WARNING Още колко ни остава да живеем?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: WARNING Още колко ни остава да живеем?

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 09, 2007 3:15 pm

lanzz написа:забавно е, наистина, като се има предвид, че се измества магнитната ос, а не ротационната - а климата зависи от ротационната, която пък за да се измести трябва да се случи толкова сериозен катаклизъм, че ще е чудесно ако остане изобщо климат който да се промени.

Да, ама е изместена и ротационната. Най-вероятно след огромно мащабна космическа експлозия (удaр на метеори в земята например). И именно, заради това изместване се е получил цикъл на климата, който бавно но славно се променя... :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Makintier » Вто Яну 09, 2007 7:08 pm

Alien написа:Голема работа. Така или иначе ще умрем, така поне ще е по-зрелищно. Баси якото.

хаха брао @Alien И аз вунаги съм се чудел кфо ли ще стане ако ни измете некой Астеройд :^:

я глейте кфи дупки има тука:)
1

2
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот bored » Вто Яну 09, 2007 7:56 pm

halcor написа:
bluskanie написа:
bored написа:...мЪ теиъ МАИ може да ги е марзяло да пишат календара за по нататака, кат теб, все едно да провевяваш кога ти е 194-я рожден ден. :D

А, замисли се нашия календар кога точно свършва? Маите са прекъснали нарочно броенето си точно на определена дата. Мисля, че не е случайно, но какво са искали да кажат...

А ти замислял ли си се, че календарът им е различен от Грегорианския, с който ти си свикнал и тая дата може да има значението примерно на 31ви декември 2000 г. - края на някакъв етап? Никъде не са казали какво става след това, нали?

По темата: и какво точно можем да направим за озоновия слой над Антарктида, доколкото видях? Там няма растения, няма отделен от тях кислород който да се превърне в озон в йоносферата. Земята не е статична система и е нормално да й се променя климата (да, и хората имат участие в тоя процес, но май доста малко). А в еволюционен план по-приспособимите са оцелявали в променящите се условия,
другите...

Пич, заеби мен , аз не съм важен, ти не си !!! Аз съм се замислял на толкова мнохо теми че посто дано ти не си...
В момента си стоя в нас, нахакан с адски нмгоо домашно вино, че не е истина, та под "замисляй" имай предвид НАРОДА, не точно ти(ти си никой до ...... 7856997834 потребители и прочее, на таз медия -> mtb-bg)...
Ае аз в момента съм много зле, такан че утре ако не съм ше пиша пак
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот agem » Вто Яну 09, 2007 8:34 pm

@halcor за това което каза, че нямало растения и заради това ставала по-голяма дупката а хората не били толкова виновни за това, да ти кажа не е точно така.Всъщност всичкито замърсяване от колите и прочие отива към Антарктида заради въздушните течения ;)
agem

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Вто Яну 09, 2007 9:36 pm

bored написа:Маите са прекъснали нарочно броенето си точно на определена дата. Мисля, че не е случайно, но какво са искали да кажат...

Ooo, страхувайте се... иде 2000 година. Компютрите ще спрат да работят, банките ще затворят, икономиките ще се разорят... цивилизацията ще загине...

Звучи ли ти познато? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Яну 09, 2007 9:43 pm

lanzz написа:а климата зависи от ротационната, която пък за да се измести трябва да се случи толкова сериозен катаклизъм

Случайно да ти е познат един такъв период от 26,000 години? Случайно да си чувал за прецесия, демек че ротационната ос се премества непрекъснато?
Аватар
bikerider

Мнениеот Windstream » Сря Яну 10, 2007 3:58 am

bikerider написа:Случайно да ти е познат един такъв период от 26,000 години? Случайно да си чувал за прецесия, демек че ротационната ос се премества непрекъснато?

Що се хабиш изобщо?

@treehuggers - моя скромен принос за опазването на озоновия слой: общо 28,000 куб.см бензин, 0 куб.см биодизел, 0 куб.см хибриди :D Кво да се прави, не обичам студа и искам цяла година да е лято, деца също нямам а за вашите пък по обясними причини не ми пука ;) Флейм он!
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bored » Сря Яну 10, 2007 5:36 am

bikerider написа:
bored написа:Маите са прекъснали нарочно броенето си точно на определена дата. Мисля, че не е случайно, но какво са искали да кажат...

Ooo, страхувайте се... иде 2000 година. Компютрите ще спрат да работят, банките ще затворят, икономиките ще се разорят... цивилизацията ще загине...

пУстарай се за вбъдеще като цитираш някой поне да е правилно, в случая това го писа bluskanie, не аз ! ;)

------------>
bluskanie написа:
bored написа:...мЪ теиъ МАИ може да ги е марзяло да пишат календара за по нататака, кат теб, все едно да провевяваш кога ти е 194-я рожден ден. :D

А, замисли се нашия календар кога точно свършва? Маите са прекъснали нарочно броенето си точно на определена дата. Мисля, че не е случайно, но какво са искали да кажат...

((Edit на поста след 5 минути: ) АааАайдеееее да го направя пределно ясно с Bold-a, че едва ли някой ще си направи труда да търси поста в предната страница, пък и ще спестим коментара на някой заблуден съфорумник.)
<------------

bikerider написа:Звучи ли ти познато? :)

Ако това се отнася и до мен -> да, звучи ми познато, до преди месец (до)гледах сериала "Dark Angel" (два сезона с по двадесет и четири серий)-> филм в който е описано бъдещето, в който някакъв си пулс унищожава правителствата (компютрите). Американското правителство разработва генетично подобрени хора (клонинги) и така ;), мен ми беше доста интересен, но втория сезон стана някак си банален...
П.С. Главния 'герой' е Jessica Alba, която доста често си кара Kawasaki-то. Работи в куриерска фирма на която куриерите се претаковат с байкове, та от време на време има по някое трикче, фкарано от някой й коуега. :)

Само дето ти нямаш това предвид, а НОВИНИТЕ преди 7 години и малко. :P :)

P.S. Още малко мои размисли от към това изписсване на юзър на форума с 8014 мнения:

... ае нали не беше mIRC ЧАТ форума, какво е това обръщение към даден юзър, според мен трябва да е към всички, тоест да звучи така ->
Звучи ли ВИ познато? :)

THE END :rofl:
Аватар
bored

Мнениеот bored » Сря Яну 10, 2007 6:08 am

bluskanie написа:...Едни хора в едно време, дето се наричат МАИ имат календар, който СВЪРШВА броенето си точно на 27.12.2012г...

---
Изображение
---

Това съвпадение мога да го коментирам само така: О-оо!!!

P.S. :rofl:
Аватар
bored

Мнениеот lanzz » Сря Яну 10, 2007 10:18 am

bikerider написа:
lanzz написа:а климата зависи от ротационната, която пък за да се измести трябва да се случи толкова сериозен катаклизъм

Случайно да ти е познат един такъв период от 26,000 години? Случайно да си чувал за прецесия, демек че ротационната ос се премества непрекъснато?

измества се посоката в която сочи оста, а не самата ос спрямо останалата част от планетата. това наистина влияе на климата, тъй като орбитата на земята около слънцето е издължена, но определено не в мащабите в които би се променил климата ако цялата земя започне да се върти около друга ос. и определено от прецесията няма как "Таити да иде в субполярния пояс а ние да се наместим в екваториалния".
Аватар
lanzz

Мнениеот Windstream » Сря Яну 10, 2007 10:34 am

bored, май наистина ти е яко скучно ;)
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 11:34 am

@bored: извинения, махнал съм погрешния таг, беше малко късно :)
репликата ми е към bluskanie

lanzz написа:измества се посоката в която сочи оста, а не самата ос спрямо останалата част от планетата. това наистина влияе на климата, тъй като орбитата на земята около слънцето е издължена, но определено не в мащабите в които би се променил климата ако цялата земя започне да се върти около друга ос. и определено от прецесията няма как "Таити да иде в субполярния пояс а ние да се наместим в екваториалния".

Така е, ама аз не съм твърдял обратното. Иначе от прецесията могат да се получат достатъчно малки климатични промени (в човешки мащаб огромни) за да имаме голеееееми ядове - доказателството са ледниковите периоди.

А ако оста на въртене се промени >>радикално<< и изведнъж от някакъв катаклизъм, климата ще ни е най-малкия проблем, така че не виждам смисъла на този аргумент - би ли пояснил какво точно искаше да кажеш с това?
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 11:48 am

bikerider написа:

Не виждам кой говори за това. Само казах, че маите искат д кажат нещо с това, че календара им спира на определена дата. Не знам какво искат да кажат, но предложих линк с едно интересно предположение. Края на света ще дойде, но не заради календара на маите... просто го вметнах, за повече колорит на темата... :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 11:51 am

bluskanie написа:за повече колорит на темата... :)

И аз така :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 12:33 pm

Windstream написа:Що се хабиш изобщо?

show must go on :)
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Яну 10, 2007 12:57 pm

@lanzz:

Що им развали хубавия моабет на момчетата? Таман пишещите бяха на 2-3 поста от масово самоубийство и ти пльосна тая наука тука и развали сеира! Сега ще трябва да им мислим друго плашило.
Аватар
did

Мнениеот kww » Сря Яну 10, 2007 1:15 pm

"утрешният ден"-същото ще се случи в следващите 45 години това е прогноза от преди 5 години някаде /научна/ и за сега всичко върви според плана/това което не е станало ще стане в близките години/: 1 природните катаклизми стават все по чести и по разрушителни; 2 температурата на земната кора се покачва; 3 настъпва глад в следствие наопустошените реколти; 4 в следствие на глада размирици и граждански войни; 5 в следствие топенето на ледовете на север студена вода в колеми количества навлиза в атлантика и спира гълфстриим /те4ението определящо климата в северното полукълбо/ от там настъпва части4ен ледников период в северното полукълбо
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот SMITH » Сря Яну 10, 2007 2:17 pm

bluskanie написа:Интересно четиво за календара на маите :)

http://nolimit.cult.bg/presscenter/?p=196

Интересното, е че в цикъла, в който сенамираме не е спомената нощта - негативното събиетие, което предстои или може би от него ще последва
„галактически съседи”
- взирав на атомна центрана, ядреите опити в на Китайците, които никой не може да спре...? :) Това при положение, че повярваме на майските хронолози:), аз личо не бих се доверил на предположението, че
Цикъл 7. „Планетарен”
Започва през 1752 г. и се нарича така, защото по това време човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Това е и периода на започване на индустриалната революция. Съзнанието еволюира в „Сила”. В целия този цикъл става дума за създаването и укрепването на мощ/сила/власт
. Съзнанието много отдвана е еволюирало в сила, но наистина може би не толкова глобална и неосезаемо всевластна :dunno: Наистина интересно четиво. Мисълта за официалното оповестяване за съществуването на други цивилизации, които ни наблюдават, изследват, а може би и направляват развитието ни е вълнуваща в един много наивен план :peace:
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 2:30 pm

Еееми, надхвърлили сме очакването дори и на маите... Там има и една табличка, където е графично представена идеята им. Та там има и броя жители на земята във всеки един от циклите, споменавани в календара. Около 2000г жителите, според тях са 1,6 милиарда, а всички знаем, че са 7-8 :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 3:29 pm

kww написа: 2 температурата на земната кора се покачва;

Мда, тя от милиард и половина години само се покачва... :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 3:31 pm

kww написа:следващите 45 години... настъпва части4ен ледников период в северното полукълбо

:roll2::roll2::roll2::roll2::roll2::roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Яну 10, 2007 3:38 pm

баси... колко лесно се манипулират хората, които не знаят фактите и се надяват да научат върховната истина от булевардни вестниченцета и сензационни сайтченцета.
Аватар
did

Мнениеот lanzz » Сря Яну 10, 2007 5:03 pm

bikerider написа:Така е, ама аз не съм твърдял обратното.

ами ти не, ама аз бях отговорил на screamBoy, и ти отговори на моя отговор. в момента си защитавам оригиналния отговор към screamBoy, не казвам че ти си казал нещо :)

Иначе от прецесията могат да се получат достатъчно малки климатични промени (в човешки мащаб огромни) за да имаме голеееееми ядове - доказателството са ледниковите периоди.

ледниковите периоди не се дължат само на прецесията, а на кумулативните ефекти на всичките цикли на Миланкович (http://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycle).

А ако оста на въртене се промени >>радикално<< и изведнъж от някакъв катаклизъм, климата ще ни е най-малкия проблем, така че не виждам смисъла на този аргумент - би ли пояснил какво точно искаше да кажеш с това?

нещо не виждам защо изобщо водим тази дискусия, след като това което сега казваш е на практика 1:1 същото като това което аз съм казал на screamBoy:

lanzz написа:
screamBoy написа:разбира се много е забавно Таити да иде в субполярния пояс а ние да се наместим в екваториалния (примерно)

забавно е, наистина, като се има предвид, че се измества магнитната ос, а не ротационната - а климата зависи от ротационната, която пък за да се измести трябва да се случи толкова сериозен катаклизъм, че ще е чудесно ако остане изобщо климат който да се промени.

в интерес на истината, до колкото помня, това което имах предвид е не климата на земята като цяло, а климатичните особености на конкретната географска ширина - т.е. относно това което си представя screamBoy как климата конкретно в Таити ще стане субполярен, а при нас - екваториален.
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 5:11 pm

Мм, така е, стана малко като развален телефон, извинявай :agree:

Ако трябва да кажа с две думи какво мисля като цяло за темата, ще повторя did, а той се е изразил пределно прецизно...
Аватар
bikerider

Мнениеот Teodor40 » Сря Яну 10, 2007 5:59 pm

Струва ми се по-вероятно да умрем от някоя болест или при пътна катастрофа особено като се има в предвид статистиката ;)
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот agem » Сря Яну 10, 2007 10:19 pm

Това, че ще умрем от глобалното затопляне са пълни ЛУПОСТИ. Примерно дори и ледниците да се стопят междувременно с тях ще се изпарява и вода на това нещо днес му викаме кръговрат .Също така водните басейни няма да прелеят и защото вече масата на ледниците е вътре в тях, помислете малко бе хора.А за календара на Маите не знам :dunno:
agem

Мнениеот Teodor40 » Сря Яну 10, 2007 10:39 pm

agem написа:Това, че ще умрем от глобалното затопляне са пълни ЛУПОСТИ. Примерно дори и ледниците да се стопят междувременно с тях ще се изпарява и вода на това нещо днес му викаме кръговрат .Също така водните басейни няма да прелеят и защото вече масата на ледниците е вътре в тях, помислете малко бе хора.А за календара на Маите не знам :dunno:

:rofl: Поне за календара не се исказа, но има време ;)
Аватар
Teodor40

Мнениеот agem » Сря Яну 10, 2007 10:57 pm

Teodor40 :crazy:
Поне като се изказвам по някоя тема мисля малко, а не флудя като теб :nono: И това което казах е точно така, ама аз поне прочитам по някоя друга книжка за разлика от теб :idea:
agem

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 11:12 pm

agem написа:Това, че ще умрем от глобалното затопляне са пълни ЛУПОСТИ. Примерно дори и ледниците да се стопят междувременно с тях ще се изпарява и вода на това нещо днес му викаме кръговрат .Също така водните басейни няма да прелеят и защото вече масата на ледниците е вътре в тях, помислете малко бе хора.А за календара на Маите не знам :dunno:

Гледал си индипендънт дей, нали? Ето това е един еариант... ако не сме измрели преди това от липса на хранителни и енергийни ресурси :)

Плюс тва във вестник ШОК постоянно минават предложения, относно нашата участ... ЧЕТИ, бе момче :rofl: :peace:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Teodor40 » Сря Яну 10, 2007 11:47 pm

agem написа:Teodor40 :crazy:
Поне като се изказвам по някоя тема мисля малко, а не флудя като теб :nono: И това което казах е точно така, ама аз поне прочитам по някоя друга книжка за разлика от теб :idea:

Чети си природознанието там и така. КАзвам ти от сърце се смея като чета! :bowdown:
Аватар
Teodor40

ПредишнаСледваща

Назад към Други