Къде изхвърляте старите си дрехи?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Къде изхвърляте старите си дрехи?

Мнениеот Stuny » Пон Апр 14, 2008 3:17 pm

.. и най-вече не толкова старите?
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот sando g » Пон Апр 14, 2008 3:52 pm

Давам ги на бедни хора , лесно се намират . Или пък събирам всичко в чувал ( преди това ги пера разбира се) и на някой детски дом пред вратата .
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот MAN6 » Пон Апр 14, 2008 3:59 pm

ако са памучни ги нося за парцали в сервиза(държа да подчертая, че старите ми дрехи за друго не стават;))
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот FEDERACIATA » Пон Апр 14, 2008 4:08 pm

Старите дрехи ги връщам във федерацията и ми дават нови. Това важи и за телефони, лаптопи, фотоапарати... абе всичко с две думи. Старо за ново, ако не вярвате елате и вижте...
Аватар
FEDERACIATA

Рейтинг: 1141

Мнениеот Alpina » Пон Апр 14, 2008 5:13 pm

Брех тази федерация, шукар-бибипка работа :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот sando g » Пон Апр 14, 2008 5:22 pm

Alpina написа:Брех тази федерация, шукар-бибипка работа :D

Мкак че не ..... сега бях там старо за ново , който не вярва да отиде да му го говорят звездите :rofl:
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Апр 14, 2008 6:11 pm

MAN6 написа:ако са памучни ги нося за парцали в сервиза(държа да подчертая, че старите ми дрехи за друго не стават;))

Туй колоездене без дрехи ш'та остави ве!
:)
По темата...
Или не стават за друго, освен парцали за сервизиране... или им намирам бъдещи притежатели ;)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот gurga4a » Пон Апр 14, 2008 7:34 pm

в нашето училище има един голям кашон за благотворителност...щом ми омалеят пера гладя и ги мяткам там щото знам че има кой да ги носи ;)
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот naso » Пон Апр 14, 2008 8:13 pm

FEDERACIATA написа:Старите дрехи ги връщам във федерацията и ми дават нови. Това важи и за телефони, лаптопи, фотоапарати... абе всичко с две думи. Старо за ново, ако не вярвате елате и вижте...
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот Teodor40 » Пон Апр 14, 2008 8:32 pm

:offtopic:
Е па фъргам ги през балкона :^: Първо изчиствам дупето с тех старателно, да ми е чисто :)
Манш, и мойте за нищо не стават след дългото носене и си чистя с тях колелото, като омажа нещо.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот SpoileR » Пон Апр 14, 2008 8:45 pm

ако са обувки, до кофата...може някой да ги вземе.

Ако са дреЙ пак до кофата, само че в чувал някакъв и леко отворен ;)

Пък някои отиват за чистене на верига, други за чистене на ръце :)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Antares » Пон Апр 14, 2008 9:53 pm

За парцали всичко! Ей ся едни гащи такава работа ми свършиха...
Иначе преди ги оставях до кофата в торбичка.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Пон Апр 14, 2008 10:09 pm

gurga4a написа:в нашето училище има един голям кашон за благотворителност...
Ебах ти и благотворителността!Заринаха сираците и бездомните с парцали!Да позная, после спиш с чиста съвест, защото разкара боклуците от къщата си, а не защото на някой ще му трябват парцалите ти. :thumbd: Дай му образование или работа на това дете!Ако щеш пари в брой му дай, по ще му свършат работа!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот did » Пон Апр 14, 2008 10:13 pm

agent_Jekov написа:
Ебах ти и благотворителността!Заринаха сираците и бездомните с парцали!Да позная, после спиш с чиста съвест, защото разкара боклуците от къщата си, а не защото на някой ще му трябват парцалите ти. :thumbd: Дай му образование или работа на това дете!Ако щеш пари в брой му дай, по ще му свършат работа!

:agree: :agree: :agree: :agree: :agree:

не знам как имате парцалки, за които се чудите какво да правите. при мене всяко нещо се изхвърля, само след като се намазни поне 3 пъти с грес и смазка за верига.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stuny » Вто Апр 15, 2008 6:28 am

Ами намират се такива дрехи , най вече някакви подаръци от роднини които или изобщо не съм носил или обличани само няколко пъти. Естествено има и такива които ползвам за парцали , но не виждам причина защо да не дам здрави дрехи , които не искам да нося на някой друг , без значение че не това е основната му нужда. Явно пак ще ги оставя до кофите , защото вече са извън килера и не ми се чуди къде да ги държа , но ми беше инетересно дали не мога да ги дам на друг , а не на циганите.

Много се радвам, че има хора като agent_Jekov , които си скъсват гъза от бачкане за да раздават пари за образование на сираци и бездомни!
Stuny

Мнениеот agent_Jekov » Вто Апр 15, 2008 8:56 am

Stuny написа:Много се радвам, че има хора като agent_Jekov , които си скъсват гъза от бачкане за да раздават пари за образование на сираци и бездомни!
Тая държава се крепи на парцал и смс-благотворители като теб.Евала, благотворителю! :rofl:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот halcor » Вто Апр 15, 2008 9:13 am

Хм, Jekov, видях, че си коментирал за изгонването на някой си там от Music Idol, ясно се интересуваш от клюкарстване.

Сещам се, че имаше един момент, в който само за един ден на финала, първият Big Brother беше събрал доста повече пари от смс-и за гласуване от цялата паралелно течаща кампания за набиране на средства (пак чрез смс-и) за домове за сираци. Явно на повечето хора много повече им пука за клюкарстване, отколкото за благотворителност.

Та ти по какво се отличаваш от стадото?
Аватар
halcor

Мнениеот Alpina » Вто Апр 15, 2008 9:45 am

Хм, наистина не видях някъде Stuny, да споменава да sms благотворителност. Според мен точно в този си вид, за който говори - дрехи, които не са носени и няма и да бъдат по една или друга причина, е много по-добре от колкото да се хвърлят.
Едва ли някой, който носи парцали, ще я отхвърли, че не му харесва като дизайн.

Да, agent_Jekov е много прав със часта си относно парцалите/разчистването им и чистата съвест, но съм на мнение, че парите не са полезни поради няколко причини - не винаги стигат до тях, дори във вид на подобрения в сграда, обурудване, както и ако им попаднат в ръцете - дали няма да отидат за цигари или алкохол, защото не са малък % употребяващите сред тях.

Една добра инициятива е събирането на пари, после уговорка със някой собственик на голям магазин/хипермаркет, за покупка на цени, без той да има печалба и се носи в даденото заведение.
Някой ще каже, че не може външен човек да определя от какво имат нужда - да, но има стоки, които винаги трябват.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот gurga4a » Вто Апр 15, 2008 10:16 am

agent_Jekov написа:

тука не си прав...аз не давам парцали, а давам здрави и изпрани дрехи които просто са ми умаляли и не мога да ги нося повече...а пък парцалите които не стават за нищо ги права на още по-големи парцали и отиват в избата за колелото :agree:
www.veterinar-bg.com
Аватар
gurga4a

Мнениеот Alpina » Вто Апр 15, 2008 10:33 am

Бах, всичко ли изяждат тея колела :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bobi124 » Вто Апр 15, 2008 1:44 pm

До гюма, до един час заминават принципно ;)
bobi124

Рейтинг: 1262

Мнениеот agent_Jekov » Вто Апр 15, 2008 2:25 pm

halcor написа:Хм, Jekov, видях, че си коментирал за изгонването на някой си там от Music Idol, ясно се интересуваш от клюкарстване.

Сещам се, че имаше един момент, в който само за един ден на финала, първият Big Brother беше събрал доста повече пари от смс-и за гласуване от цялата паралелно течаща кампания за набиране на средства (пак чрез смс-и) за домове за сираци. Явно на повечето хора много повече им пука за клюкарстване, отколкото за благотворителност.

Та ти по какво се отличаваш от стадото?
Нито се интересувам от клюкарстване(Иванчо е единичен случай) нито пращам смс-и, защото си има държава, която трябва да се грижи за бездомните и сираците, освен това нямам никаква гаранция, че парите ми ще отидат директно за нуждаещият се, а няма някой да си напълни кесийката доколкото може.Ебахти държавата-крепи се само на смс-и и благотворителност!Просешка работа.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот agent_Jekov » Вто Апр 15, 2008 2:27 pm

gurga4a написа:
agent_Jekov написа:

тука не си прав...аз не давам парцали, а давам здрави и изпрани дрехи които просто са ми умаляли и не мога да ги нося повече...а пък парцалите които не стават за нищо ги права на още по-големи парцали и отиват в избата за колелото :agree:
Парцали, дрехи, както искаш ги наричай-убеден съм, че без дрехи не са останали докато другите неща, за които ти казах са им къде по-нужни. ;)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот gurga4a » Вто Апр 15, 2008 9:24 pm

в нашето семейство както и в блока...събираме пари допълнително и домоправителката ги носи периодично като се съберат неща...например както дрехи ходим купуваме неща които не могат да си позволят толкова като шоколади и други такива "глезотийки" защото се пак и те са хора деца и нали се сещаш че не е някак добре само по телевизията да гледат какво е :)
www.veterinar-bg.com
Аватар
gurga4a

Мнениеот did » Вто Апр 15, 2008 9:30 pm

gurga4a написа:ходим купуваме неща които не могат да си позволят толкова като шоколади и други такива "глезотийки" защото се пак и те са хора деца и нали се сещаш че не е някак добре само по телевизията да гледат какво е :)

офтопик:

другия път им купете трюфели. така де, не може само по телевизията да ги гледат.

трюфелите са супер. аз поне ги харесвам.

по темата:

старите трюфели винаги ги изхвърлям в кофата разделно - един по един.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот gurga4a » Вто Апр 15, 2008 9:34 pm

еми просто така преценихме защото храна видяхме че имат...при това разнообразна..явно след множеството репортажи и предавания и явно след като проблема е бил дискутиран решихме че е добре това да се вземе... :)
www.veterinar-bg.com
Аватар
gurga4a

Мнениеот Alpina » Вто Апр 15, 2008 9:55 pm

Като нямат хляб, пасти ще ядат!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот rarekin » Пет Апр 18, 2008 11:36 am

Старите ми памучни дрехи се използват за поддръжката на колелото. Останалите (от тези, които стават за носене, и които са единици) ги оставям в специалните контейнери за тази цел (поне в София такива се намират). Предполагам, че след това заминават по канален ред за някой дом или за препродажба някъде. Стари обувки нямам (поне не такива, които да стават за нормална употреба :^: ).

Между другото. Личното ми мнение е ,че специално в нашата страна е много по-вероятно до домовете (презюмирам, че, в повечето случаи, помощите отиват именно там) да достигне помощ под формата на дрехи втора употреба, отколкото под формата на дарения на нови стоки/облекла или финансови дарения. В този смисъл "кашоните" с дарения от стари дрехи съвсем не са безмислени. Тук не става въпрос за "чиста съвест" тъй като, и без въпросните кашони, след като съм преценил, че нещо вече не може да ми бъде полезно, то е предопределено да си "замине". Стремежа към практичност в случая за мен няма нищо общо с "чистата съвест".

@did

Вярвам, че знаеш какво е за едно дете шоколада. Трюфелите не се "котират" по същия начин сред възрастните. И символиката не е съвсем същата.

rarekin

Мнениеот van4o » Пет Апр 18, 2008 5:59 pm

на едни лапИта ги давам ..... :)
Аватар
van4o

Рейтинг: 1955

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Апр 18, 2008 7:57 pm

Aми дрехи от преди година и нещо, които са ми умалели но все пак са в много добро състояние ги давам на съседа, а тези от периода година и нещо насам просто не стават за даване понеже целите са в масло, и или до казана или за парцалки за колелото... :)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Следваща

Назад към Други