Отварям една интересна според мен тема, за такива ентусиасти като мен, които или по свое желание или инициатива решават да изминат голямо разстояние с любимото си возило. Темата не засяга прояви в състезания, участия в бревети и други подобни.
Ето например аз преди няколко дни бях в Стара Загора, където стоях два дена и после трябваше да ходя до Казанлък и за тази цел използвах колелото.
От Стара Загора до Казанлък разстоянието с велосипед се изминава за около 1 час (36 километра). После трябваше да се върна Стара Загора, обаче в Казанлък се забавих доста и на връщане карах по тъмно. Голямо предизвикателство! Който го е изминавал този път, знае колко е натоварен и денем и нощем. Обаче на връщане беше върхът. Часът беше около 20:00. Тъмно. Две мигащи фарчета и червена светлина. Единственият естествен спътник, който особено ми помогна тогава беше луната.
Сега ми предстои ново предизвикателство, което смятам че ще бъде изпълнено с интересни приключения. След няколко дни ще ходя в Стара Загора, изминавайки с колелото разстоянието от Бургас до Стара Загора по маршрут "Бургас-Средец-Ямбол-Сливен-Николаево-с.Ягода-Стара Згора". Към това добавям и малко багажец в раницата плюс ремаркето също натоварено с багаж. Не знам защо, обичам такива предизвикателства.
А вие имали ли сте подобни велосипедни приключения?