Задават се сериозни промени в МТБ-БГ

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Задават се сериозни промени в МТБ-БГ

Мнениеот Admin » Нед Апр 01, 2012 11:02 am

Уважаеми потребители и приятели,
Всъщност се обръщам най-вече към вторите, и то не толкова към личните ми приятели, колкото към хората, за които МТБ-БГ като сайт и форум са нещо важно, тъй като в следващите години развитието му все повече ще зависи от вас.
Тази нощ бе доста вълнуваща и безсънна за мен, защото около 03:00 ч през нощта най-сетне постигнах един дълго чакан успех в едно ново поприще, на което се подвизавам от почти две години. Много от приятелите ми знаят за това мое ново хоби и увлечение, макар че като цяло не съм го афиширал, затова ако ви дойде като гръм от ясно небе, не се учудвайте и не се сърдете - умишлено съм си траел. Сега обаче е време да го споделя, защото след снощи доста неща ще се променят, надявам се.
А какво е станало снощи? Ето това:
Изображение
Ако някой от вас е играл онлайн покер, бързо ще загрее, а ако не, казано най-просто, вчера най-сетне спечелих една приятна сума пари, завършвайки на второ място в един голям турнир с над 1000 участници и приличен награден фонд. През изминалите две години, откакто се запалих по това ново хоби, което за някои е порок, за други загуба на време, за трети развлечение, а за четвърти източник на доходи, аз се стремях да съм именно сред четвъртите. Уви, досега имах само няколко по-малки печалби от по няколкостотин долара и като цяло играта ми беше нестабилна, но тази зима отделих доста време за усъвършенстване на играта си и за моя радост вече има и резултат от тези усилия.
Вероятно се питате с какво всичко това ще засегне сайта и форума? Следващите редове вероятно няма да ви харесат, но те са част от план, който съставих още от самото начало, когато започнах да играя покер, а именно - в момента, в който натрупам достатъчно голяма сума, за да мога с редовна игра по 4-5 часа дневно да се издържам, това да стане основната ми "работа", а сайтът и форумът да ми станат отново хоби, както в доброто старо време. Зная, че на пръв поглед звучи абсолютно лекомислено и безотговорно, но хората, които ме познават добре знаят, че не съм чак такъв авантюрист. Освен това, независимо от всякакви печалби и други източници на доходи, МТБ-БГ си остава нещото, с което имам повод да се гордея и което е от голяма важност за мен.
От друга страна обаче всеки има нужда от доходи, за да живее прилично и засега новото ми занимание дава много по-големи възможности за бързото им повишаване, така че независимо от мнението на хората за него, смятам да му отделя повече време. Което пък налага в следващата година да преструктурирам сайта така, че съществуването и развитието му да стане независимо от моята особа и да включи и други хора, тъй като занапред няма да мога да му отделям средно по 8-10 часа на ден, както е било досега.
Казано най-кратко и концептуално, идеята ми е да създам фондация, чиято роля ще е да управлява и развива сайта и форума занапред. В управлението на тази фондация ще поканя няколко души, които през изминалите 10 години са ми помагали най-много в развитието на сайта и все още са активни в карането, както и двама-трима от най-активните членове на форума, които макар да не са били толкова активно ангажирани с прякото развитие на МТБ-БГ, очевидно са ангажирани с развитието на планинското колоездене. Всички имена, на които съм се спрял, са на хора с богат житейски опит, доказали се като мислене и действия, и те ще бъдат основата и на една по-голяма структура, наречена Обществен съвет на МТБ-БГ. Споменатите хора, освен в управителния съвет на фондацията ще бъдат и несменяеми членове на този съвет. Освен тях, в него ще има и други хора, които самият съвет ще избира да присъедини към себе си. Макар и да не са несменяеми, те ще имат достатъчно права, така че да се включат активно в развитието на сайта. Такива хора ще са много от активните и дейни членове на различни официални или неофициални клубове, т.е. такива, за които планинското колоездене и сайтът са важни и искат да работят за тяхното добруване.
Чрез всичко това се надявам, че сайтът ще може все по-уверено да се нарича общ и да върви в посока, която вече няма да е избрана само от мен, а от много повече хора. Няма сега да навлизам в излишни детайли, но като цяло очаквам с подобен подход много повече хора да бъдат въвлечени както в създаването на съдържание, така и в неговото подреждане, в техническото и софтуерно развитие на МТБ-БГ. Всеки ще може да помага и с малки дарения, като дори ще може да избира в каква насока предпочита да бъдат използвани те - например дали да е за хонорари на автори, дали да е за техническо усъвършенстване и т.н. Вярвам, че когато много хора обединят усилията си, нещата могат да се променят драстично към по-добро...
Разбира се, винаги съществува риск така начертаните ми идеи да не се сбъднат. Например, много от хората, които мисля да поканя във фондацията/Обществения съвет може да решат, че нямат време и/или желание да поемат такива задачи. В такъв случай МТБ-БГ, разбира се, ще продължи да съществува, но ще го развивам дотолкова, доколкото мога в свободното си време, т.е. като хоби... като се замисля, първите 3-4 години той се развиваше точно така, тъй че не виждам нищо пагубно и в такъв вариант.
Всичко описано дотук няма да стане изведнъж, а плавно и постепенно. В крайна сметка сезонът тепърва започва и аз съм поел доста ангажименти и съм планирал доста неща, по които ще си работя, но като цяло е добре да се подготвите за това, че след 1-2 години, надявам се, МТБ-БГ ще бъде нещо съвсем различно от "моя собственост" и ще го развиваме заедно към все по-добро.
Ха, сега виждам, че докато напиша това, навън и сняг е завалял... днешният ден наистина е необикновен. :D :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Задават се сериозни промени в МТБ-БГ

Мнениеот PtD » Нед Апр 01, 2012 11:50 am

В такъв случай моля да се приеме оставката ми като модератор в този форум. Също така предварително си правя отвод като член на управата (в случай, че бъда предложен). Личните ми убеждения не позволяват каквото и да е общуване с хора, занимаващи се с комар - игра, творение на дявола. Смятам, че промените - особено управлението от "комисия" - ще доведат до рязко падане на качеството на информацията и комуникацията в сайта и форума.

Пожелавам успех с промените, макар и да съм лично дълбоко огорчен. :V:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Нед Апр 01, 2012 11:53 am

Admin написа:Казано най-кратко и концептуално, идеята ми е да създам фондация, чиято роля ще е да управлява и развива сайта и форума занапред. В управлението на тази фондация ще поканя няколко души, които през изминалите 10 години са ми помагали най-много в развитието на сайта и все още са активни в карането, както и двама-трима от най-активните членове на форума, които макар да не са били толкова активно ангажирани с прякото развитие на МТБ-БГ, очевидно са ангажирани с развитието на планинското колоездене. Всички имена, на които съм се спрял, са на хора с богат житейски опит, доказали се като мислене и действия, и те ще бъдат основата и на една по-голяма структура, наречена Обществен съвет на МТБ-БГ. Споменатите хора, освен в управителния съвет на фондацията ще бъдат и несменяеми членове на този съвет.

Любо, поздравления за смелостта, най-накрая да го напишеш публично! Благодаря за доверието! :agree:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TheAnimal » Нед Апр 01, 2012 11:55 am

Екстра, едно сърдито старче по-малко :beer:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Admin » Нед Апр 01, 2012 12:04 pm

Хмм, Марто, много ме изненадва позицията ти :( и се надявам, че ще я преосмислиш. В последните няколко месеца, откакто знаеш, че играя, нищо не си ми споменал за това, че не искаш да общуваме... Пък и както казах, целта ми е постепенно да отделя сайта от "самодържието", така че всъщност моите бъдещи планове и занимания нямат нищо общо със самия сайт, освен че ми се ще да настъпят споменатите промени. И да, мислех да те поканя в управителния съвет на фондацията, та наистина се надявам да си промениш мнението. Разбирам, че не ти харесва заниманието ми, аз също не го изтъквам като повод за гордост, но пък ако мога да живея от него, защо не? Даже може да се окаже, че за МТБ-БГ това ще е за добро.

@did
И аз благодаря за разбирането. Вярвам, че всичко това ще е за добро, с общи усилия можем много да направим. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот xcII » Нед Апр 01, 2012 12:06 pm

Мислех си че това е 1-априлска шега, ама май не е.. Ами успех с новия професионален план.. Като потребител се надявам да не пострада качеството на съдържанието The MTB медиата в България от това решение..
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Alpina » Нед Апр 01, 2012 12:08 pm

Според мен трябва следващите 3 месеца да ги прекараш само в игра, че с новия закон за хазарта (който беше публикуван в ДВ в петък) не се знае знае ли се...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Апр 01, 2012 12:10 pm

Успех и късмет в новото начинание. С твоята дейност досега направи незаменим принос в укрепването на основите на един от най-завлядяващите световни спортове в малката китна РБ. Следата, която прокара, а и несъмнено ще продължиш да задълбочаваш, ще дава не само на нашите съвременници, но и на идните поколения правилна визия за нашата обща страст. Било е, е и ще бъде. Всичко най-хубаво.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Admin » Нед Апр 01, 2012 12:18 pm

Е, аз няма да спирам да се занимавам със сайта, напротив. Но тъй като, надявам се, доходите ми вече няма да идват от него, ще го преструктурирам така, че да може всички, които искаме да го развиваме, да го правим на равна основа.
Разбира се, нищо не е окончателно още, защото Alpina е посочил един сериозен проблем, който може би се задава, но ще видим... в България сме, ще се намери цаката и за него, ако изобщо стане реален проблем.
Но във всички случаи не ме отписвайте - най-много си обичам карането на колело, обичам също да пиша статии, дори и форума го обичам, ако и да ми образува нерви понякога, така че повечето от вас едва ли ще усетят голяма разлика, поне от моя страна. :beer:
Аватар
Admin

Мнениеот did » Нед Апр 01, 2012 12:21 pm

Admin написа:Alpina е посочил един сериозен проблем, който може би се задава, но ще видим...

Мисля, че с опита, който натрупахме покрай усилията ни за промяна на Закона за Горите, може спокойно да инициираме и промени в Закона за Хазарта.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MAN6 » Нед Апр 01, 2012 12:52 pm

Предлагам на Любо да прехвърли цялата по-нататъшна отговорност на axelmax... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот dob111 » Нед Апр 01, 2012 1:02 pm

Хмм, голям БигБрадър е Форума и честито за печалбата.
Доколкото разбрах, всичко си остава същото, само Любо си назначава по широк екип който да обезпечава развитието на медията.
Успех на новия творчески колектив! ;)
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Plamen_EM » Нед Апр 01, 2012 1:10 pm

Закс и Акселмакс! От други няма никаква нужда.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот sos » Нед Апр 01, 2012 1:39 pm

Любо, малко страна дата си избрал да го пуснеш това, ако ме разбираш :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот Alpina » Нед Апр 01, 2012 1:58 pm

@sos, разбира сигурно, но тези неща не питат кога да се случат... и на мен днес тялото ми избра да си направи много груба шега с мен и като обяснявам на хората около мен, всички си мислят че се шегувам, а това за съжаление не е така...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот LandShark » Нед Апр 01, 2012 1:59 pm

А може би нарочно точно днес е пуснал тази новина?!
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот did » Нед Апр 01, 2012 2:02 pm

Всъщност, няма шега. Имам обещание от Любо, че от днес PtD е уволнен, а аз и Alpina ставаме модератори.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот xcII » Нед Апр 01, 2012 2:13 pm

did написа:Всъщност, няма шега. Имам обещание от Любо, че от днес PtD е уволнен, а аз и Alpina ставаме модератори.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Времето днес е ужасно променливо, дано не настъпи Ледена епоха с ноовите промени :P

хахахаха... признавам, вързах се.. :clap:
Последна промяна xcII на Нед Апр 01, 2012 2:20 pm, променена общо 1 път
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот nicky bike » Нед Апр 01, 2012 2:18 pm

Честит първи сняг! :beer:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот sos » Нед Апр 01, 2012 2:19 pm

did написа:Всъщност, няма шега. Имам обещание от Любо, че от днес PtD е уволнен, а аз и Alpina ставаме модератори.

Честито и на двамата, най- после превзехте власта :rofl: И да черпите :beer: Аз и Мирка ще сме най– облагодетелствани :rofl:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот PtD » Нед Апр 01, 2012 2:28 pm

Промените са вече в ход. Успех на новите модератори. И здрави нерви желая, необходими са. :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Нед Апр 01, 2012 2:28 pm

nicky bike написа:Честит първи сняг! :beer:

Дали е само това?

Или да ти едитна мнението, за да видиш че няма шега?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Admin » Нед Апр 01, 2012 2:34 pm

Хмм, нещо много бързо взеха да се развиват нещата...
Вярно е, че did и Alpina вече са членове на модераторския екип, казвам им добре дошли и дано работата да им се стори по-лека! :agree: :beer:
За мое съжаление PtD наистина пожела да напусне тази позиция, и аз няма как насила да го държа на нея, но искрено се надявам, че ще промени решението си. В никакъв случай обаче не е "уволнен". :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Апр 01, 2012 2:35 pm

:offtopic: Какви времена само. Навяват спомени когато ми сменяха редакторите.
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот did » Нед Апр 01, 2012 2:36 pm

Тия хора още не са разбрали, че датата няма нищо общо, освен че днес дъщеря ми Елена навърши 5 години.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Нед Апр 01, 2012 2:37 pm

azsa-bachinito, ще останат спомени... и още нещо...

Ако си мислихте, че до сега е било диктатура - почаквайте да минат няколко дни и седмици :deal:

P.S. Колега, честито!!!

Поздрави,
Александър
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Апр 01, 2012 2:43 pm

:offtopic:
did написа:Тия хора още не са разбрали, че датата няма нищо общо, освен че днес дъщеря ми Елена навърши 5 години.

Честито Жива здрава.
Алпина няма да коментирам, щото е без значение. Само съм човек присъствал на подобен процес и имам едно на ум. (всъщност нямам, но дали трябва да имам? :dontknow: )

:offtopic: Ако някой иск да се заеме с един съществен въпрос, може да отговори на този, защото наистина съм притеснен --> viewtopic.php?f=3&t=65320&start=4590#p834419
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот mcphong » Нед Апр 01, 2012 2:51 pm

Следващите редове вероятно няма да ви харесат, но те са част от план, който съставих още от самото начало, когато започнах да играя покер, а именно - в момента, в който натрупам достатъчно голяма сума, за да мога с редовна игра по 4-5 часа дневно да се издържам, това да стане основната ми "работа"

:D

Факти:

1. Нормален и разумен човек, не би решил да разчита на покер за основен доход.
2. Още по-малко Admin-а на този форум, който ние знаем, че е над средното ниво разумен и нормален :)
3. Днес е 1ви април.
4. Nice try :D

Честит ден на шегата на всички.
Аватар
mcphong

Рейтинг: 1225

Мнениеот Alpina » Нед Апр 01, 2012 3:19 pm

mcphong написа:Факти:

1. Нормален и разумен човек, не би решил да разчита на покер за основен доход.

Би ли привел малко данни, в защита на тези "факти"?

Или това че ти си го казал, трябва да е достатъчно, за да бъде обявено за постулат?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот zafirovp » Нед Апр 01, 2012 3:23 pm

Admine поздравления за смелото решение. Преди време и аз доста се интересувах от покер, но за съжаление тази игра не ми се отдава много. Честито и на новите модератори. Ако случайно имате недостиг на кандидати за управлението на форума, драснете едно ЛС. :D
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Следваща

Назад към Бла - Бла