Темата е добра, поздравления
Аз не се движа с кола из града, въпреки че тези дни ще трябва да правя изключение - в известен смисъл. Но колата през повечето време ще си седи пред нас, както обикновено. Карам си колелото и това е. Гледам колкото е възможно да избягвам натоварените улици - даже наскоро открих нов, по-тих и приятен път през София на връщане от Банкя. Разликата във времето за пристигане е само 10 минути, и си заслужава.
Само за сведение: от т.А в Банкя до т.Б в центъра на София с колело стигам за около 55мин до час и 5 минути. При новия маршрут ще е час и 15 минути максимум.
Същото разстояние ми отнема поне час с автобус плюс метро, като не включвам чакането на превозните средства.
С кола стигам за 30тина минути при не-натоварено движение. При натоварено съм толкова бясна като сляза, че нямам нерви да засичам.
Напоследък и аз се замислям за някакво евтино смотано колело, с което да ходя на пазар, което и да изчезне няма да ме е толкова яд, а и никой няма да иска да го краде. Притеснява ме само как ще карам някаква си бракма със спирачки кантар, която най-вероятно и ще тежи повече от моето колелце.