Редовни ли сте в софииския градки транспорт?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Та редовни ли сте?

имам 20г. и съм редовен
28
28%
имам 20г. и понякога съм редовен
7
7%
имам 20г. и не съм редовен
9
9%
нямам 20г. и съм редовен
18
18%
нямам 20г. и понякога съм редовен
39
39%

Общо гласове : 101

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 10:34 am

Admin написа:Че той bluskanie това го твърдеше още в началото на темата, значи кръгът напълно се затвори :D

E тоя кръг лесно се клъцва - ако глобата е 100 пъти цената на билета и контролите взимат 20% от глобата ела да видиш... нередовни пътници ли... бързо ще се появят контрольори-шампиони на къси разстояния :D

@PtD: германеца не знам дали няма въображение, но че може да си направи сметката съм убеден...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Lubo » Чет Мар 22, 2007 11:36 am

1. Яки глоби му е майката. Разбира се, тези глоби не трябва да остават само на хартия или да има начин с едно рушветче да заобиколиш системата.

2. Ако не помогнат глобите БОЙ.

3. Ако и това не помогне БОЙ за жените и ЕБАНЕ за мъжете.

Във всяак групичкаот контрольори да има по един боксьо/борец и по един негър с поне 25 см.

Да видим тогава дали ще има нередовни пътници. Пък като изкараме на този режим една година ще станем като в нормалните държави и всички пътници ще са редовни.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот shepo » Чет Мар 22, 2007 12:25 pm

:crazy: не го мислиш това наистина нали?
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 12:42 pm

Lubo написа:2. Ако не помогнат глобите БОЙ.
3. Ако и това не помогне БОЙ за жените и ЕБАНЕ за мъжете.

А защо не - свалят го от рейса и до стената, един откос и готово - няма пътник няма проблем :crazy:

дай по-сериозно де...
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Чет Мар 22, 2007 1:02 pm

PtD написа:П.П. ъъъ сега ми дойде прозрението, че да се возиш без билетче не е противозаконно, просто трябва да си плащаш глобата отвреме-навреме. При това билетчето от глобата се явява еднодневна карта за градския транспорт :D

то и убийството не е противозаконно, просто трябва след това да полежиш в затвора, и то само ако те хванат.

http://skgt-bg.com/TransportationDocuments/defaultTransportationDocuments.htm написа:БИЛЕТИ
...
* за таксуване на нередовен пътник - Билетът се перфорира от контролния орган и дава право на пътника да продължи пътуването със същото превозно средство.

ма ти си пътувай цял ден... ще ти се зарадват... това твоето е като древната самозаблуда на много хора, че за една спирка може да пътуват без билет и не могат да ги глобят...
Аватар
lanzz

Мнениеот lanzz » Чет Мар 22, 2007 1:09 pm

покрай посещението на http://skgt-bg.com/ току що, трябва да си коригирам по-горното мнение за цените на картите - в момента при две пътувания на ден 22.5 дни в месеца е по-изгодно да се вземе месечна карта (20лв) от колкото да се пътува с билети за по 10 пътувания (2*22.5*0.60 = 27лв). за хора които ходят на работа с две превозни средства дори карта за цялата мрежа (37лв) е по-изгодна от билети (4*22.5*0.60 = 54лв).
Аватар
lanzz

Мнениеот kotka12 » Чет Мар 22, 2007 1:53 pm

lanzz написа:то и убийството не е противозаконно, просто трябва след това да полежиш в затвора, и то само ако те хванат.

изключително точно казано :agree:
:beer:
благодаря и за математиките - мисля да се възползвам следващия месец
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Мар 22, 2007 3:32 pm

Честно да ви кажа има много истина във всички ваши постове преди моя. Но хайде да помислим от тази гледна точка.
Зима е. Вънка вие вук. Лицето А, взимащо 250лв заплата, и което поради упадъка на собственото му село, което се води квартал, работи на м...ната си, докъдето поради липса на лично МПС отива използвайки услугите на 2 линии (в едната посока) на СКГТ. Може би за хора, които могат да си позволят Scott-ове, RAM-ове и всякакви подобни за (най-малко) 450+ лв. проблемите на лицето А, свързани с простата математика ( (0.70х4)х24дни ) са доста далечни и удобни за политизиране и конфликт със другите съфорумници, но на лицето А "некакси не му е смешно" като го налазят контролите или ако недай си боже е редовен, го налази жена му вкъщи.
И не е редно, ако на някой му е хрумнало, да се казва че всеки сам определя каква заплата взима. Някои хора просто нямат избор. А държавата ни е такава, че все още в 60% от случаите като станеш на 14 и вече си знаеш заплатата доживот. А това даже и от дядо/татко ти зависи.
Помислете и от тази гледна точка.
Аз нямам никаква допирна точка със СКГТ. Пътувам, да, рядко, но винаги със служебна карта и на принципа (както се пееше в една песен на енда небезизвестна българска група) "КОЛЕГА". Просто защото пожарникарите спасяват хора. И все още има солидарни към това. Кофти, че трябва това да се използва така, но доакто аз съм офицер някои момчета взимат по 350 и така нататък... а влизат там където адреналина при DH пасти да яде. И понякога (за удоволствие ли, де да знам..) събират хората в пликове.
Много неща не са честни, но според мен трябва да се опитваме нещата да стават по правилния начин отколкото тотално да ги "отсвирваме". Така че колкото и рядко да става това: пътувайте редовно понякога, само за да докажете че поговорката (оная за надеждата дето умирала последна и така нататъка... дрън дрън..) е вярна.
Така че отговора е един: понякога редовно. И всеки един контрольор който се прави на оборотен и мисли че света обхваща маршрутите и колите на СКГТ да го д....а. Това от мен. Време е за YZ3. :bowdown:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 4:34 pm

@Sp3c7r3: Имаш пълните ми уважения, за това което написа. Всичко което пишеш е така. Имам само едно възражение:

Sp3c7r3 написа:И не е редно, ако на някой му е хрумнало, да се казва че всеки сам определя каква заплата взима. Някои хора просто нямат избор. А държавата ни е такава, че все още в 60% от случаите като станеш на 14 и вече си знаеш заплатата доживот. А това даже и от дядо/татко ти зависи.

За избора не ми се спори, защото ще задълбаем в тотално друг тема... Не оспорвам нещата, които казваш, те са 100% вярни от гледната точка на хората, за които говориш. Само че има и други гледни точки, на други хора, които се возят и плащат (защото могат и искат). Защо могат - ами защото бачкат. Защо бачкат? Ами защото са си намерили работа? Защо са си намерили работа? Ами защото са способни? Защо са способни - ами защото са се изучили и не са искали да се примирят с това което им се дава наготово.
Та неплащането от страна на тези хора (условно ги наричам бедни, по-долу пояснявам защо условно) в крайна сметка представлява возене на аванта за сметка на хората, които си плащат (защото никой от управата на СКГТ няма да позволи преразход, нали така?). И какво излиза, 60% от хората нямат избор, освен да живеят на гърба на другите 40% (даже съотношението е доста по-трагично). Та разбирам житейските проблеми на тия 60%, само че кой мисли за житейските проблеми на останалите? Лично аз не искам някой да живее на гърба ми ей така. Да, бих дал билетче на някой, който преценя, че реално има нужда, макар да зная, че така с нищо не помагам, но това реално не само не помага на ситуацията, а я влошава. Не разбирам защо трябва да издържаме тези хора? Хуманизма си е хуманизъм, но доведен до крайност е равен на самоубийство - усещал съм го нееднократно на собствения си гръб. Та пак опираме до двойни стандарти - хуманизъм за бедните, а за по-"имотните" - дискриминация. Това справедливо ли е?
Нямам нищо против да отделям по някой и друг билет/лев за благотворителност - така поставен въпроса има съвсем други измерения, но едно е сигурно - всеки има правото да ИЗБЕРЕ дали да подпомага другите, които по една или друга причина нямат възможност. Само че, недупчейки билети, тези които нямат възможност не предоставят избор на останалите, които би трябвало да имат право на избор да им помагат ли или не. И омагьосания кръг се затваря и отново се връщаме на това, което твърдя - тези които "нямат избор" чисто и просто си отмъщават за този свой мироглед на останалите, които "имат избор" (макар и да мислят, че отмъщават на общината, държавата и прочие). Нищо, че тия "останали" дето плащат са постигнали това си положение не с оплакване колко са бедни, а са работили, за да могат да плащат и да са спокойни. Та те ли са виновни за положението? Щото монетата има две страни.

Нека помислим и от тази гледна точка. Нямам нищо против да дам билетче на някой, който ме помоли. А как да позная той дали наистина няма възможност или чисто и просто е тарикат и хитрее на дребно като някои от пишещите тук? Дилема нали? Давал съм, давам и пак ще давам, защото наистина някои хора нямат избор. Но други хора просто не знаят граници, а трети съвсем съзнателно се изкарват по-бедни отколкото са, защото им е изгодно. Та как да отсеем просото от плявата? Как да помогнем точно на тия дето има реална нужда? Не и чрез поощряване на возенето на аванта, ако ме питаш мен. Това само затваря омагьосания кръг.

Горчивата истина е, че дори всички хора в България да могат да си позволят да дупчат редовно, много от тях пак няма да го правят, ей така напук на "държавата", защото се чувстват излъгани. Чувстват се излъгани, защото поколения наред са залъгвани със сладки приказки за Държавата-хранилка и Партията-закрилница, а сега се налага сами да се измъкват от блатото на уравниловката и да развиват сами себе си. Разбирам ги. Ама като си отмъщаваме един на друг ли ще се подобри положението? Дълбоко се съмнявам. Иначе е видно, че Партията-закрилница заеба грижите за "народа", юрна се да забогатява и да става Бог, а "народа", излъган след гигантския "експеримент", остана на грижите на едва прохождащата "средна класа" (разбирай нормалните хора, които искат да постигнат каквото искат със собствени сили) и се е увисил на врата й чрез споменатите по-горе механизми. Което тая "средна класа" едва напъпила я задушава в зародиш и още повече утежнява положението на висящите на врата й. Всичко това само помага на утвърждаването на олигархичния псевдо-пазарен посткомунистически модел - няколко избрани Божества, една малка част наречена условно "средна класа" и масата. Hallowed are the Ori :bowdown:

Любопитно ми е колко от тук пишещите знаят какво е стрела на Ариман??
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Мар 22, 2007 4:57 pm

Ариман е братът близнак на Премъдрия господ (Ахурамазда) според зороастризма и е олицетворение на злото (нещо като дявол). Но за стрелата ще трябва да видя какво ще каже чичко Гуугъл.
П.П. Може да има нещо общо с бика.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 5:09 pm

:offtopic:
NovemberCharlie написа:П.П. Може да има нещо общо с бика.

И неговия Час... :):agree:

П.П. но само в критичната част!
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Мар 22, 2007 5:14 pm

"...По силата на селективната насоченост на всяко зло дело, която ние сега наричаме Стрела на Ариман - СА, - на унищожаване се подлагали животните и растенията - предимно красивите, правещи впечатление,по-малко приспособени към новите условия за живот. Оставали главно вредните видове. Понякога те се размножавали фантастично бързо и буквално заливали с вълните на своята биомаса огромни пространства. Закона за преимущественото оцеляване на вредните форми там, където природата е била насилвана неумело от човека, са разбрали от собствен опит и тормансианите..." П.П Както и глава 10
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Чет Мар 22, 2007 7:02 pm

Убийството е противозаконно. Возенето без билет е противонаредбено. Достатъчно пораснали сте за да правите разликата.

:crazy:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 8:50 pm

PtD написа:Убийството е противозаконно. Возенето без билет е противонаредбено.

Бе то и неплащането на тока е "противонаредбено" ;)

PtD написа:Достатъчно пораснали сте за да правите разликата.

"Никой не може да види отвъд избор, който не разбира"
Оракула, Матрицата

:)
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Мар 22, 2007 8:57 pm

bikerider написа:Само че има и други гледни точки, на други хора, които се возят и плащат (защото могат и искат). Защо могат - ами защото бачкат. Защо бачкат? Ами защото са си намерили работа? Защо са си намерили работа? Ами защото са способни? Защо са способни - ами защото са се изучили и не са искали да се примирят с това което им се дава наготово.

Не съм съгласен с това. Не споря, само констатирам и излагам гледна точка. Може да поспорим в друга тема или на ПМ ако ти се занимава (в което се съмнявам де :popcorn: :beer: ) но само ще кажа няколко неща. И една проста задача.

1. Ако родителите са от "малцинствата" (вече мнозинство) със стабилна фамилна традиция обвързана с фирма "ДИТЦ" (ВОЛФ, Чистота или която си избереш) къде ще се зароди "непримиримостта" на тяхното отроче (което макар и отделна личност няма да е много различно май). Макар да има изключения. А изключението потвърждава правилото.

2. За да имаш непримиримост трябва да имаш воля. Центъра на София е 30 минути (силно казано) каране с колело от единия край до другия. Но центъра на София не е София. Както и София не е България. Но случайно да знаеш в кварталите извън центъра как стои въпроса с волята на хората? Поне според моите лични наблюдения волята там се ограничава до това да ходиш редовно на "фитнес".
Наследствено от поколения се живее спроед максимата ПКЖ (Пари Коли Жени). Каква непримиримост може да има човек който се е примирил вече? Със това да е нищо?
Изключенията са малко.... много малко... Това е все едно да си излязъл от селски нужник и да се забиеш на бизнес конференция - може да си перфектен бизнесмен с много амбиции, обаче като имаш само л...на по себе си и зад гърба си - кой изобщо ще те слуша? Друго си е като Тате каже че "това е наше момче" или ти самия подкрепиш себе си. Имаше една поговорка "Лице п...че продава". И тук е така.

А сега задачата: Ти си никой (не се обиждай, не говоря за теб в частност), обаче си с амбиции. Живееш в света на "Вип Брадър", сапунките по БТВ и Азис. Обаче си непримирим. Осъзнаваш себе си в трети клас. Ядосваш се. Следва отличен успех до 7 клас. Кандидатстваш в елитна гимназия, и, съвсем закономерно (??!?!?!?) приемат те. Започваш работа още от 16. Събираш пари, като не ги харчиш за дискотеки, личен живот и изобщо за нищо. Ти СЪБИРАШ все пак. Кандидатстваш в елитен столичен университет (може и не столичен де :) ) и съвсем закономерно (?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??) те приемат. Завършваш с отличен успех. Излизаш. Намираш си добра работа. Хубава вярна жена. Имаш красиви добри деца. Че и кола! И като се обърнеш и погледнеш назад си доволен от живота. Защото си постигнал много.

Това го допускаме. В задачката се пита - колко процента е шанса това да стане реалност за един от нас, тия с малките заплати. Дето и мама и тати взимат малки заплати. А за 2ма? А за повече?

Това е от мене. Положението е такова че тия с Бугати-тата ще си купят още 2-3, докато тия от крайните квартали ще си останат кокошкари и все по-често ще се замислят за ПРОФЕСИЯ КАДРОВИ ВОЙНИК - СТАНИ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, ЕДИН ОТ НАС!!!!. Защото те те ПОЗНАВАТ! както се казваше в една реклама. Не пичовете върху чиито глави стъпват всички ще оправят света като си купуват билетче и имат амбиции и мечти. Чичковците с тъмните стъкла трябва да се сетят че синьото знаменце със звездите значи нещо. Пък тогава и билетчета ще се купуват. На кила. Че и мечти ще има. И амбиции. И реализация.

А дотогава - ПКЖ!!!!!
И http://www.wowomg.com.

И http://www.happytreefriends.com понякога...
:bowdown:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 22, 2007 9:07 pm

Formula for success: Rise early, work hard, strike oil.

J. Paul Getty

:dunno:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот axelmax » Чет Мар 22, 2007 9:13 pm

когато бързам съм редовен,иначе некой път не дупча

два пъти са ме сваляли,ама щото съм много бърз (немож ме хвана ,особено на младини)се отървам,но това беше преди 3-4 години
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Мар 22, 2007 9:21 pm

TOYAGA написа:[color=darkblue][i]Formula for success: Rise early, work hard, strike oil.

ОМГ ФФС това е истината! ще си го татуирам!!! Благодаря ти TOYAGA! :agree: :agree: :bowdown: :love2:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 9:25 pm

@Sp3c7r3: Не познавам човек, успял защото не го е искал :dunno:
Познавам доста непримирими хора, едни останаха тук и се борят, други пък гледаха на нещата точно както ги описваш (щото са си така), не се примириха, емигрираха, събраха достатъчно пари, за да могат да преживеят, върнаха се и започнаха бизнес, с който и до момента се изхранват съвсем успешно, че и печелят добре.
Що се отнася до мен конкретно, родителите ми нито са били някога милионери, нито съм живял някога в центъра (освен една година под наем).
Извинявай ако съм те засегнал с нещо, май приемам темата прекалено насериозно...
Последна промяна bikerider на Чет Мар 22, 2007 9:32 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Мар 22, 2007 9:30 pm

Не си ме засегнал с каквото и да било. Просто излагам гледната си точка. Както и това е моят последен пост в тази тема. Уважавам твоето мнение и не мисля, че дори и да приемаш темата прекалено насериозно, това по някакъв начин пречи на когото и да било или пък е неправилно и пр. и пр. Всеки има право на гледна точка :). Дори оня от първия сайт. Оня който е отгоре имам пред вид :). Аз изчезвам, че сънчо мина :) Лека.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 9:33 pm

поздрав - Rainbow - "Can't let you go" :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Мар 22, 2007 9:38 pm

Добър вкус. И прекрасно парче. Докато си на тая тема - Helloween - A Tale That Wasn't Right :bowdown: :bowdown: :bowdown::toast: . И май е бил предпоследен :))
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот Мъро » Чет Мар 22, 2007 10:50 pm

Градския транспорт е услуга, а не даденост.

Има ли какво повече да се каже?
От там нататък всичко се свежда до елементарната култура на индивида...
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот PtD » Чет Мар 22, 2007 10:53 pm

bikerider написа:Бе то и неплащането на тока е "противонаредбено" ;)

Е ти чувал ли си някой да влезе в затвора, защото не си е платил тока?
Аватар
PtD

Мнениеот Мъро » Чет Мар 22, 2007 11:09 pm

^ Чувал съм някой да е бил съден, че не си е платил тока...
И ако пак откажеш - личното имущество се превръща в добър източник :)
Но принципно, не е изключено и до затвор да се стигне с добри адвокати...
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот PtD » Пет Мар 23, 2007 2:10 am

Мъро написа:^ Чувал съм някой да е бил съден, че не си е платил тока...
И ако пак откажеш - личното имущество се превръща в добър източник :)

Аха, аха, но това е ако откажеш да си платиш дължимото, когато вече нарушаваш закона. За случая с градския транспорт, ако не си дупчиш билетче, но си платиш глобата, не си в нарушение на закона! Нали така? А вече си е твой избор кое ти е по-изгодно, дали да плащаш глоба отвреме-навреме или да си плащаш билетче всеки път - и в двата случая не нарушаваш закона, в единия нарушаваш наредба, в другия - не.

П.П. И според мен добрите адвокати те отървават от затвора, а не те набутват в него... освен ако не са "добри" адвокати.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Мар 23, 2007 8:10 am

PtD написа:ако не си дупчиш билетче, но си платиш глобата

Ако, ако, ако. Кой се качва на рейс с мисълта, че няма да дупчи билет, а ще плати глоба????. Има ли смисъл да го разискваме това? Кой плаща глоба ей така? Аз говоря за возенето гратис и за това, че глобата е твърде малка за да важи постановка като твоята. Ако глобата е 40 евро и има редовен и постоянен контрол разбирам, ама за жалост не е така.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Мар 23, 2007 8:35 am

bikerider написа: Ако глобата е 40 евро и има редовен и постоянен контрол разбирам...

Тука говорим за законно и незаконно, умишлено и неумишлено още не сме обсъждали. Моята теза е, че законно можеш да се качиш и да не си дупчиш билета в автобуса. Незаконно е да откажеш да си платиш глобата, когато подлежиш на административно наказание - съставя ти се акт.

Дали е рентабилно е един съвсем отделен въпрос. Ако в момента е рентабилно, това не е мой проблем. Аз съм в правото си да оптимизирам разходите си по всички законни методи.

П.П. нали се сещаш, че в редките моменти, когато се возя в транспорорта, дупча билетче (стига разбира се да има откъде да си го набавя!). Но в интерес на дискусията, хипотетично допускаме, че не го правя.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Мар 23, 2007 9:18 am

Добре, чисто юридически няма текст който да ти забранява да не дупчиш билет, нали? Тоест е законно е да не си дупчиш билет. Законно е да не си платиш тока. Законно е да не си платиш наема. Разликата е единствено в последствията, нали? Едните последствия рефлектират върху околните, другите върху теб. Така че аргумента със "законно" е силно разтеглив и отклонява въпроса в съвсем друга посока.

Това, което ти коментираш е така, въпроса е, че "законното неплащане" рефлектира върху всички други. Ако трябва да се заигравам и да правя еквилибристика с думички - да, возенето гратис е законно, защото не е инкриминирано. Съгласен съм. Също така законно е да ходиш по улиците и да ръсиш моторно масло - никъде не е инкриминирано, нали?

Не е незаконно наистина, няма текст който да ми забранява да ръся масло. Само че веднага ще се сблъскам с остра реакция от участниците в движението, щото това е противообществено (в случая с возенето гратис е и антипазарно). Това казвам от самото начало и нарочно не задълбавах в юридически термини. Пък сега ти дали си оптимизираш разходите или не е лично твой въпрос. Как го правиш също е твой въпрос, защото ти имаш права и свободи.

Централния момент, който коментирам е: свободите трябва ли да са за сметка на другите хора?
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Мар 23, 2007 9:23 am

PtD написа:Тука говорим за законно и незаконно, умишлено и неумишлено още не сме обсъждали. Моята теза е, че законно можеш да се качиш и да не си дупчиш билета в автобуса. Незаконно е да откажеш да си платиш глобата, когато подлежиш на административно наказание - съставя ти се акт.

Съвсем точно. И аз в началото казах, че не отказвам да си платя глобата, ама пак ме нарекоха крадец. Кво да говорим...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

ПредишнаСледваща

Назад към Други