bluskanie написа:Хаяхах, добре беее, значи ти у вас нямаш дървени мебели?
Имам мебели от талашит. Дали няма разлика?
bluskanie написа:Не ходиш по хотели построени на мястото на гори,
Не, не ходя по хотели, освен ако не се налага.
bluskanie написа:не караш ски, където е имало гора някога...
Не - карам колело през гора и си събирам боклуците.
bluskanie написа:и още и още... Ай молятса, да не си говорим кой, какво прави...
Що? Нали точно за това говорим?
bluskanie написа:Нали твърдиш, че хората с пари щели да искат екологично чисти продукти... бе да ти кажа все с хора с пари се занимавам, ама ни един не бере грижа за природата. Киха яко кинти за екзотични мебели от екзотични суперскъпи материали, сече наред, за да си построи хотела и прочее...
Явно четеш по диагонал. Не казах, че хората с пари ЩЕ искат екологични продукт - казвам, че хората с пари и без мозък ТРЯБВА да разберат, защо е в тяхна полза да го правят, вместо да си гледат под носа.
bluskanie написа:В супер огромна грешка си. Говориш ми за идеали, а не за реалности.
В случая си в грешка ти. Говоря ти за прагматична цел... а не за идеали. Говоря ти за мислене в перспектива, а не носа в ежедневния живот. Лесно ти е да ми обясняваш колко е трагично положението, а цитата на Gandalf прочете ли го? Мислиш ли, че не разбирам за какво ми говориш? Разбирам и още как, обаче не искам да седя примирен и да гледам как децата ми ще живеят в помийна яма. Където има желание има и начин. Въпроса е, че ти сам себе си убедил, че няма начин, само защото не го виждаш.
bluskanie написа:Съгласен съм, че всичко това е смрад, но гледам реално
Ако всички хора винаги гледаха РЕАЛНО, никога нямаше да съществува човешка цивилизация. Така че не ми пробутвай настоящето като оправдание за липса на визия за бъдещето. Има едно нещо което се казва човешка воля и друго нещо, което се казва вяра. Ако нещо ще спаси света това са тия две неща, дори и ти да не разбираш как точно.
Ако нещо ще затрие човешкия свят, това са именно тези настроения - "нищо не може да се направи", "отдавна предсказвах" и прочие...
Прав си - говорим за различни неща.
Относно дървата за огрев - навремето дядо ми е спестявал пари, за да купи електрическа печка, вместо да продължи да фърга дърва в печката. Дано това ти говори нещо...
На фона на тия мисли, преди да се захванем с големите проблеми, би трябвало да решим малките. Защо да не започнем от органичните отпадъци???