now watching

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот i love bikes » Пон Дек 08, 2008 5:17 pm

До преди малко гледах "Мъглата"... по Стивън Кинг, негов разказ.... просто нямам думи!
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот Alpina » Пон Дек 08, 2008 5:31 pm

Страшно много ми хареса сюжета и финала, за това ще прочета книгата, но някак си самия филм ме подразни.

Много ми допадна как са представили ролята на религията и поведението на обществото в криза :agree:

Финала обаче е страхотен!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот kikon » Пон Дек 08, 2008 6:55 pm

Този филм Спойлера ми го прати, за което ще го убия! Много тежък и брутален! И реален! Особено частта с религията е представена едно към едно... абе ужасен е! Няма да го гледам пак.

Друг филм е I am legend, след като само 1 единствен човек ми каза, че филмът си заслужава, вече и аз мога да го потвърдя. Има много човешки послания, само да можеш да се абстрахираш от чудовищата.

Вчера гледах и Original sin, също много добра актьорска игра.

А сега съм си свалила Под игото - от 1990 и от 1954, че нямам време да чета отново цялата книга, дано да са добре направени.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот x3mbiker » Пет Дек 12, 2008 8:52 pm

Big Brother 4. Много се кефа как ги измъчват на финалната права :rofl:
Ада идва на земята, и пристига сатаната. Дявола зловещо псува, само ХАУСА ще царува!!! skype: borislav_s90
Аватар
x3mbiker

Рейтинг: 1207

Мнениеот Анелия » Нед Дек 14, 2008 1:25 am

agent_Jekov написа:
http://www.pentaclerecords.net/darien3/stand_by_me.jpg
Wonderful!Прекрасно изиграна и пресъздадена история за 4 деца по разказ на Стивън Кинг.10/10

Благодаря за препоръката. Наистина е много хубав филма, напомними за Повелителя на мухите.
Гледах и The Mist, но честно казано, не съм впечатлена. А книгата също не успях да дочета, скучна ми е. Имаше малко психология на тълпата, но толкова.
Аватар
Анелия

Мнениеот i love bikes » Нед Дек 14, 2008 3:51 am

До сега гледах "Да откриеш Форестър". Много добър филм, хареса ми много!
i love bikes

Мнениеот Анелия » Пон Дек 15, 2008 10:32 pm

Things to do in Denver when you are dead по тукашна препоръка :) На мен ми хареса, но PowerSlide не го изтърпя защото "много говорят" :rofl:
Ето една част от любими мои филми:
American Beauty, Marvin's Room, Sixth Sense, The Beach, Fight Club, Forest Gump, The Saint, The Departed, Who's Eating Gilbert Grape, The Devil's Advocate, Scarface, Insomnia, Scent of a Woman, The Silence of the Lambs, The Red Dragon, Hannibal, The Human Stain, Deja Vu, The Butterfly Effect, Perfume - The Story of a Murderer, Trainspotting, Next, Eyes Wide Shut, Waking Life, A Clockwork Orange, One Flight Over the Cookoo's Nest, Vanilla Sky, Serendipity, City of Angels, Leaving Las Vegas, Se7ev, The Weather Man, Stigmata, The Ninth Gate, Requiem of a Dream, The Shawshenk Redemption, The Green Mile, The Life of David Gale,The Diary of Evelyn Lau...
От известно време се опитвам да се сетя името на един филм за двама ангели. :dunno: Беше ми харесал. Като се сетя, ще го препоръчам :)
Последна промяна Анелия на Пон Дек 15, 2008 11:02 pm, променена общо 1 път
Аватар
Анелия

Мнениеот PowerSlide » Пон Дек 15, 2008 10:40 pm

Догма? :dunno: :rofl: :rofl:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Анелия » Пон Дек 15, 2008 10:46 pm

Май е той, трябва пак да го гледам, за да кажа със сигурност. Диалозите бяха маса брутални :rofl:
Аватар
Анелия

Мнениеот agent_Jekov » Вто Дек 16, 2008 12:17 pm

Анелия написа:
agent_Jekov написа:
http://www.pentaclerecords.net/darien3/stand_by_me.jpg
Wonderful!Прекрасно изиграна и пресъздадена история за 4 деца по разказ на Стивън Кинг.10/10

Благодаря за препоръката. Наистина е много хубав филма, напомними за Повелителя на мухите.
Моля. ;) Относно Lord of the flies, имаш предвид версията от 90-та нали?Защото има и от 63-та, но предполагам, че ще е морално остаряла.

Гледах и The Mist, но честно казано, не съм впечатлена. А книгата също не успях да дочета, скучна ми е. Имаше малко психология на тълпата, но толкова
И аз не бях много очарован, не знам какво толкова му се кефят.От калибъра на Ланголиерите беше.

Имаш вкус към киното като гледам списъка ти.Почти всички заглавия са и в моя списък, като бих отличил "Портокал с часовников механизъм" и "Широко затворени очи".

Снощи ходихме на кино на:

Изображение

Слаба работа.Като чуеш имена като Ридли Скот, Ръсел Кроу и айде Ди Каприо :D , някак си очакваш повече, но уви.Естествено като няма с какво друго да запомниш нещо, се хващаш за простотиите и eто един лаф на Кроу към някой, който ми остана: "If you're not thinking about pussy, you're not concentrating." :rofl:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bluskanie » Вто Дек 16, 2008 1:56 pm

Аз па вчера гледах сръбския Буре Барут. Е кАжи ми тия сърби, откъде таа лудост имат... :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 17, 2008 12:22 am

Burn After Reading - Невероятен!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Анелия » Сря Дек 17, 2008 10:17 am

За втори път гледах Красив ум :bowdown:
Аватар
Анелия

Мнениеот PtD » Сря Дек 17, 2008 1:25 pm

agent_Jekov написа:като бих отличил "Портокал с часовников механизъм" и "Широко затворени очи".

Според мен беше пълна помия. Да не говорим за невероятно слабата игра на Никол Кидман. Ма тя толкова си и може, де.

Слаба работа.Като чуеш имена като Ридли Скот, Ръсел Кроу и айде Ди Каприо :D

Ридли Скот отдавна вече не е това, което беше... :dunno:
Ръсел Кроу има 2-3 добри роли...
Ди Каприо въобще няма и да го коментирам. Е все пак един път си беше на мястото: в "Защо тъгува Гилбърт Грейп". :D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Quiz » Сря Дек 17, 2008 2:07 pm

PtD написа:Ди Каприо въобще няма и да го коментирам. Е все пак един път си беше на мястото: в "Защо тъгува Гилбърт Грейп".

По спомен, направи добра роля и в "Бягай ако можеш" (или нещо такова). Не, че може да се мери с "...Гилбърт Грейп" :)

@ Анелия, гледам, че в списъка ти е и "Плажът". Вярно е, има хубави кадри, но ако преди това си чел книгата, филмът няма никакви шансове да попадне сред любимите...
Аватар
Quiz

Мнениеот agent_Jekov » Сря Дек 17, 2008 3:31 pm

bluskanie написа:Burn After Reading - Невероятен!

За калибърът на братя Коен "Изгори след прочит" е слаба ракия, да не кажа нещо по-силно.

Анелия написа:За втори път гледах Красив ум

"Красив ум" не е лош, но е доста прехвален, според мен.

PtD написа:
agent_Jekov написа:като бих отличил "Портокал с часовников механизъм" и "Широко затворени очи".

Според мен беше пълна помия. Да не говорим за невероятно слабата игра на Никол Кидман. Ма тя толкова си и може, де.
"Широко затворени очи" е много интересен и напрегнат трилър.Явно не си вникнал добре в идеята на филма, има и слухове, че Кубрик си е имал големи проблеми с разни хора след този филм, който е и негов последен също така.За Никол Кидман също не съм съгласен-според мен си игра много добре, а и по принцип е добра актриса.Справка-"The Others" и особено "Dogville" където е невероятна.

Слаба работа.Като чуеш имена като Ридли Скот, Ръсел Кроу и айде Ди Каприо :D

Ридли Скот отдавна вече не е това, което беше... :dunno:
Ръсел Кроу има 2-3 добри роли...
Ди Каприо въобще няма и да го коментирам. Е все пак един път си беше на мястото: в "Защо тъгува Гилбърт Грейп". :D

Ридли Скот наистина не е това, което е бил преди, но и това не е съвсем така.Пример-"Американски гангстер", който е отскоро и е много много хубав. ;) Лео въпреки, че е поза има някои доста добри роли-"This Boy's Life"(много силна драма с Де Ниро), "The Beach", "Catch Me If You Can" и "The Departed".Хубавото при него е, че умира в по-голямата част от филмите си. :D

Ей егати критика се извъдих!Все пак почти всичко е въпрос на вкус, но има някои неща, които ако не харесваш говори за лош вкус. :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Сря Дек 17, 2008 3:53 pm

agent_Jekov написа:"Широко затворени очи" е много интересен и напрегнат трилър.Явно не си вникнал добре в идеята на филма

"Много интересен" не ми беше. Аз познавам хора, които участват в такива ритуали като във филма. Кое му е интересното? Събират се да си начешат ******, като се крият зад маските. Супер уникално! Нечувано и невиждано!

Що се отнася до "вникването в идеята", всеки филм може да се реабилитира с такова обяснение, дори и най-тъпият.

За Никол Кидман също не съм съгласен-според мен си игра много добре, а и по принцип е добра актриса.Справка-"The Others" и особено "Dogville" където е невероятна.

Тотално изкуствено изпълнение, въобще не можа да ме убеди. Единствената й добра роля, която съм гледал, беше в Dogville. Е, и в "Банда BMX", ама тогава бях малък и се впечатлявах повече ;)
Аватар
PtD

Мнениеот Анелия » Сря Дек 17, 2008 4:15 pm

Някой има ли идея откъде мога да си намеря Дневникът на Евелин Лау (или Лоу :dunno: )
Аватар
Анелия

Мнениеот rarekin » Сря Дек 17, 2008 5:32 pm

PtD написа: Единствената й добра роля, която съм гледал, беше в Dogville.

Амчи. Понеже сме на една дата с Каката, та мисля да кажа в нейна защита, че изпускаш представянето и в Cold Mountain и ОСОБЕНО в The Hours. За Dogville :agree: . Особено на фона на представянето на Брайс Хауърд в Manderlay. Естествено, Ларс фон Трир е ИЗРОД (в добрия смисъл на думата)
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот kagami » Сря Дек 17, 2008 7:48 pm

Gake no Ue no Ponyo (Ponyo on the Cliff by the Sea).
Миядзаки се е изложил. Филмчето е адски досадно. Като се изключат няколко добри прозрения за бъдещето (потопен от наводнение град и рибарски лодки, завързани за кейовете, но стърчащи нагоре) и липсата на "добри" и "лоши" герои, което не е ново за филм на Миядзаки, Поньо си е загуба на време и място на харда. 6/10 според мен.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот agent_Jekov » Сря Дек 17, 2008 8:05 pm

PtD написа:"Много интересен" не ми беше. Аз познавам хора, които участват в такива ритуали като във филма. Кое му е интересното? Събират се да си начешат ******, като се крият зад маските. Супер уникално! Нечувано и невиждано!

Е ти познаваш ама колко други хора познават?Като цяло си е нестандартен филма и държи в напрежение.Явно не си се замислил ако ти се бяха случили на теб нещата, които му се случиха как щеше да реагираш.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот i love bikes » Сря Дек 17, 2008 10:53 pm

Току-що гледах "Trainspotting". Абе не е като да не ми хареса тоя филм :D .

"Резюме : Филмът е създаден по едноименната книга на Ървин Уелш (които дори има епизодична роля във филма). Със халюцинациите си на пълзящи мъртви деца и сумтящо потапяне в най-мръсните тоалетни в Шотландия, е трудно да се повярва, че Трейнспотинг е един от най-добрите филми на 1996г. Филмът на Дани Бойл за непокаяли се зависими от хероина в Единбург е доста повече от това. Този филм не е по вкуса на всеки (неподозиращите зрители да внимават), но атмосферата на филма, преплитаща псикеделичен хумор и ужасът от истинския живот е феноменален удар в Англия, Шотландия и САЩ. За всичката си жизненост и ободряващо създаване на филма, лентата не е ода за хероина, нито е пряко насочена предупредителна приказка. Трейнспотинг е просто един много искрен и добре направен филм за природата на пристрастяването, който не се стеснява, когато трявва да покаже удоволствието и болката от пристрастяването."
i love bikes

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 18, 2008 12:13 am

Са изгледах Цайтгайст... пак. И двете части. Завладян съм от идеята, че ще се возя на влак, движещ се с 4000 майлс пер ауър :bigeyes:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Quiz » Чет Дек 18, 2008 10:21 am

bluskanie написа:Са изгледах Цайтгайст...

Вече 5ти ден се опитвам да го догледам и все не успявам да се класирам за повече от 20тина минути... :crap:
А не е като да не ми е интересен.
Аватар
Quiz

Мнениеот PtD » Чет Дек 18, 2008 1:37 pm

agent_Jekov написа:Явно не си се замислил ако ти се бяха случили на теб нещата, които му се случиха как щеше да реагираш.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло :eyebrow:

Да изброя пак слабите страни:
1. Слаба актьорска игра (Круз + Кидман = :puke:)
2. Неубедителен сценарий
3. Прекомерно разтегляне на действието

Имах големи очаквания, понеже съм голям фен на Кубрик. Уви, бях силно разочарован. Също както от Barry Linden.
Аватар
PtD

Мнениеот i love bikes » Пет Дек 19, 2008 12:08 am

Гледах "Светцити от Бундок" ... много добър филм! Заслужава си да се гледа.
i love bikes

Мнениеот rarekin » Пет Дек 19, 2008 3:10 am

Stranger Than Fiction.

Приятна комедия с оригинален сценарий. Чудесна игра от Уил Ферел, Маги Гиленхаал (нищо общо с играта и в The Dark Knight) и особено Ема Томпсън и Дъстин Хофман. Изпипани дребни детайли. Има повече от комедия в това мууви.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот agent_Jekov » Пет Дек 19, 2008 10:55 am

i love bikes написа:Гледах "Светцити от Бундок" ... много добър филм! Заслужава си да се гледа.
Става.Ако можеха да наминат насам да поразчистят и при нас щеше да е супер. :D Или поне такива като тях да имаше...
ПС:Сега видях, че ще има и втора част.
http://www.imdb.com/title/tt1300851/
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот stefanakus » Пет Дек 19, 2008 11:27 am

ся зяпам "Лице назаем" по диема
Аватар
stefanakus

Рейтинг: 985

Мнениеот Quiz » Пет Дек 19, 2008 11:48 am

Замислих се кой е последният филм, който ми е направил силно впечатление.
Изниква "12" на Никита Михалков отпреди близо година.
Горещо го препоръчвам.
Аватар
Quiz

ПредишнаСледваща

Назад към Други