равни черни пътечки из парковете, поставят задна дискова?
Ако не се лъжа, около 70% от спирачната сила го отнася предната спирачка и там има смисъл да е диск. Като сложиш диск и на задната спирачка - какво печелиш? По-добър контрол на забавянето на скоростта? В крайна сметка, като блокира задното колело, то просто започва да се носи по асфалта и да се търка - няма сцеплението на грайфера, който да задере и да те спре, просто влачиш, а в асфалтовите условия да занасяш задница, за да обереш завой си е... безсмислено?! А при по-ниски скорости V-brake с центрована капла и читави накладки си е... надежден, колкото и голям баир да спускаш.
На кого му се е налагало да се справя със замръзнали накладки при зимно спускане в градски терен? На мен лично веднъж за много години...
Греша ли с предположението, че смисълът малко се губи? Или просто има нещо, което ми убягва?

ГЪЗАРИЯ реално за тези условия ти върши работа и ви-брейк :) но.. друго си е да караш колело с дискови ;)
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот mariko » Вто Юли 23, 2013 12:34 pm

А защо се появяват въпроси от типа "Търся си колело за градско каране и се колебая между тези и тези модели ... , защото не знам кой от тях ще е по-задрав и ще издържи скок от бордюр".
Има ли наистина колело, което да не може да издържи градско каране?
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот PtD » Вто Юли 23, 2013 3:14 pm

Защото дисковата спирачка има и други предимства, освен по-добрата спирачна сила ;)

рада написа:Това ме подсеща за друг подобен въпрос - защо се кара по асфалта с "рошави" гуми? Възможни отговори са следните: 1. обичаме да ни е трудно, 2. обичаме жужащи звуци, 3. кефи ни да си търкаме специалните за катерене гуми. :rofl: ами същото е със спирачките - за какво са хидравличните за в града по алеите?!

4. Защото ни мързи да си сменяме гумите през няколко дни?

П.П. не бях виждал "специални гуми за катерене", ще ме упътиш ли къде продават? Благодаря предварително!
П.П.П. "за какво са хидравличните за в града по алеите?" - за да спират.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Hell_Man » Вто Юли 23, 2013 4:08 pm

PtD написа:

Защото дисковата спирачка има и други предимства, освен по-добрата спирачна сила ;)

Може ли предимства? Замислям се от много време да сложа диск отзад, но не мисля, че ми трябва. И все пак ми е интересно?
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

Hell_Man

Мнениеот Esoteric » Вто Юли 23, 2013 4:56 pm

по тази логика - защо изобщо ти е задна спирачка?
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот Hell_Man » Вто Юли 23, 2013 5:14 pm

Esoteric написа:по тази логика - защо изобщо ти е задна спирачка?

:evil: и до там ще стигнем!

Hell_Man

Мнениеот aveei » Вто Юли 23, 2013 7:19 pm

Защо пе***а има тен?
aveei

Мнениеот marsa » Вто Юли 23, 2013 7:22 pm

Ти прозрачен ли го искаш :popcorn:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот aveei » Вто Юли 23, 2013 7:49 pm

marsa написа:Ти прозрачен ли го искаш :popcorn:

Не.Чудя се как така има тен като не съм се пекал на слънце без бански
aveei

Мнениеот VOLATGE » Вто Юли 23, 2013 8:43 pm

UV или там каквито са лъчи преминават през дрехите, които в случая са бански, ако наистина те интересува. :D
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот bdz43r » Вто Юли 23, 2013 8:46 pm

По тази логика никой не трябва да има разлика.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Hell_Man » Вто Юли 23, 2013 9:08 pm

aveei написа:Защо пе***а има тен?

Ето защо.

Hell_Man

Мнениеот XaCkBuTukC » Вто Юли 23, 2013 10:34 pm

PtD написа:

рада написа:Това ме подсеща за друг подобен въпрос - защо се кара по асфалта с "рошави" гуми? Възможни отговори са следните: 1. обичаме да ни е трудно, 2. обичаме жужащи звуци, 3. кефи ни да си търкаме специалните за катерене гуми. :rofl: ами същото е със спирачките - за какво са хидравличните за в града по алеите?!

4. Защото ни мързи да си сменяме гумите през няколко дни?

П.П. не бях виждал "специални гуми за катерене", ще ме упътиш ли къде продават? Благодаря предварително!
П.П.П. "за какво са хидравличните за в града по алеите?" - за да спират.

Швалбе Mud Marry :D това са гумите за катерене ! няма да ти хлъзне или да превърти никога :D :D за предпочитане е отпред да си с нещо 2.1 може и 1.96 :D няма значение марката щото е за катерене и предната и без това не и трябва много много сцепление :D
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот PtD » Сря Юли 24, 2013 6:08 am

Hell_Man написа:Може ли предимства? Замислям се от много време да сложа диск отзад, но не мисля, че ми трябва. И все пак ми е интересно?

Много пъти сме обсъждали. Ама ето резюме:
1. Спира независимо от условията - мокро, сухо, сняг, студено, топло - тя работи.
2. Спира независимо дали си нагазил в кал и каплата ти е омазана, или не.
3. Накладките за диск са много по-дълготрайни, отколкото накладките за V-brake.
4. Спира независимо дали ти е крива каплата или не.
5. (За хидравликите) - няма жило да се разтяга, съответно усещането е по-директно, дозирането на силата е по-добро.
6. Регулират се елементарно, за разлика от V-brake-овете, които непрекъснато трябва да бъдат ръчкани наляво-надясно.
7. Не се налага да ги разкачаш, за да си вадиш колелото за ремонт.

Сигурно има и още, ама на първо четене мисля, че стига. (Пропускайки за спирачната сила).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот boroborovski » Чет Юли 25, 2013 2:52 pm

Здравейте наскоро имах проблем с резбата на един от болтовете на спирачката (на ботушите )направиха ми нова резба с течен метал и казаха че се е получило успешно .В момента съм с хидравлика shimano br m 445 та въпроса ми е ако сложа code 5 ? еlixir 5 ? дали ще имам проблеми с ушите и дали ще се натоварват повече .
boroborovski

Мнениеот boriss13 » Чет Юли 25, 2013 2:54 pm

Натоварването не зависи от спирачката, а от размера на диска.(до голяма степен)
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот zafirovp » Чет Юли 25, 2013 5:10 pm

Някой знае ли тази година по коя програма дават СК по спускане? Мъчих се да гледам състезанията онлайн, ама много забива. Други години помня, че беше по Евроспорт 2, ама сега нещо не ги предават. Някакви идей?
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот boroborovski » Чет Юли 25, 2013 6:43 pm

boriss13 написа:Натоварването не зависи от спирачката, а от размера на диска.(до голяма степен)

Според мен зависи и от двете все пак но дали ще имам проблем ако карам code 5 с 203 мм на duro fr.
boroborovski

Мнениеот mopper » Чет Юли 25, 2013 11:08 pm

Какви пари долу-горе е лапа Funn Rippa втора ръка?
PRobably написа:..Яко се мрънка,че твърдак с 203 ход било боза,ама имам чувството,че народа не схваща,че т'ва се прави от немане на пари,а не щото е много яко...
Аватар
mopper

Рейтинг: 1256

Мнениеот boriss13 » Пет Юли 26, 2013 10:09 am

Някой, който вдява от климатици може ли да ме светне, дали има нещо по-специфично при ДЕМОНТАЖ, защото онези от фирмата ми искат 60 лева, с които е по-добре да почерпя, вместо да им ги давам. :D
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 26, 2013 11:37 am

Сигурно ще трябва да се източи фреона. Най- вероятно за това ще ти вземат пари, освен за разкарването и гайкаджийската работа. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла