Като спомена "циркова програма", неминуемо се сещам, че всички "актьори сме в театър", нал' тъй, Майки
И аз, от нямане какво да правя, да оставя своята словестна сигнатура.
Елитни занимания... Да, елитни са

А дамите са нежни само в началото, след което стават дисциплинирани, корави и издръжливи дами.
Някакъв вид карате... Това било българско бойно изкуство, видиш ли. Аз в началото не можех да определя Таекуон-до ли е това, виждам само "кълки" се размахват, което е характерно за корейския спорт, но пък те имат кимона с V-образна якичка, които се навличат. Карате има същите кимона като тези на снимките, но при спаринг, на състезание, коланите са бял и червен, а тук са разноцветни... Но няма значение как се нарича, важното е, че те приучава на стойностни неща — да уважаваш съперника, съдията и себе си.
Най- високо се оценяха ритниците в главата Има добра причина за това (поне в Карате е добра). Ритниците в лицето са много по-трудни за изпълнение от удар с ръка в лицето. Най-високата оценка се получава само при брилятно изпълнена техника, която просто удря шамар на противника, чува се звънко пляскане, няма поражение, които да променят лицето ти като на Джокер от първата серия на Батман. Всичко по-силно, некоординирано се наказва с наказателна точка. Затова и публиката е била във възторг от контрола и усета за дистанция на състезателките, а не че поощрява безразборното млатене. Но ако този спорт лежи върху основите на Таекуон-до, нищо чудно състезателите само да подскачат наоколо и да "хвърлят къчове" без каквато и да е било намеса от съдиите... Което, според мен, не е добра практика.
Защо държиш да препоръчваме това на близките ни дами и колко близки е нужно да ни бъдат те?