Rix, ти сериозно ли мислиш, че карането на колело в София и изобщо в градска среда е здравословно? Имам предвид като начин за придвижване до работата?
То е по-евтино, по-бързо, по-малко изнервящо, може би по-приятно, НО в нинакъв случай по-здравословно. Имайки предвид страна като нашата, в която не се спират от движение превозни средства, които не отговарят на нормите за вредни газове и наличието на такива дори в централни градски части и покрай пешеходни зони не е рядкост.
Да ми даваш за пример страни и градове, в които достъпът до МПС в централните градски части, че дори и зоните около тях е силно ограничен и в които едва ли не варианта да стигнеш от дома до работа и обратно с такова е почти немислим за средностатистическият човек и сравняваш този пример с София е...
смехотворен.
Освен това си по детски наивен, че всеки здрави хора, имат еднакви възможности. Просто е безумно споменаването на:
Rix написа:Ако обаче не сте напълно здрави - моите дълбоки извинения. Мнението ми беше насочено към здравите хора, а тези които имат здравословен проблем или затруднено придвижване поради здравословни причини би трябвало да им разрешават - съгласен съм напълно(естествено с показване на документ, който удостоверява това)
Благодаря че ни информираш и за растоянията в София. Потресен съм от слепотата в която живееш и отричането на раборещи в София и живеещи извън пределите на Околовръстен път. Такива, които основно работят в града и не рядко в точно срещуположната, а живеят в селата около него - не съществуват? Знаеш ли на колко хора, ако ползват градски транспорт ще им заминават по близо 2 часа в едната посока и единственият вариант в момента за да не губят по над 3-4 часа на ден с обществен транспорт е личният автомобил? Такива хора ако ползват велосипед + метро ще се придвижват вероятно за по-малко от час
Изобщо дали всички работят в центъра? Как бих разтълкувал задръстването на булеварди в посока от центъра към крайни квартали в сутрешните часове в някои от зоните?
Rix написа:Не знам дебелоглав ли съм, глупав ли съм, магаре ли съм, късоглед ли съм, ограничен в мислената си дейност ли, но виждам по-скоро мързел у вас(това е към здравите хора), колеги във форума и като знам, че повечето писали в тази тема са от мъжки пол, направо не мога да повярвам как мрънкате толкова, стегнете се малко. Дори жените не мрънкат така... Нито времето навън, нито възраста(ако сте здрави) е оправдание, единственото оправдание, което може да бъде изтъквано някога е опасното движение в София и липсата на алеи, но тогава защо ще ходите до метрото с велосипед?
По написаното до сега бих заложил на няколко от изброените
Когато започнеш да цениш времето си и здравето си, вероятно ще установиш същото.
Преди няколко години не ми пукаше дали ще прекося 17-20км градска среда - а да карам в Плана, Панчарево и някое от тези места. Сега обаче не ми се губи излишното време, не ми се диша "чистият" градски въздух и най-малкото защото ме мързи - използвам МПС за да се добера до точката от която (или възможно най-близката такава) ще карам в планината. Изобщо това да въртя близо 40км, за да карам още 40км в планината не ме устройва. Предпочитам силите и времето инвестирани в тези първи 40 да ги инвестирам в следващите и те да станат например 70... изпитвайки повече от удовоствието от каране в планината. Това е само един пример.
Друг такъв е да кажем хората, които биха си спестили употребата на автомобил, за да превозят неподходящо за въртене на асфалт колело, до ресй към Витоша да кажем. Изобщо облагодетелствани от това да се разреши превозването на колела в метрото - много.