Историята почна оттам, че се сетих, че Хейлото излиза на 22ри май, а че вече е 18ти, а аз дори нямам Виста. Ок, демоноид.цом, сърчвам Виста х64 (епа това Конро за кво ми е иначе?), оп ето една пърмънентли активирана. Даунлоуд. Няма да коментирам колко ми отне. Ужасно много. Турих я, тръгна безотказно, суперско. Няма драйвъри за Аудиджито - нииищо, я съм ентелегентен и си изтеглям последните за X-Fi, в които се оказва, че има и за Аудиджи, по-нови дори от официалните за Аудиджи.

Появява се неговото меню. Огромен бутон "ПЛЕЙ ХЕЙЛО 2", отдолу по-малък "Инстол Хейло 2"... очевидно избирам второто. Нямам намерение да играя и да ми насича, докато инсталира тъпата игра. Що за дебилизъм?! Но цъкайки на Хейло 2 натискам и Ентер, не си спомням що вече, той го запомня и... абе с две думи се оказа, че все едно съм цъкнал Плей... кретения до шия. Ок, почвам. Насича зверски началното филмче. Явно копира от ИСО -то, което е на ХАРДА, на второ място на ХАРДА, докато чете от ТРЕТО. ГЕНИАЛНО, Майкрософтци и Бъндживци. Пропуснах цялото филмче. След това ми излезе менюто. Много яко изглежда. Опшънс. Оправям си клавишите. Сменям разделителната, само за да ми стане черен екранът. wtf? АЛТ+ТАБ - Вистата и тя черна. После стана зелена... викам си, това 7900 нещо се прееба. Рестарт от КОПЧЕТО. В играта пак сменям разделителната - пак същото. Ама тоя път съм умен и знам как се излиза от играта. АЛТ+Ф4 и се напичаш на Ентер и нагоре-надолу, за да нацелиш ЙЕС, като те пита дали искаш да излезеш. Готиното е, че запомни новата разделителна 1280х1024, така че следващият път е на нея. Надупвам детайлите на хай, АА -то на 4, общо взето всичко на макс, и пускам играта. Пак насича. Явно пак копира. Божеееее, Боже... няма да казвам първите си впечатления. Вторите бяха от тогава, когато вече се движех. Вървеше перфектно, което е нормално, предвид графиката, която е на малко по-ниско ниво от AvP 1. Съвсем сериозно го казвам. Движението е мудно, клякането е супер отвратително. Ще свикна. Трябва да свикна. Още малко глупости, още едно пропуснато филмче, заради зверско насичане и почна пуцалката. Двете автоматчета са жестоки, много е яко. Идейно е да стреляш с двете оръжия (които може да са произволна комбинация) с двете копчета на мишката - за всяко по едно. Кофти е в началото, но е жестоко като хрумване. Иначе - дори на 1280 аз НИЩО не виждам... някак си FOV -a (Field of View) е СУПЕР малък и е ОТВРАТИТЕЛНО. Изобщо не се РАЗБИРА какво става. Дразнещо. Безкрайно. Пуцалката е прилична, но скучна. След 10 минути игра аз съм вече толкова бесен, че излизам, пускам ХР -то и сядам да пиша това тук. Вече 8 минути.
Long story short - играта, поне в началото, е отвратителна. Ще се играе, но ако и нататък е така... жална ви майка, Бънджи!