Природата и човешката глупост....

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот pe60t0 » Чет Яну 18, 2007 11:27 am

squat написа:
iiccoo написа:И с това разделно събиране става една пародия направо не ми се мисли.

Никъде в света няма реално работеща система за разделно събиране на отпадъци. Всичко се прави за да се отбие номера.

Далече не е така...искаме да догоним и ние европейците ама.... :popcorn:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот squat » Чет Яну 18, 2007 11:51 am

[quote="pe60t0]
Далече не е така...искаме да догоним и ние европейците ама.... :popcorn:[/quote]

Точно това е проблема - няма какво да догонваме. Да събереш разделно отпадъците и да ги закараш да ги изхвърлят в Малайзия или Китай, както правят европейските организации за оползотворяване на отпадъци (или в Унгария - имаше такъв случай с германски отпадъци наскоро) не е работеща система, а именно отбиване на номера. Парите са изхарчени, законът е заобиколен, а ползата за опазване на околната среда е нулева.
Именно поради тази прична в света няма нито едно населено място, в което всички отпадъци да се събират разделно. Всички такива системи функционират с образователна/рекламна/пропагандна цел, а практическата полза за околната среда е няколко нули след десетичната запетая. Да убедиш хората да си събират отпадъците разделно е най-малкия проблем. Големите проблеми идват после.
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Re: Природата и човешката глупост....

Мнениеот iiccoo » Чет Яну 18, 2007 2:00 pm

bikerider написа:Боже мили... абе ти нормален ли си? Искаш ли да дойда да "разметам" шест кила домати и кроасани из двора ти??? Нали не вреди... животинките ще изядат... кроасаните с набухватели и консерванти :bowdown:

Абе аз съм нормален, но ти много навътре взимаш думите ми. Кога са се засилили хиляда човека по планината и то на едно място, че да ми казваш, че половин домат ще промени екологичната картина. Гледай малко по реално, а не аз да ти кажа мравка, а ти да четеш стадо мравояди. Казвам ти половин домат, а ти ми викаш, че си щял да разхвърляш манджа в двора ми ???
Аватар
iiccoo

Мнениеот bluskanie » Чет Яну 18, 2007 2:14 pm

iiccoo написа:...а ти ми викаш, че си щял да разхвърляш манджа в двора ми ???

:rofl: :rofl: :rofl:

Хищниците, като убият жертва и я изядат, след това внимателно почистват мястото и отнасят отпадъците в Суходол или в най-близото сметище. Дори балират после, щото знаете ли колко години са нужни за да се разложи една животинска кост???

Недейте с тези неща. Грозно е планината да прилича на кошче за отпадъци, но изхвърлянето на органични боклуци не е опасно за природата. Нека се замислим за изсичането на дърветата и пресъхването на реките...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот iiccoo » Чет Яну 18, 2007 3:16 pm

bluskanie написа:но изхвърлянето на органични боклуци не е опасно за природата. Нека се замислим за изсичането на дърветата и пресъхването на реките...

:agree:
Само за това с реките не мисля, че имам гледна точка. Не знам дали пресъхват, а и да е така не знам как може да се оправи този проблем.
Аватар
iiccoo

Мнениеот bikerider » Чет Яну 18, 2007 8:55 pm

bluskanie написа:
iiccoo написа:...а ти ми викаш, че си щял да разхвърляш манджа в двора ми ???

:rofl: :rofl: :rofl:

Хищниците, като убият жертва и я изядат, след това внимателно почистват мястото и отнасят отпадъците в Суходол или в най-близото сметище. Дори балират после, щото знаете ли колко години са нужни за да се разложи една животинска кост???

Леле, чета и не вярвам на ушите си... тва е малоумие да ме прощаваш.
Колко са хищниците в природата - колко са хората?
Колко са жертвите на хищниците - колко са изхвърлените от хора боклуци?
Хищника не си чисти кокалите, щото след него идват хиени, чакали, лешояди и прочие. Изобщо не ми пробутвай тия глупости!!!
Щото след органичните ти отпадъци няма да дойде хиена да ти яде кроасаните... :crazy:
Кво да ти обяснявам, че в природата има баланс, тя има определена способност да се самопречиства и тя не е безкрайна.

Изобщо що се излагаш така зверски? Кой вид е доминиращ като влияние върху околната среда? Чии боклуци са повече - човешките или на животните?
Нямало вреда да се изхвърлят органични отпадъци. Абе аланколу, от твойто минаре може да няма вреда, ама я сметни колко минарета са на света? И всеки като си мисли, че няма вреда, нали той два домата я изхвърли я не... баси колко фрагментарно подхождате към най-сериозния проблем на хората и модерното общество - боклуците!!!
А гниенето? А отделянето на метан в атмосферата????????????

Недоумявам вие не можете ли да смятате, не можете ли да погледнете голямата картинка?

После ми разправяйте в другата тема как било нормално да има повече глупави хора, отколкото умни - не знам дали е нормално, но природата се осира (и с органични отпадъци) от ГЛУПАВИ и НЕВЕЖИ хора.

Аз съм дотук, няма смисъл от нито дума повече!!!
Последна промяна bikerider на Чет Яну 18, 2007 9:05 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Яну 18, 2007 9:04 pm

bikerider написа:Аз съм дотук, няма смисъл от нито дума повече!!!

Отдавна няма смисъл.

Невежество е имало винаги, но напоследък представителите на това модерно течение все повече спорят, пишат, вярват си и убеждават другите, че са прави.

Доживяхме накрая и във форума да се вихри спор добре ли е да се хвърлят хартии и домати в планината и... о, чудо, повечето пишещи да се окажат привърженици на изхвърлянето на "органични отпадъци" с цел "облагородяване на почвата".

Повръща ми се като чета, ама... т'ва е положението.
Аватар
did

Мнениеот iiccoo » Чет Яну 18, 2007 9:07 pm

Ами и аз по-добре да не говоря вече. Все едно говорим на различни езици. :dunno:
Аватар
iiccoo

Мнениеот did » Чет Яну 18, 2007 9:29 pm

Говорим на различни езици, сигурно защото не си видял колко различно изглеждаше Пирин преди няколко години ПРЕДИ и СЛЕД почистването на пътеките:

http://www.zazemiata.org/cleaning_programa.php

За 2 седмици само от основните маршрути бяха събрани от доброволци 6 ТОНА боклук, основно хартии и останки от храна.

Преди да минат те, пътеките бяха такива, каквито обикновено човек може да види на Витоша и в по-достъпните райони на другите планини - ОТВРАТ!

След това поне малка част от планината заприлича на Планина.

Всички тия 6 ТОНА хартийки, фасове, салфетки, парчета сандвичи и т.н. са били изхвърлени от почитатели на твоята идеология: "Природата ще се оправи, важно е на мен да ми е лека раницата".

Никой хищник не може да направи такова нещо. Никое портокалово дърво не ръси портокалови кори в борова гора. Никой клек не ражда домати. Идиоти даже хвърлят останки от храна в езерата, щото се разграждали по-лесно. Накрая половината езера в Рила и Пирин са жабунясали и обрасли с нетипични за нормалните екосистеми видове, заради променената микрофлора Същият ефект се получава и ако хвърляш домати в близост до езерото - след първия дъжд оточните води го свличат надолу, заедно с него нетипични за езерото микроорганизми и се започва необратимото...

Всеки стар ПЛАНИНАР ще ти каже, че след като си ходил в планината трябва да не личи, че си стъпвал там.

Ама защо ли очаквам аз тук някой да се интересува от Планините, като 99% от пишещите напоследък са "стрийтъри" и разни други градски чада, за които планината е просто надолнище или дроп или почва, която се нуждае от наторяване.
Аватар
did

Мнениеот pe60t0 » Чет Яну 18, 2007 9:36 pm

squat написа:[quote="pe60t0]
Далече не е така...искаме да догоним и ние европейците ама.... :popcorn:

Точно това е проблема - няма какво да догонваме. Да събереш разделно отпадъците и да ги закараш да ги изхвърлят в Малайзия или Китай, както правят европейските организации за оползотворяване на отпадъци (или в Унгария - имаше такъв случай с германски отпадъци наскоро) не е работеща система, а именно отбиване на номера. Парите са изхарчени, законът е заобиколен, а ползата за опазване на околната среда е нулева.
Именно поради тази прична в света няма нито едно населено място, в което всички отпадъци да се събират разделно. Всички такива системи функционират с образователна/рекламна/пропагандна цел, а практическата полза за околната среда е няколко нули след десетичната запетая. Да убедиш хората да си събират отпадъците разделно е най-малкия проблем. Големите проблеми идват после.[/quote]

това сигурен ли си дали е така ? щото аз не съм напълно съгласен ...нямам информация ама все ми се струва че в големите страни има ако не много то поне достатъчно заводи и предприятия които да се справят с рециклирането на отпадаците или поне на част от тях ...книги се печатат на рециклирана хартия , опаковки за мляко , хартиени торбички... :dunno:

bikerider: абсолютно съм съгласен с теб , но наистина малко..всъщност понякога доста преувеличаваш иначе евала :agree:
Аватар
pe60t0

Мнениеот bluskanie » Чет Яну 18, 2007 9:51 pm

did написа:Доживяхме накрая и във форума да се вихри спор добре ли е да се хвърлят хартии и домати в планината и... о, чудо, повечето пишещи да се окажат привърженици на изхвърлянето на "органични отпадъци" с цел "облагородяване на почвата".

Повръща ми се като чета, ама... т'ва е положението.

Именно, няма спор за това, дали е полезно или вредно да се хвърлят органични отпадъци. Спора е само във вашите глави изглежда. Все пак благодаря за характеристиките, но смятам, че отново пречупвате казаното от мен през вашите призми...

Къде съм твърдял,м че е ПОЛЕЗНО? Казах само, че проблема с изсичането е в много пъти по-сериозен, и че това, да изхвърлиш домат не е катарстрофално за природата. Щом ти се повръща - повърни или не чети повече... избора е твой, живееш в ДЕМОКРАЦИЯ...

bikerider, по принцип не съм смятал, че И това ще сметнеш за сериозно мое твърдение... за хищниците. Както изглежда съм се объркал, но това вече не ме изненадва. Отлично разбирам проблема с боклуците не само в планината, а навсякъде. Интересувам се от всичките тези проблеми и смятам, че мисля адекватно относно тях. НЕ смятам, че говоря малоумия, ни най-малко. Много дръвчета съм посадил и ще продължавам да го правя с идеята, че ще помогна с нещо на загиващата ни природа. Но в дребнави спорове за това, дали е врено/полезно да си хвърля огризката от ябълка в планината, определено не искам да навлизам...

По-умни сте от мен и би трябвало да долавяте смисъла на казаното, а не да ми спорите за доматените огризки... Аз самият не помня в съзнателният си живот да съм изхвърлил каквото и да било в околната среда и винаги съм подстрекавал за това. Прогресът на обществата се дължи на огромното потъпкване на природните дадености и съсипването на "чистотата" на земята. Защо не помислите какво можем да сторим ТУК и СЕГА за нашата природа? Не мога да ви разбера, наистина... само разбирам стремежа ви да наречете другите... малоумници, което не приемам за самият себе си...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот iiccoo » Чет Яну 18, 2007 11:17 pm

did написа:твоята идеология: "Природата ще се оправи, важно е на мен да ми е лека раницата".

Покажи ми къде съм написал това и веднага те признавам за прав ;)
Явно нещо си се разпалил и реши, че аз съм "виновният за всичко в Пирин и Рила" и реши да си го изкараш на мен, но аз не съм човека. Дори споменах, че съм мъкнал боклуците на други хора ама кой да го прочете това нали трябва да се заядеш и да има изкупителна жертва за мръсотията. Давай все ми е едно и без това не ме познаваш, а за идеологиите ми да не говорим...
Аватар
iiccoo

Мнениеот squat » Пет Яну 19, 2007 9:15 am

pe60t0 написа:
това сигурен ли си дали е така ? щото аз не съм напълно съгласен ...нямам информация ама все ми се струва че в големите страни има ако не много то поне достатъчно заводи и предприятия които да се справят с рециклирането на отпадаците или поне на част от тях ...книги се печатат на рециклирана хартия , опаковки за мляко , хартиени торбички... :dunno:

Сигурен съм именно защото имам и информация, и професионален опит в тази област. Работата е там, че рециклирането на даден материал излиза доста по-скъпо от произвеждането на нов и това прави дейността доста нерентабилна (с изключение на металите и донякъде хартията), особено като става въпрос за пластмасови отпадъци, които пък са най-много.
Между другото, рециклираната хартия за печат в доста по-скъпа от нормалната, което я прави приложима само за отпечатването на рекламни боршури на екологична тематика, финансирани от някой международен фонд.
Аватар
squat

Мнениеот bikerider » Пет Яну 19, 2007 11:06 am

bluskanie написа:
bluskanie написа:изхвърлянето на органични боклуци не е опасно за природата.

Къде съм твърдял,м че е ПОЛЕЗНО?

Плоски номерца са това да ме прощаваш... ние ти обясняваме защо е ОПАСНО, ти въртиш некви смешни усукавици... протестираш срещу черно-бялото мислене, а се мажеш с него като пехливанин с олио...

bluskanie написа:Казах само, че проблема с изсичането е в много пъти по-сериозен, и че това, да изхвърлиш домат не е катарстрофално за природата.

Главата ти явно не може да побере елементарната мисъл, че щом става дума за планина и природа НЯМА по-сериозни и по-несериозни проблеми - всичките са еднакво сериозни заради БРОЯ на хората.

Фрагментарни мозъци... да заебем едното, да гледаме другото. Да спрем сеча на дървета, но да си серем на воля органични отпадъци, те се разграждат... внуците да му мислят... :usclap:

Можеш да хвалиш консумеризма и да го оправдаваш в конкретни случаи, но истината е, че преобладаващата част от модерните хора са свикнали както някой наготово да им даде храна (магазина), както някой наготово да ги топли (контакта), както някой наготово да им каже "купи си този байк", както някой да им казва кога са щастливи и кога не са.... така и някой да ходи да чисти след тях.

Както казах няма лошо в това. Но докато хората не проумеят, че за консумирането на природата ТРЯБВА да се плаща точно както за консумирането на храна и ток няма да има промяна и нещата ще отиват все по на зле. Защо в града да има такса смет, а в планината не????

Ако не си разбрал още - проблема е в главата и в икономиката като отражение на главата, а не в това дървета ли сечем или хвърляме домати.

@iiccoo: дали прекалявам сега или не ще можеш да се убедиш лично след 10-20 години...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 19, 2007 11:45 am

Явно от самото начало не говорим за едно и също, но това не е първи случай...

Само ми кажи, баба ти като се отоплява на дърва и си ПЛАЩА 50лв/м3, извършва ли нещо, което е по-вредно от това да си хвърли домата на поляната? Просто смешни работи говорим. Не ме изкарвай такъв, какъвто не съм... с някви глупости от сорта "проблема е в главите"... проблема е очевиден, отстраняването му не е, защото се печелят пари от съсипването на природата.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Яну 19, 2007 12:47 pm

bluskanie написа:проблема е очевиден, отстраняването му не е, защото се печелят пари от съсипването на природата.

bluskanie написа:с някви глупости от сорта "проблема е в главите"...

:rofl:

Трети път ти казвам, че мислиш фрагментарно. Откъде идват парите, дето ги печелят хората, които секат дървета? От Луната ли падат?

Или ги даваш ти, за да имаш лъскава нова бяла хартия вместо рециклирана???
Или ги даваш ти, за да спиш в готин нов хотел, построен на мястото на изсечена гора???

Или според теб употребата на дърва за битови нужди е най-големия унищожител на природата? Dream on...

Стига толкова, каквото исках да кажа, го казах.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 19, 2007 1:04 pm

Хаяхах, добре беее, значи ти у вас нямаш дървени мебели? Не ходиш по хотели построени на мястото на гори, не караш ски, където е имало гора някога... и още и още... Ай молятса, да не си говорим кой, какво прави...

Нали твърдиш, че хората с пари щели да искат екологично чисти продукти... бе да ти кажа все с хора с пари се занимавам, ама ни един не бере грижа за природата. Киха яко кинти за екзотични мебели от екзотични суперскъпи материали, сече наред, за да си построи хотела и прочее...

В супер огромна грешка си. Говориш ми за идеали, а не за реалности. Съгласен съм, че всичко това е смрад, но гледам реално и ЗНАМ кой причинява злините и ЗНАМ защо... и повярвай ми... не са хорицата дето си изхвърлят хартийките.

Нека спрем...говорим за различни неща просто...

ЕДИТ: Дървата за огрев са повече от 80% от всичката унищожена гора!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Яну 19, 2007 1:37 pm

bluskanie написа:Хаяхах, добре беее, значи ти у вас нямаш дървени мебели?

Имам мебели от талашит. Дали няма разлика?

bluskanie написа:Не ходиш по хотели построени на мястото на гори,

Не, не ходя по хотели, освен ако не се налага.

bluskanie написа:не караш ски, където е имало гора някога...

Не - карам колело през гора и си събирам боклуците.

bluskanie написа:и още и още... Ай молятса, да не си говорим кой, какво прави...

Що? Нали точно за това говорим?

bluskanie написа:Нали твърдиш, че хората с пари щели да искат екологично чисти продукти... бе да ти кажа все с хора с пари се занимавам, ама ни един не бере грижа за природата. Киха яко кинти за екзотични мебели от екзотични суперскъпи материали, сече наред, за да си построи хотела и прочее...

Явно четеш по диагонал. Не казах, че хората с пари ЩЕ искат екологични продукт - казвам, че хората с пари и без мозък ТРЯБВА да разберат, защо е в тяхна полза да го правят, вместо да си гледат под носа.

bluskanie написа:В супер огромна грешка си. Говориш ми за идеали, а не за реалности.

В случая си в грешка ти. Говоря ти за прагматична цел... а не за идеали. Говоря ти за мислене в перспектива, а не носа в ежедневния живот. Лесно ти е да ми обясняваш колко е трагично положението, а цитата на Gandalf прочете ли го? Мислиш ли, че не разбирам за какво ми говориш? Разбирам и още как, обаче не искам да седя примирен и да гледам как децата ми ще живеят в помийна яма. Където има желание има и начин. Въпроса е, че ти сам себе си убедил, че няма начин, само защото не го виждаш.

bluskanie написа:Съгласен съм, че всичко това е смрад, но гледам реално

Ако всички хора винаги гледаха РЕАЛНО, никога нямаше да съществува човешка цивилизация. Така че не ми пробутвай настоящето като оправдание за липса на визия за бъдещето. Има едно нещо което се казва човешка воля и друго нещо, което се казва вяра. Ако нещо ще спаси света това са тия две неща, дори и ти да не разбираш как точно.

Ако нещо ще затрие човешкия свят, това са именно тези настроения - "нищо не може да се направи", "отдавна предсказвах" и прочие...

Прав си - говорим за различни неща.

Относно дървата за огрев - навремето дядо ми е спестявал пари, за да купи електрическа печка, вместо да продължи да фърга дърва в печката. Дано това ти говори нещо...

На фона на тия мисли, преди да се захванем с големите проблеми, би трябвало да решим малките. Защо да не започнем от органичните отпадъци???
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 19, 2007 1:57 pm

Оф бе човек, дай решението, моля те... искам да го чуя, да разбера как точно ще се спре загиването на природата. Аз ще дам всичко от себеси, ама всичко това поражда само иронични усмивки у хората, които имат власт над природата ни. Никой няма "далавера" да пази гората нито сега, нито в бъдеще. Всичкото това дето го говориш е ясно и на малките деца, но парите са си пари, а богатите няма да се откажат от тях на НИКАКВА ЦЕНА. Разбери, че принципите и идеалите отуват в кучия гъз, когато има намесени кинти. Нищо лично, просто бизнес... това е.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MAN6 » Пет Яну 19, 2007 2:15 pm

сичкото хор каде сега е 6 с 9 нули става на 6 с 8 нули например, пирамидата се обръща, или става паралелепипед и bikerider президент ;)
те това е :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пет Яну 19, 2007 3:58 pm

Уфффф момчета и момичета. Все тия богати лоши чичковци са ви в главите. Не можете да погледнете отвъд тях, не можете да видите, че спасението е в техните ръце.

@bluskanie:
Искаш да ти кажа решението ли? Решението е да се глобализира и администрацията, за да компенсира глобализацията на икономиката.
В момента никой не контролира наднационалния бизнес, щото никой не може. Което не значи, че няма начин. Начина е (плюйте сега) да няма държави, да има един свят с една администрация. Хубаво или лошо, Оруел или не, това е единственото решение. Ма чипове, ма глупости, това е. Алтернативата я знаем всички.

Другия начин ти го казах - всички заедно и едновременно да си променим мисленето. Не казвам, че е осъществимо, казвах че е опция. Ти разбираш колко е трудно това (ако е възможно реално) и стигаш дотук. Еми положението е такова - или това или чипове. Няма друг начин - някой ако знае да ми каже.

Кое избираш?

Edit: забравих да спомена, че квотите за емисиите са точно опит да се впрегне пазара за решаването на проблема. Ма кво ли разбирам аз, те "богатите" са ненормални, предпочитат да живеят в пустиня, но с пари... ама дали е така наистина?

И айде под богати да разбираме истински богатите, тези у които са 80% от парите на света. И те ли са малоумни и ще унищожат природата докрай? Dream on...

@MAN6: щеше да си жалък, ако не беше смешен ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 19, 2007 4:44 pm

bikerider написа:

И айде под богати да разбираме истински богатите, тези у които са 80% от парите на света. И те ли са малоумни и ще унищожат природата докрай? Dream on...

Не са малоумни и затова ще източат всичко до капка... Алчността е по-силна от инстинкта за самосъхранение, в известен смисъл...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Яну 19, 2007 5:19 pm

bluskanie написа:Алчността е по-силна от инстинкта за самосъхранение, в известен смисъл...

Нищо не е по-силно от инстинкта за самосъхранение, а ти подценяваш ама много тези хора.

Иначе... има и трето, още по-просто решение... баланса се самовъзстановява чрез премахване на вредните фактори... :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 19, 2007 5:24 pm

bikerider написа:
Иначе... има и трето, още по-просто решение... баланса се самовъзстановява чрез премахване на вредните фактори... :popcorn:

Даа, това е единственият вариант. Просто ще дойде време, в което човекът ще е отново слаб, а природата силна... после пак обратно и така, и така...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Яну 19, 2007 5:26 pm

bluskanie написа:Просто ще дойде време, в което човекът ще е отново слаб

:):spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот iiccoo » Пет Яну 19, 2007 5:41 pm

:popcorn: Интересно развитие на нещата :popcorn:
Аватар
iiccoo

Мнениеот pe60t0 » Пет Яну 19, 2007 8:43 pm

само да спомена ,че си купих една главина на шимано и в инструкциите към нея на хартията е написано : "These service instructions are printed on a recycled paper" :popcorn:
Аватар
pe60t0

Мнениеот iiccoo » Пет Яну 19, 2007 11:10 pm

pe60t0 написа:само да спомена ,че си купих една главина на шимано и в инструкциите към нея на хартията е написано : "These service instructions are printed on a recycled paper" :popcorn:

На последните купени неща като GSM и подстригваща машинка и още нещо беше самите картонени кутийка-вътрешните-бяха от някакъв материал подобен на онези големите кори за яйца. Явно е някакъв специален и екологичен. :)
Аватар
iiccoo

Мнениеот squat » Пон Яну 22, 2007 9:44 am

iiccoo написа:На последните купени неща като GSM и подстригваща машинка и още нещо беше самите картонени кутийка-вътрешните-бяха от някакъв материал подобен на онези големите кори за яйца. Явно е някакъв специален и екологичен. :)

Ами то си е същото, от което правят корите за яйца - отпадъчна хартия. Даже се правят със същите машини, само се сменя матрицата.
Аватар
squat

Мнениеот klmn » Пон Яну 22, 2007 11:31 pm

Само дето "корите" са пластмасови напоследък..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

ПредишнаСледваща

Назад към Други