Чалга-еталон

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Чалга-еталон

Мнениеот axelmax » Вто Авг 03, 2010 11:17 pm

Една тема за хората,които им е писнало от чалга стила,които вече е еталон на младото поколение.
Липсата на толерантност и непредизвиканата агресия,често ме кара да се ядосвам и то доста време след дадена ситуация.Няма значение дали съм замесен в нея.Нещата не отиват на добре и хората като цяло са доста изнервени.
Последна промяна axelmax на Вто Авг 03, 2010 11:37 pm, променена общо 1 път
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Re: Чалга-еталон

Мнениеот azze » Вто Авг 03, 2010 11:28 pm

На всеки нормален човек му е писнало. :xx(: Тая чалга стана популярна сред младите,само защото всяко следващо поколение става все по-тъпо.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот marsa » Вто Авг 03, 2010 11:44 pm

Хората нямат пари. А и чалгата едно време си беше друга :smash:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот DTD » Вто Авг 03, 2010 11:53 pm

И аз не подкрепям чалгата, тва което виждате до поста е от чиста ЕБАВКА. Иначе си е така, интелигентен чалгар не съм виждал. :D Но като човек иска да поизпростее и да разпусне особено на маса, съгласете се, че не върви да пусне друго.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот PRobably » Сря Авг 04, 2010 12:10 am

:rofl: Какъв е смисъла от темата?Няма да забранят чалгата зареди вас нали знаете.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот despite » Сря Авг 04, 2010 1:39 am

axelmax написа:Една тема за хората,които им е писнало от чалга стила,които вече е еталон на младото поколение.
Липсата на толерантност и непредизвиканата агресия,често ме кара да се ядосвам и то доста време след дадена ситуация.Няма значение дали съм замесен в нея.Нещата не отиват на добре и хората като цяло са доста изнервени.

Не мога да повярвам, че още има хора които обвиняват стил в музиката за други по-големи проблеми. Да не говорим, че чалгата в момента не е каквато беше и е много близка до поп музиката в другите страни.

За другите хора чалгата е начин на развлечение както при теб е твоя любим стил. Не виждам каква е разликата освен може би, че се чувстваш по-различен поради факта, че не слушаш масово харесваната музика.

Също така чалгарите които познавам в общия случай са много по-толерантни към другите стилове музика и са в състояние да слушат почти всичко без ругаят тоя и оня, така че не можах да разбера този довод.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот axelmax » Сря Авг 04, 2010 2:51 am

чалгата е само симптом,не причина!Липсата на държавна стратегия и граждаско общество,родителки контрол,преноса на населението селата към градовете,ниска образованст............
Музиката води до доста промени в индивида(стил на обличане,начин на изразяване,поведение,мислене,цели в живота и дори постиганео им),не я поценявай.Мен поведението ме притеснява.
Казваш,че качесвото се вдигнало до поп музика.?Нормално е да се вдигне до нещо,тя беше на дъното.
Аватар
axelmax

Мнениеот PRobably » Сря Авг 04, 2010 4:01 am

Съжалявам,че го казвам на човек с поне 5 години по-голям от мен,но изказването ти е най-малкото смешно...Каква държавна статегия бе човек,за забранят чалгата,защото не се харесва на някой ли ? :rofl: Погледни лейди ГАГА или другите лайняни поп изпълнители,заслушай се в песните им да видиш те какво пеят...къде къде по-зле са от нашите чалгарки,но ги слуша цял свят.Незнам защо гледате на чалгарите като на най-долните хора в обществото,сещам се за доста по-долни от тях,но няма да говорим за това сега.С едно съм съгласен,че чалгата влияе до някаква степен на държанието на ''новите поколения'',но същото може да се каже и за другите стилове музика.Чалга по-скоро се слуша не защото се харесва и се предпочита пред другите стилове,а защото е ''готино''.Не съм чалгар,слушам чалга,но винаги има някаква причина. :D Това да седна и да си пусна Андреа или някоя друга цицореста мадама не се случва често.Такаче не ги говоря тези неща,просто защото искам да защитя другарите чалгари,а защото ми писна от глупави теми като тази и от тъпите изказвания на тоя и на оня!Не мислите ли,че преигравате вече?! @Azze теб съм те виждал в поне 3 теми да се оплакваш колко са зле тия чалгари и как така си позволяват да харесват нещо различно от това,което ти харесваш...
Не искам да се заяждам с никой,но не разбирам какво ще постигнете с тези теми и с набита идея в главата,че всеки който слуша чалга е долна отрепка...Нито ние ще спрем да я слушаме,нито вие ще спрете да ни плюете и да ни обеснявате колко е грешно това,без да се замисляте,че можеби грешката е във вас.
Едит: Сега като прочетох поста на @despite не знам защо се мъчих да обяснявам след като той го е казал перфектно.

despite написа:Също така чалгарите които познавам в общия случай са много по-толерантни към другите стилове музика и са в състояние да слушат почти всичко без ругаят тоя и оня, така че не можах да разбера този довод.

:agree: :agree: :agree:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот Antares » Сря Авг 04, 2010 7:23 am

DTD написа:И аз не подкрепям чалгата, тва което виждате до поста е от чиста ЕБАВКА. Иначе си е така, интелигентен чалгар не съм виждал. :D Но като човек иска да поизпростее и да разпусне особено на маса, съгласете се, че не върви да пусне друго.
Korpiklaani - Vodka
Korpiklaani - Beer Beer
Korpiklaani - Happy Little Boozer
Finntroll - Trollhammaren
...

В чалгата най-грозното е стилът на поведение, който се идолизира. Евтината курва, търсеща полуоблечена своя чичко-паричко, "бясно карай на червено, направи за мене нещо откачено" и мутрата, като модел на подражание...

Акселе, чалгата си е ОК. На всяка нация й трябват хора, които да носят касите с мляко във супермаркета, да карат автобусите, да метат улиците и да щъкат по строежите ;)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот LIL » Сря Авг 04, 2010 7:31 am

DTD написа:И аз не подкрепям чалгата, тва което виждате до поста е от чиста ЕБАВКА. Иначе си е така, интелигентен чалгар не съм виждал. :D Но като човек иска да поизпростее и да разпусне особено на маса, съгласете се, че не върви да пусне друго.

Извинявай ма не съм съгласен, това в червеното като го чуя иии.... :puke: Ако още не си го осъзнал ти си си ЧИСТ чалгар. Като съседчето ми отгоре и не малка част от младото поколение, започват купоните си с най модните за момента парчета минават през Deep Purple примерно:idea: и неизменно завършват с чалга. Значи първо слушат нещо, което не им харесва ма понеже е модно и нещо да не ги вземат за задръстени, минават през фаза ''не знам къде съм'' и слушат нещо което изобщо не разбират и накрая излиза истинската им същност щото са се ОТПУСНАЛИ и си пускат това което им иска душицата чалгарска. Чалгата е състояние на духа у нас не просто някакъв вид ''музика''.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот Alpina » Сря Авг 04, 2010 8:01 am

Са на комплексари ли ще се правите :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот airborneone » Сря Авг 04, 2010 8:07 am

DTD написа: Иначе си е така, интелигентен чалгар не съм виждал.

Въпреки, че и аз не слушам чалга не можеш да кажеш, че няма интелигентни чалгари.
Аз имам познат, който е на 22, говори свободно 5 езика, учи висше в чужбина и прави повече от 2к на месец.
Просто болшинството са глупаци, не всички...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот LIL » Сря Авг 04, 2010 8:07 am

Все още не съм срещал мангал, който да си пусне Моцарт, Бетовен, Ози Озбърн, ДИО, но изброените пък имат фенове сред лекари, професори, учители та до обикновени бачкатори...не знам защо така :dontknow:

И спокойно, народа все още не е изпростял повсеместно, който е бил на концерта на АЦ/ДЦ знае за какво говоря :8D: пък билетите май не струват колкото тези за азис, мара отварачката и тн звезди!
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот Alpina » Сря Авг 04, 2010 8:17 am

:crazy: :crazy: :crazy:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот taurus13 » Сря Авг 04, 2010 8:56 am

Да ме прощавате...ама то AC/DC една възвишена музика...просто друга масовка...много е лесно да се сложат няколко рок групи до Бетовен, ама така лесно могат да се сложат и няколко фолк такива до него. Т.нар. сериозна музука е доста по сложна от всякаква поп музика и се иска малко по развито музикално чувство, за да се асимилира. Именно поради този факт, тя далеч не е най-популярната в света.
Иначе е вярно, че колкото по-неразвит е мозъка на един човек, толкова по-проста е не само музиката, която слуша, ами и всчико с което се занимава. Виновни така или иначе са лидерите на едно общество. В БГ има интереси(международни, подкрепени от родно предателство за пари) да няма развито и образовано гражданско общество и резултата от всичко това ясно се вижда в последните 20 години...чалгата е само отблясък на повърхността...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот airborneone » Сря Авг 04, 2010 9:15 am

taurus13 написа: Виновни така или иначе са лидерите на едно общество

На нас все някой трява да ни е виновен, нали?
Защо веднъж някой не каза, че ни сме си виновни,
щото ако родителите са ти нормални, шансовете да се пръкнеш малоумен селянин, без никакъв респект към каквото и да е,
с единствената мислъл за бързо забогатяване
са малки.
п.п.
Ни си се докарахме до това дередже, сега трябва да си сърбаме попарата.
Само се надявам да не трябва да бродиме още 20 години през пустоща...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот axelmax » Сря Авг 04, 2010 10:06 am

PRobably написа:Съжалявам,че го казвам на човек с поне 5 години по-голям от мен,но изказването ти е най-малкото смешно...Каква държавна статегия бе човек,за забранят чалгата,защото не се харесва на някой ли ? :rofl: Погледни лейди ГАГА или другите лайняни поп изпълнители,заслушай се в песните им да видиш те какво пеят...къде къде по-зле са от нашите чалгарки,но ги слуша цял свят.Незнам защо гледате на чалгарите като на най-долните хора в обществото,сещам се за доста по-долни от тях,но няма да говорим за това сега.С едно съм съгласен,че чалгата влияе до някаква степен на държанието на ''новите поколения'',но същото може да се каже и за другите стилове музика.Чалга по-скоро се слуша не защото се харесва и се предпочита пред другите стилове,а защото е ''готино''.Не съм чалгар,слушам чалга,но винаги има някаква причина. :D Това да седна и да си пусна Андреа или някоя друга цицореста мадама не се случва често.Такаче не ги говоря тези неща,просто защото искам да защитя другарите чалгари,а защото ми писна от глупави теми като тази и от тъпите изказвания на тоя и на оня!Не мислите ли,че преигравате вече?! @Azze теб съм те виждал в поне 3 теми да се оплакваш колко са зле тия чалгари и как така си позволяват да харесват нещо различно от това,което ти харесваш...
Не искам да се заяждам с никой,но не разбирам какво ще постигнете с тези теми и с набита идея в главата,че всеки който слуша чалга е долна отрепка...Нито ние ще спрем да я слушаме,нито вие ще спрете да ни плюете и да ни обеснявате колко е грешно това,без да се замисляте,че можеби грешката е във вас.
Едит: Сега като прочетох поста на @despite не знам защо се мъчих да обяснявам след като той го е казал перфектно.

despite написа:Също така чалгарите които познавам в общия случай са много по-толерантни към другите стилове музика и са в състояние да слушат почти всичко без ругаят тоя и оня, така че не можах да разбера този довод.

Като ти е смешно,смей се!
Ти май не схващаш,че не става дума за музиката.Ще се повторя,но май ти е нужно .Чалгата е симптом на болестта -ниската образованост на населението,предимно от селата,цигани,заляли големите градове.Всеки с малко мозък не би се засегнал дори вчера да е дошъл от село.Чалга -еталона при мъжете е да си дебел,плешив,бръснат,арогантен,нахален,дори нагъл,да гледа лошо,да се напие,да се сбие, да се почуства мъж-понеже се съмнява в това,да си купи кола от определена марка,без значение класа и състоянието .Жената трябва да проститука във всяко отношение и по всяко време.Забелязваш ли жените колко са обезценили?След 5 години се надявам да се усетиш,въпреки чалгата.Л. Гарга е добър пример за световна простотия и ние айде да изпростем. :xx(: Певец е онзи ,който слепец може да го оцени.Визията е важна ,но тя се е прервърнала в най-важното,и то се лансират хора с не добра визия.Нали има хирург и компутри.Много хора се бутат навсякъде за известност или други облаги,безкопромисно(във всяка сфера)
Какво ти е мнението?http://vbox7.com/play:d6e1e33f
Не е ли най-комплексарската песен,която има?Представи си ,като си на две малки,как се дърви момчето от село,за което столичанките се бият -например.Поръчва си още две,айде на черешата падат задръжки ,после "направи нещо откачено",сбива се и какво?Модно е да си тъп.Аз съм слушал чалга,и адски деградирах в този период.
За всяко нещо може да има стратегия,ако не ти е ясно.Да спреш на зебра ,на червен сфетофар,да извърляш боклука разделно,да правиш деца ,да си санираш апартамента не с червено и оранжево,при положение,че другите апартменти са санирани в зелено...........

@airborneone-да така е,ние всички носим вина.
Като някой руши нещо не да го гледаме и да извръщаме поглед,и сиказжаме ,че след 10 минути ще слезеш от рейса и този човек няма да го видиш.
Липсва организация,не случайно най-опасна е оганизираната престъпност.
Последна промяна axelmax на Сря Авг 04, 2010 11:03 am, променена общо 1 път
Аватар
axelmax

Мнениеот hitar_potar » Сря Авг 04, 2010 10:22 am

airborneone написа:
taurus13 написа:...

чакай де, лидерите са си едни от нас, така че все едно ние сме си виновни. :D
и аз познавам интелигентни хора, слушащи чалга. но просто болшинството са си индили. простичък факт - тука преди 2-3 седмици чалгаджийките развяваха ПВЦ-цици на площада в Русе - беше толкова пълно с мангали и чавенца, че чак страх да те хване да минеш през центъра невъоръжен. на другия ден вечерта имаше рок-концерт на същото място - бели, интелегентни хора, спретнати, говорещи нормално и ПРАВИЛНО. на чалга концерта първия ред беше зает само от малки пишлемета на по 13-15-17 години, всяка думичка от текстовете знаеха. и тия пишлемета от първия ред зяпаха как кака им Андреа почти изнасили кака им Галена на сцената. не случайно после девойките се проебават още на 13-14 години. познавам една такава, мой набор е (демек 86) - ми тя горката е за Гинес бе, толкова рекорди е счупила вече.
след концерта на чалгаджийките се оставих да ме замъкнат на дискотека. по-лошо, замъкнаха ме в дискотеката, в която отидоха и чалгаджиите. викам - айде ше ги изтърпя. попийнах си, стана ми весело, верно като ти е весело, идва едно желание да послушаш малко чалга. почна да ми пее оня ми ти Константин, Преслава и Елена Паришева пригласят, Борис Дали и къв беше още правят простотии отстрани, а аз стоя и се чудя на какво да се кефя в случая - ни мелодията я има, ни текста. :dontknow: признавам, не съм чалгар, но има песни, на които съм се кефел. кофтито е, че са по-старички, когато чалга-културата нямаше такава инерция. новите песни ме карат да стоя като гръмнат на 1 място и да се чудя за кво съм си дал парите. единствените парчета, които ми харесаха, бяха Палатката и Тупалката. buggin, ain't it? :dontknow: каквото и да ми говорите, чалгата влияе на децата в днешно време и не на добре.
ЕДИТ: аксел, песничката е наистина малоумна. :rofl:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот An1MaL » Сря Авг 04, 2010 10:34 am

Айде поздрав: http://vbox7.com/play:60741c7e
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот axelmax » Сря Авг 04, 2010 10:55 am

Аватар
axelmax

Мнениеот Antares » Сря Авг 04, 2010 10:56 am

Щом ще се поздравяваме...
http://vbox7.com/play:a169f316
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот DTD » Сря Авг 04, 2010 10:59 am

LIL написа:

Извинявай ма не съм съгласен, това в червеното като го чуя иии.... :puke: Ако още не си го осъзнал ти си си ЧИСТ чалгар. Като съседчето ми отгоре и не малка част от младото поколение, започват купоните си с най модните за момента парчета минават през Deep Purple примерно:idea: и неизменно завършват с чалга. Значи първо слушат нещо, което не им харесва ма понеже е модно и нещо да не ги вземат за задръстени, минават през фаза ''не знам къде съм'' и слушат нещо което изобщо не разбират и накрая излиза истинската им същност щото са се ОТПУСНАЛИ и си пускат това което им иска душицата чалгарска. Чалгата е състояние на духа у нас не просто някакъв вид ''музика''.

Ама как разбра, че съм чалгар не знам. Ако се водиш от тъпия аватар и това в подписа ми... :clap: Аз чалга не слушам, случва се да се съберем и да след солидно количество алкохол да пуснем чалга, но това не значи че всички там са чалгари. Не съм минавал през 21432423423 вида музика, че да опра до чалгата, видиш ли нехаресал нищо от другата музика, това ти изказване беше просто смешно, никога не бих слушал нещо, просто защото е модерно, ако ти си го правил, това нищо не значи. :)
DTD

Мнениеот PRobably » Сря Авг 04, 2010 12:31 pm

Не бе спрете...Ето ви нещо нормално за слушане. http://www.youtube.com/watch?v=wBQwWShCGyo
Аватар
PRobably

Мнениеот Antares » Сря Авг 04, 2010 12:41 pm

Аре, нещо наистина поносимо :]
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Сря Авг 04, 2010 12:45 pm

Жалка история :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PiCoZzZeN » Сря Авг 04, 2010 12:58 pm

ДОЛУ ЧАЛГАТА ! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот mors » Сря Авг 04, 2010 1:01 pm

Antares написа:Аре, нещо наистина поносимо :]

Пу, изпревари ме :bawling: Нищо, тогава ще допринеса за изключително полезната тема с нещо друго Last Days of Humanity - A Divine Proclamation of Finishing the Present Existence :flamethr:
Velosiped ist Krieg
http://egopolitico.org/
Аватар
mors

Рейтинг: 1213

Мнениеот DTD » Сря Авг 04, 2010 1:21 pm

Antares написа:Аре, нещо наистина поносимо :]

:rofl:
DTD

Мнениеот Daniel Panev » Сря Авг 04, 2010 1:52 pm

Нещо против порнограйнда ли имате :(!: Е нали уж бяхте толерантни...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот kfx700 » Сря Авг 04, 2010 1:59 pm

PiCoZzZeN написа:ДОЛУ ЧАЛГАТА ! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

:agree: :bowdown:
Аватар
kfx700

Рейтинг: 889

Следваща

Назад към Бла - Бла