Как ви се отразяват софийските задръствания?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот jivkonik » Вто Юни 10, 2008 1:49 pm

Не ме бъркат - работата ми е на 5.7 км от нас - 20-тина минути с колело (като по целия маршрут около 500 метра имам движение по натоварени улици, през другото време съм в парк, по тротоари и безлюдни квартални улички), а в лошо време - 50-тина минути пеша в едната посока, с градския транспорт е само 10 минути по-малко като време от ходенето пеша, и то като няма супер задръстване - тогава се изравнява времето на градския и ходенето пеша.
НЕ искам да си спомня какво ми беше когато работех в Младост 4 а живея в Люлин..... :bawling: :bawling: :bawling:
Все още обаче 90% от трафика в колоната е от леки автомобили с по 1 човек вътре, което ми е малко странно при сегашните цени на бензина и заформилите се във връзка с това протести... Явно българина може да поеме и далеч по-високи цени на бензина.... :dunno: :popcorn: Кво реват тогава?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Юни 10, 2008 2:08 pm

jivkonik написа:Кво реват тогава?! :dunno:

Нали знаеш, винаги има една категория хора, дето чака наготово и като не дойде наготово реве :)

Нищо лично към никого.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Вто Юни 10, 2008 3:27 pm

jivkonik написа:Все още обаче 90% от трафика в колоната е от леки автомобили с по 1 човек вътре, което ми е малко странно при сегашните цени на бензина и заформилите се във връзка с това протести... Явно българина може да поеме и далеч по-високи цени на бензина.... :dunno: :popcorn: Кво реват тогава?! :dunno:

Прав си за тази разсипия и гъзария (возенето само на един човек в колата), може би наистина ще е по-добре да стане 5лв горивото и тогава пак ще ми идва на същите пари, след като няма да обикалям, за да не попадна в задръстване, или да вися в такова :beer:
:D
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Вто Юни 10, 2008 3:43 pm

Съмнява ме 5-те лв за литър да решат проблемите на големите градски задръствания с магическа пръчица.... :crap: Ще поживеем, ще видим... лошото е, че тази цена бърка в джобовете ни отвсякъде - на каращи , некаращи, бутащи, тичащи, ходещи и лежащи в къщи дори.... :bawling:
Всеки търговец транспортира нещото което ни продава, незавсимо какво е то....
Аватар
jivkonik

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юни 10, 2008 4:02 pm

Damn! You are so right :agree:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот PtD » Вто Юни 10, 2008 5:22 pm

Alpina написа:Мдам, минава се най-в дясно с прибрани огледала :naughty:

Хинт: в Калъфоня (дето е блускание), можеш да задминаваш отляво и отдясно. А също можеш да завиваш надясно на червен светофар. Измислили са го хората :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kagami » Вто Юни 10, 2008 6:41 pm

Темата е добра, поздравления :agree:
Аз не се движа с кола из града, въпреки че тези дни ще трябва да правя изключение - в известен смисъл. Но колата през повечето време ще си седи пред нас, както обикновено. Карам си колелото и това е. Гледам колкото е възможно да избягвам натоварените улици - даже наскоро открих нов, по-тих и приятен път през София на връщане от Банкя. Разликата във времето за пристигане е само 10 минути, и си заслужава.

Само за сведение: от т.А в Банкя до т.Б в центъра на София с колело стигам за около 55мин до час и 5 минути. При новия маршрут ще е час и 15 минути максимум.
Същото разстояние ми отнема поне час с автобус плюс метро, като не включвам чакането на превозните средства.
С кола стигам за 30тина минути при не-натоварено движение. При натоварено съм толкова бясна като сляза, че нямам нерви да засичам.

Напоследък и аз се замислям за някакво евтино смотано колело, с което да ходя на пазар, което и да изчезне няма да ме е толкова яд, а и никой няма да иска да го краде. Притеснява ме само как ще карам някаква си бракма със спирачки кантар, която най-вероятно и ще тежи повече от моето колелце. :dunno:
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот klmn » Вто Юни 10, 2008 9:08 pm

Само за сведение: от т.А в Банкя до т.Б в центъра на София с колело стигам за около 55мин до час и 5 минути. При новия маршрут ще е час и 15 минути максимум.
Я светни,моля,аз се сещам за през незнам си кво село>околомръсното за 500 м (избягвайки Филиповци)>Люлин>през Западен парк,нататък е ясно.
Варианта бул.Европа>Сливница е много зле откъм трафик.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 10, 2008 9:53 pm

Сливница е най-добре. Иначе Тошо Александров... най-напреко е
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sp0nG » Вто Юни 10, 2008 10:16 pm

kagami написа:Притеснява ме само как ще карам някаква си бракма със спирачки кантар, която най-вероятно и ще тежи повече от моето колелце. :dunno:
В интерес на истината моето 'градско' колело е осезаемо по-леко от другото, което е 16кг. Просто по тия колела няма какво да тежи- окачвания, дискове и т.н. И се върти доста лекичко. :)
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот bluskanie » Сря Юни 11, 2008 1:04 am

PtD написа:
Alpina написа:Мдам, минава се най-в дясно с прибрани огледала :naughty:

Хинт: в Калъфоня (дето е блускание), можеш да задминаваш отляво и отдясно. А също можеш да завиваш надясно на червен светофар. Измислили са го хората :agree:

Изпреварването отдясно е позволено само на highway/freeway. Което е достатъчно де... Иначе за right turn on red... това е много приятно. Трябва навсякъде да се въведе. Също може да се завива НАЛЯВО на ЧЕРВЕНО ако улицата, която пресичаш (съответно ще завиваш по нея) е еднопосочна (наляво, разбира се). Освен това, градовете и кварталите са сравнително нови, а автомобилен транспорт в САЩ има доста отдавна, тоест предвидено е за достатъчно автомобили :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kagami » Сря Юни 11, 2008 12:42 pm

klmn написа:
Я светни,моля,аз се сещам за през незнам си кво село>околомръсното за 500 м (избягвайки Филиповци)>Люлин>през Западен парк,нататък е ясно.
Варианта бул.Европа>Сливница е много зле откъм трафик.

Аз минавам по пътя на автобус 42, после по бул.Европа (да, там е най-гадното, но през Люлин си е гадно по default). Новият маршрут е преди моста на Захарна фабрика по едно подлезче под моста - или през трамвайните релси - и след това по малките улички, през едно паркче - и се излиза на Опълченска. Оттам минавам по Тодор Александров или по Стамболийски и от пл.Св.Неделя цепя през където ми скимне до Попа.
Аватар
kagami

Мнениеот klmn » Сря Юни 11, 2008 6:19 pm

А можеш да влезеш в Западния парк нагоре до над метрото и след това пускаш по Т. Александров.Иначе и аз въртя за към Банкя по Сливница>Европа,че ми е най близо,но на връщане е оферта през Люлин,само спускане е (освен краткия баир преди околомръсното)и може да се влезе в парка през мостчето към края му.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот kagami » Сря Юни 11, 2008 6:24 pm

kagami написа:
От т.А в Банкя до т.Б в центъра на София с колело стигам за около 55мин до час и 5 минути. При новия маршрут ще е час и 15 минути максимум.

С кола стигам за 30тина минути при не-натоварено движение. При натоварено съм толкова бясна като сляза, че нямам нерви да засичам.

Едит: Ужас! Днес сутринта тръгнах с колата в 7:30 от т.А и стигнах в 8:30 до т.Б!!!!!!!! Това не е човешко! А задръстванията още далеч не бяха толкова спечени, колкото стават по-късно - към 9-9:30-10ч. АААААА! :crazy: :crazy: :crazy:
Аватар
kagami

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юни 11, 2008 6:30 pm

На мен специално - ЕКСТРА.
От както си смених работата не мога да ходя с колело, а колата в София не ща да я карам. Та за това си ползвам градския транспорт.
Леле колко книжки съм прочел до сега докато пътувам...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот THEZOGGO » Чет Сеп 18, 2008 11:40 pm

Искам да вметна само че на Велошествието в Сряда , не успяхме да затворим движенито. Много малко хора дойдоха, а не беше толкова студено. :( Жалко как велосипедистите искат по удобно предвижване в София а никакъв явен ентусиазъм към мероприятието.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот PtD » Пет Сеп 19, 2008 7:34 am

kagami написа:
Едит: Ужас! Днес сутринта тръгнах с колата в 7:30 от т.А и стигнах в 8:30 до т.Б!!!!!!!! Това не е човешко! А задръстванията още далеч не бяха толкова спечени, колкото стават по-късно - към 9-9:30-10ч. АААААА! :crazy: :crazy: :crazy:

Софиянците се върнаха от родните си места...
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 19, 2008 7:50 am

Няма нищо общо с хората. И миналата есен беше така, а нямаше чак такива задръствания. Цялото южно направление е буквално осакатено от тъпите "групови" ремонти на общината...квартал Витоша вече не прилича на нищо, на Семинарията така и не оправиха светофара за ляв завой към кошарите. За новата отсечка на околомръсното не ми се коментира дори...
Аватар
bikerider

Мнениеот jd » Пет Сеп 19, 2008 7:56 am

Отразява ми се.... че започнах по-често да си работя от вкъщи. И честно казано на моменти е по-добре ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот kotka12 » Пет Сеп 19, 2008 8:21 am

PtD написа:Хинт: в Калъфоня (дето е блускание), можеш да задминаваш отляво и отдясно. А също можеш да завиваш надясно на червен светофар.

че то и в Бългерия /дето не е блускание/ може да се прави всичко това :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Мнениеот borislav » Пет Сеп 19, 2008 9:22 am

kotka12 написа:
PtD написа:Хинт: в Калъфоня (дето е блускание), можеш да задминаваш отляво и отдясно. А също можеш да завиваш надясно на червен светофар.

че то и в Бългерия /дето не е блускание/ може да се прави всичко това :D

Ако си си намерил книжката на улицата, МОЖЕ!
С колелото като съм, не усещам задръстванията
Аватар
borislav

Мнениеот PtD » Пет Сеп 19, 2008 1:10 pm

bikerider написа:Цялото южно направление е буквално осакатено от тъпите "групови" ремонти на общината...

Ами, що се оплакваме? Кметът и общинарите се грижат да видим свят - отсечката на ул. Могилата (дето е между бул. Черни Връх и бул. Симеоновско шосе) е проектирана по модел от Бейрут! :idea:
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 19, 2008 1:14 pm

Е стига де, щом мойта кола минава от там, без да зареде - значи е в добро състояние. Иначе да не казвам колко пъти ми се е налагало да обръщам и търся обиколни улици, заради "дупчици" през които нямам шанс да премина.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 19, 2008 1:42 pm

PtD написа:
bikerider написа:Цялото южно направление е буквално осакатено от тъпите "групови" ремонти на общината...

Ами, що се оплакваме? Кметът и общинарите се грижат да видим свят - отсечката на ул. Могилата (дето е между бул. Черни Връх и бул. Симеоновско шосе) е проектирана по модел от Бейрут! :idea:

това чудесно, но нещата не може да се правят накуп. То не беше Сливница, то не беше Раковска, то не беше Околовръстното. Август месец беше ад и още се чувства.

А относно грижата - мини по Околовръстното когато вали дъжд. Да видиш грижа...

Що се отнася до Могилата - тя никога не е била предвиждана за такъв трафик. Като затвориха Симеоновско и Околовръстното можеха поне да регулират левия завой на Семинарията за към Кошарите, нали?
Щото реално друг истински път от Симеоновско до Хладилника в момента няма.

А като си говорим за Бейрут, Могилата беше в прекрасно състояние докато някой УМНИК от същите общинари не реши да премести T-образното кръстовище пред новите блокове и всичките камиони сега минават оттам. Няма как да е в друго състояние. Така че тия с грижата не ми минават.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Сеп 19, 2008 2:45 pm

Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Пет Сеп 19, 2008 2:53 pm

Alpina написа:Е стига де, щом мойта кола минава от там, без да зареде - значи е в добро състояние. Иначе да не казвам колко пъти ми се е налагало да обръщам и търся обиколни улици, заради "дупчици" през които нямам шанс да премина.

мани тунинг броните :)
с каква кола си?

ами аз какво да кажа
до скоро всеки ден пътувах от квартал Надежда до Болни Богров
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот agiracer » Пет Сеп 19, 2008 3:59 pm

[quote]
jivkonik написа:

Все още обаче 90% от трафика в колоната е от леки автомобили с по 1 човек вътре, което ми е малко странно при сегашните цени на бензина и заформилите се във връзка с това протести... Явно българина може да поеме и далеч по-високи цени на бензина.... Кво реват тогава?!

пробвай да се качиш на марщурутка 18 или 37 да видиш тогава ти колко хора има вътре :bigeyes:
agiracer

Рейтинг: 1055

Мнениеот PtD » Пет Сеп 19, 2008 4:45 pm

Ха! Българинът гладен ще седи и ще спи под мостовете, само и само да може да бръмне още с ахтонобила!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 19, 2008 6:00 pm

axelmax, нямам никакви допълнителни "аксесоари" към колата и дори не е въможно да се сложат (то може де, ама няма предвидени и е супер селяния, просто защото не е такава кола)

jivkonik, за съжаление е до някъде така, но наистина въпреки че не го разбирам и ми се струва глупаво, все пак алтернативата да пътуваш два пъти повече време в блъсканица, лятото смърдящо на пот с примеси на праз лук, а зимата направо пахнеща миризма може да кара някои хора за изборат този вариант, но нито можеш да принудиш да ползват колела, нито градски транспорт по една или друга причина, нито ще го направят, дори да им усигориш супер условия за това...
И все пак за да излезна от града го минавам сам в кола, може да ми се налага да возя хора - пак докато отида до мястото съм сам...

Само за протокола - таковата, цената на дизела си отиде където трябва - 40 ст по-ниска от времето на протестите и вече е и под цената на А95, а беше се изравнила със Супер 100
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 20, 2008 6:40 am

Alpina написа:все пак алтернативата да пътуваш два пъти повече време в блъсканица, лятото смърдящо на пот с примеси на праз лук, а зимата направо пахнеща миризма може да кара някои хора за изборат този вариант, но нито можеш да принудиш да ползват колела, нито градски транспорт по една или друга причина, нито ще го направят, дори да им усигориш супер условия за това...

:agree::agree::agree:

PtD написа::emlaugh:

Оooh, Mightyyy :bowdown::roll2:;)

К*Р за :flamethr: общината
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други